Περιστατικά αυτοθεραπείας από πόνους στο χέρι, στον ώμο, τενοντίτιδα, καρπιαίο σωλήνα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin



Όλα τα προβληματα στο χερι, ώμο, καρπιαίο σωλήνα, τενοντιτιδες ωφείλονται σε συνειδητή ή υποσυνειδητη θλίψη με αποτέλεσμα να μπλοκαρει ο μεσημβρινός του παχέος εντερου και να εχουμε ολα αυτα τα προβληματα. Η λύση ειναι το ξεμποκαρισμα στο μεσημβρινο του παχέος εντερου και όταν αποκατασταθεί το μπλοκαρισμα ενεργειας το προβλημα αποκαθίσταται.
Αλλες αιτίες οι οποιες λύνονται αν ξεμπλοκαρουμε τον μεσημβρινό του παχέος εντερου.
1.ο πόνος στο χέρι, όταν είναι εντοπισμένος, μπορεί να οφείλεται απλά σε καθημερινή καταπόνηση των μυών, των τενόντων και των αρθρώσεων.

2. επίσης ο πόνος στο χέρι μπορεί να προκαλείται από μία κάκωση πχ ένα χτύπημα ή μία πτώση. Το αίτιο εδώ είναι προφανές. Παραδείγματα είναι τα κατάγματα του άνω άκρου, οι θλάσεις των μυών κλπ.

3. ο πόνος στους μυς μπορεί να οφείλεται στη σπάνια περίπτωση της ρευματικής πολυμυαλγίας

4. ο πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να οφείλεται σε εκφυλιστική πάθηση σε μία άρθρωση ή σε ένα ρευματικό νόσημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πόνος παράγεται ή ενισχύεται με άμεση πίεση ή κίνηση, πάνω στο σημείο του πόνου. Έτσι πχ αν έχει κάποιος μία πάθηση στον ώμο, ο πόνος αναπαράγεται αν κινήσει τον ώμο του. Αντίθετα, αν το αίτιο του πόνου στον ώμο είναι πιο κεντρικό πχ αυχενική δισκοκήλη, η κίνηση στην άρθρωση του ώμου δεν προκαλεί τον πόνο.

5. η πίεση σε ένα νεύρο μπορεί να προκαλέσει πόνο ή και μούδιασμα όπως πχ στο σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα ή στη συμπίεση ωλενίου νεύρου. Και εδώ ισχύει, ότι η τοπική πίεση, προκαλεί πόνο η και μούδιασμα, κατά μήκος της πορείας του νεύρου

6. η πίεση ή διήθηση του βραχιονίου πλέγματος είναι ένα σπάνιο αίτιο πόνου στο άνω άκρο

http://www.afotopoulos.gr/

https://www.facebook.com/fotopoulos.alexis/

afotopoulos

afotopoulos

Leave a Reply

Σχετικά με το Κύριο Αλέξη Φωτόπουλο

Ο Αλέξης Φωτόπουλος γεννήθηκε στο Στενό Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. 

Περισσότερα

Προτεινόμενα

Ακολουθήστε μας