Πόνος στη φτέρνα: Αυτή η άσκηση θα σας σώσει

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedinhttps://www.afotopoulos.gr/
https://www.facebook.com/fotopoulos.alexis/
Η άκανθα είναι η οστέινη ανάπτυξη στο κάτω μέρος του οστού της πτέρνας, από άλατα που προσκολουνται στο κοκαλο της φτέρνας και αυτό ονομάζεται άκανθας.
Πως δημιουργείται ο άκανθας;
Το οστό στο οποίο προσκολλούνται άλατα γίνεται σαν τσεκούρι που πιέζει τα νευρα και προκαλεί αφόρητο πόνο.
Η άκανθα δημιουργεί φλεγμονώδη αντίδραση του συνδετικού ιστού του πέλματος (πελματιαία απονεύρωση) η οποία προσφύεται στο οστό της πτέρνας είναι η πλέον συχνή αιτία πόνου.
Πως αυτοθεραπεύομαστε από την άκανθα πτέρνας:
Απαλλασόμαστε από την άκανθα πτέρνας ξεμπλοκάροντας τον μεσημβρινό των νεφρών. Ο μεσημβρινός των νεφρών δίνει ενέργεια σε ολη την πτέρνα. Οταν κυριαρχούμαστε από φόβο η ενέργεια αυτή διακόπτεται.
Με αποτέλεσμα να δημιουργουνται άλατα κάτω από την πτέρνα και δημιουργείται μια προέκταση σαν άκανθα που πληγώνει την περιοχή και τα νευρα κατω από την φτέρνα όπως βλέπουμε την εικόνα.

Απαλλασόμαστε από την άκανθα πτέρνας ξεμπλοκάροντας τον μεσημβρινό των νεφρών. Ο μεσημβρινός των νεφρών δίνει ενέργεια σε ολη την πτέρνα. Οταν κυριαρχούμαστε από φόβο η ενέργεια αυτή διακόπτεται με αποτέλεσμα να δημιουργουνται άλατα κάτω από την πτέρνα και δημιουργείται μια προέκταση σαν άκανθας που πληγώνει την περιοχή και τα νευρα κατω από την φτέρνα όπως βλέπουμε την εικόνα.

Ξεμπλοκάρουμε τον μεσημβρινό των νεφρών κάνοντας ταυτόχρονα μαλάξεις στην αρχή Κ1 και στο τέλος Κ27. Στη συνέχεια Κ6 και Κ27, Κ1 και Κ8, Κ1 και Κ6, Κ2 που ειναι κάτω από το ποδι πριν το Κ1 και Κ8, Κ7 πισω στον αχίλλειο τένοντα και Κ1 αλλά Κ7 και Κ27.

Όταν ξεμπλοκάρουμε τον μεσημβρινό των νεφρών η ενέργεια επανέρχεται και ρέει και τα άλατα που δημιουργούν την επέκταση του οστού που ονομάζουμε άκανθα φεύγουν.

Για να απαλλάξουμε το νεύρο και την περιοχή από την άκανθα χρειάζεται να σηκώσουμε λίγο το κοκκαλο απο την πιεστική θέση που εχει πάνω στα νεύρα της πτέρνας. Αυτό επιτυγχάνεται όταν πατάμε το πόδι αυτού που έχει άκανθα με το ποδι μας για να κρατηθεί σταθερό και πιάνουμε το ποδι πισω στη γάμπα και το σηκώνουμε προς τα εμπρός και επάνω όπως δείχνω στο βίντεο.(βέβαια για οποιαδήποτε θέμα υγείας έχετε θα απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας, ενώ παράλληλα σε πνευματικό, νοητικό και ενεργειακό επίπεδο θα απαλλάσσεστε από τις συνθήκες που σας οδήγησαν στην ασθένεια και θα αυτοθεραπεύστε).

afotopoulos

afotopoulos

Leave a Reply

Σχετικά με το Κύριο Αλέξη Φωτόπουλο

Ο Αλέξης Φωτόπουλος γεννήθηκε στο Στενό Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. 

Περισσότερα

Προτεινόμενα

Ακολουθήστε μας