Πως αυτοθεραπεύομαστε από υποθυρεοειδισμό

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

thyroid Αυτοθεραπεύομαστε από υποθυρεοειδισμό.

Όταν διακατεχόμαστε από αρνητικά συναισθήματα θέτουμε σε συναγερμό τον ερπετικό μας εγκέφαλο (αυτόνομο νευρικό σύστημα) και αυξάνεται η κορτιζόλη. Η αύξηση της κορτιζόλης προκαλεί μείωση της ορμόνης του θυρεοειδή, το λεγόμενο υποθυρεοειδισμό, με αποτέλεσμα να νιώθουμε κουρασμένοι, ξηροδερμία, ξηροφθαλμία, τα νύχια γίνονται εύθραυστα, κρυώνουμε, γινόμαστε υπέρβαροι, χάνουμε τα μαλλιά μας, πάσχουμε από δυσκοιλιότητα, παθαίνουμε κράμπες στους μυς μας, έχουμε προβλήματα μνήμης και κατάθλιψη.

Η υπόφυση παράγει νευροχημικούς αγγελιαφόρους, που τους στέλνει σ’ όλους τους αδένες και τα βασικά όργανα του σώματος, για να αρχίσουν την παραγωγή ορμονών και ουσιών που διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο στην καλή λειτουργία του σώματος. Δια μέσου του υποθαλάμου που βρίσκεται στον συναισθηματικό ή ενεργειακό εγκέφαλο, στην επίφυση και, τέλος, με κύματα διεγείρεται η υπόφυση, η οποία διεγείρει ολόκληρο το ενδοκρινικό σύστημα.  Η υπόφυση στέλνει τον νευροχημικό αγγελιαφόρο (ορμόνη) την TSH (Thyroid Stimulating Hormone) στον θυρεοειδή αδένα, για να τον διεγείρει να παράγει την αδρανή θυρεοειδή ορμόνη που ονομάζεται Τ4.

  Η κυριότερη δουλειά του θυρεοειδή είναι να διεγείρει τον μεταβολισμό και έτσι να επηρεάζει κάθε λειτουργία του σώματος. Η λειτουργία του θυρεοειδή αδένα επίσης επηρεάζει το μυοσκελετικό σύστημα καθώς και τη μνήμη μας. Οι θυρεοειδείς ορμόνες αλληλεπιδρούν με τις βασικές ορμόνες του σώματος, όπως είναι η κορτιζόλη, η ινσουλίνη, η τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα. Η εντολή για την έκκριση της θυρεοειδούς ορμόνης (TRH), καθώς και της TSH δίνεται από την υπόφυση και τον υποθάλαμο και αν όλα λειτουργούν καλά η αδρανής Τ4 μετατρέπεται σε ενεργή Τ3.

Πώς θεραπεύεται ο υποθυρεοειδισμός;

Το κυριότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα, κυρίως την ανασφάλεια και το θυμό. Δηλαδή ξεμπλοκάρουμε τους μεσημβρινούς της σπλήνας (στην έξω πλευρά του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, και τον μεσημβρινό του συκωτιού που είναι θυμός στην έξω πλευρά του ποδιού.Το πρόβλημα στο θυρεοειδή δημιουργείται ξεκάθαρα διότι μπαίνουμε σε συναγερμό, ο υποσυνείδητος φόβος, θέτει σε συναγερμό τον οργανισμό μας με τη διαδικασία του θυμό και μας δημιουργεί ανασφάλεια. Ο θυρεοειδής είναι οφείλεται σε μπλοκάρισμα του μεσημβρινού του συκωτιού και μπλοκάρισμα στο μεσημβρινό της σπλήνας που βρίσκονται στη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού στην έξω και την μέσα πλευρά


ΒΛΕΠΕΤΕ Παρακάτω ΣΤΟ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΣ. 
Κάνουμε μαλάξεις στο σημείο αυτόLV2 και Sp2 , καθώς και με τη βοήθεια ενεργειακού θεραπευτή ανοίγουμε το κέντρο του λαιμού, κατ’ αυτό τον τρόπο ξεμπλοκάρουμε την ενέργεια και τα προβλήματα στο θυρεοειδή καθώς και οι όζοι μειώνονται κι αν αλλάξουμε συμπεριφορά εξαφανίζονται. 

Μαρτυρία αυτοθεραπείας  από της Δανάης Βουτσιλά:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κύριο Φωτόπουλο γιατη βοήθεια του και τη θετική του ενέργεια! Παρακολούθησα περίπου 6-8 ομαδικές συνεδρίες – σεμινάρια που πραγματοποιεί στο χώρο του, όπου μου έδειξε τα σημεία που πρέπει να πιέζω για να απενεργοποιώ το μπλοκάρισμα της ενέργειας στο θυρεοειδή αδένα.

Το πρόβλημά μου ήταν οι κρίσεις πανικού και ο θυρεοειδής (υπό) που με ταλαιπώρησαν για αρκετούς μήνες τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Έκανα αρκετές ιατρικές εξετάσεις και ταλαιπωρήθηκα πολύ μέχρι να αποκλείσω άλλες πιθανές ασθένειες και να ονομάσω εν τέλει τα προβλήματά μου.

Ο κύριος Φωτόπουλος με έκανε να καταλάβω ότι πηγή όλων των ασθενειών μας είναι το άγχος κι ο θυμός! Οι ασθένειες είναι για μένα απλώς τα συμπτώματα μιας ψυχής που νοσεί. Αν γιατρευτεί η ψυχή εξαφανίζονται και τα σωματικά προβλήματα. Μετά τη γεμάτη φως ατομική συνεδρία όπου μου εξήγησε όλα τα σημεία που πρέπει να πιέζω, περίμενα να αισθανθώ αμέσως καλύτερα. Παρόλα αυτά είδα τη βελτίωση στο σώμα μου και στην ψυχή μου μετά από περίπου δύο ημέρες. Το επισημαίνω αυτό για να μην απογοητευτεί κάποιος περιμένοντας αποτελέσματα από το πρώτο λεπτό.

Περίπου μια-δύο εβδομάδες μετά την ατομική συνεδρία αλλά και από συνέχους επανάληψης της άσκησης που μου έδειξε έκανα ξανά εξετάσεις για το θυρεοειδή και το αποτέλεσμα; Οι τιμές φυσιολογικές!

Είχε εξαφανιστεί! Όπως και οι κρίσεις πανικού μειώθηκαν αισθητά μετά το Πάσχα. Επίσης, να αναφέρω πως ταυτόχρονα με τη βοήθεια του κου Φωτόπουλου προσπαθούσα κι εγώ να βοηθάω τον εαυτό μου (συν Αθηνά και χείρα κίνει δεν λένε;) κάνοντας εντατική γυμναστική, συγκεκριμένη διατροφή για το θυρεοειδή, ασκήσεις χαλάρωσης, μιλώντας σε ψυχολόγο και κάνοντας πολλές προσευχές!Η πίστη στο Θεό δίνει δύναμη και πίστη στον εαυτό μας! Κύριε Φωτόπουλε ευχαριστώ για όλα!  (Δανάη Βουτσιλά).

Πως αυτοθεραπεύομαστε από υποθυρεοειδισμό 1 Στέλλα Νταμίτρου: Αυτοθεραπεύτηκα από υποθυρεοειδισμό   

Έπασχα από  υποθυρεοειδισμό (TSH 19mU/l,),  και έτυχε να ακούσω για τον κύριο Φωτόπουλο, αγόρασα τα βιβλία του «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», το «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και το «Η Πηγή των Πάντων»,  παρακολούθησα τα σεμινάρια του κυρίου Φωτόπουλου στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη. Συνειδητοποίησα ότι η ασθένεια μου είχε δημιουργηθεί από αρνητικά συναισθήματα ανασφάλειας και θυμού  και μάλιστα ήταν υποσυνείδητα τα οποία μπλοκάρανε την ενέργεια στο θυρεοειδή με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί.

Έμαθα λοιπόν να ξεμπλοκάρω το μεσημβρινό  του ύπατος και να κάνω μαλάξεις κάθε ημέρα μέσα και έξω στη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού μου. Αλλά έκανα και την τεχνική του EFT (που αναλύει στα βιβλία του ο κύριος Φωτόπουλος), με την οποία απενεργοποιώ τα αρνητικά μου συναισθήματα. Αλλά κι ακούω τα cd από τα βιβλία του, με τα οποία επαναπρογραμματίζω το υποσυνείδητο μου και αισθάνομαι τέλεια.  Ο γιατρός μου δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε το TSH1,37 mU/l, είμαι τόσο χαρούμενη, ευχαριστώ τον κύριο Φωτόπουλο που μου έδειξε το δρόμο και συνιστώ σε όλους να διαβάσουν τα άρθρα και τα βιβλία του, τα οποία μας δείχνουν το δρόμο για να αυτοθεραπευτούμε και να ζήσουμε υγιείς.

Πως αυτοθεραπεύομαστε από υποθυρεοειδισμό 2Μαρτυρία της Αθηνά Δαρζέντα για αυτόθεραπεία από όζους στο θυρεοειδή αδένα:

Αθηνά Δαρζέντα: Είχα δύο όζους στο θυρεοειδή περίπου 8 χιλιοστά αριστερά και 10 χιλιοστά δεξιά. Μου είπαν πως έπρεπε να κάνω εγχείρηση εάν μεγαλώσουν πολύ. Ο κ Φ ωτόπουλος μου έδειξε τα σημεία που πρέπει να πιέζω για να ξεμπλοκάρω την ενεργια στο θυρεοειδή αδένα.

Στην αρχή πονούσα πολύ αλλά και αργότερα όταν άρχισε να ισορροπεί η ενέργεια πονούσα λιγότερα και ο πόνος έφυγε, όπως μου είπε ο Α. Φωτόπουλος ήταν φυσιολογικό. Συνέχισα να πιέζω το σημείο που ενεργειακά επηρεάζει τον θυρεοειδή στην βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού από την έξω SP 2  (βλέπε το παρακάτω γράφημα του μεσιμβρηνού της σπλήνας πάγκρεας) και την μέσα πλευρά  LV 2  (βλέπε το παραπάνω γράφημα του μεσημβρινού του ύπατος).  Ιδίως από τη μέσα πλευρά του μεγάλου δακτύλου που αφορά το μεσημβρινό του ύπατος.

Έκανα τις ασκήσεις αυτές για  τρεις μήνες, όταν πήγα και έκανα εξετάσεις και διαπίστωσα ότι οι δύο όζοι είχαν φύγει εντελώς. Ήταν κάτι το απίστευτο. Εκτός από τις μαλάξεις στους μεσημβρινούς, αυτός ο άνθρωπος έχει  θεραπευτική ενέργεια που σε βοηθάει, είμαι πολύ ευχαριστημένη και τον ευχαριστώ πολύ (όποιος θέλει να μάθει λεπτομέρειες μπορεί να πάρει το τηλέφωνο μου από τον κύριο Φωτόπουλο, Αθηνά Δαρζέντα).

   Μαρτυρία της Μαρίας Πρωιμάκη (Κρήτη) για αυτοθεραπεία για υποθυρεοειδισμό:

 «Με τα βιβλία του Αλέξη Φωτόπουλου: «Έτσι Γίνεται το Θαύμα»,  «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», «Η Πηγή των Πάντων», θεράπευσα τις αυξημένες τιμές του θυρεοειδή μου. Στις 11/5/2018 τον συνάντησα στα Χανιά για μια προσωπική συνεδρία όπου μου έδειξε τα σημεία που χρείαζεται να κάνω μαλάξεις  μου έδωσε “φως” θεραπευτική ενέργεια και ήταν μια μαγική εμπειρία απελευθέρωσης, ενθύμησης, λύτρωσης. Τον ευχαριστώ και ανυπομονώ να ξαναγευτώ την εμπειρία μιας τέτοιας υπέροχης θεραπείας!!!».

Πως αυτοθεραπεύομαστε από υποθυρεοειδισμό 3 Μαρτυρία της Κωνσταντίνα Σουλτούκη για την αυτοθεραπεία για αυτοάνοσο Hashimoto :

Κωνσταντίνα Σουλτούκη: «Θέλω να καταθέσω την εμπειρία μου από τον κ Φωτόπουλο, αγόρασα και τα δυο υπέροχα βιβλία του και τον επισκέφτηκα 2 φορές στην Αθήνα όπου μου εξηγήσε πως να εφαρμόζω αυτά που γράφει στα βιβλία του.

Όταν επέστρεψα  ακολούθησα πιστά τις οδηγίες που έχει στο καταπληκτικό βιβλίο του, «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», επί 3 μήνες προσπαθούσα να ξεμπλοκάρω τους μεσημβρινούς, το αποτέλεσμα; ενώ έπασχα από την αυτοάνοσο Ηαssimoto οι εξετάσεις έδειξαν αυτοίαση!!!! ο ενδοκρινολόγος δεν το πίστευε!!! Όλα όσα λέει ο Φωτόπουλος είναι αληθινά! αρκεί να πιστέψετε και να δουλέψετε με πείσμα, σύστημα και υπομονή!!!»! (Κωνσταντίνα Σουλτούκη).

Μαρτυρία του Γεωργίου Παινέση για αυτοθεραπεία από θυροειδίτιδα Hashimoto

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απο καρδιάς κύριε Φωτόπουλε,  απο καρδιάς  για  την υποστήριξη  και για  την αυτοθεραπεία της θυρεοειδίτιδας μου.   Ήρθα  στα σεμινάρια   σας   με  πρόβλημα  θυρεοειδίτιδας  (Χασιμότο)  με μεγάλο βαθμό TSH  7,4mU/l .

Eφαρμόζοντας ότι γράφετε στα βιβλία σας «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», το «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και  «Η Πηγή των Πάντων», δουλεύοντας το μεσημβρινό του ύπατος που συντελεί άμεσα στο ενεργειακό ξεμπλοκάρισμα του θυρεοειδή, εφαρμόζοντας την τεχνική EFT που τόσο αναλυτικά εξηγείται στο βιβλίο σας  «Μια Ζωή Γεμάτη Φως».

Αλλά και ακούγοντας  τα cd από τα τρία βιβλία σας, επαναπρογραμματίζω το υποσυνείδητό μου και κατά αυτό τον τρόπο δεν μεταφράζω αρνητικά τα γεγονότα της ζωής και έτσι ο οργανισμός μου δεν τίθεται σε συναγερμό με αποτέλεσμα ο θυροειδής αδένας να μου δουλεύει φυσιολογικά και το ανοσοποιητικό μου σύστημα να μην επιτίθεται στο θυρεοειδή αδένα και να μου προκαλεί Χασιμότο.

Εκείνο που με βοήθησε επίσης να αισθάνομαι γαλήνη και ασφάλεια είναι η Εξομολόγηση και η τακτική Θεία κοινωνία. Κάνοντας όλα αυτά αισθάνομαι πιο δυνατός και χαρούμενος αλλά  φάνηκε και στις εξετάσεις μου τις οποίες έκανα  μετά την πάροδο έξη μηνών    και μετά από εξετάσεις   βγήκαμε από την  θυρεοειδίτιδα,  τα αντισώματα σχεδόν στα  ούρια  είχαν εξαφανιστέι  και το TSH να  έχει κατέβει  4,3mU/l και είμαι βέβαιος με την πάροδο του χρόνο θα πάω ακόμη καλύτερα. Σας οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την βελτίωση της υγείας και για την αλλαγή προς το καλύτερο της  ζωή μου, Παινέσης   Γιώργος.

Απαλλασσόμαστε από τον υπoθυρεοειδισμό ξεμπλοκάροντας το μεσημβρινό του ύπατος, κάνοντας μαλάξεις στα σημεία LV 14, LV8, LV5, LV2 Κυρίως όμως κάνουμε μαλάξεις στη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού στην μέσα  (LV2) και στην έξω πλευρά (SP2)

mesimbrinos ipatos medium
14-MES.SPLHNAS

 

Τοξίνες, εντομοκτόνα, παρασιτοκτόνα, που βρίσκονται στα φρούτα και στα λαχανικά, καθώς και βαρέα μέταλλα, όπως υδράργυρος, μόλυβδος, μειώνουν την παραγωγή θυρεοειδούς ορμόνης, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποτοξινώνουμε το σώμα μας τακτικά. Το χλώριο επίσης κάνει ζημιά στον θυρεοειδή, γι’ αυτό να πίνουμε νερό μόνο από καλό φίλτρο.

Η εξάσκηση και η σάουνα διεγείρουν τον θυρεοειδή αδένα και βελτιώνουν την αποδοτικότητα της ορμόνης του θυρεοειδή. Η σάουνα διώχνει τις τοξίνες, τα φυτοφάρμακα και τα εντομοκτόνα που υπάρχουν στον οργανισμό μας. Ο θυρεοειδής αδένας ενεργοποιείται με τη ρεφλεξολογία, κατά την οποία κάνουμε μαλάξεις στο κάτω μέρος και στα πλάγια των μεγάλων δακτύλων του ποδιού. Όταν νοιώθουμε έντονο πόνο, σημαίνει ότι έχουμε πρόβλημα με τον θυρεοειδή αδένα ανεξάρτητα τι δείχνουν οι εξετάσεις μας.

Οι γιατροί σήμερα κάνουν διάγνωση προβλημάτων θυρεοειδή, ελέγχοντας τα επίπεδα της ορμόνης ΤSH και μερικές φορές τα επίπεδα της ελεύθερης Τ4. Γίνεται διάγνωση υποκλινικού υποθυρεοειδισμού όταν η TSH βρίσκεται μεταξύ 5 και 10 mlU/ml.

Πολλοί ασθενείς, όμως, έχουν προβλήματα μεταβολισμού, πάχους, εφίδρωσης, κατάθλιψης, που τους δημιουργεί ο θυρεοειδής, παρόλο που το τεστ TSH είναι σε φυσιολογικά για τα σημερινά δεδομένα πλαίσια.

Από το Αμερικανικό Κολέγιο Ενδοκρινολογίας υποστηρίζουν τώρα ότι τα επίπεδα πάνω από 3 mlU/ml δεν είναι φυσιολογικά.
Ο Dr Hyman υποστηρίζει πώς μπορούμε να έχουμε μια πλήρη εικόνα για τη λειτουργία του θυρεοειδή:

 • Η ορμόνη που διεγείρει τον θυρεοειδή (Thyroid Stimulate Hormone) η ονομαζόμενη TSH θα πρέπει να είναι μεταξύ 1-2 mlU/ml.
 • Να ελέγχουμε την ελεύθερη ανενεργή θυρεοειδή ορμόνη Τ4 και την ελεύθερη ενεργή Τ3.
 • Να ελέγχουμε την TPO (Thyroid antibodies), δηλαδή τα αντισώματα του θυρεοειδή, εξετάζοντας την αυτοανοσοποιητική αντίδραση του θυρεοειδή.

Υπάρχει επίσης τεστ που εξετάζει τη διέγερση της TRH (Thyroid Releasing Hormone), δηλαδή της ορμόνης που εκκρίνει ο υποθάλαμος και, τέλος, να κάνουμε το εικοσιτετράωρο τεστ της ελεύθερης Τ3.

Προτείνει να μην πάρουμε φάρμακα που μας αντικαθιστούν την ορμόνη του θυρεοειδή, αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και διατροφής, αν δεν πάρουμε σελήνιο, ιώδιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Α και D αλλά και Ωμέγα-3 που βοηθά τον θυρεοειδή να λειτουργήσει φυσιολογικά. Συνήθως, οι γιατροί χορηγούν σκευάσματα που περιέχουν Τ4 που περιέχει συνθετική Τ4. Οι γιατροί το γράφουν επειδή έτσι έχουν διδαχθεί. Πολλοί έχουν οφέλη από τη θεραπεία αυτήν, πολλοί όμως όχι. Ποια είναι η σωστή θεραπεία; Το καλύτερο είναι αλλαγή τρόπου ζωής, σκέψης και διατροφής, αποφυγή μικροβιοκτόνων, εντομοκτόνων και ένας συνδυασμός Τ3 και Τ4.

Η πλειονότητα του υποθυρεοειδισμού αφορά στην ασθένεια Hashimoto, αυτοάνοση νόσο κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα παράγει αντισώματα, τα οποία επιτίθενται και καταστρέφουν τον θυρεοειδή αδένα.

Εκεί χρειάζεται να δουλέψουμε το θυμό, τον μεσημβρινό του συκωτιού (θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες στο βιβλίο μου «Μια Ζωή Γεμάτη Φως»). Η θυρεοειδίτιδα του Hashimoto μπορεί να είναι ενεργή για πολλά χρόνια, χωρίς να εκδηλώνει συμπτώματα. Τα αντισώματα που επιτίθενται στον θυρεοειδή τα εντοπίζουμε με εξέταση αίματος.

Είδατε πώς είναι η διαδικασία, όλα ξεκινούν από τον υποθάλαμο. Αυτός επηρεάζεται από τον προμετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου μας όπου βρίσκεται το ενεργειακό κέντρο του τρίτου ματιού, που είναι ο κεντρικός πίνακας του οργανισμού μας. Εκεί τα ενδόμυχα πιστεύω μας, τα ενδόμυχα συναισθήματά μας, είτε τα νοιώθουμε συνειδητά είτε τα έχουμε θάψει στο υποσυνείδητο, στέλνουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα στον υποθάλαμο και αυτός στην συνέχεια τα μεταβιβάζει στην υπόφυση, που είναι ο κυβερνήτης αδένας και ρυθμίζει όλους τους αδένες. Άρα συνειδητοποιούμε ότι η βάση της διαταραχής του θυρεοειδή αλλά και του ανοσοποιητικού συστήματος είναι τα συνειδητά ή ασυνείδητα αρνητικά συναισθήματα.

Πολλές φορές, ο οργανισμός, για να περιορίσει την αρνητική ενέργεια από τα αρνητικά συναισθήματα ή τις τοξίνες, την περικλείει με μυϊκό ιστό και δημιουργεί ογκίδια, τους ονομαζόμενους όζους, των οποίων η πλειονότητα είναι καλοήθης. Βέβαια, αν συνεχίσουμε να βιώνουμε έντονα αρνητικά συναισθήματα, οι όζοι αυτοί μετατρέπονται σε κακοήθεις, διότι τα κύτταρα από την αρνητική ενέργεια, αλλά και από την απενεργοποίηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, εκφυλίζονται. Το DNA που υπάρχει στον πυρήνα τους διασπάται και τότε το κύτταρο χάνει τις οδηγίες αναπαραγωγής και θανάτου, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται άναρχα και να γίνεται καρκινογόνο.
   Για την καταπολέμηση των οζιδίων στον θυρεοειδή η Dr Sandra Cabot προτείνει:

 • Συμπλήρωμα selenomethionine, το οποίο παρέχει στον οργανισμό 100 mcg σελήνιο την ημέρα. Το ένζυμο 5-deiodinase, το οποίο μετατρέπει την ανενεργή θυροξίνη Τ4 σε ενεργή Τ3, εξαρτάται από το σελήνιο.
 • Συνεχής κατανάλωση θαλασσινών, φυκιών, διότι η όζοι στον θυρεοειδή παρατηρούνται σε γυναίκες (έξι φορές περισσότερο από ό,τι σε άνδρες που έχουν έλλειψη σε ιώδιο).
 • Συνεχής κατανάλωση καρυδιών και σπόρων, διότι περιέχουν μέταλλα και σημαντικά λιπαρά οξέα.
 • Να πίνουμε φρεσκοστυμμένο χυμό από σπανάκι, καρότο, κόκκινο ραδίκι, πορτοκάλια και λεμόνια.
 • Αποφυγή προϊόντων που δημιουργούν βλέννα, όπως μαργαρίνη, υδρογονωμένα φυτικά λάδια, γαλακτοκομικά προϊόντα, τηγανισμένες και επεξεργασμένες τροφές. Όταν έχουμε κύστη στον θυρεοειδή, κατά την Dr Sandra Cabot, πρέπει να αποφεύγουμε συστηματικά όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και τις τροφές που περιέχουν ή προέρχονται από γάλα, όπως το βούτυρο, τα παγωτά, το γιαούρτι, διότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να συντελέσουν στην αύξηση της κύστης.
 •    Εμείς, βέβαια, πάντα προτείνουμε απενεργοποίηση των συνειδητών ή ασυνείδητων αρνητικών συναισθημάτων, καθώς και ξεμπλοκάρισμα του 5ου ενεργειακού κέντρου στον λαιμό, που επηρεάζει τον θυρεοειδή αδένα.

Ο θυρεοειδής χρησιμοποιεί το αμινοξύ τυροσίνη για να παράγει θυροξίνη, γι’ αυτό η χορήγηση θυροξίνης μερικές φορές (όταν δεν έχουμε αυτοάνοσο Hashimoto) βοηθά να ξεπεράσουμε τον υποθυρεοειδισμό.

Πολλές φορές, η διαταραχή στον θυρεοειδή αδένα προκαλεί έλλειψη γονιμότητας, διότι επηρεάζει την παραγωγή οιστρογόνων και την ικανότητα της γυναίκας να παράγει ωάρια. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η ρίζα των προβλημάτων του θυρεοειδή αλλά και της έλλειψης γονιμότητας βρίσκεται στα συνειδητά ή ασυνείδητα καταπιεσμένα αρνητικά συναισθήματα. Όταν αισθανόμαστε απειλή μέσα μας, διαμέσου του τρίτου ματιού στέλνουμε ηλεκτρομαγνητικά κύματα στον υποθάλαμο και αυτό στον επικεφαλής των αδένων στην υπόφυση ότι βρισκόμαστε σε κίνδυνο και πρέπει να μειώσουμε τον μεταβολισμό μας (διαταραχή στον θυρεοειδή) και να σταματήσουμε τη διαδικασία της αναπαραγωγής.

Τα φάρμακα δεν θεραπεύουν τη θυρεοειδίτιδα Hashimoto, όπως γνωρίζουμε, μόνο όταν απενεργοποιήσουμε βαθιά μέσα μας τα αρνητικά συναισθήματα το ανοσοποιητικό σύστημα θα πάψει να επιτίθεται στον θυρεοειδή αδένα.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα παγιδευμένα αρνητικά συναισθήματα είναι θαμμένα βαθιά στο υποσυνείδητό μας στον ερπετικό και συναισθηματικό εγκέφαλο και βάζουν σε συναγερμό το αυτόνομο νευρικό μας σύστημα, δημιουργώντας θυρεοειδή, φλεβίτιδα, ινομυώματα, κύστες στο στήθος και στις ωοθήκες, αρρυθμίες στην καρδιά, αυτοάνοσα νοσήματα. Με την πρώτη επαφή με το φως του ενεργειακού θεραπευτή μπορεί να αισθανθούμε τέλεια, αλλά στη συνέχεια, ο ενεργειακός θεραπευτής θα πρέπει να σκάψει πιο βαθιά και να μας βγάλει στην επιφάνεια όλα τα αρνητικά συναισθήματα της απόρριψης, του φόβου, του θυμού που έχουμε από όταν γεννηθήκαμε, και από ό,τι περάσαμε στην εφηβεία.

Το ότι αισθανόμαστε άσχημα που βιώνουμε όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα είναι καλό και δεν πρέπει να τα παρατάμε. Πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε, και με τη βοήθεια του ενεργειακού θεραπευτή να τα απενεργοποιήσουμε. Όμως, το μυστικό είναι να τα βιώσουμε, ενώ τα απενεργοποιούμε με τη βοήθεια του EFT ή του ξεμπλοκαρίσματος των ενεργειακών μεσημβρινών ή ενεργειακών κέντρων.

Ο παραθυρεοειδής αδένας ρυθμίζει τα επίπεδα του ασβεστίου στο αίμα, διαταραχή του οποίου προκαλεί την απόσπαση από τα κόκαλα και τη δημιουργία οστεοπόρωσης. Το σημείο που ενεργοποιούμε τον παραθυρεοειδή αδένα στο πόδι μας είναι κάτω από το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού, όπου όσοι έχουν πρόβλημα δημιουργούν κάλο ή σκλήρυνση.

    Συμπέρασμα: Τα αρνητικά συναισθήματα και το στρες που προκαλούν, είναι η κυριότερη αιτία της μείωσης της TSH και Τ4. Η κορτιζόλη που εκκρίνεται με το στρες αυξάνει τις φλεγμονές και μειώνει άμεσα τις παραπάνω ορμόνες αλλά και τις ορμόνες όπως η τεστοστερόνη.

Χρειάζεται να απελευθερωθούμε από τον υποσυνείδητο φόβο απόρριψης που μας θέτει το σώμα σε συναγερμό με την διαδικασία του θυμού. Χρειάζεται να τολμήσουμε να συγχωρέσουμε τους εχθρούς μας και τον εαυτόν μας, χρειάζεται ν’ ανοίξουμε την καρδιά μας για μπει μέσα μας μια ηλιαχτίδα φωτός που θα μας εξαφανίσει το σκοτάδι που μας δημιουργεί το θυρεοειδή και όλες τις ασθένειες.

Η εξομολόγηση είναι το μυστήριο που μας καθαρίζει, μας απαλλάσσει από τις ενοχές, μας ξεπλένει από κάθε φόβο αρνητισμό σκοτάδι που έχουμε μέσα μας και η θεία κοινωνία μας γεμίζει. Όταν γεμίσουμε φως και αγάπη τα προβλήματα του θυρεοειδή, καθώς και κάθε ασθένεια που είναι σκοτάδι εξαφανίζεται. Τροφές που βοηθούν τον υποθυρεοειδισμό είναι τα φύκια Κελπ και γενικά τα φύκια που περιέχουν ιώδιο, τα ψάρια που περιέχουν Ωμέγα-3 και τα σκούρα πράσινα φύλλα που περιέχουν βιταμίνη Α.

Αποφεύγουμε γλουτένη, μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης σόγιας, αποφεύγουμε το μπρόκολο, και το λάχανο. Λαμβάνουμε συμπληρώματα σεληνίου, ιωδίου, ψευδάργυρου, βιταμινών Α και D, αλλά και Ωμέγα-3.

Προοδευτικοί γιατροί σήμερα, όπως ο Dr Mark Hyman, προτείνουν να μην πάρουμε φάρμακα που αντικαθιστούν την ορμόνη του θυρεοειδή αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και διατροφής, αν δεν πάρουμε σελήνιο ιώδιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Α και D αλλά και Ωμέγα-3, που βοηθά τον θυρεοειδή να λειτουργήσει φυσιολογικά, διότι η λήψη φάρμακου καθιστά ανενεργή τη λειτουργία του θυρεοειδή αδένα.

Η οριστική θεραπεία του θυρεοειδή προέρχεται από την απενεργοποίηση την απενεργοποίηση των αρνητικών συναισθημάτων κυρίως του θυμού και της ανασφάλειας, καθώς και το ξεμπλοκάρισμα του κέντρου του λαιμού. Περισσότερα για το θυρεοειδή θα βρείτε στο βιβλίο μου «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», εκδόσεις Εμπειρία. 

Η ουσιαστική θεραπεία του θυρεοειδή όμως γίνεται με την απελευθέρωση από την κύρια αιτία που είναι ο φόβος απόρριψης και όλα τα αρνητικά συναισθήματα. Η απελευθέρωση από τα αρνητικά συναισθήματα κυρίως από την ανασφάλεια και το θυμό τα οποία, δίνουν εντολή διαμέσου του υποθαλάμου στην υπόφυση να μειώσει τον μεταβολισμό μας, εκκρίνοντας λιγότερη θυροξίνη. 

Είναι καλό να απενεργοποιήσουμε όλα τα σημαντικά σημεία του οργανισμού μας αλλά και να απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα με τη μέθοδο EFT:

Όπου κάνουμε μαλάξεις στο σημείο πάνω από το στήθος (ST 16), λέγοντας παρ’ όλο ότι υποσυνείδητα νοιώθω φόβο απόρριψης και υποσυνείδητα ήθελα να είμαι άρρωστος και δυστυχισμένος για να έλκω την προσοχή των δικών μου που νομίζω ότι με απέρριψαν, από σήμερα επιλέγω ν’ αγαπώ, να εκτιμώ, να αποδέχομαι πλήρως τον εαυτό μου και να επικεντρώνω την συνείδησή μου στην αγάπη, στο φως, το Χριστό. Είμαι φως, είμαι μια ψυχή γεμάτη φως, γεμάτη αγάπη, ο φόβος απόρριψης που από παρανόηση του υποσυνειδήτου του υποσυνειδήτου μου, βίωσα μικρός, σκέπασε την ψυχή μου, την απομόνωσε από την Πηγή μου κι έτσι ξεκομμένος βίωνα μέχρι σήμερα, φόβο, θλίψη, θυμό, ανασφάλεια, ενοχές. Από σήμερα που συνειδητοποίησα ότι όλα τα προβλήματά μου οφείλονται στο φόβο απόρριψης που βίωσα από παρανόηση του υποσυνειδήτου μου βιώνω το φόβο απόρριψης για να απαλλαγώ. Κάνουμε 7-10 κτυπήματα σε όλα τα σημεία που δείχνουμε στο παρακάτω γράφημα, τρείς έως πέντε γύρους επικεντρώνοντας την συνείδηση μας στο φόβο απόρριψης ή σε οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα θέλουμε να απενεργοποιήσουμε.

(Τεχνικές απελευθέρωσης συναισθημάτων)

eftnew

Περισσότερα για το EFT, περισσότερες μεθόδους για την απενεργοποίηση των αρνητικών συναισθημάτων, καθώς και τα CD που επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητο μας, περιέχονται στα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα» και «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», εκεί θα βρείτε και όλα τα σημεία των μεσημβρινών του συκωτιού και της σπλήνας καθώς και τους υπόλοιπους μεσημβρινούς που χρειάζεται να απενεργοποιήσουμε το θυμό και την ανασφάλεια για να απαλλαγούμε από τα προβλήματα του θυρεοειδή.

Δεν έχουμε παρά να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, να αλλάξουμε τον τρόπο που μεταφράζουμε τα γεγονότα, να απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα που μας δημιουργούν τις φλεγμονές, να εξασκούμε το σώμα μας, να αποτοξινώσουμε το σώμα μας και να τρώμε τροφές που μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε τις φλεγμονές όπως τα καρύδια Βραζιλίας είναι πλούσια σε σελήνιο. Επίσης, ο ψευδάργυρος, τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, οι βιολογικές τροφές με υψηλή θρεπτική αξία, όπως φύτρα, φρέσκα φρούτα λαχανικά και φύκια Κελπ, έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνουν τον υποθυρεοειδισμό. Ακόμη, να αποφεύγουμε τροφές που δημιουργούν μείωση της θυρεοειδούς ορμόνης, όπως πολλά φάρμακα, υπερβολική κατανάλωση σόγιας, μπρόκολου, λάχανου, λαχανάκια Βρυξελλών. Παρόλο που κάνουν καλό σε άλλες λειτουργίες, δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία του θυρεοειδή. Να αποφεύγουμε τροφές που δημιουργούν φλεγμονές, όπως η γλουτένη που υπάρχει στα δημητριακά.

Πως αυτοθεραπεύομαστε από υποθυρεοειδισμό 4Πως αυτοθεραπεύομαστε από υποθυρεοειδισμό 5ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΜΑΤΑ  κυρίως από το βιβλίο μου «Μια Ζωή Γεμάτη Φως»  αλλά και το νέο μου βιβλίο «Η Πηγή των Πάντων».

Είναι σημαντικό για όλους όμως να αποκτήσετε και τα τρία βιβλία για να αλλάξετε την ζωή σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά όπως έκανα εγώ, για αυτό αν παραγγείλετε και τα τρία βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και η «Πηγή των Πάντων» σας τα στέλνω με  μεγάλη έκπτωση  και χωρίς να σας χρεώνω έξοδα αποστολής. Αν θέλετε να παραγγείλετε δεν έχετε παρά να στείλετε μήνυμα την διεύθυνση και το κινητό σας ή να τηλεφωνήσετε στο 6977349766.

Και στα τρία βιβλία υπάρχουν cd, που σας βοηθούν να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο σας, να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας. Επίσης στα βιβλία και στα σεμινάρια μου αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα και να αυτοθεραπευτείτε σε ενεργειακό επίπεδο και στη συνέχεια σε σωματικό επίπεδο από προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, στη μέση, στον αυχένα, στα γόνατα, στο ισχίο, στο στομάχι, στη χολή, αυτοάνοσα νοσήματα, συχνοουρίας, προβλήματα σπαστικής κολίτιδας ή δυσκοιλιότητας, ιγμορίτιδας, ροχαλητού, πρόβλημα καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδες, αϋπνία, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, διακοπή περιόδου, αρρυθμία, ταχυκαρδία, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, δύσπνοιες, αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα στη χολή, χοληστερίνη.(βέβαια για οποιαδήποτε θέμα υγείας έχετε θα απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας, ενώ παράλληλα σε πνευματικό, νοητικό και ενεργειακό επίπεδο θα απαλλάσσεστε από τις συνθήκες που σας οδήγησαν στην ασθένεια και θα αυτοθεραπεύστε).

Για όποιο πρόβλημα υγείας έχετε να απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας.

Εφαρμόζοντας ότι λέει ο γιατρός σας μπορείτε παράλληλα να λαμβάνετε βοήθεια διαβάζοντας τα βιβλία μου θα βρίσκεται τρόπους να απαλλάσσεστε από τα αρνητικά σας συναισθήματα αλλά και να ξεμπλοκάρετε τους μεσημβρινούς σας που είναι ποτάμια που κυκλοφορεί η ενέργεια, οι οποίοι έχουν μπλοκαριστεί από τα αρνητικά συναισθήματα αυτά. Α-σθένεια σημαίνει α στερητικό του σθένους.

Σθένος είναι η δύναμη η ενέργεια. Α- ρρώστεια σημαίνει ά στερητικό του ρώστους που σημαίνει δύναμη – ενέργεια. Όταν σε ένα όργανο του στερούμε την ενέργεια τότε αυτό ασθενεί, αρρωσταίνει. Την ενέργεια την στερούμε με τα συνειδητά ή υποσυνείδητα αρνητικά μας συναισθήματα.

Τα βιβλία μου περιέχουν cd που επαναπρογραμματίζουν το υποσυνείδητο, γεγονός που σας βοηθά να μεταφράζετε πιο θετικά τα γεγονότα και να μην μπαίνετε σε συναγερμό. Περιέχουν απόψεις μεγάλων επιστημόνων που σας βοηθούν να κατανοήσετε ότι απαλλασσόμενοι από τα αρνητικά συναισθήματα, το άγχος αισθάνεστε καλύτερα και υγεία σας βελτιώνετε, ακολουθώντας πρωταρχικά ό,τι σας λέει ο γιατρός σας.

Τα βιβλία μου που μπορώ να σας τα στείλω με έκπτωση και έξοδα αποστολής δωρεάν. Επίσης μπορώ να σας εξηγήσω τα βιβλία μου από κοντά, αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου καλέστε στο 6977349766.

Αλέξης Φωτόπουλος

Συγγραφέας – Ερευνητής.

Στην Ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr., που είναι πλήρως ανακαινισμένη θα βρείτε τα πάντα για την υγεία και ευτυχία σας.

Βλέπετε όλοι το κανάλι μου στο YouTube: Αλέξιος Φωτόπουλος, θα σας αλλάξει τη ζωή, σας κάνει να πετάτε από υγεία και χαρά.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: Alexios Fotopoulos, Αλέξιος Φωτόπουλος, Alexis Fotopoulos, Αλέξης Φωτόπουλος. Ομάδες Facebook: «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», «Μπορούμε όλοι να αυτοθεραπευτούμε και να οδηγηθούμε στο Φως», «Ζωή Γεμάτη Φως» και «Η Πηγή των Πάντων». Σελίδες Facebook: «Αλέξης Φωτόπουλος», «Αυτοθεραπεία, Υγεία, Ευτυχισμένες σχέσεις, Αφθονία».

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 17:00 -21:00 Δωρεάν σεμινάρια (αφήνει κάτι όποιος θέλει για το κόστος της αίθουσας) Ναυαρίνου 9 και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας. Τα σεμινάρια ανακοινωνόταν στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr να έρχεστε χωρίς να κλείνετε θέση.

Στο άρθρο μου: http://www.afotopoulos.gr/arthra/233-h-therapeia-tvn-pantvn-ta-aitia-olvn-astheneivn-kathvs-kai-tropos-pou-mporoume-na-autotherapeutoume-na-ehoume-telies-sheseis-kai-afthonia θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για τα προβλήματα που σας απασχολούν.

Σημείωση: Όλα τα γραφήματα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μου, η στο facebook είναι από το βιβλίο μου Μια Ζώη γεμάτη Φως, είναι πνευματικά μου διακαιώματα, και απαγορεύεται η χρησιμοποιήση τους (για άρθρα η έκδοση εντύπων)  χωρίς την άδεια μου. Εννοείτε βέβαια ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε όλοι για να ξεμπλοκάρετε τους ενεργειακούς μεσημβρινούς σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά.

Αποποίηση: Βέβαια, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τα παραπάνω  γραφόμενα είναι μεν απόψεις μεγάλων καθηγητών πανεπιστημίου, ερευνητών, κινέζικη ιατρική που εφαρμόζεται με επιτυχία χιλιετηρίδες, είναι πρακτικές που εφάρμοσα και έγινα καλά από την σκλήρυνση κατά πλάκας, που έπασχα, και βοηθώ και έχω βοηθήσει πάρα πολλούς να απαλλαγούν από τα αρνητικά τους συναισθήματα και να αυτοθεραπευτούν. Όμως, οι απόψεις αυτές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους γιατρούς σας, που άλλωστε μόνο σε αυτούς η πολιτεία έχει δώσει επίσημα την άδεια να εξασκούν ιατρική. Άρα, ό,τι γράφεται σε αυτό το βιβλίο είναι μόνο για ενημέρωσή σας. Όταν έχετε προβλήματα υγείας, καλείστε να απευθύνεστε πρώτα στον γιατρό σας και παράπλευρα, αν επιθυμείτε, μπορείτε να απευθύνεστε σε πνευματικούς-ενεργειακούς ή εναλλακτικούς θεραπευτές, για να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τρόπο ζωής και να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα. Καλό είναι, επίσης, να συνεργάζεσθε με τον γιατρό σας, ώστε να αλλάζετε τον τρόπο ζωής σας, να γίνετε καλά  και να αποφεύγετε τα πολλά φάρμακα, τα οποία βλάπτουν μακροχρόνια την υγεία σας και καταστρέφουν τα ταμεία μας και την Εθνική οικονομία. 

afotopoulos

afotopoulos

Leave a Reply

Σχετικά με το Κύριο Αλέξη Φωτόπουλο

Ο Αλέξης Φωτόπουλος γεννήθηκε στο Στενό Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. 

Περισσότερα

Προτεινόμενα

Ακολουθήστε μας