Μόνο ακολούθωντας τον Κύριο στην Σταύρωση μπορουμε να φθάσουμε στην Ανάσταση, να ενωθούμε με το Θεό.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

 

Μόνο ακολούθωντας τον Κύριο στην Σταύρωση μπορουμε να φθάσουμε στην Ανάσταση, να ενωθούμε με το Θεό. 1   Ο Χριστός Ανέστη, και Αληθινά Ανέστη. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια που υπάρχει, ο Χριστός ενσαρκώθηκε για να νικήσει το κράτος του διαβόλου τον θάνατο. Η Ανάσταση του Θεανθρώπου σημαίνει ότι κι εμείς ενωμένοι με τον Θεάνθρωπο κερδίζουμε την Αιώνια Ζωή. Ο θάνατος για μας είναι η γεφυρα για να περάσουμε στην Αιώνια Ζωή.

   Μπορούμε να είμαστε ενωμένοι με τον Κύριο όταν ακολουθούμε κάθε Κυριακή την Θεία Λειτουργία, κοινωνούμε όσο πιό συχνά μπορούμε και εξομολογούμαστε όταν κάνουμε αμαρτίες, αλλα κυρίως όταν ακολουθούμε το Λόγο του Κυρίου. Αμαρτιες είναι οι πράξεις που είναι ενάντια στο Λόγο του Θεού, ειναι η εμπρακτή έλλειψη αγάπης προς τον πλησίον.

   Ο Χριστός Ανέστη και για να αναστηθούμε κι εμείς μαζί Του, θα πρέπει να Τον ακολουθούμε και στη σταύρωση.
Εύχομαι σε όλους να ακολουθήσουμε τον Κύριο, να σταυρώσουμε, το εγώ μας, να κοινωνούμε το Σώμα και το Αίμα Του, να ακολουθούμε τις εντολές Του και τοτε πραγματικά θα αναστηθούμε κι εμεις σε αυτή τη ζωή αλλά κυρίως μετά το υλικό μας θάνατο

   Μόνο ακολούθωντας τον Κύριο στην Σταύρωση μπορουμε να φθάσουμε στην Ανάσταση.
Ο Κύριος προσέφερε τον εαυτό Του για τη Σωτηρία μας. Η Σταύρωση του Κυρίου δείχνει την άπειρη ταπείνωση, που όταν τη βιώσουμε εμείς γινόμαστε άμεσα άγιοι, γιατί με την ταπείνωση του Κυρίου κενώνουμε αυτόματα τον εαυτό μας κι όλο μας το είναι κυριαρχείται από τον Κύριο.

    Ο σταυρός είναι το κυριότερο χριστιανικό μας σύμβολο. Ο σταυρός είναι το θυσιαστήριο που πρόσφερε ο Κύριος τον εαυτό Του για τη Σωτηρία μας, για αυτό κι ο σταυρός μας σώζει και μας προφυλάσσει από οτιδήποτε.

    Όταν πιστεύουμε στον Εσταυρωμένο τότε απαλλασσόμαστε από κάθε πρόβλημα. Δια του σταυρού μας συμφιλίωσε με το Θεό και με την Ανάσταση Του μας ανέβασε στον ουρανό. Με το σταυρό ο Κύριος ύψωσε την ανθρώπινη φύση, η οποία είχε ταυτιστεί με την ύλη. Το κυριότερο με το σταυρό κατέλυσε το κράτος του διαβόλου και κάθε πονηρού πνεύματος.

     Ο κόσμος σήμερα αποτυγχάνει γιατί δεν μπορεί να αγαπήσει και δεν μπορεί να αγαπήσει γιατί έχει ανεπτυγμένο εγώ.
Υμνούμεν Ευλογούμεν και Προσκυνούμεν τον Κύριο που Σταυρώθηκε για την Σωτηρία μας, Σταύρωθηκε για να διαλύσει το κρατος του διαβόλου, Σταυρώθηκε για να μας ανοίξει το δρόμο για να ενωθούμε πάλι με τον Πατέρα, να οδηγηθουμε στη θεώση.

    Ο Τριαδικός Θεός είναι άπειρη αγάπη, αγάπη σημαίνει να θυσιάζεις τον εαυτό σου για τον πλησίον σου. Ο Πατέρας μας έστειλε τον Υιό και Θεό Λόγο (ο Οποίος μας δημιούργησε) να ενσαρκωθεί, να γίνει τέλειος άνθρωπος να πάρει την ανθρώπινη φύση, που είχε απομακρυνθεί από το Θεό και να της δώσει πάλι την δυνατότητα να ξαναενωθεί μαζί Του, τη δυνατότητα της Αιώνιας Ζωής. Διότι ζωὴ υπάρχει μόνο κοντά στο Θεό που είναι η Πηγή της ζωής.

      Ο Κύριος δέχθηκε να κενώσει τον εαυτό του, μέχρι θανάτου και μάλιστα θανάτου δια σταυρού, με αυτό τον τρόπο με την ανθρώπινη φύση που έλαβε πλήρωσε για τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων και επανένωσαι την ανθρώπινη φύση με το Θεό. Ο Κύριος μας συγχώρεσε τόσο βαθιά, που κένωσε, δηλαδή έσβησε την ύπαρξη Του, και δέχθηκε να περάσει όλα τα βασανιστήρια και τις ταπεινώσεις. Δέχθηκε να χωρέσει (συγ -χωρώ, χωρώ μαζί) μέσα Του όλο το μίσος, όλη η κακία που είχε τότε η ανθρωπότητα.

      Με τον θάνατο και την Ανάσταση Του νίκησε τον θάνατο, τον διάβολο, διότι σαν άνθρωπος ήταν αναμάρτητος, έτσι ο διάβολος δεν είχε δικαίωμα πάνω Του, σαν Θεός είναι αθάνατος, είναι η Πηγή της Ζωής κατ’ αυτό τον τρόπο νίκησε τον Άδη. Νικώντας σαν άνθρωπος τον Άδη τον θάνατο μας έδωσε την δυνατότητα και σε μας μπολιαζόμενοι από την νέα ρίζα του Θεανθρώπου με το Βάπτισμα και τρεφόμενοι με το Σώμα και το Αίμα του (που επιτυγχάνεται με την παρέμβαση του Αγίου Πνεύματος), ακολουθώντας τις εντολές Του, γινόμαστε Ένα με τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό και ανεβαίνουμε κι εμείς στα δεξιά του Πατέρα και έχουμε Ζωή Αιώνια. 

      Όσο όμως πλησιάζουμε και κοινωνούμε με τον Αναστάντα Κύριο, αισθανόμαστε ότι ο θάνατος δεν μας εξουσιάζει. Η δύναμη του Αναστάντα ζωοποιεί τα μέλη μας περνά μέχρι τα οστά μας, μας δίνει ειρήνη, Χάρη και ελευθερία από τον Θάνατο. Ντυνόμαστε κι εμείς την δική Του ευπρέπεια και λαμπρότητα.

     Οι άνθρωποι καταδίκασαν τον Θεό σε θάνατο, Ο Θεός όμως με την Ανάστασή Του «καταδικάζει τους ανθρώπους σε αθανασία. Με την Ανάσταση του Θεανθρώπου, η ανθρώπινη φύση οδηγήθηκε τελεσίδικα στην οδό της αθανασίας και έγινε φοβέρα γι’ αυτό το θάνατο. Έτσι όταν ο «εν Χριστώ» άνθρωπος πεθαίνει αφήνει απλά το ένδυμα του σώματός του, για να ντυθεί ξανά με αυτό κατά την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας.

      Ο Κύριος μας δείχνει το δρόμο: «Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτόν καί ἀράτω τόν σταυρόν αὐτοῦ καί ἀκολουθήτω μοι», «Ὅς γάρ ἐάν θέλῃ τήν ψυχήν αὐτοῦ σῶσαι ἀπολέσει αὐτήν• ὅς δ᾽ ἄν ἀπολέσει τήν ψυχήν αὐτοῦ ἕνεκεν ἐμοῦ καί τοῦ εὐαγγελίου, σώσει αὐτήν». Χρειάζεται να κάνουμε τρία πράγματα:

  1. Να απαρνηθούμε τον εαυτό μας, το εγώ μας, το θέλημα μας και να κάνουμε υπακοή στο Χριστό. Να ακολουθούμε το Ευαγγέλιο, τότε εξαγνιζόμαστε, τότε η ψυχή μας εξαγνίζεται ξεφεύγει από το χωροχρόνο από το γήινο. Η ψυχή μας είναι θεοειδής, δηλαδή προέρχεται από το Θεό, όμως με την προσκόλληση μας στα κτιστά στα γήινα, στην αμαρτία χάνει τις θεϊκές της ιδιότητες κι εμείς τότε γινόμαστε δυστυχισμένοι.

  2. Να άρουμε το σταυρό μας, να αποφασίσουμε να πάθουμε οτιδήποτε προκειμένου να ακολουθήσουμε τις Εντολές του Κυρίου, ακόμη και να πεθάνουμε.

  3. Να ακολουθήσουμε τον Κύριο, να ακολουθήσουμε τη ζωή Του. Ο Κύριος έγινε άνθρωπος για να μας δείξει το δρόμο για να γίνουμε κι εμείς κατά Χάρη θεοί, να ξεφύγουμε από το χωροχρόνο.

    Ο Χριστός έχει άπειρη ελευθερία, την άκτιστη ελευθερία, εμείς είμαστε κτιστοί, μόνο μέσα από το Χριστό θα ελευθερωθούμε κι εμείς θα φύγουμε από το κτιστό, και θα πάμε στο άκτιστο. Ο Ιησούς Χριστός δεν είχε ποτέ αναμειχθεί με τίποτα το γήινο. Το ίδιο κι εμείς αν ακολουθήσουμε το Λόγο Του, τότε κι εμείς εξαγνιζόμαστε.

    Συμμετέχοντας στα Μυστήρια του Κύριου κοινωνούμε το Σώμα Του και το Αίμα του και γινόμαστε κι εμείς κατά Χάρη Θεοί. Μόνο μέσω του Κυρίου μπορούμε να φθάσουμε στον Πατέρα, να φθάσουμε στη θέωση. Την βοήθεια που λαμβάνω με τη συμμετοχή μου στα Μυστήρια την έχω συνειδητοποιήσει πλήρως για αυτό κοινωνώ κάθε εβδομάδα και εξομολογούμε όσο τακτικά μπορώ τότε η ψυχή μου πλημυρίζει από γαλήνη και πληρότητα που δεν μπορεί να μου τη δώσει όλο το χρυσάφι του κόσμου. Με τα Μυστήρια ο Χριστός έρχεται μέσα μας, μας καθαρίζει, μας γεμίζει γαλήνη.

   Ο Κύριος μας έλκυσε για να Του μοιάσουμε, για να πετύχουμε το καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση, μας οδηγεί στην υιοθεσία να γίνουμε παντοδύναμα τέκνα Θεού, όπως ο Πατέρας μας. Ο Κύριος λέγει προς τον Πατέρα θέλω Πατέρα όπου είμαι Εγώ να είναι και αυτοί. Αυτό σημαίνει θέωση, να ενωθούμε με τον Τριαδικό Θεό.

   Σκοπός της ζωής του ανθρώπου είναι να μοιάσει στην εικόνα του Θεού που είναι ο Ιησούς Χριστός. Σκοπός της ζωής του ανθρώπου είναι να γίνουμε όμοιοι με το Θεό να γίνουμε θεοί κατά Χάρη, δηλαδή να γίνουμε με τη Χάρη του Θεού θεοί.

Σκοπός είναι λοιπόν να γίνουμε θεοί κατά Χάρη, τίποτα άλλο δεν πρέπει να μας απασχολεί, πρέπει να ξεφύγουμε από τη βιολογική μας ύπαρξη, τις ανάγκες του ζωικού μας οχήματος. Μόνο όμως με τη Χάρη, με τις άκτιστες ενέργειες του Τριαδικού Θεού μπορούμε να πετύχουμε οτιδήποτε, μόνοι μας, δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα.

  Ο Χριστός πρέπει να είναι μέσα μας, να γινόμαστε Ένα με τον Χριστό, να γίνουμε εικόνα του Χριστού, αυτός είναι ο μόνος σκοπός της ζωή μας, να ενωθούμε με το Θεό να φθάσουμε στη θέωση. Όταν έχουμε το Χριστό μέσα μας είμαστε χαρούμενοι, νοιώθουμε πλήρεις, νοιώθουμε τέλεια.

Τον Χρίστο Τον έχουμε μέσα μας, όταν προσευχόμαστε συνεχώς, διαβάζουμε το Ευαγγέλιο, βίους και διδαχές αγίων Πατέρων, όταν πηγαίνουμε τακτικά στη Θεία Λειτουργία και συμμετέχουμε στα Μυστήρια της Εκκλησίας, το κυριότερο όμως όταν βλέπουμε τον Κύριο στο πρόσωπο κάθε συνανθρώπου μας, τον αγαπάμε και τον βοηθάμε σαν να ήταν ο Χριστός. Αιώνιος Παράδεισος λοιπόν είναι να ζούμε αιώνια με τον Χριστό.

   Σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Καψάνη καθηγούμενο της μονής Γρηγορίου, δια της ενανθρωπήσεως του Χριστού μπορούμε, ακολουθώντας τον Ιησού Χριστό μπορούμε πλέον να γίνουμε θεοί κατά Χάρη. Ο Κύριος έφερε πάλι τον άνθρωπο στην τροχιά της ένωσης με το Θεό. Κερδίζουμε τη θέωση μέσω της Εκκλησίας που είναι το σώμα του Χριστού, που είναι η κοινωνία του ανθρώπου με τον Χριστό. Όσο ο άνθρωπος συμμετέχει στην Θεία κοινωνία, εξομολογείτε, μετανοεί και συμμετέχει στη Θεία Λειτουργία.

Οι άκτιστες ενέργειες του Θεού μας οδηγούν στη θέωση. Η εκκλησία είναι ο μόνος χώρος που μπορούμε να πετύχουμε τη θέωση. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή να καθαρίσουμε την καρδία μας, να τη στολίσουμε με της αρετές για να κατοικήσει ο Κύριος μέσα μας. Μπορούμε να φθάσουμε στη θέωση αν συνειδητοποιήσουμε ότι τα πάντα μας τα δίνει ο Θεός, πρέπει να ζούμε Θεανθρωποκεντικά και όχι ανθρωποκεντρικά. Σκοπός  είναι να επικεντρωνόμαστε στη θέωση. Τα λόγια του φωτισμένου καθηγούμενου:

    «Μετά την έκπτωση από τον Παράδεισο, ο χωρισμός από το Θεό έριξε τον άνθρωπο στην σαρκική, κτηνώδη και δαιμονιώδη ζωή. Χρειαζόταν μια νέα ρίζα, ένας νέος άνθρωπος ο οποίος θα μπορούσε να προσανατολίσει τον άνθρωπο προς το Θεό. Αυτή η νέα ρίζα, ο νέος άνθρωπος, είναι Θεάνθρωπος, ο Ιησούς Χριστός, ο Υιός και Λόγος του Θεού.

    »Ο Θεάνθρωπος Χριστός ο Υιός και Λόγος του Θεού Πατρός έχει δύο τέλειες φύσεις: την θεία και την ανθρώπινη. Τώρα πλέον με την υποστατική ένωση των δύο φύσεων στο πρόσωπο του Χριστού είναι τελεσίδικα ενωμένη με τη θεία φύση. Ως Θεάνθρωπος κάθεται στα δεξιά του Πατρός. Ως Θεάνθρωπος θα έλθει να κρίνει τον κόσμο στην Δευτέρα Παρουσία. Άρα λοιπόν η ανθρώπινη φύση είναι τώρα ενθρονισμένη στους κόλπους της Αγίας Τριάδος.

     »Δεν μπορεί πλέον τίποτε να χωρίσει την ανθρώπινη φύση από τον Θεό. Γι’ αυτό τώρα μετά την ενανθρώπιση του Κυρίου, όσο κι αν αποσπαστούμε από τον Θεό, μπορούμε αν μετανοήσουμε να ενωθούμε πάλι μαζί Του και γίνουμε θεοί κατά Χάρη.

    » Ο Κύριος Ιησούς μας δίνει τη δυνατότητα να ενωθούμε με τον Θεό και να επανέλθουμε στον πρωταρχικό σκοπό που είχε τάξει ο Θεός για τον ανθρώπου που είναι η θέωση του.

    »Τα αποτελέσματα της σάρκωσης του Κυρίου είναι οι Άγιοι οι θεωμένοι άνθρωποι. Όλα στην Εκκλησία ομιλούν για την ενανθρώπιση του Θεού και τη θέωση του ανθρώπου.  Όσοι θέλουν να ενωθούμε με τον Χριστό και δια του Ιησού Χριστού με τον Πατέρα Θεό γνωρίζουν ότι αυτή η ένωση γίνεται στο σώμα του Χριστού που η αγία Ορθόδοξος Εκκλησία μας.

    »Επειδή είμαστε μέλη του σώματος του Χριστού που είναι η Εκκλησία, προσφέρεται η ζωή του Χριστού και γίνεται δική μας ζωή. Κι έτσι ζωοποιούμαστε και σωζόμαστε και θεωνόμαστε. Δεν θα μπορούσαμε  να θεωθούμε αν ο Χριστός δεν μας έκανε μέλη του αγίου σώματός Του. Δεν θα μπορούσαμε να σωθούμε αν δεν υπήρχαν τα άγια Μυστήρια της Εκκλησίας μας τα οποία μας συσσωματώνουν με τον Χριστό, να είμαστε δηλαδή ένα σώμα και αίμα με τον Χριστό. Τι μεγάλη ευλογία να κοινωνούμε τα άχραντα Μυστήρια ! Ο Χριστός γίνεται δικός μας, η ζωή του Χριστού γίνεται δική μας, το αίμα του γίνεται αίμα μας.

    »Έτσι βαπτισμένοι, χρισμένοι, εξομολογούμενοι, κοινωνούμε το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου και γινόμαστε κι εμείς θεοί κατά Χάρη. Όλα  μέσα στην Εκκλησία οδηγούν στη θέωση, Η θεία Λειτουργία τα Μυστήρια, η θεία Λατρεία, το κήρυγμα του Ευαγγελίου, η νηστεία, όλα εκεί οδηγούν. Η Εκκλησία είναι ο μοναδικός χώρος της θέωσης μας, είναι μοναδικός χώρος της κοινωνίας του Θεού με τον άνθρωπο. Ο Χριστός είναι πάντα παρών στην εκκλησία Του, το άγιο Σώμα Του και το τίμιο Αίμα Του ευρίσκονται στον ιερό Ναό Του πάνω στην αγία Τράπεζα.

    »Ο Χριστός εγκαθίσταται στην καρδιά του ανθρώπου με τα άγια Μυστήρια. Με το άγιο Βάπτισμα, το Χρίσμα, την ιερή εξομολόγηση, την Θεία Ευχαριστία. Όταν ο Χριστιανός προχωρήσει στην προσευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον με», ενώ η ζωή του είναι σύμφωνη με τις άγιες εντολές του Χριστού και της Εκκλησίας, τότε αξιώνεται να λάβει εμπειρία της θείας Χάρης».

    Η συνείδησή μας οφείλει να είναι όμοια με τη Γεσθημάνια συνείδηση του Χριστού, ο Οποίος προσευχόταν με αιματηρό ιδρώτα. Δεν πρέπει να το περιφρονήσουμε αυτό, αλλά να προσπαθήσουμε να ζήσουμε τη ζωή του Ίδιου του Χριστού. Μπορεί να προσεύχεται για όλη την ανθρωπότητα. Διευρύνεται ο νους του και από καιρό εις καιρό μεταβαίνει στην Αιωνιότητα, από τα όρια κάθε είδους ως τη Θεία απεραντοσύνη (Σωφρόνιος Ζαχάρωφ).

   Ο Χριστός είναι δίπλα σε κάθε πονεμένο, όταν όμως ανησυχούμε και δεν έχουμε υπομονή σημαίνει ότι δεν εμπιστευόμαστε τη ζωή μας στο Χριστό.

     Ας  πιστέψουμε και να αφεθούμε πλήρως στον Κύριο σαν τους Αποστόλους, που αξιώθηκαν να δουν την αποκάλυψη του Θεού, όχι γιατί αγωνίστηκαν, αλλά γιατί πίστεψαν  και αφέθηκαν στο Χριστό με απλότητα και τον ακολούθησαν χωρίς δισταγμό, με φλογερή καρδιά.

    Ο Χριστός έστειλε στους Αποστόλους Άγιο Πνεύμα, και τότε τους καθάρισε, και έκανε το νου τους τέλειο, και νέκρωσε πραγματικά μέσα τους τον παλιό άνθρωπο των παθών, την επικέντρωση των ανθρώπων στο γήινο όχημα και τους έδωσε με τη θεϊκή Του ενέργεια την Αιώνια Ζωή και τους μετέβαλε σε καινό άνθρωπο του Πνεύματος, και αυτοί δέχθηκαν χωρίς δισταγμό την νέκρωση του παλιού τους εαυτού  και τη ζωοποίηση τους μέσω του Αγίου Πνεύματος.
Χωρίς τον σταυρό, δηλαδή τoν αγώνα, τον κόπο δεν μπορούμε να δούμε τον Κύριο, δεν μπορούμε να δούμε Ανάσταση.

Αυτοθεραπεία από πρήξιμο στα δόντια, ουλίτιδα, κύστες και περιοδοντίτιδα. 3ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΜΑΤΑ  από τα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», «Πηγή των Πάντων» και  «Ο Δρόμος προς τη Θέωση»

Είναι σημαντικό για όλους όμως να αποκτήσετε και τα τέσσερα βιβλία για να αλλάξετε την ζωή σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά όπως έκανα εγώ, για αυτό αν παραγγείλετε και τα τρία βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», «Πηγή των Πάντων» «Ο Δρόμος προς τη Θέωση»σας τα στέλνω με  μεγάλη έκπτωση  και χωρίς να σας χρεώνω έξοδα αποστολής. Αν θέλετε να παραγγείλετε δεν έχετε παρά να στείλετε μήνυμα την διεύθυνση και το κινητό σας ή να τηλεφωνήσετε στο 6977349766.

Και στα τέσσερα βιβλία υπάρχουν cd, που σας βοηθούν να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο σας, να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας. Επίσης στα βιβλία και στα σεμινάρια μου αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα και να αυτοθεραπευτείτε σε ενεργειακό επίπεδο και στη συνέχεια σε σωματικό επίπεδο από προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, στη μέση, στον αυχένα, στα γόνατα, στο ισχίο, στο στομάχι, στη χολή, αυτοάνοσα νοσήματα, συχνοουρίας, προβλήματα σπαστικής κολίτιδας ή δυσκοιλιότητας, ιγμορίτιδας, ροχαλητού, πρόβλημα καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδες, αϋπνία, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, διακοπή περιόδου, αρρυθμία, ταχυκαρδία, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, δύσπνοιες, αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα στη χολή, χοληστερίνη.(βέβαια για οποιαδήποτε θέμα υγείας έχετε θα απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας, ενώ παράλληλα σε πνευματικό, νοητικό και ενεργειακό επίπεδο θα απαλλάσσεστε από τις συνθήκες που σας οδήγησαν στην ασθένεια και θα αυτοθεραπεύστε).

Αλέξης Φωτόπουλος

Συγγραφέας – Ερευνητής.

Στην Ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr., που είναι πλήρως ανακαινισμένη θα βρείτε τα πάντα για την υγεία και ευτυχία σας.

Βλέπετε όλοι το κανάλι μου στο YouTube: Αλέξιος Φωτόπουλος, θα σας αλλάξει τη ζωή, σας κάνει να πετάτε από υγεία και χαρά.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
,

Δίδονται συνεχώς  σχεδόν δωρεάν σεμινάρια (αφήνει κάτι όποιος θέλει για το κόστος της αίθουσας) Ναυαρίνου 9 και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Τα σεμινάρια ανακοινωνόταν στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr να έρχεστε χωρίς να κλείνετε θέση.

Στο άρθρο μου: http://www.afotopoulos.gr/arthra/233-h-therapeia-tvn-pantvn-ta-aitia-olvn-astheneivn-kathvs-kai-tropos-pou-mporoume-na-autotherapeutoume-na-ehoume-telies-sheseis-kai-afthonia θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για τα προβλήματα που σας απασχολούν.

 

afotopoulos

afotopoulos

Leave a Reply

Σχετικά με το Κύριο Αλέξη Φωτόπουλο

Ο Αλέξης Φωτόπουλος γεννήθηκε στο Στενό Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. 

Περισσότερα

Προτεινόμενα

Ακολουθήστε μας