Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

  Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 1 Πηγαίνοντας στη αγία πόλη, τα Ιεροσόλυμα, επισκεπτόμενος τα μέρη όπου έζησε αλλά και σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός, τότε νιώθεις πιο κοντά Του, νιώθεις την άκρα ταπείνωσή Του, την άπειρη αγάπη Του, νιώθεις ότι εκεί είναι η Πηγή των «πάντων», εκεί είναι η Πηγή της ευτυχίας μας, της ζωής μας.

  Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 2 Όταν έφθασα έξω από τον Πανάγιο Τάφο αισθάνθηκα την Χάρη να μουδιάζει την γλώσσα μου, ένοιωσα την αίσθηση ότι όταν μπω στον Πανάγιο Τάφο θα πεθάνω, θα πεθάνω τον παλαιό εαυτό μου, τα πάθη μου, κάθε τι που με απομακρύνει από τον Θεό και θα ξαναγεννηθώ καθαρός, έτοιμος να γίνω ναός του Αγίου Πνεύματος. Και πράγματι μέσα στον Πανάγιο Τάφο συμβαίνουν τα πάντα νιώθεις όλα, να καταλύονται και βιώνεις την δόνηση της ένωσης με τον Δημιουργό μας. Τόσο έντονη είναι αυτή η ένωση που έχει περάσει καιρός που έχω φύγει κι ο νους μου, αναπαύεται και αισθάνεται πληρότητα όταν είναι επικεντρωμένος στον Κύριο, αισθάνομαι ότι η προσευχή μου εισακούγεται, αρχίζω να συνειδητοποιώ τι θα πει: «έχω παρρησία στον Θεό». Παρρησία είναι η σύνδεση με τον Δημιουργό, μιλάς στον Ιησού Χριστού σαν να μιλάς στο πιο δικό σου άτομο κι έχεις τη βεβαιότητα ότι η προσευχή σου εισακούετε.

 Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 3  Στον Πανάγιο Τάφο όπου αναστήθηκε ο Ιησούς Χριστός, συνειδητοποιείς αμέσως ότι εδώ νικήθηκε ο διάβολος και το κράτος του που είναι ο θάνατος. Νιώθεις ότι εδώ μπορείς να συνδεθείς με τον Θεό, νιώθεις ότι συνδεόμενος με τον Θεό, ακολουθώντας τη ζωή Του, την ταπείνωσή Του, τις εντολές του Πατέρα, τότε μπορείς κι εσύ να νικήσεις το θάνατο και να έχεις Ζωή Αιώνιον. Βλέποντας χιλιάδες ανθρώπων να ακουμπούν εικόνες, σταυρούς, ενδύματα πάνω στην πέτρα που καλύπτει τον Πανάγιο Τάφο, την πέτρα που καλύπτει τον Γολγοθά, την πέτρα καλύπτει το μέρος που έγινε η αποκαθήλωση του Κυρίου όταν Τον κατέβασαν από τον σταυρό, διαισθάνεσαι ότι αυτά τα μέρη που ακούμπησε ο Θεάνθρωπος έχουν ζωή, μεταδίδουν ζωή, δύναμη, Χάρη από την Πηγή της Ζωής που είναι ο Ιησούς Χριστός.

    Στον Πανάγιο Τάφο τρέχουν όλοι να βιώσουν την ανάσταση, με την Χάρη που θα πάρουν με το προσκύνημα στο ναό της Ανάστασης να πιστέψουν κι αυτοί βαθιά μέσα τους ότι υπάρχει Αιώνιος Ζωή κι αυτή είναι κοντά στην Πηγή της Ζωής, τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό.

Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 4 Βλέποντας τον Εσταυρωμένο στον Γολγοθά, στο μέρος αυτό που σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός, αισθάνθηκα σαν άνθρωπος ντροπή για το ανθρώπινο γένος που σταύρωσε τον Σωτήρα του. Αλλά και ευγνωμοσύνη για την άπειρη αγάπη, την άπειρη ταπείνωση του Δημιουργού μας.

Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 5Βλέποντας τον βράχο που είχε μπηχθεί ο σταυρός να έχει σχιστεί έως τα βάθη της γης, αισθάνθηκα την άπειρη δύναμη που είχε ο Θεάνθρωπος κι όμως αφέθηκε ταπεινά, να Τον βασανίσουν και να Τον θανατώσουν με τον πιο οδυνηρό και ταπεινωτικό τρόπο που μπορεί να θανατωθεί άνθρωπος. Αισθάνθηκα μέσα μου την άπειρη αγάπη του Κυρίου για το ανθρώπινο γένος, καθόμουν κι ένιωθα ευγνωμοσύνη που ο Δημιουργός μας, μάς αγαπά τόσο πολύ που έγινε άνθρωπος και θυσιάστηκε για μας, κατέβηκε στον Άδη για να μας απαλλάξει από το θάνατο.

    Σ’ όλο το χώρο στο Ναό της Ανάστασης υπήρχε άπειρη Χάρη, που την βίωνες σαν ενέργεια. Αισθάνθηκα ότι μπήκα σ’ ένα άγιο μέρος όπου θα καθαριστώ και θα βγω καινούργιος και θα πάρω τη δυνατότητα να κερδίσω την Αιώνιον Ζωή. Ιδίως όταν μετά την αγρυπνία στο Ναό της Ανάστασης κοινώνησα το Αναστημένο Σώμα και Αίμα του Σωτήρα μας, τότε αισθάνθηκα ότι πετούσα, αισθανόμουν ότι με αυτό τον τρόπο είχα τη δυνατότητα να κερδίσω την Αιώνιον Ζωή.

Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 6Στον Τάφο της Παναγίας όταν αντίκρυσα την εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας ένοιωσα όπως λέγει κι ο ύμνος Της (την σεπτή σου εικόνα ως της δόξης σκήνωμα Ιεροσολυμίτισσα Παρθένε προσκυνούμε Άχραντε….) ότι έχω την Ίδια την Παναγία μπροστά μου.

Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 7Γέμισα θεία Χάρη νοιώθοντας εντονότατο μούδιασμα στην γλώσσα, που είναι το σήμα που μου δίνει η επίσκεψη της θείας Χάρης μέσα μου και βέβαια πετούσα. Ήταν το ίδιο έντονο μούδιασμα που ένοιωσα στο Ναό της Ανάστασης, ιδίως στον Πανάγιο Τάφο και μπροστά στο Γολγοθά όπου κάποιος συνειδητοποιεί ότι είναι μπροστά στον Θεό τον Ζώντα. Τον βλέπεις σταυρωμένο, βλέπεις τον Τάφο Του, συνειδητοποιείς ότι ο Δημιουργός σου σταυρώνεται αιώνια για να σε σώσει (σήμερον κρεμάται επί ξύλου, αυτό γίνεται αιώνιο παρών, στην  αιωνιότητα, κατεβαίνει έως τον Άδη για να καταργήσει τον θάνατο σου.

Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 8   Ακουμπώντας το κεφάλι σου στο μέρος που έγινε η αποκαθήλωση του Παναγιου σώματος του Κυρίου,

Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 9ακουμπώντας στη φυλακή, στο πραιτόριο όπου ο Ιησούς Χριστός φυλακίστηκε μαζί με τους κακούργους,

Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 10ακουμπώντας στην πέτρα που έπεσε ο Κύριος κουβαλώντας το σταυρό στο δρόμο του μαρτυρίου,

Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 11 Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 12αλλά και στην πέτρα που πάτησε στο όρος Θαβώρ όταν μεταμορφώθηκε και έλαμψε σαν χίλιους ήλιους, όπως πραγματικά είναι ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός,

Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 13αλλά και στην πέτρα που πάτησε ο Κύριος όταν αναλήφθηκε προς τον Πατέρα, αισθάνεσαι το χωροχρόνο να χάνεται και να ζεις τα γεγονότα να συμβαίνουν στο αιώνιο παρόν να συμμετάσχεις κι εσύ σε όλα τα γεγονότα, και να λαμβάνεις κι εσύ την απόλυτη ευλογία και να έχεις παρρησία, επικοινωνία με τον Δημιουργό μας.

   Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 14Μπαίνοντας στο υπερώο που έγινε ο Μυστικός Δείπνος, αλλά στον ίδιο χώρο που έλαβε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους, νοιώθεις κι εσύ ότι έχεις τη δυνατότητα να δεχτείς την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, αρκεί να δεχτείς την πρόσκληση του Ιησού Χριστού να συμμετάσχεις στο Μυστικό Δείπνο Του, όπου ο Θεάνθρωπος προσφέρει αενάως το Αναστημένο Σώμα και Αίμα Του, το οποίο μας βοηθά να ξεφύγουμε από την σκλαβιά του χωροχρόνου και να κερδίζουμε την Αιώνιον Ζωή.

Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 15Προσκυνώντας το σπήλαιο στην Βηθλεέμ όπου ενσαρκώθηκε η Πηγή της Ζωής με τέτοιο ταπεινό τρόπο μέσα σε ένα στάβλο,, γεννήθηκε ως άνθρωπος ο Βασιλιάς του Σύμπαντος, δεν έχεις παρά να διδαχθείς ταπείνωση, να ζητήσεις ταπείνωση. Διότι μόνο τότε θα κερδίσεις την Βασιλεία των Ουρανών μόνο με ταπείνωση τίποτα άλλο.

Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 16 Βαπτιζόμενος στον Ιορδάνη φορώντας τον χιτώνα που εικονίζει την Βάπτιση του Κυρίου, ακούγοντας και τον ιερέα να ψέλνει «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε, η τής Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις, τού γάρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει σοι, αγαπητόν σε Υιόν ονομάζουσα, καί τό Πνεύμα εν είδει περιστεράς, εβεβαίου τού λόγου τό ασφαλές. Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός, καί τον   κόσμον φωτίσας δόξα σοι», νιώθεις την παρουσία της Αγίας Τριάδας, νιώθεις να καθαρίζεσαι από τα πάθη σου, απαλλάσσεσαι από τον παλιό σου εαυτό και ενδύεσαι τον Χριστό. Τα νερά του Ιορδάνη είναι άκρως θεραπευτικά και ιαματικά παραμένουν και θα παραμενουν καθαγιασμένα αφού τα καθαγίασε και τους έδωσε ζωή η Πηγή της Ζωή ο Κύριος.

  Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 17  Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 18Περνώντας από το φρέαρ του Ιακώβ, πίνοντας από το ίδιο πηγάδι που η Σαμαρείτιδα, η μετέπειτα μάρτυρας αγία Φωτεινή προσέφερε στον Κύριο νερό, νιώθεις κι εσύ έτοιμος να δεχτείς από τον Θεάνθρωπο το νερό που δεν θα διψάσουμε από τίποτα ποτέ, το Άγιο Πνεύμα που μας γεμίζει πληρότητα, μας δίνει ταπείνωση, μας χαρίζει την «αδιάλειπτη προσευχή», οδηγεί το νου μας στην καρδιά μας, όπου απελευθερώνεται από την διάσπαση στα κτίσματα που μόνο δυστυχία μας φέρνουν και επικεντρώνεται στον Κτίστη και κερδίζει την Βασιλεία των Ουρανών.

Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 19Συνεχίζοντας στην Ιεριχώ περνάς από την συκομουριά που καθόταν ο Απόστολος Ζακχαίος, υπάρχει πράγματι η συκομουριά που είναι ένα τεράστιο δένδρο που έχει φύλα μεταξύ μουριάς και συκιάς και κάνει ένα γλυκό φρούτο σαν άγριο σύκο.

Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 20Νιώθεις ότι συμβαίνει εκείνη την στιγμή το κάλεσμα του Κυρίου να μετανοήσουμε, κι αν το κάνουμε πραγματικά ο Θεάνθρωπος είναι έτοιμος να μας κάνει αγίους να μας κάνει Αποστόλους Του, όπως έκανε τον Ζακχαίο που ήταν ο μεγαλύτερος αμαρτωλός της εποχής εκείνης αφού ήταν αρχιτελώνης και «έπινε πραγματικά το αίμα» των συνανθρώπων του. Μας κάνει αγίους αρκεί να ταπεινωθούμε, να κενώσουμε τον «εγώ» μας και τότε θα γεμίσουμε από την αγάπη Του. Ο Δημιουργός μας θέλει να σωθούμε όλοι, να μην χαθεί κανείς αρκεί να το ζητήσουμε, τότε μας συγχωρεί, ανοίγει την καρδιά μας για να νιώσουμε την αγάπη Του, να νιώσουμε ότι πάντα μας περιμένει με ανοιχτή αγκαλιά αλλά εμείς δεν το καταλαμβάνουμε γιατί η καρδιά μας είναι πορωμένη, επικεντρωμένη στα κτίσματα κι όχι στον Κτίστη.

Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 21 Περνώντας από τη λίμνη Τιβεριάδα βλέποντας τα μέρη που βρήκε ο Κύριος τους μαθητές Του, τους Αποστόλους, αισθάνθηκα κι εγώ ότι έχω την δυνατότητα αλλά και καθήκον να γίνω απόστολός Του και να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο κοντά στον Κύριο μπορούμε να έχουμε τα πάντα και σε αυτή αλλά κυρίως στην Αιώνιον Ζωή και αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μου πλέον. Κοντά στον Ιησού Χριστό φεύγουμε από την ύλη, από τον χωροχρόνο, από τη φθορά, η ζωή μας γίνεται μια γιορτή είμαστε συντονισμένοι με Δημιουργό μας, νοιώθουμε κι εμείς ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα.

    Συνεχίζοντας στα παράλια της Τιβεριάδας βλέπουμε το λοφίσκο δίπλα στη λίμνη όπου στους πρόποδές του βρίσκεται η τοποθεσία όπου ο Κύριος πολλαπλασίασε τους πέντε άρτους και τα δύο ψάρια που χόρτασαν πάνω από πέντε χιλιάδες άνθρωποι, συνειδητοποιούμε ότι κι εμείς μπορούμε να κάνουμε αυτά τα θαύματα, όπως άλλωστε μας επισήμανε ο Δημιουργός μας, αρκεί να επικεντρώνουμε τη συνείδηση μας με πίστη σε αυτό που θέλουμε να έχουμε κι όχι στην έλλειψη αυτού που θέλουμε. Πιο ψηλότερα από την λίμνη βλέπουμε τον λόφο που έγιναν οι μακαρισμοί από τον Δάσκαλο που μας συμβούλεψε να έχουμε ταπεινή καρδιά κι τότε θα κληρονομήσουμε τη Βασιλεία των Ουρανών.

Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 22 Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 23Συνεχίζοντας στην Καπερναούμ όπου ο Δάσκαλος θεράπευσε τον παραλυτικό, νοιώθω ότι κι εμείς μπορούμε να κάνουμε θαύματα, αν έχουμε την πίστη των φίλων του παραλυτικού, που έβγαλαν την σκεπή και κατέβασαν τον παραλυτικό με το κρεββάτι του μπροστά στον Κύριο, διότι ήταν σίγουροι ότι θα τον θεραπεύσει. Θυμήθηκα τα λόγια που είπε ο Σωτήρας μας στον παραλυτικό: «ἴδε ὑγιὴς γέγονας μηκέτι ἁμάρτανε, ἵνα μὴ χεῖρόν σοί τι γένηται μακράν από τον Θεόν» και συνειδητοποίησα ότι αυτό ίσχυσε και σε μένα που είχα αρρωστήσει από σκλήρυνση κατά πλάκας και θα μπορούσα, αν δεν έπαυα να αμαρτάνω να γίνω  κι εγώ παραλυτικός, αλλά και ότι μπορεί να γίνω αν συνεχίσω να αμαρτάνω, να διακατέχομαι από αρνητικά συναισθήματα για τους συνανθρώπους μου, καταπατώντας την πρώτη και σημαντικότερη εντολή του Κυρίου: «ἀγαπήσεις Κύριον τὸν Θεόν σου ἐξ ὅλης τῆς καρδίας σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ψυχῆς σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ἰσχύος σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς διανοίας σου, καὶ τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν»

Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 24 Μπαίνοντας στο σπίτι που είχε εμφανιστεί ο Ιησούς Χριστός μετά την Ανάστασή Του και τους είχε ψήσει ψάρι κι όπου τους ευλόγησε τα δίκτια τους και γέμισαν ψάρια, αισθανόμαστε κι εμείς την παρουσία του Αναστημένου Κυρίου, συνειδητοποιούμε κι εμείς ότι έχουμε πλέον τη δυνατότητα να ντυθούμε κι εμείς με αυτό το αναστημένο, άφθαρτο σώμα κατά την Δευτέρα Παρουσία Του.

Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 25    Περνώντας από την Βιθυνία προσκυνούμε την πέτρα που κάθισε ο Ιησούς και είπε στην Μάρθα που Του είπε ότι ο αδελφός της πέθανε και αν ήταν εκεί θα τον έσωζε, αλλά ο Δημιουργός μας της απάντησε: «ἐγώ εἰμι ἡ ἀνάστασις καὶ ἡ ζωή, ὁ πιστεύων εἰς ἐμέ, κἂν ἀποθάνῃ, ζήσεται· καὶ πᾶς ὁ ζῶν καὶ πιστεύων εἰς ἐμὲ οὐ μὴ ἀποθάνῃ εἰς τὸν αἰῶνα». Δηλαδή της ξεκαθάρισε ότι Εκείνος είναι που ανασταίνει και χαρίζει τη ζωή στους ανθρώπους κι όποιος πιστεύει σε Εκείνον δεν πεθαίνει ποτέ και πηγαίνοντας στον τάφο του Λαζάρου τον ανέστησε.

 Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 26 Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 27Βλέποντας τον τάφο που ανέστησε ο Κύριος τον Λάζαρο με τα από τέσσερις ημέρες αφού είχε πεθάνει, συνειδητοποιούμε ότι η Πηγή της ζωής είναι ο Ιησούς Χριστός, είναι Εκείνος που ενσαρκώθηκε για να νικήσει τον θάνατο και να μας χαρίσει την Αιώνιον Ζωή, να συνειδητοποιούμε ότι μόνο κοντά Του κερδίζουμε την Αιώνιον Ζωή.

Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 28 Βλέποντας την πύλη της Ιερουσαλήμ από την οποία εισήλθε ο Ιησούς στα Ιεροσόλυμα να είναι κλειστή, περιμένουμε να ανοίξει όταν γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου όπου θα πάρουμε όλοι το άφθαρτο Αναστημένο Σώμα του Χριστού, όπου θα κριθούμε αυτόματα σύμφωνα με την επιλογή μας: να είμαστε με το Φως, τον Ιησού Χριστό μοιάζοντας Του και ακολουθώντας τις εντολές Του ή να είμαστε στο σκοτάδι αν έχουμε επιλέξει να μην αποδεχθούμε τον Κύριο σαν Υιό του Θεού και δεν ακολουθήσουμε τις εντολές Του. Βλέποντας την κλειστή πύλη των Ιεροσολύμων, συνειδητοποιούμε ότι ώρα της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου είναι εδώ και τώρα για αυτό ετοιμαζόμαστε να κερδίσουμε την Αιώνιον Ζωή, συνειδητοποιούμε ότι συμμετέχοντας στην Θεία Λειτουργία είναι μια πρόγευση της Βασιλείας των Ουρανών.

Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 29Προχωρώντας πιο κάτω στο κήπο των ελαιών, νοιώθουμε την αγωνία της ανθρώπινης φύσης του Θεανθρώπου, προσευχόμενος στον Πατέρα, μια προσευχή γεμάτη αγωνία, αλλά γεμάτη πίστη και ελπίδα, αποφασίζουμε κι εμείς η προσευχή μας να είναι Γεσθημάνια, όπως ήταν η προσευχή του Κυρίου στον Πατέρα.

Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 30 Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 31Πηγαίνοντας στο Σαραντάριο όρος ερχόμαστε κι εμείς αντιμέτωποι με τους πειρασμούς που μας βάζει ο σατανάς, αφού κι ο Θεάνθρωπος πειράχτηκε από το σατανά. Ασπαζόμενοι τον βράχο που καθόταν ο Σωτήρας μας όταν πειράχτηκε από τον σατανά, συνειδητοποιούμε ότι και η δική μας ζωή θα είναι γεμάτη πειρασμούς, αλλά θα πρέπει να υπομείνουμε και να μείνουμε πιστοί στον Κύριο κι Εκείνος μας βοηθά όχι μόνο να αντιμετωπίζουμε κάθε πειρασμό, αλλά πιεζόμενοι από τους πειρασμούς να πηγαίνουμε πιο κοντά στον Δημιουργό μας και να τηρούμε καλύτερα τις εντολές Του.

Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 32 Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 33Περνώντας από την Ναζαρέτ στην Πηγή που οΑρχάγγελος Γαβριήλ ανακοίνωσε στην Παναγία την θέληση του Τριαδικού Θεού να ενσαρκωθεί ο Υιός και Λόγος από την Παρθένο Μαρία και το Άγιο Πνεύμα και η Παναγία μας δέχθηκε. Στην εικόνα φαίνεται η αυτόματη σύληψη του Κυρίου δια Πνεύματος Αγίου. Στο σημείο αυτό κανείς αισθάνεται ότι εκεί άρχισε πραγματικά η Σωτηρία του κόσμου. Εκεί συλλήφθηκε Εκείνος που θα θυσιαζόταν για μας και θα νικούσε το θάνατο. Η Παναγία δέχθηκε να δώσει την ανθρώπινη σάρκα στον Θεό κι Εκείνος να ανεβάσει την ανθρώπινη αυτή φύση στα δεξιά του Θεού Πατέρα.

   Συμπέρασμα: Επισκεπτόμενος όλα αυτά τα μέρη που έζησε και θυσιάστηκε ο Κύριος συνειδητοποιούμε ότι ο Θεός μας είναι ένας ζωντανός Θεός, υπάρχει και ζωή Του εκδηλώνεται κάθε ημέρα μέσα μας και μας ζωοποιεί, κάθε ημέρα ζούμε τη ζωή που έζησε, κάθε ημέρα Τον ακολουθούμε. Όλα αυτά που συνέβησαν στη ζωή του Κυρίου είναι η αλήθεια κι αυτό το βιώνουμε εδώ. Σήμερον συμβαίνουν τα πάντα, σήμερον γεννάται, σήμερον κρεμάται επί ξύλου, όλα συμβαίνουν στο αιώνιο παρόν, το αιώνιο τώρα.

    Ο Θεάνθρωπος ήλθε να μας δείξει το δρόμο πως θα φύγουμε από το σκοτάδι και θα βαδίζουμε στο φως, πως θα ξεφύγουμε από την φθορά και θα γίνουμε άφθαρτοι. Μας μπολιάζει με το άφθαρτο στέλνοντας το Άγιο Πνεύμα με το Μυστήριο της Βάπτισης και μας δίνει το «νέκταρ της αθανασίας» με το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

    Εδώ στους Αγίους Τόπους πατώντας και προσκυνώντας τα μέρη που πέρασε ο Σωτήρας μας, έχουμε παρρησία μαζί Του, οι προσευχές εισακούονται, η πίστη μας αυξάνεται. Βαπτιζόμενοι με πίστη στο μέρος που βαπτίστηκε ο Θεάνθρωπος καθαριζόμαστε από κάθε ψεγάδι και γεμίζουμε Φως και Χάρη. Συνιστώ σε όλους να πάτε στους Αγίους Τόπους, γιατί θα αλλάξει πραγματικά η ζωή σας. Προσωπικά από την πρώτη ημέρα που επέστρεψα σχεδιάζω να ξαναπάω σύντομα και θα ήθελα να βοηθήσω όλο τον κόσμο να προσκυνήσει τα μέρη που αγίασε ο Σωτήρας μας.

    ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΜΑΤΑ  από το βιβλίο μου «Η Πηγή των Πάντων», αλλά κυρίως  από το τέταρτο μου βιβλίο που θα εκδοθεί το 2019.

Είναι σημαντικό για όλους όμως να αποκτήσετε και τα τρία βιβλία για να αλλάξετε την ζωή σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά όπως έκανα εγώ, για αυτό αν παραγγείλετε και τα τρία βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και η «Πηγή των Πάντων» σας τα στέλνω με  μεγάλη έκπτωση  και χωρίς να σας χρεώνω έξοδα αποστολής. Αν θέλετε να παραγγείλετε δεν έχετε παρά να στείλετε μήνυμα την διεύθυνση και το κινητό σας ή να τηλεφωνήσετε στο 6977349766.

Πηγαίνοντας στα μέρη που περπάτησε, σταυρώθηκε ο Κύριος αγιαζόμαστε ενωνόμαστε μαζί Του. 34Και στα τρία βιβλία υπάρχουν cd, που σας βοηθούν να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο σας, να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας. Επίσης στα βιβλία και στα σεμινάρια μου αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα και να αυτοθεραπευτείτε σε ενεργειακό επίπεδο και στη συνέχεια σε σωματικό επίπεδο από προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, στη μέση, στον αυχένα, στα γόνατα, στο ισχίο, στο στομάχι, στη χολή, αυτοάνοσα νοσήματα, συχνοουρίας, προβλήματα σπαστικής κολίτιδας ή δυσκοιλιότητας, ιγμορίτιδας, ροχαλητού, πρόβλημα καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδες, αϋπνία, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, διακοπή περιόδου, αρρυθμία, ταχυκαρδία, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, δύσπνοιες, αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα στη χολή, χοληστερίνη.(βέβαια για οποιαδήποτε θέμα υγείας έχετε θα απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας, ενώ παράλληλα σε πνευματικό, νοητικό και ενεργειακό επίπεδο θα απαλλάσσεστε από τις συνθήκες που σας οδήγησαν στην ασθένεια και θα αυτοθεραπεύστε).

Είμαι πάντα δίπλα σας για να απελευθερωθούμε από όλα τα προβλήματα μας, να πετάξουμε από υγεία και χαρά και να οδηγηθούμε στο φως.

Με άπειρη, εν Χριστώ αγάπη

Αλέξης Φωτόπουλος

Συγγραφέας – Εναλλακτικός Θεραπευτής

Τηλέφωνα: 6977349766, 6909193329, Ιστοσελίδα: www.afotopoulos.gr

 

afotopoulos

afotopoulos

Leave a Reply

Σχετικά με το Κύριο Αλέξη Φωτόπουλο

Ο Αλέξης Φωτόπουλος γεννήθηκε στο Στενό Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. 

Περισσότερα

Προτεινόμενα

Ακολουθήστε μας