Ασθένειες του στρες: Χρόνιοι πόνοι, κατάθλιψη, παχυσαρκία, υψηλή χολιστερίνη, πρόβλημα θυρεοειδή. οστεοπόρωση, καρδιακά πρόβλήματα, υπέρταση, αυπνία, διαβήτης και πως τις ξεπερνάμε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ασθένειες του στρες: Χρόνιοι πόνοι, κατάθλιψη, παχυσαρκία, υψηλή χολιστερίνη, πρόβλημα θυρεοειδή. οστεοπόρωση, καρδιακά πρόβλήματα, υπέρταση, αυπνία, διαβήτης  και πως τις ξεπερνάμε 1  Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε ότι όλες οι ασθένειες μας προέρχονται από τα αρνητικά συναισθήματα, τα οποία προέρχονται από την μή μύηση στην αγάπη,

που συμβαίνει έως την ηλικία των 6 ετών, όταν οι γονείς διαφιλωνικούν, απουσιάζουν, είναι αυτστήροί, ή δίνουν περισσότερο ενδειαφέρον στα αδέλφια μας. Όταν δεν έχουμε μυηθεί στην αγάπη τότε δεν αισθανόμαστε ασφαλείς, θλιβόμαστε, η θλίψη αυτή μας προκαλεί φόβο, ο οποίος μας βάζει σε συναγερμό με την διαδικασία του θυμού, ο οποίος μας δημιουργεί όλες τις ασθένειες, από πονοκέφαλο έως καρκίνο και μας απενεργοποιεί το ανοσοποιήτικό μας σύστημα.

Η μη μύηση στην αγάπη μας ρίχνει στη δίνη του χωροχρόνου, στο να αισθανόμαστε ξεκομμένοι και να αισθανόμαστε ανασφάλεια, γεγονός που διαταράσσει την ισορροπία του στοιχείου της γης που μπλοκάρει την ενέργεια στους μεσημβρινούς του στομάχου και της σπλήνας και μας προκαλεί προβλήματα στο στομάχι, φουσκώματα, όλα τα γυναικολογικά προβλήματα και θυρεοειδή.

Η ανασφάλεια μας δημιουργεί θλίψη, που είναι διαταραχή του στοιχείου του μετάλλου σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική, το οποίο μας μπλοκάρει την ενέργεια στον μεσημβρινό του πνεύμονα και του παχέος εντέρου, με αποτέλεσμα να έχουμε προβλήματα στο παχύ έντερο, προβλήματα στο αναπνευστικό μας σύστημα και όλα τα δερματολογικά προβλήματα.
Η θλίψη μας δημιουργεί φόβο που προκαλεί διαταραχή στο στοιχείο του νερού, το όποιο μπλοκάρει τους μεσημβρινούς της ουροδόχου κύστης και των νεφρών, με αποτέλεσμα να έχουμε όλα τα προβλήματα στο ουροποιητικό μας σύστημα, στη σπονδυλική μας στήλη, ιδιαιτέρως στον αυχένα και στην μέση, πίεση, κακή λειτουργία στα νεφρά (ουρικό οξύ), αϋπνίες, συχνουρίες, ακράτεια.

Ο φόβος θέτει σε συναγερμό τον οργανισμό μας με την διαδικασία του θυμού, γεγονός που διαταράσσει το στοιχείο το ξύλου και μπλοκάρει τη ροή της ενέργειας στους μεσημβρινούς της χολή και του ύπατος. Με αποτέλεσμα να έχουμε πονοκεφάλους, προβλήματα ακοής, προβλήματα στον αυχένα, πέτρες στη χολή, υψηλή χοληστερίνη, λιπώδη διήθηση στο συκώτι, προβλήματα στο θυρεοειδή αδένα, στο γόνατο, στο ισχίο, καθώς και όλα τα αυτοάνοσα προβλήματα που δημιουργούνται με την διαδικασία του θυμού, όπου κλείνει το κέντρο της καρδιάς μας, παραπλανείτε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και επιτίθεται πάνω μας. Όλα αυτά τα βλέπετε στο παρακατω γράφημα:

 29-wood-metal

 

Χρόνιοι Πόνοι.

Για να συνειδητοποιήσουμε πλήρως το πόσο τα αρνητικά συναισθήματα επηρεάζουν τα κύτταρα, τα όργανα μας, το σώμα μας και κατά συνέπεια την υγεία θα δούμε ένα περίεργο πείραμα που έκαναν οι επιστήμονες του Heart Math στην Αμερική.

Πήραν ανθρώπινο DNA και το έβαλαν σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα, έδωσαν λοιπόν τον δοκιμαστικό σωλήνα σε ανθρώπους στους οποίους έδωσαν οδηγίες να κάνουν αρνητικές, δυσάρεστες σκέψεις. Όταν κάνουμε δυσάρεστες, επίπονες σκέψεις ανακαλούμε πάντα από το παρελθόν καταστροφικές, επίπονες μνήμες. Μετά από αυτό το πείραμα εξέτασαν το DNA και είδαν ότι είχε αλλοιωθεί σημαντικά. Τότε έδωσαν το δοκιμαστικό σωλήνα να τον κρατούν άνθρωποι που είχαν οδηγίες να σκέπτονται θετικές σκέψεις και κατά συνέπεια να ανακαλούν από το παρελθόν χαρούμενες μνήμες. Όταν επανεξέτασαν το DNA με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η βλάβες που είχαν προκληθεί στο DNA με αυτούς που έφερναν στο νου τους αρνητικές σκέψεις άρχισαν να επουλώνονται.

Ο Dr Lonnie Zeitzer από το παιδικό νοσοκομείου του USLA University υποστηρίζει ότι όλοι χρόνιοι πόνοι και ασθένειες που προέρχονται στα παιδιά προέρχονται από την ανησυχία που τους προκαλούν οι γονείς τους.
Ο Dr John Sarno καθηγητής ιατρικής του New York University υποστηρίζει ότι οι χρόνιοι πόνοι καθώς και χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες όπως οι αυτοάνοσες οφείλονται στον καταπιεσμένο θυμό και οργή που υπάρχει στο υποσυνείδητο μας και στις κυτταρικές μνήμες μας. Ο Dr John Sarno μας λέει: «Δεν γνωρίζεται ότι έχετε μέσα σας, αυτά τα καταπιεσμένα αρνητικά συναισθήματα της οργής και του θυμού διότι δεν έχετε συνείδηση για αυτά, διότι ενεργούν στο υποσυνείδητο». Αυτή η οργή και αυτός ο θυμός που έχουν τις ρίζες τους στις κυτταρικές μνήμες, είναι οι αρνητικές μνήμες που βρήκαν στο Ινστιτούτο Heart Math ότι καταστρέφουν το DNA μας.
H ένωση Αμερικάνων Ψυχολόγων σε μία μεγάλη έρευνα που έκανε το 2007 απέδειξε ότι οι γυναίκες υποφέρουν από υψηλότερο στρες , διακατέχονται σε μεγαλύτερο βαθμό από αρνητικά συναισθήματα, είναι πιο ευαίσθητες, θυμώνουν πιο εύκολα, πάσχουν περισσότερο από έλλειψη ενέργειας από ότι οι άνδρες και έχουν μεγαλύτερα προβλήματα υγείας από το στρες αυτό.
Οι γυναίκες δήλωσαν λιγότερο ευτυχισμένες και λιγότερο ικανοποιημένες από τη ζωή, ενώ παρουσιάζουν μεγαλύτερη ανασφάλεια, ανησυχία και κούραση και αυτό διότι βιώνουν πιο έντονα τα συναισθήματα και θέτουν σε συναγερμό τον ερπετικό εγκέφαλο, τον μηχανισμό (fight or flight) της πάλης ή της φυγής (Dr Wang).
Dr Taylor «Βρήκα ότι θεραπείες πνεύματος – σώματος (mind-body practices ) έχουν τεράστια αποτελέσματα», στα ίδια αποτελέσματα κατέληξαν άπειροι καθηγητές και ερευνητές (Dr Anderson 2008, Dr Cepeda 2006, Coelho 2007, Dr Grossman 2004, Dr Kirkwood 2005, Dr Lee 2007, Dr Maratos 2008, Dr Nestoriuc 2008, Dr Pilkington 2005, Dr Lee 2007).

Η πλειονότητα των γυναικών αναπτύσσει θυρεοειδή . Τα αρνητικά συναισθήματα των ανθρώπων ξεκινούν και τελειώνουν από τις σχέσεις. Τα συναισθήματα εκφράζουν την καρδία, το κέντρο της καρδιάς ελέγχει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, τα συναισθήματα βάζουν σε συναγερμό τον ερπετικό εγκέφαλο και μας δημιουργούν θυρεοειδή. Οι δεξιόχειρες γυναίκες που έχουν απατηθεί από τους άνδρες τους δημιουργείτε φλεβίτιδα, ενώ στις αριστερόχειρες κατάθλιψη, επίσης έχουν μπλοκάρισμα στο δεύτερο ενεργειακό κέντρο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ινομυώματα και πολικυστικές ωοθήκες καθώς κύστες και καρκίνος στο στήθος. Οι άνδρες παθαίνουν καρδιακή προσβολή, προβλήματα προστάτη.

Το στρες (θυμός, ζήλια, ανασφάλεια, ενοχές) που δημιουργούν οι μη αρμονικές σχέσεις μας καταστρέφουν τη ζωή. Εκτός από τη δική μου εμπειρία, κάθε μέρα από τους ανθρώπους που συναντώ διαπιστώνω ότι όλοι που έχουν προβλήματα υγείας έχουν προβλήματα στις σχέσεις τους και διακατέχονται από αρνητικά συναισθήματα.

Οι καθηγητές και ερευνητές Dr McEwen και Dr Lasley με έρευνες απέδειξαν ότι μακροχρόνια έκθεση στο στρες αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιοαγγειακά προβλήματα, Ενώ άλλοι ερευνητές όπως οι Dr Wittstein, Dr Williams, Dr Chesney, βρήκαν ότι στο μακροχρόνιο στρες οφείλονται τα περισσότερα καρδιακά επεισόδια και θάνατοι από εμφράγματα.

Οι Dr McEwen, Dr Lasley , Dr Segerstrom , Dr Miller απέδειξαν ότι το μακροχρόνιο στρες, οι κακές σχέσεις και τα αρνητικά συναισθήματα αποδυναμώνουν ξεκάθαρα το ανοσοποιητικό μας σύστημα, επίσης αυξάνει της φλεγμονές (Dr Weik 2008), μάς κάνει ευαίσθητους σε κρυώματα (Dr Cohen 2006), δημιουργεί αλλεργίες (Dr Hoglund 2006), αυξάνει τον κίνδυνο για τον καρκίνο τους στήθους, της μήτρας, και του εγκεφάλου (Dr Fang 2008, Dr Helgesson, και Dr Lillberg 2003).

O Dr Antonio το 2006 απέδειξε σε έρευνες πόσο τα γλυκοκορτικοειδή, οι κατεκολαμίνες(catecholamines) και άλλες ορμόνες που εγκρίνονται από το στρες συντελούν στην άμεση εξάπλωση του καρκίνου. Το στρες μας γερνάει άμεσα διότι μικραίνει περισσότερο τα άκρα των κυττάρων κατά την διαίρεση τους με αποτέλεσμα να έχουν δυνατότητα για διαίρεση λιγότερες φορές με αποτέλεσμα να πεθαίνουμε γρηγορότερα.
Ελευθερώνοντας το σώμα μας από τα παγιδευμένα αρνητικά συναισθήματα του δίνουμε την ευκαιρία να αυτοθεραπευτεί, διότι όπως έχουμε αναφέρει, τα αρνητικά συναισθήματα απενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και το παραπλανούν έτσι ώστε να θεωρήσει εχθρούς διάφορά σημεία ή όργανα του σώματος, να επιτεθεί και να μας δημιουργήσει όλες τις φλεγμονές και αυτοάνοσα νοσήματα που προαναφέραμε.
Ασθένειες και πως μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτές

 Η κατάθλιψη

κατάθλιψηΗ θλίψη δημιουργείται από την ανασφάλεια που δημιουργείται από την μη μύηση στην αγάπη. Στηρίζεται σε καταπιεσμένα αρνητικά συναισθήματα που έχουν βάση την ανασφάλεια και το φόβο και έχουν δημιουργηθεί από την εμβρυακή, τη νηπιακή, παιδική μας ηλικία και εν γένει από το παρελθόν.

Τα καταπιεσμένα αρνητικά αυτά συναισθήματα κρατούν μπλοκαρισμένη μέσα τεράστια ποσότητα ενέργειας. Είναι καταπιεσμένα διότι το συνειδητό μας δεν είχε τη δύναμη να τα ξεπεράσει την εποχή που συνέβησαν και τα απώθησε στο υποσυνείδητο και αυτά όταν επαναληφθεί το ερέθισμα έρχονται στην επιφάνεια. Όπως προαναφέραμε η αιτία που δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την κατάθλιψη είναι οι λανθασμένες αρνητικές πεποιθήσεις, δηλαδή τα βαθύτερα πιστεύω που έχουμε ότι δεν είμαστε ικανοί, δεν είμαστε αρκετοί για να ζήσουμε ευτυχισμένοι ή ακόμη χειρότερα είμαστε ένοχοι, δεν μας άξιζε η χαρά και πρέπει να τιμωρηθούμε.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι είμαστε ψυχές, πνεύματα γεμάτα φως που μπορούν να πετύχουν τα πάντα (κινούμενοι από αγάπη, ταπεινοφροσύνη, γενναιοδωρία, όλες δηλαδή τις αρετές που έχει η Πηγή μας), όλες οι άλλες πεποιθήσεις είναι λανθασμένες.

Παχαίνουμε από το στρες.

Παχαίνουμε από το στρες, αλλά και από την διατροφή που δεν έχει ένζυμα, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ο οργανισμός μας όταν η τροφή δεν περιέχει ένζυμα, βιταμίνες μέταλλα και ιχνοστοιχεία που είναι ουσίες που χρησιμοποιεί για την παραγωγή, την αναδόμηση των κυττάρων, την αποτοξίνωσή του, την δημιουργία ενέργειας από τα κύτταρα την μετατρέπει σε λίπος. Πρέπει να γνωρίζεται σε κάθε κύτταρο υπάρχουν μικροσκοπικά εργοστάσια τα μιτοχόνδρια που μετατρέπουν τις τροφές σε ενέργεια και αποτοξινώνουν το κύτταρα.

Ο Dr Dean Ornish λέει ότι το χρόνιο συναισθηματικό στρες διεγείρει τον εγκέφαλο ο οποίος εγκρίνει ορμόνες (γλυκοκορτικοειδή (Glycocorticoids), ινσουλίνη) οι οποίες μας δημιουργούν βάρος γύρω από την κοιλία μας, το οποίο είναι πολύ βλαβερό για την υγεία μας. Η κορτιζόλη που εγκρίνεται με το φόβο μειώνει την δράση της λεπτίνης, μειώνει και το μεταβολισμό μειώνοντας την θυροξίνη του οργανισμού. . Όσο πιο παχύς είναι κάποιος τόσο τα κύτταρα του εγκεφάλου του είναι λιγότερο ευαίσθητα στην λεπτίνη και τόσο λιγότερο έχει το αίσθημα του κορεσμού. Όταν έχουμε φλεγμονές είτε από διαρκή στρες είτε από κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων ή υδατανθράκων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, η C-Reactive Protein που εκκρίνεται από το συκώτι για να αντιμετωπίσει την φλεγμονή, εμποδίζει την λεπτίνη να εισέρθει στον εγκέφαλο.

Οι επιστήμονες σήμερα συμφωνούν ότι η έλλειψη ή η ύπαρξη υπερβολικού βάρους, είναι καθαρά θέμα έλλειψης συναισθηματικής ισορροπίας. Το πάχος βασίζεται στη λειτουργία του ερπετικού εγκεφάλου, στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης, καθώς στην λειτουργία του ερπετικού εγκεφάλου όπου έχει την τάση όταν το «ζώο», το «ερπετό» που υπάρχει μέσα μας κινδυνεύει, να μην μεταβολίζει την τροφή αλλά να την αποθηκεύει σε λίπος, αλλά και να τρώει όσο το δυνατό περισσότερο για να έχει περισσότερη ενέργεια για να ξεπεράσει τον κίνδυνο.
Το πάχος μας δημιουργείται. Η υγεία μας λοιπόν καταστρέφεται από τη σκέψη μας ότι δεν είμαστε «αρκετοί», δηλαδή δεν είμαστε τέλειοι, δεν είμαστε ικανοί από μόνοι μας να διατηρήσουμε την υγεία μας. Οι δίαιτες δεν έχουν αποτέλεσμα.

Με την πίεση προς τον εαυτό μας του δημιουργούμε στρες και ενεργοποιούμε γονίδια που μας χειροτερεύουν την κατάσταση παρά μας βοηθούν. Αδυνατίζουμε μόνο αλλάζοντας τρόπο ζωής, τρεφόμενοι με βιολογικά ακατέργαστα λαχανικά, φρούτα, φύτρα από σπόρους, καρύδια, αμύγδαλα, φασόλια και καρπούς, άγρια ψάρια που περιέχουν ωμέγα-3 όπως η σαρδέλα, ο κολιός, το σκουμπρί, ο άγριος Σολωμός, τα βιολογικά αυγά που περιέχουν ωμέγα-3, αν δεν μπορούμε να αποφύγουμε το κρέας, μπορούμε να τρώμε κρέας, γάλα, τυρί, γιαούρτι από κατσίκια που βόσκουν και τρέφονται βιολογικά στα βουνά μας καθώς και κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής.
Όλες οι παραπάνω βιολογικές ανεπεξέργαστες τροφές περιέχουν θεραπευτικές φυτοθρεπτικές ουσίες, οι οποίες ενεργοποιούν τα γονίδια που μας επιμηκύνουν τη ζωή, μας μειώνουν το σάκχαρο, τη χοληστερίνη καθώς και το πάχος.

Αυπνία

αυπνίαΗ αυπνία είναι ξεκάθαρα θέμα ανασφάλειας, θλίψης, φόβου, θυμού. Ο θηλαστκός εγκέφαλος που έχουμε όταν φοβόμαστε συμπεριφέρεται όπως ένα ελάφι που  απειλείτε από λιοντάρια, θα πρέπει να μείνει ξάγρυπνο για να μπορέσει να σωθεί. Όταν διακατεχόμαστε από ανασφάλεια, θλίψη, φόβο, θυμό σημαίνει ότι απειλούμαστε, εκκρίνουμε κορτιζόλη, η οποία απενεργοποιεί την έκκριση της μελατονίνης, η οποία είναι η ορμόνη που μας προκαλεί  τον ύπνο. Χωρίς την έκκριση της μελατονίνης δεν υπάρχει ύπνος. Λύση στην αυπνία είναι η απενεργοποίηση των αρνητικών συναισθημάτων, η μύηση στην αγάπη.

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ:

οστεοπόρωσηΗ οστεοπόρωση είναι ξεκάθαρα θέμα αρνητικών συναισθημάτων.Από οστεοπόρωση τα άτομα που δεν έχουν μυηθεί στην αγάπη, με αποτέλεσμα υποσυνείδητα, αλλά και συνειδητά να μεταφράζουν αρνητικά ότι τους συμβαίνει.

Η ασθένεια (όπως η οστεοπόρωση) είναι μια φυσική διαδικασία κατά την οποία ο οργανισμός προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Οστεόλυση είναι η διαδικασία που τα μέταλλα, ο φώσφορος και κυρίως το ασβέστιο, που αποτελούν τα οστά, αρχίζουν να φεύγουν από αυτά.

Η διαδικασία αυτή προκαλείται από τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθουμε, όταν αισθανόμαστε άχρηστοι, ανήμποροι, όταν θεωρούμε ότι δεν αξίζουμε τίποτα, όταν υποτιμούμε συνεχώς τον εαυτό μας
Η οστεοπόρωση είναι μια διαδικασία κατά την οποία το ασβέστιο μειώνεται από τα οστά, κι έτσι χάνουν τη δομή τους και γίνονται εύθραυστα. Η βασική αιτία για την οστεοπόρωση είναι τα αρνητικά συναισθήματα που δημιουργούν οστεόλυση.

Είναι ξεκάθαρο ότι η οστεοπόρωση σήμερα πολλαπλασιάζεται όχι γιατί δεν τρώμε τροφές που περιέχουν ασβέστιο αλλά κυρίως γιατί χάνουμε το ασβέστιο (οστεόλυση, όξινο PHA αίματος) ή δεν είμαστε σε θέση να το απορροφήσουμε.
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν προσφέρουν προστασία για την οστεοπόρωση, παρ’ όλο ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, αλλά το αντίθετο δημιουργούν οστεοπόρωση.
Τα φύτρα από σουσάμι, οι σαρδέλες και το κεφίρ είναι ανώτερα όλων των τροφών για τη λήψη ασβεστίου διότι τα φύτρα περιέχουν ένζυμα και βιταμίνη C, τα οποία βοηθούν το ασβέστιο να απορροφηθεί από τα κύτταρα. Τα ένζυμα είναι το διαβατήριο που χρειάζεται το ασβέστιο για να εισέλθει στα κύτταρα των οστών μας.
Ένζυμα επίσης, αλλά και βιταμίνη D υπάρχουν στις παστές, παρασκευασμένες στο ξύδι σαρδέλες, το δε κεφίρ περιέχει τα προβιοτικά Lactobacillus Acidophilus που αυξάνουν την οξύτητα του εντέρου, γεγονός που βοηθά στην απορρόφηση όλων των μετάλλων και κυρίως του ασβεστίου και του σιδήρου.
Ο οργανισμός μας εκτός από ασβέστιο χρειάζεται μαγνήσιο, βιταμίνη D και φώσφορο. Ιδιαίτερα όταν οι γυναίκες έχουν περίοδο έχουν απώλεια σε φωσφόρο και σε μαγνήσιο. Είδαμε τον Dr Walter Willet επικεφαλής του διατροφικού τμήματος στο Harvard School of Public Health σε μελέτη που διεξήγαγε σε 75000 Αμερικανίδες νοσοκόμες ότι όσο περισσότερο κατανάλωση ασβεστίου από γαλακτοκομικά προϊόντα είχαν τόσο περισσότερα σπασίματα και οστεοπόρωση έπασχαν.
Πίνοντας γάλα παθαίνουμε οστεοπόρωση διότι ο οργανισμός μας διατηρεί σταθερά το ασβέστιο στο αίμα μεταξύ 9-10mg, όταν πίνουμε γάλα το ασβέστιο στο αίμα ανεβαίνει στα ύψη, ο οργανισμός αμέσως αποβάλει το ασβέστιο διαμέσου των νεφρών στα ούρα.
Καλές πηγές σε ασβέστιο είναι: Το σπανάκι και όλα τα φύλλα των λαχανικών που έχουν έντονο πράσινο χρώμα όπως το μαρούλι, τα λάχανα, οι λαχανίδες, τα φύλλα από το παντζάρι. Οι σαρδέλες είναι καλή πηγή ασβεστίου, 3 σαρδέλες δίνουν περισσότερο ασβέστιο από ένα ποτήρι γάλα.
Επίσης ο Σολωμός περιέχει ασβέστιο αλλά κυρίως βιταμίνη D (Λιπαρά ψάρια, αυγά, μουρουνέλαιο, δημητριακά, για να μετατραπεί σε ενεργό μορφή χρειάζεται έκθεση του δέρματος στον ήλιο, έκθεση στον ήλιο για 10 έως 15 λεπτά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, προσφέρει ικανοποιητικές ποσότητες βιταμίνης D στον οργανισμό). η οποία βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου, αλλά και σε ωμέγα -3 λιπαρά τα οποία βοηθούν τα οστά μας να συγκρατήσουν την οστική τους μάζα και προλαμβάνουν την οστεοπόρωση.
Τα αμύγδαλα, φιστίκια, ηλιόσπορος είναι πλούσια σε ασβέστιο, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια περιέχουν ποτάσσιο το οποίο προστατεύει στην αποφυγή της απώλειας του ασβεστίου στα ούρα, ενώ τα καρύδια περιέχουν ασβέστιο αλλά είναι πλούσια και σε ωμέγα-3. Οι Γιαπωνέζοι άρχισαν να πάσχουν από οστεοπόρωση όταν άρχισαν να τρώνε γαλακτοκομικά και σταμάτησαν να τρώνε σαρδέλες και ψάρια. Γιδινό βιολογικό τυρί και γιαούρτι περιέχει τρυπτοφάνη και δεν δημιουργεί τροφικές δυσανεξίες διότι δεν περιέχει άλφα και βήτα καζεΐνη που περιέχει το αγελαδινό γάλα.

ΧΟΛΙΣΤΕΡΙΝΗ ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΥΝΣΗ:

χολιστερίνηH χολιστερίνη εκκρίνεται σε μια προσπάθεια του οργανισμού μας να επιβιώσει από μιά διαμάχη. Όταν θυμώνουμε σημαίνει για για τον θηλαστικό εγκέφαλο που έχουμε μέσα μας, ότι πρέπει να παλαίψουμε και να κάνουμε πληγές, για να σταματήσει το αίμα και να μην πεθάνουμε, αυτόματα ο οργανισμός μας δίνει εντολή στο σικώτι να ξεκινήσει να παράγει λιποπρωτείνη Α και χολιστερίνη. Η έκκριση της κορτιζόλης με το στρες προκαλεί την έγκριση της ινσουλίνης, η οποία διεγείρει ένα ένζυμο στο συκώτι που εγκρίνει τη χοληστερίνη στο αίμα.

Το 75% της χολιστερίνης μας οφείλεται στην ανασφάλεια, η οποία προκαλεί θλίψη και με τη σειρά της δημιουργεί φόβο, ο οποίος μας βάζει σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού, ο οποίος προκαλεί την έκκριση της χολιστερίνης. Για να λύσουμε το πρόβλημα της χολιστερίνης πρέπει να μυηθούμε στην αγάπη, να συμμετέχουμε στα μυστήρια και στις τελετές της θρησκείας μας, να επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητό μας και να απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα, όλα αυτά θα μας βοηθήσουν να αντιλαμβανόμαστε την ενότητα των πάντων και να αισθανόμαστε ασφαλείς.

Το 25% μόνο οφείλεται στη διατροφή για αυτό πρέπει να τρώμε τροφές που έτρωγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας: ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά, φύτρα από σπόρους, αμύγδαλα, καρύδια, ψάρια, και αυγά από πουλερικά ελεύθερης βοσκής, γαλακτοκομικά από κατσίκια ελεύθερης βοσκής. Οι ίνες παρασύρουν την χοληστερίνη και την αποβάλουν από τον οργανισμό μας από φύτρα σιταριού, τριμμένο λιναρόσπορο που μπορούμε να ρίχνουμε στις σαλάτες .

Τα καρύδια, λιναρόσπορος και οι σπόροι είναι πλούσιοι σε στερόλες όπως ο ηλιόσπορος που μειώνουν την χοληστερίνη και βελτιώνουν την καρδιά μας. Τα λίπη που τρώμε επίσης δίνουν πληροφορίες στα γονίδια μας για το τι πρέπει να κάνουν. Λιπαρά όπως τα ωμέγα-3, το ψυχράς έλανσης παρθένο ελαιόλαδο, το αμυγδαλέλαιο, το σουσαμόλαδο, το αβοκάντο δίνουν εντολή στα γονίδια μας να επιμηκύνουν τη ζωή μας και απενεργοποιούν όλα τα γονίδια που μας δημιουργούν ασθένειες.

Ενώ τα ωμέγα -3 λιπαρά, ενεργοποιούν τα γονίδια που καίνε τα λίπη μας, αλλά το κυριότερο μας μειώνουν την αντίσταση της ινσουλίνης. Η κατανάλωση σόγιας, βοηθά σημαντικότατα στην καλή υγεία του καρδιαγγειακού μας συστήματος και μειώνει τη χοληστερίνη. Ερευνητές με επικεφαλής τον Dr Sirtori απέδειξαν ότι η συνεχής κατανάλωση σόγιας μείωσε δραστικά την κακή χοληστερίνη και τα γλυκερίδια.

Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες και οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη: Η επεξεργασμένη ζάχαρη μετατρέπεται από το συκώτι σε τριγλυκερίδια και κακή χοληστερίνη. Η απότομη αύξηση της ινσουλίνης στο αίμα και κατά συνέπεια η δημιουργία λίπους και κακής χοληστερίνης συμβαίνει επίσης όταν τρώμε επεξεργασμένους υδατάνθρακες που περιέχουν σιρόπι φρουκτόζης ή τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως είναι τα επεξεργασμένα δημητριακά, μακαρόνια, πατάτες, γλυκά. Μελέτες στην Αμερική έδειξαν ότι όλα τα ζωικά προϊόντα αυξάνουν την χοληστερίνη στο αίμα.
Συνειδητοποίησα γράφει ο Dr Horomi Shinya, η δουλειά μου ήταν να βοηθήσω το σώμα να απαλλαγεί από την ασθένεια (μας λέει τα ίδια με τον Ιπποκράτη). Μόνο το σώμα μπορεί να θεραπεύσει τον εαυτό του. Σαν γιατρός δημιουργώ τις συνθήκες για να συμβεί αυτή η θεραπεία. Το κλειδί για την υγεία και μακροζωία είναι τα ένζυμα. Έχουμε 5000 είδη ενζύμων από τα οποία τα 3000 δημιουργούνται από βακτήρια που ζουν στο έντερο. Τα ένζυμα είναι υπεύθυνα για 25000 διαφορετικές αντιδράσεις στο σώμα μας, κυριότερες η δημιουργία μεταβολικής ενέργειας στα κύτταρα μας, η πέψη αλλά και την απορρόφηση των τροφών μας. Το παν είναι να έχουμε υγιές γαστρεντερικό σύστημα, σε διαφορετική περίπτωση, δεν παράγουμε την ανάλογη ποσότητα ενζύμων, οι τροφές μας, δεν πέπτονται και δεν απορροφώνται σωστά.

Θυρεοειδής:

θυροειδήςΤο πρόβλημα στο θυρεοειδή αδένα οφείλεται στην ανασφάλεια και το θυμό που νοιώθουμε γιατί δεν έχουμε μυηθεί στην αγάπη από μικροί, διότι οι δικοί μας είτε διαφιλονικούσαν, είτε απουσίαζαν, είτε ήταν αυστηροί.  Μπορούμε να απαλλαγούμε από τα προβλήματα του θυρεειδή αν απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα, κι αν κάνουμε μαλάξεις στη βάση του μεγάλου δακτύλου των ποδιών στη μέσα και στην έξω πλευρά. Το 50% τον γυναικών έχουν στρες Το στρες είναι η κυριότερη αιτία της μείωσης της TSH και Τ3. Η κορτιζόλη που εκκρίνεται με το στρες, αυξάνει τις φλεγμονές και μειώνει άμεσα τις παραπάνω ορμόνες, αλλά και τις ορμόνες όπως η τεστοστερόνη. Τροφές που βοηθούν τον υποθυρεοειδισμό είναι τα φύκια Κελπ και γενικά τα φύκια, που περιέχουν ιώδιο. Τα ψάρια που περιέχουν ωμέγα-3 και βιταμίνη και Σκούρα πράσινα φύλλα που περιέχουν βιταμίνη Α.
Προοδευτικοί γιατροί σήμερα, όπως ο Dr Mark Hyman, προτείνουν να μην πάρουμε φάρμακα που μας αντικαθιστούν την ορμόνη του θυρεοειδή αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας , της διατροφής, αν δεν πάρουμε σελήνιο ιώδιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Α και D, αλλά και ωμέγα-3 που βοηθά τον θυρεοειδή μας να λειτουργήσει φυσιολογικά, διότι η λήψη φαρμάκου καθιστά ανενεργή τη λειτουργία του θυρεοειδή αδένα. Γίνεται διάγνωση υποκλινικού υποθυρεοειδισμού όταν η TSH βρίσκεται μεταξύ 5 και 10 mlU/ml. Μπορούμε να αυτόθεραπευτούμε  από το θυρεοειδή οπως: Θέλω να καταθέσω την εμπειρία μου από τον κ Φωτόπουλο, αγόρασα και τα δύο υπέροχα βιβλία του και τον επισκέφτηκα 2 φορές στην Αθήνα.
https://www.youtube.com/watch?v=Nj-PoPcRG3w&t=43s
Όταν επέστρεψα στην πατριδα μου ακολούθησα πιστά τις οδηγίες που έχει στο καταπληκτικό βιβλίο του, «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», επί 3 μήνες προσπαθούσα να ξεμπλοκάρω τους μεσημβρινούς, το αποτέλεσμα; ενώ έπασχα από την αυτοάνοσο Ηαssimoto οι εξετάσεις έδειξαν αυτοίαση!!!! ο ενδοκρινολόγος δεν το πίστευε!!! Όλα όσα λέει ο Φωτόπουλος είναι αληθινά! αρκεί να πιστέψετε και να δουλέψετε με πείσμα, σύστημα και υπομονή!!! (Κωνσταντίνα Σουλτούκη).

Είχα δύο όζους στο θυρεοειδή περίπου 8 χιλιοστά αριστερά και 10 χιλιοστά δεξιά. Μου είπαν πως έπρεπε να κάνω εγχείρηση εάν μεγαλώσουν πολύ.Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας  πονούσα πολύ, αλλά και αργότερα όταν άρχισε να ισορροπεί η ενέργεια πονούσα λιγότερα και ο πόνος έφυγε, όπως μου είπε ο Α. Φωτόπουλος ήταν φυσιολογικό. Συνέχισα να πιέζω το σημείο που ενεργειακά επηρεάζει τον θυρεοειδή στην βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού από την έξω και την μέσα πλευρά.

Ιδίως από τη μέσα πλευρά του μεγάλου δακτύλου που αφορά το μεσημβρινό του ύπατος. Έκανα τρεις συνεδρίες και ύστερα από τρεις μήνες  πήγα και έκανα εξετάσεις και διαπίστωσα ότι οι δύο όζοι είχαν φύγει εντελώς. Ήταν κάτι το απίστευτο. Εκτός από τις μαλάξεις στους μεσημβρινούς, αυτός ο άνθρωπος έχει  θεραπευτική ενέργεια που σε βοηθάει,  (όποιος θέλει να μάθει λεπτομέρειες μπορεί να πάρει το τηλέφωνο μου από τον κύριο Φωτόπουλο). (Αθηνά Δαρζέντα).

Στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr (κάτω από τις εκπομπές – σεμινάρια) εκεί θα δείτε άπειρα  περιστατικά αυτοθεραπείας  θυρεοειδή, για τα γόνατα, για τα ισχία για όλα τα προβλήματα

Σάκχαρο:

διαβήτηςΟ διαβήτης είναι ξεκάθαρα θέμα φόβου. Όταν φοβόμαστε εκκρίνεται άμεσα κορτιζόλη η οποία προκαλεί τη  έκκριση ινσουλίνης η οποία είναι αποθηκευτική ορμόνη. Η ινσουλίνη χρησιμεύει για να ξεκλειδώνει τα κύτταρα, έτσι ώστε να μπαίνει η γλυκόζη μέσα στα κύτταρα και να θρέψει.  Σε περίπτωση που έχουμε ανασφάλεια, θλίψη, φόβο θυμό τότε εκκρίνεται κορτιζόλη και στη συνέχεια ινσουλίνη. Τότε θα κύτταρα αντιλαμβάνονται την ινσουλίνη αλλά δεν βλέπουν να τους φέρνει τροφή, αφού αυτό επαναλαμβάνεται συνεχώς τότε όταν βλέπουν την ινσουλίνη παύουν να ανοίγουν, αυτό λέγεται αντίσταση στην ινσουλίνη.

Όμως  μπορούμε να βοηθηθούμε δευτερευόντως στην περίπτωση του διαβήτη με τη διατροφή.

Η περίσσια ποσότητα ινσουλίνης από υπερβολική κατανάλωση υδατανθράκων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, δημιουργεί πάχος και σακχαροδιαβήτη τύπου ΙΙ ύστερα από τα πενήντα. Η συνεχής έκκριση περίσσιας ινσουλίνης, από τη λήψη υδατανθράκων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, εξαντλεί το πάγκρεας. Όταν είμαστε κάτω από στρες με την έκκριση αδρεναλίνης και κορτιζόλης και άλλων στρεσογόνων ορμονών προκαλείται η έκκριση ινσουλίνης, το δε χρόνιο στρες δημιουργεί αντίσταση της ινσουλίνης. Όταν διακατεχόμαστε από στρες τα επινεφρίδια εκκρίνουν τις catecholamines που είναι ορμόνες που διεγείρουν το συκώτι να αδειάσει το σάκχαρο που έχει αποθηκεύσει στο αίμα.
Η μείωση βάρους από περιορισμό των θερμίδων μειώνει την αντίσταση της ινσουλίνης, δηλαδή αυξάνει την επίδραση, την ευαισθησία της ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να μειώνει την ινσουλίνη στο αίμα, να πηγαίνει περισσότερη γλυκόζη στους ιστούς.

H διατροφή με λαχανικά αυξάνει την ευαισθησία της ινσουλίνης με αποτέλεσμα τη μείωση του σακχάρου, της χοληστερίνης στο αίμα αλλά και του βάρους του σώματός μας. Ο τύπος των υδατανθράκων που θα φάμε ενεργοποιεί τα γονίδιά μας, τα οποία με τη σειρά τους δίνουν εντολή για την έκκριση ινσουλίνης και γλυκαγόνης, που είναι οι βασικές ορμόνες που ρυθμίζουν την υγεία και την ισορροπία του σώματός μας.

Τα γονίδιά μας είναι αυτά που δίνουν τα μηνύματα για το πόσο ευαίσθητη, πόσο αποδοτική θα είναι η ινσουλίνη να ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα μας. Κρέας και γαλακτοκομικά αυξάνουν την αντίσταση της ινσουλίνης. Όπως δείχνουν και άλλες μελέτες στο Food Research της Βρετανίας, ότι δίαιτες με κρέας και γαλακτοκομικά που τρώνε οι περισσότεροι διαβητικοί στη χώρα μας, χειροτερεύει την κατάσταση των διαβητικών αλλά και δημιουργούνται καρκίνοι και καρδιαγγειακά προβλήματα. Το υγιές κύτταρο πρέπει να έχει υγιείς κυτταρικές μεμβράνες, που χρειάζονται λιπαρά ωμέγα 3, ενώ τα ζωικά λιπαρά τις καταστρέφουν και σκληραίνουν την μεμβράνη τους υποδοχείς των κυττάρων.
Ο Dr Gene Stiller σ’ έρευνες που έκανε βρήκε ότι η κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης αυξάνει την αντίσταση της ινσουλίνης, Ενώ ακατέργαστα λαχανικά, σπόροι, αμύγδαλα καρύδια μειώνουν απαιτούν λιγότερη έγκριση ινσουλίνης .

Ο Neal Bernard καθηγητής της ιατρικής στο George Washington University είπε ότι «H διατροφή με λαχανικά αυξάνει την ευαισθησία της ινσουλίνης. Η ινσουλίνη επίσης εκκρίνεται όταν τρώμε υδατάνθρακες, σε μεγαλύτερη αναλογία από τις πρωτεΐνες.» Η κατανάλωση λοιπόν μεγάλων ποσοτήτων υδατανθράκων δημιουργεί άμεσα πάχος. Όταν καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες, οι οποίες προέρχονται από υδατάνθρακες (ζυμαρικά, δημητριακά, ρύζι, γλυκά) απελευθερώνεται περισσότερη ινσουλίνη, η οποία μετατρέπει τις περιττές θερμίδες σε λίπος.

Πρέπει λοιπόν να τρώμε σε κάθε γεύμα μας μικρές ποσότητες φαγητού σε αναλογία: 30% πρωτεΐνες, 40% υδατάνθρακες, διότι όπως υποστηρίζει ο καθηγητής του Χάρβαρντ ο David Lugwig , που επιμένει στην παραπάνω αναλογία υδατανθράκων και πρωτεΐνης, η πρωτεΐνη προκαλεί την έκκριση από το πάγκρεας της ορμόνης γλυκαγόνης. H άσκηση και κυρίως το γρήγορο περπάτημα βοηθά επίσης στην αύξηση της ενέργειας της ινσουλίνης στο να μετατρέπει το σάκχαρο σε γλυκόζη, με αποτέλεσμα να μειώνεται το σάκχαρο στο αίμα . Ο Dr Jeffrey Bland ασχολούμενος με γενετική διατροφολογία μας λέει ότι η έγκριση ινσουλίνης (συμβαίνει όταν υπάρχει αντίσταση στην ινσουλίνη, η ινσουλίνη δεν είναι δραστική) δίνει μηνύματα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης των γονιδίων μας.

Η απώλεια μνήμης

Κύρια αιτία είναι η ανασφάλεια, θλίψη, φόβος θυμός. Δημιουργείται από την οξείδωση των εγκεφαλικών κυττάρων από τη συνεχή έκκριση κορτιζόλης που εκκρίνεται όταν διακατεχόμαστε συνεχώς από αρνητικά συναισθήματα . Η μνήμη μας βελτιώνεται άμεσα αν απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα. H λήψη ginkgo biloba, ωμέγα-3, βιταμινών Β12, Β6 και φολικού οξέως, βοηθούν στην αποτοξίνωση του εγκεφάλου.
Υπέρταση:

Όταν διακατεχόμαστε από στρες ή αρνητικά συναισθήματα, το αυτόνομο νευρικό σύστημα που βρίσκεται στον ερπετικό μας εγκέφαλο αυξάνει την πίεση του αίματός μας, τον κτύπο της καρδιάς, την αναπνοή μας., αλλά και το σάκχαρο στο αίμα. Το σέλινο βοηθά τους ανθρώπους με υψηλή πίεση, αλλά και ηρεμεί το νευρικό σύστημα διότι είναι πλούσιο σε αλκαλικά ιχνοστοιχεία όπως το sodium. Το σέλινο πρέπει να περιέχεται σε όλους τους φυτικούς χυμούς διότι αλκαλοποιεί τον οργανισμό μας.
Η μπανάνα βοηθά δραστικά στην μείωση της πίεσης του αίματος. Μία μπανάνα περιέχει 467 milligram ποτάσσιο και μειώνει την πίεση του αίματος.

Γιατί όλες οι θεωρούμενες από την ιατρική «ανίατες ασθένειες», δεν θεραπεύονται με φάρμακα

Τα φάρμακα έχουν σκοπό να θεραπεύσουν το σύμπτωμα και όχι την πραγματική αιτία της ασθένειας, για αυτό είναι αδύνατο να θεραπευτούμε παίρνοντας φάρμακα.
Τα φάρμακα έχουν σκοπό να θεραπεύσουν το σύμπτωμα που είναι η προσπάθεια του σώματος μας να εκτονώσει την σύγκρουση αυτή. Σύμφωνα με τον Dr Hiromi Shinya: Τα φάρμακα στην ουσία δεν θεραπεύουν τις ασθένειες. Το μυστικό είναι τα ένζυμα, είναι η ενέργεια ζωής. Υπάρχουν πηγές ενζύμων τις οποίες ο τρόπος ζωής και διατροφής μας τις ενισχύει ή τις αποδυναμώνει.

Η ασθένεια είναι μια φυσική διαδικασία όπου ο οργανισμός προσπαθεί να προσαρμοσθεί στις νέες συνθήκες (έχουμε γεμίσει αρνητικά συναισθήματα, αισθανόμαστε απειλή, έχουμε τοξινωθεί, στερηθεί, ένζυμα και όλα τα απαραίτητα στοιχεία) αυξάνοντας και πολλαπλασιάζοντας τα μέσα που διαθέτει για την άμυνα του.
Στην ουσία ο άνθρωπος ασθενεί σε τέσσερα επίπεδα:

  • Το πνευματικό, όπου τα αρνητικά συναισθήματα που έχουν βάση το φόβο σκεπάζουν την ψυχή του και κόβουν την επαφή με την Πηγή του και με τους συνανθρώπους του, που είναι η αντανάκλαση του Θεού στον υλικό κόσμο που αντιλαμβανόμαστε. Όταν κόβεται η επαφή με την Πηγή κλείνει το τσάκρα της καρδιάς, το οποίο είναι σημαντικότατο. Εδώ παίζονται όλα, αν ο άνθρωπος έχει κόψει την επαφή με την Πηγή του, έχει αμφιβολίες, δηλαδή δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στο Σύμπαν, τότε το κέντρο της αγάπης παραμένει κλειστό. Αναπόφευκτα η πρόσβαση, στην αγάπη, στην αφθονία του σύμπαντος σταματά και ο άνθρωπος δεν μπορεί να πετύχει τίποτα σημαντικό στη ζωή του. Εδώ χρειάζεται το φως του θεραπευτή που θα τον επανασυνδέσει με την Πηγή του.
  • Το νοητικό, που είναι οι πεποιθήσεις, τα πιστεύω που μας έχουν δημιουργηθεί από την ώρα που γεννηθήκαμε, είναι οι ψευδαισθήσεις που έχουμε για τη ζωή, τις οποίες θεωρούμε για πραγματικότητα. Τους προγραμματισμούς αυτούς αλλάζουμε με το CD το οποίο υπάρχει στο βιβλίο «έτσι γίνεται το θαύμα» και το οποίο ακούμε όταν πάμε για ύπνο.
  • Το συναισθηματικό, είναι τα συναισθήματα που βρίσκονται στο συναισθηματικό ή μεταιχμιακό εγκέφαλο και καθορίζουν τη ζωή μας, είναι τα αρνητικά συναισθήματα τα οποία παγιδευμένα σε διάφορα σημεία του σώματος μας, δονούνται σε αρνητικές συχνότητες και μας παρασύρουν στη θλίψη, στην κατάθλιψη, στο θυμό.
  • Το ενεργειακό και υλικό μας σώμα, όπου επεμβαίνουμε ενεργειακά, ξεμπλοκάρουμε τους ενεργειακούς μεσημβρινούς (που είναι ποτάμια που περνά η ενέργεια), αλλά ρυθμίζουμε και ανοίγουμε τα ενεργειακά κέντρα.

Η ψυχή μας που είναι η πηγή της σύνδεσής μας και της επικοινωνίας μας με το Θεό, εκφράζεται από τα συναισθήματά μας. Πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή στα συναισθήματά μας, τα οποία είναι ο δείκτης του βαθμού ικανοποίησης ή μη ικανοποίησης των αναγκών μας, της ψυχής μας. Είναι οι φωτεινοί δείκτες, όπως είναι στον πίνακα ελέγχου του αυτοκινήτου που μας δείχνουν το πρόβλημα που υπάρχει, που αν δεν το λάβουμε υπ’ όψη, αν δεν ενεργήσουμε, η βλάβη θα εκδηλωθεί στα όργανα της μηχανής, δηλαδή στα όργανα του σώματος μας. Δυστυχώς η παιδεία μας, μας έχει διδάξει, να τα αρνούμαστε, να τα απορρίπτουμε, να τα εξαφανίζουμε.

Με αυτό τον τρόπο στερούμαστε τα καλύτερα σημάδια, που έχουμε στη διάθεσή μας, για να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι είναι καλό για μας και τι δεν είναι. Αυτή η άγνοιά μας, μας οδηγεί στην απογοήτευση, αφού μην έχοντας πια τους φωτεινούς δείκτες στον πίνακα ελέγχου, δεν ειδοποιούμαστε καν ότι μια ή περισσότερες ανάγκες μας ματαιώνονται. Σ’ αυτό το σημείο ο εγκέφαλος παίρνει αναγκαστικά τα ηνία, για να εγγράψει στη βιολογική διαδικασία των οργάνων τις ίδιες πληροφορίες που μας είχαν δώσει τα συναισθήματα.

Το να ξαναμάθουμε λοιπόν να ακούμε τα συναισθήματά μας, να τα αναγνωρίζουμε και να τα δεχόμαστε, να τα ευχαριστούμε μάλιστα που επαγρυπνούν για μας, είναι ένας πρώτος σταθμός για να αποφεύγουμε τις καταστρεπτικές εσωτερικές συγκρούσεις και το στρες. Εάν επιπλέον μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας με τρόπο κατάλληλο, υπεύθυνα, χωρίς να αποδίδουμε στους άλλους την ευθύνη, θα μπορέσουμε πολύ γρήγορα να ξαναβρούμε την ισορροπία μας. Όσο και αν μας εκπλήσσει, υπεύθυνοι για τα σοκ, τις εσωτερικές συγκρούσεις, το στρες μας, δεν είναι ποτέ οι άλλοι, ούτε τα γεγονότα.

To παν είναι πώς μεταφράζουμε τα γεγονότα.

Ο τρόπος που δεχτήκαμε το γεγονός, ο τρόπος που το αντιληφθήκαμε, το ερμηνεύσαμε, το φιλτράραμε, αυτός είναι πάντα που γεννάει τον πόνο μας ή την χαρά μας. Κάθε φορά που κάνουμε θετικές σκέψεις ή ερμηνεύουμε θετικά μια εμπειρία μας ή συναναστροφή με τους συνανθρώπους μας, το ασυνείδητο γράφει Όφελος-Κέρδος. Η θετική ενέργεια που δημιουργείται τροφοδοτεί όλη μας την ύπαρξη, δίνοντάς μας τη δύναμη να επιτύχουμε σ’ ό,τι επιθυμούμε. Αν κάνουμε αρνητικές σκέψεις ή ερμηνεύσουμε αρνητικά μια εμπειρία μας, δημιουργείται αρνητική ενέργεια που μας μπλοκάρει και δεν μας αφήνει να πετύχουμε αυτά που θέλουμε, αλλά μας δημιουργεί εσωτερική σύγκρουση, η οποία είναι η κύρια αιτία όλων των θεωρουμένων ανιάτων ασθενειών.

Όταν κυριαρχούμαστε από αρνητικά συναισθήματα ο μεταιχμιακός ή συναισθηματικός εγκέφαλος δίνει εντολή στον ερπετικό ή αυτόνομο νευρικό σύστημα να μπει σε διαδικασία συναγερμού όπου αυξάνει την πίεση του αίματος τον κτύπο της καρδιάς, την αναπνοή, σφίγγει τα δόντια, εκκρίνει γαστρικά υγρά, δημιουργεί σπαστική κίνηση στο έντερο, σφίγγει τους μυς στον αυχένα και στον ώμο, το κυριότερο απενεργοποιεί το πεπτικό και το ανοσοποιητικό μας σύστημα, σταματά την τροφοδοσία και την απομάκρυνση των απορριμμάτων των κυττάρων, σταματά την τροφοδοσία με το αίμα του εγκεφάλου. Με το στρες ο άνθρωπος μικραίνει περισσότερο τα άκρα των κυττάρων του και παράγει και λιγότερο το ένζυμο τελομεράση, με αποτέλεσμα στα κύτταρα του να περιορίζεται ο αριθμός των διαιρέσεων και το προσδόκιμο της ζωής του.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από όλα τα προβλήματα σας (υγείας, σχέσεων, οικονομικά) ακολουθώντας τα εξής βήματα:
1. Μύηση στην αγάπη χωρίς όρους. Βλέποντας τα μάτια ενός ανθρώπου που διακατέχεται από αγάπη χωρίς όρους, στα μάτια του βλέπετε τον καθρέφτη του εαυτού σας και τον αγαπάτε πραγματικά. Τα χέρια ενός ανθρώπου που διακατέχεται από αγάπη χωρίς όρους, βγάζουν φωτόνια με την πληροφορία της ενότητας των πάντων (σύμφωνα με τον William Tiller καθηγητή του Stanford University) και αισθανόμαστε ασφαλείς, και σιγά σιγά αλλάζουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τους άλλους
2. Η βαθύτερη και μονιμότερη μύηση στην αγάπη επιτυγχάνεται με την βοήθεια και τη φωτίση του Αγίου Πνεύματος που είναι η πραγματική σύνδεση με τον Δημιουργό μας. Είναι το Πνεύμα του Θεού που μας γεμίζει φως μας κάνει και αισθανόμαστε την ενότητα των πάντων, την ασφάλεια, την γαλήνη ότι είμαστε στα χέρια του Δημιουργού. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε ότι εδώ στο χωροχρόνο τα πάντα είναι σκιές, αντίγραφα του πραγματικού μας εαυτού πού είναι ενωμένος με την Πηγή μας. Μόνο με τα μυστήρια η ψυχή μας συνδέεται με τον Πατέρα με τον Κύριο και λαμβάνει άπειρη φωτίση, δύναμη, αγάπη ασφάλεια. Το Άγιο Πνεύμα το οποίο λαμβάνουμε με την συμμετοχή μας στα μυστήρια και τις τελετές της θρησκείας μας κι όταν ακολουθούμε το λόγο του Κυρίου, που είναι οι προδιαγραφές του Δημιουργού μας. Με την εξομολόγηση καθαρίζουμε από κάθε αμαρτία το αστρικό μας σώμα απαλλάσσεται από κάθε ψεγάδι και ενδύεται και δονείται στις συχνότητες του φωτός και της υπέρτατης αγάπης που μας δίνει ο Κύριος στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Η απαλλαγή μας από κάθε αρνητική σκεπτομορφή που δημιουργείται από τα αρνητικά βιώματα στη ζωή μας, καθώς και εισαγωγή μας στον κόσμο του φωτός, της υπέρτατης μύησης στην αγάπη που λαμβάνουμε με τη θεία κοινωνία στέλνει την ψυχή μας (που αποτελείται από το αστρικό, το αιθερικό, το ουράνιο και το κεθερικό σώμα) κατευθείαν στο Παράδεισο όταν φύγουμε από το χωροχρόνο. Αν συνειδητοποιούσαμε τι πραγματικά μας προσφέρουν τα μυστήρια της εξομολόγησης και της Θείας Κοινωνίας δεν θα κάναμε τίποτα άλλο, παρά να εξομολογούμαστε και να κοινωνάμε συνεχώς, διότι η δύναμη, η ασφάλεια, η πληρότητα και η αγάπη που αισθανόμαστε είναι απερίγραπτη. Αυτοί που το κάνουν και δεν το αισθάνονται το κάνουν τυπικά, έχουν κλειστή την καρδιά τους και δεν έχουν μυηθεί στην αγάπη. Μπορώ να σας βοηθήσω στην μύηση αυτή, με τις εκπομπές μου που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr και με τα σχεδόν δωρεάν σεμινάρια που κάνω παντού.
3. Χρειάζεται να επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητο μας, διότι το 90% των πληροφοριών που έχει και αποτελούν το φίλτρο που βλέπουμε την πραγματικότητα μας προέρχεται από την σύλληψη μας έως την ηλικία των έξη ετών. Τότε ο εγκέφαλος είναι σε υποσυνείδητη κατάσταση απορροφά και επεξεργάζεται 2,000,000 ψηφία το δευτερόλεπτο, ενώ στη συνειδητή κατάσταση μόνο 40 ψηφία και το σημαντικότερο στην ηλικία από την σύλληψη έως έξη ετών δεν έχει αναπτυχθεί ο πνευματικός εγκέφαλος και λαμβάνουμε για πραγματικότητα ότι βλέπουμε ή ακούμε. Κατ’ αυτό τον τρόπο λαμβάνουμε για απόρριψη την διαμάχη, την απουσία ή την αυστηρότητα των δικών μας. Ακούγοντας τα cd από τα βιβλία μου κάθε βράδυ όταν πέσουμε για ύπνο, όπου ο εγκέφαλος μας πέφτει σε υποσυνείδητη κατάσταση επαναπρογραμματίζουμε το υποσυνείδητό μας, σβήνουμε τα περιοριστικά μας πιστεύω και στη θέση τους βάζουμε θετικότατες εκφράσεις που ονομάζουμε Alphamatics.
4. Ο άνθρωπος είναι ενέργεια η οποία βγαίνει από βρύσες που ονομάζουμε ενεργειακά κέντρα (chakras) και κυκλοφορεί σε ποτάμια που ονομάζουμε μεσημβρινούς. Όταν βιώνουμε αρνητικά συναισθήματα τα ενεργειακά κέντρα και οι ενεργειακοί μεσημβρινοί μπλοκάρονται. Ξεμπλοκάρουμε τα ενεργειακά κέντρα και του ενεργειακούς μεσημβρινούς που είναι τα ποτάμια με την ενέργεια που μπλοκάρεται ανάλογα το συναίσθημα που έχουμε. Αν βιώνουμε θυμό μπλοκάρεται ο μεσημβρινός του ύπατος και της χολής τον οποίο τον ξεμπλοκάρουμε με τις οδηγίες που σας αναγράφουμε στο βιβλίο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως».
Η λύση για όλα τα προβλήματα μας είναι η αγάπη χωρίς όρους, είναι ο κώδικάς που μας κάνει να αισθανόμαστε την ενότητα των πάντων και να αισθανόμαστε ασφαλείς, μας βγάζει από το φθαρτό, και μας πηγαίνει στο άφθαρτο, μας κάνει όμοιους με τον Πατέρα μας, δημιουργούς να μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, να κάνουμε θαύματα.

5) Με το EFT: 

Βοήθεια λαμβάνουμε και με το EFTόπου απελευθερωνόμαστε από τα αρνητικά συναισθήματα και στέλνουμε ηλεκτρομαγνητικά κύματα που απενεργοποιούμε τους φόβους και τα ερεθίσματα που θέτουν το σώμα μας σε συναγερμό και μας απενεργοποιεί την διαδικασία της παραγωγής.

Το EFT μας βοηθά να αλλάξουμε τα περιοριστικά μας πιστεύω και την ψυχολογική αντιστροφή να θέλουμε να είμαστε άρρωστοι και δυστυχισμένοι. Η ανασφάλεια κι ο φόβος απόρριψης   που μας βάζει τον οργανισμό μας σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού, είναι υποσυνείδητός και προέρχεται από τα γεγονότα που έχουν καταγραφεί στην αμυγδαλή του εγκέφαλού μας (βλέπετε στο γράφημα του εγκεφάλου πιο πάνω) από την σύλληψη μας έως την ηλικία των 5 ετών (κατά την πλειονότητα όμως έως 3 ετών). Ο φόβος απόρριψης είναι η κύρια αιτία του φόβου μας αλλά και του θυμού που δημιουργείται από αυτό. Όταν είμαστε μικροί δεν έχουμε δημιουργήσει πνευματικό εγκέφαλο και λαμβάνουμε για πραγματικότητα ότι βλέπουμε, κατ’ αυτό τον τρόπο λαμβάνουμε για απόρριψη την διαμάχη, την αυστηρότητα, την κριτική, την απουσία των δικών μας. Τότε κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε κάποιες από αυτές τις συμπεριφορές (κριτική, απόρριψη, δυσκολίες στη ζωή) αμέσως φοβόμαστε και μπαίνουμε σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού. Το υποσυνείδητο δεν έχει κρίση είναι σαν το μικρό παιδί που θέλει να είναι άρρωστο για να τραβήξει την προσοχή των δικών. Αυτό είναι η ψυχολογική αντιστροφή θέλουμε υποσυνείδητα να είμαστε άρρωστοι και δυστυχισμένοι για να έλξουμε την προσοχή των δικών μας, που νομίζουμε ότι μας απέρριψαν.

Για να απενεργοποιήσουμε την ψυχολογική μας αντιστροφή (την υποσυνείδητη επιθυμία μας να κάνουμε ζημιά στον εαυτό μας για έλξουμε την προσοχή των άλλων)  κάνουμε μαλάξεις στο σημείο (ST 16) πάνω από το στήθος, λέγοντας παρ’ όλο ότι υποσυνείδητα νοιώθω φόβο απόρριψης και υποσυνείδητα ήθελα να είμαι άρρωστος και δυστυχισμένος για να έλκω την προσοχή των δικών μου που νομίζω ότι με απέρριψαν, από σήμερα επιλέγω ν’ αγαπώ, να εκτιμώ, να αποδέχομαι πλήρως τον εαυτό μου και να επικεντρώνω την συνείδησή μου στην αγάπη, στο φως, το Χριστό. Είμαι φως, είμαι μια ψυχή γεμάτη φως, γεμάτη αγάπη, ο φόβος απόρριψης που από παρανόηση του υποσυνειδήτου του υποσυνειδήτου μου, βίωσα μικρός, σκέπασε την ψυχή μου, την απομόνωσε από την Πηγή μου κι έτσι ξεκομμένος βίωνα μέχρι σήμερα, φόβο, θλίψη, θυμό, ανασφάλεια, ενοχές. Από σήμερα που συνειδητοποίησα ότι όλα τα προβλήματά μου οφείλονται στο φόβο απόρριψης που βίωσα από παρανόηση του υποσυνειδήτου μου βιώνω το φόβο απόρριψης για να απαλλαγώ. Κάνουμε 7-10 κτυπήματα σε όλα τα σημεία που δείχνουμε στο παρακάτω γράφημα, τρείς έως πέντε γύρους επικεντρώνοντας την συνείδηση μας στο φόβο απόρριψης και στο θυμό ή σε οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα θέλουμε να απενεργοποιήσουμε

04-SHMEIA-KSEK.ENERG.KENTR

 

Ασθένειες του στρες: Χρόνιοι πόνοι, κατάθλιψη, παχυσαρκία, υψηλή χολιστερίνη, πρόβλημα θυρεοειδή. οστεοπόρωση, καρδιακά πρόβλήματα, υπέρταση, αυπνία, διαβήτης  και πως τις ξεπερνάμε 2ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΜΑΤΑ  κυρίως από το βιβλίο μου «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», «Η Πηγή των Πάντων» Ασθένειες του στρες: Χρόνιοι πόνοι, κατάθλιψη, παχυσαρκία, υψηλή χολιστερίνη, πρόβλημα θυρεοειδή. οστεοπόρωση, καρδιακά πρόβλήματα, υπέρταση, αυπνία, διαβήτης  και πως τις ξεπερνάμε 3 αλλά και το νέο μου βιβλίο «Ο Δρόμος προς τη Θέωση».

Είναι σημαντικό για όλους όμως να αποκτήσετε και τα τέσσερα βιβλία για να αλλάξετε την ζωή σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά όπως έκανα εγώ, για αυτό αν παραγγείλετε και τα τρία βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», «Πηγή των Πάντων» και ο  «Ο Δρόμος προς τη Θέωση»σας τα στέλνω με  μεγάλη έκπτωση  και χωρίς να σας χρεώνω έξοδα αποστολής. Αν θέλετε να παραγγείλετε δεν έχετε παρά να στείλετε μήνυμα την διεύθυνση και το κινητό σας ή να τηλεφωνήσετε στο 6977349766.

Και στα τέσερα βιβλία υπάρχουν cd, που σας βοηθούν να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο σας, να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας. Επίσης στα βιβλία και στα σεμινάρια μου αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα και να αυτοθεραπευτείτε σε ενεργειακό επίπεδο και στη συνέχεια σε σωματικό επίπεδο από προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, στη μέση, στον αυχένα, στα γόνατα, στο ισχίο, στο στομάχι, στη χολή, αυτοάνοσα νοσήματα, συχνοουρίας, προβλήματα σπαστικής κολίτιδας ή δυσκοιλιότητας, ιγμορίτιδας, ροχαλητού, πρόβλημα καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδες, αϋπνία, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, διακοπή περιόδου, αρρυθμία, ταχυκαρδία, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, δύσπνοιες, αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα στη χολή, χοληστερίνη.(βέβαια για οποιαδήποτε θέμα υγείας έχετε θα απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας, ενώ παράλληλα σε πνευματικό, νοητικό και ενεργειακό επίπεδο θα απαλλάσσεστε από τις συνθήκες που σας οδήγησαν στην ασθένεια και θα αυτοθεραπεύστε).

Είμαι δίπλα σας να σας μυήσω στην αγάπη και να βοηθήσω να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα και τα περιοριστικά πιστεύω, που είναι τα βαρίδια που μας εμποδίζουν τη ζωή. Με τα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και “Η Πηγή των Πάντων”, «Ο Δρόμος προς τη Θέωση» τα οποία σας αλλάζουν πραγματικά τη ζωή, στα βιβλία αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για την απενεργοποίηση των αρνητικών συναισθημάτων όπως, σας μυούν στην αγάπη, σας συνδέουν με την Πηγή σας και σας κάνουν να πετάξετε από υγεία και χαρά.

Στα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και “Η Πηγή των Πάντων”, «Ο Δρόμος προς τη Θέωση»  τα οποία σας αλλάζουν πραγματικά τη ζωή, υπάρχουν cd, που σας βοηθούν να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο σας, να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας. Επίσης στα βιβλία  και στα σεμινάρια μου αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε  τα αρνητικά σας  συναισθήματα και να αυτοθεραπευτείτε  σε ενεργειακό επίπεδο και στη συνέχεια σε σωματικό επίπεδο από προβλήματα  στην σπονδυλική στήλη, στη μέση, στον αυχένα, στα γόνατα, στο ισχίο, στο στομάχι, στη χολή, αυτοάνοσα νοσήματα, συχνοουρίας, προβλήματα σπαστικής κολίτιδας ή δυσκοιλιότητας, ιγμορίτιδας, ροχαλητού, πρόβλημα καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδες, αϋπνία, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, διακοπή περιόδου, αρρυθμία, ταχυκαρδία, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, δύσπνοιες, αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα στη χολή, χοληστερίνη.(βέβαια για οποιαδήποτε θέμα υγείας έχετε και ιδίως του καρκίνου θα απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας, ενώ παράλληλα σε πνευματικό, νοητικό και ενεργειακό επίπεδο θα απαλλάσσεστε από τις συνθήκες που σας οδήγησαν στην ασθένεια και θα αυτοθεραπεύστε).

Μεγάλη βοήθεια επίσης θα λάβετε επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr όπου θα βρείτε πάρα πολλά νέα άρθρα και όλες τις πρόσφατες εκπομπές μου.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο για να συνειδητοποιείστε τις αιτίες όλων των ασθενειών σας, των προβλημάτων στις σχέσεις σας και την έλλειψη αφθονίας, αλλά κυρίως να δείτε με τρόπο απλό και ξεκάθαρο  πως απαλλάσσεστε από όλα τα προβλήματα.

Ότι και να ακούσετε με το νου σας δεν είναι τίποτα σε σχέση με την όφελος από το φως που λαμβάνει η ψυχή σας, για αυτό όσοι βλέπουν την εκπομπή με την ψυχή τους κι όχι το νου τους βελτιώνουν πλήρως τη ζωή τους κυριολεκτικά πετούν.

Θα ωφεληθείτε τα μέγιστα αν έλθετε στα βιωματικά σεμινάρια μου που γίνονται σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο, επικοινωνήστε μαζί μου στείλτε το email σας και το ενδιαφέρον σας και θα κανονίσω σεμινάριο σtον τόπο σα με σχετικά μικρό κόστος.

Για όποιο πρόβλημα υγείας έχετε να απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας.

Εφαρμόζοντας ότι λέει ο γιατρός σας μπορείτε παράλληλα να λαμβάνετε βοήθεια διαβάζοντας τα βιβλία μου θα βρίσκεται τρόπους να απαλλάσσεστε από τα αρνητικά σας συναισθήματα αλλά και να ξεμπλοκάρετε τους μεσημβρινούς σας που είναι ποτάμια που κυκλοφορεί η ενέργεια, οι οποίοι έχουν μπλοκαριστεί από τα αρνητικά συναισθήματα αυτά. Α-σθένεια σημαίνει α στερητικό του σθένους.

Σθένος είναι η δύναμη η ενέργεια. Α- ρρώστεια σημαίνει ά στερητικό του ρώστους που σημαίνει δύναμη – ενέργεια. Όταν σε ένα όργανο του στερούμε την ενέργεια τότε αυτό ασθενεί, αρρωσταίνει. Την ενέργεια την στερούμε με τα συνειδητά ή υποσυνείδητα αρνητικά μας συναισθήματα.

Ασθένειες του στρες: Χρόνιοι πόνοι, κατάθλιψη, παχυσαρκία, υψηλή χολιστερίνη, πρόβλημα θυρεοειδή. οστεοπόρωση, καρδιακά πρόβλήματα, υπέρταση, αυπνία, διαβήτης  και πως τις ξεπερνάμε 4Τα βιβλία μου περιέχουν cd που επαναπρογραμματίζουν το υποσυνείδητο, γεγονός που σας βοηθά να μεταφράζετε πιο θετικά τα γεγονότα και να μην μπαίνετε σε συναγερμό. Περιέχουν απόψεις μεγάλων επιστημόνων που σας βοηθούν να κατανοήσετε ότι απαλλασσόμενοι από τα αρνητικά συναισθήματα, το άγχος αισθάνεστε καλύτερα και υγεία σας βελτιώνετε, ακολουθώντας πρωταρχικά ό,τι σας λέει ο γιατρός σας.

Τα βιβλία μου που μπορώ να σας τα στείλω με έκπτωση και έξοδα αποστολής δωρεάν. Επίσης μπορώ να σας εξηγήσω τα βιβλία μου από κοντά, αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου καλέστε στο 6977349766.

Αλέξης Φωτόπουλος

Συγγραφέας – Ερευνητής.

Στην Ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr., που είναι πλήρως ανακαινισμένη θα βρείτε τα πάντα για την υγεία και ευτυχία σας.

Βλέπετε όλοι το κανάλι μου στο YouTube: Αλέξιος Φωτόπουλος, θα σας αλλάξει τη ζωή, σας κάνει να πετάτε από υγεία και χαρά.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
,

Δίδονται συνεχώς  σχεδόν δωρεάν σεμινάρια (αφήνει κάτι όποιος θέλει για το κόστος της αίθουσας) Τα σεμινάρια ανακοινωνόταν στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr .

Στο άρθρο μου: http://www.afotopoulos.gr/arthra/233-h-therapeia-tvn-pantvn-ta-aitia-olvn-astheneivn-kathvs-kai-tropos-pou-mporoume-na-autotherapeutoume-na-ehoume-telies-sheseis-kai-afthonia θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για τα προβλήματα που σας απασχολούν.

Αποποίηση: Βέβαια, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τα παραπάνω  γραφόμενα είναι μεν απόψεις μεγάλων καθηγητών πανεπιστημίου, ερευνητών, κινέζικη ιατρική που εφαρμόζεται με επιτυχία χιλιετηρίες, είναι πρακτικές που εφάρμοσα και έγινα καλά από την σκλήρυνση κατά πλάκας, που έπασχα, και βοηθώ και έχω βοηθήσει πάρα πολλούς να απαλλαγούν από τα αρνητικά τους συναισθήματα και να αυτοθεραπευτούν. Όμως, οι απόψεις αυτές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους γιατρούς σας, που άλλωστε μόνο σε αυτούς η πολιτεία έχει δώσει επίσημα την άδεια να εξασκούν ιατρική. Άρα, ό,τι γράφεται σε αυτό το βιβλίο είναι μόνο για ενημέρωσή σας. Όταν έχετε προβλήματα υγείας, καλείστε να απευθύνεστε πρώτα στον γιατρό σας και παράπλευρα, αν επιθυμείτε, μπορείτε να απευθύνεστε σε πνευματικούς-ενεργειακούς ή εναλλακτικούς θεραπευτές, για να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τρόπο ζωής και να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα. Καλό είναι, επίσης, να συνεργάζεσθε με τον γιατρό σας, ώστε να αλλάζετε τον τρόπο ζωής σας, να γίνετε καλά  και να αποφεύγετε τα πολλά φάρμακα, τα οποία βλάπτουν μακροχρόνια την υγεία σας και καταστρέφουν τα ταμεία μας και την Εθνική οικονομία.

afotopoulos

afotopoulos

Leave a Reply

Σχετικά με το Κύριο Αλέξη Φωτόπουλο

Ο Αλέξης Φωτόπουλος γεννήθηκε στο Στενό Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. 

Περισσότερα

Προτεινόμενα

Ακολουθήστε μας