Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 1H διατροφή  βοηθά πολύ το θυρεοειδή να τρώμε τροφές που μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε τις φλεγμονές όπως:

Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 2Tα καρύδια Βραζιλίας είναι πλούσια σε σελήνιο.

Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 3Τροφές που περιέχουν ψευδάργυρος είναι  η μαύρη σοκολάτα, τα στρείδια, οι σπόροι, και τα δημητριακά.

τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα,

Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 4οι βιολογικές τροφές με υψηλή θρεπτική αξία, όπως φύτρα, φρέσκα φρούτα λαχανικά και φύκια Κελπ, έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνουν τον υποθυρεοειδισμό.

Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 5Το ιώδιο (φύκια κέλπ, θαλασινά) είναι σημαντικό στοιχείο το οποίο χρειάζεται ο οργανισμός για να παράγει τις ορμόνες του θυρεοειδούς. Το 1/3 του πληθυσμού πάσχει από ανεπάρκεια ιωδίου γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα υποθυρεοειδισμό αν συνενεσουν και τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα από τα συναισθήματα της ανασφάλειας και του θυμού

Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 6Το σελήνιο  είναι σημαντικότατο στοιχείο για τη λειτουργία του Θυρεοειδή αδένα. Χωρίς το σελήνιο δεν ενεργοποιούνται οι ορμόνες του θερεοειδή αδένα. Έχει και αντιοξειδωτικά ωφέλη, γεγονός που προστατεύει τον θευρεοειδή αδένα από  τις βλάβες που δημιουργούν οι “ελέυθερες ρίζες”. Τροφές πλούσιες σε σελήνιο: τα καρύδια Βραζιλίας, ο τόνο, οι σαρδέλες, τα αυγά, σπάνάκι και όσπρια

Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 7Η θειαμίνη (βιταμίνη Β1) είναι πολύ σημαντική για τη λειτουργεία του θευρεοειδή αδένα. Τροφές πλούσιες σε θειαμίνη (βιταμίνη Β1) είναι οι ξηροί καρποί, το φύτρο σταριού, τα πουλερικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα όσπρια, και τα ψάρια

Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 8Η τυροσίνη είναι ένα αμινοξύ που είναι απαραίτητο για την παραγωγή των ορμονών του θυρεοειδή αδένα, βρίσκεται στα ψάρια, στα δημητρικά ολικής άλεσης, στα πουλερικά, μπανάνες, στα φασόλια και τους ξηρούς καρπούς. 

Αποφεύγουμε στον υποθηρεοειδισμό:

Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 9Ακόμη, να αποφεύγουμε τροφές που δημιουργούν μείωση της θυρεοειδούς ορμόνης, όπως πολλά φάρμακα, υπερβολική κατανάλωση σόγιας, μπρόκολου, λάχανου, λαχανάκια Βρυξελλών όταν πάσχουμε από υποθυρειδισμό.

Ενώ επιλέγουμε μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, κουνουπιδι όταν έχουμε υπερθυρεοειδισμό.

 Παρόλο που κάνουν καλό σε άλλες λειτουργίες, δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία του θυρεοειδή. Να αποφεύγουμε τροφές που δημιουργούν φλεγμονές, όπως η γλουτένη που υπάρχει στα δημητριακά.

Τοξίνες, εντομοκτόνα, παρασιτοκτόνα, που βρίσκονται στα φρούτα και στα λαχανικά,

καθώς και βαρέα μέταλλα, όπως υδράργυρος, μόλυβδος, μειώνουν την παραγωγή θυρεοειδούς ορμόνης,

γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποτοξινώνουμε το σώμα μας τακτικά.

Το χλώριο επίσης κάνει ζημιά στον θυρεοειδή, γι’ αυτό να πίνουμε νερό μόνο από καλό φίλτρο.

Ο θυρεοειδής αδένας ενεργοποιείται με τη ρεφλεξολογία, κατά την οποία κάνουμε μαλάξεις στο κάτω μέρος και στα πλάγια των μεγάλων δακτύλων του ποδιού. Όταν νοιώθουμε έντονο πόνο, σημαίνει ότι έχουμε πρόβλημα με τον θυρεοειδή αδένα ανεξάρτητα τι δείχνουν οι εξετάσεις μας.

Οι γιατροί σήμερα κάνουν διάγνωση προβλημάτων θυρεοειδή, ελέγχοντας τα επίπεδα της ορμόνης ΤSH και μερικές φορές τα επίπεδα της ελεύθερης Τ4. Γίνεται διάγνωση υποκλινικού υποθυρεοειδισμού όταν η TSH βρίσκεται μεταξύ 5 και 10 mlU/ml.

Πολλοί ασθενείς, όμως, έχουν προβλήματα μεταβολισμού, πάχους, εφίδρωσης, κατάθλιψης, που τους δημιουργεί ο θυρεοειδής, παρόλο που το τεστ TSH είναι σε φυσιολογικά για τα σημερινά δεδομένα πλαίσια.

Από το Αμερικανικό Κολέγιο Ενδοκρινολογίας υποστηρίζουν τώρα ότι τα επίπεδα πάνω από 3 mlU/ml δεν είναι φυσιολογικά.

Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 10Ο Dr Hyman υποστηρίζει πώς μπορούμε να έχουμε μια πλήρη εικόνα για τη λειτουργία του θυρεοειδή:

  • Η ορμόνη που διεγείρει τον θυρεοειδή (Thyroid Stimulate Hormone) η ονομαζόμενη TSH θα πρέπει να είναι μεταξύ 1-2 mlU/ml.

  • Να ελέγχουμε την ελεύθερη ανενεργή θυρεοειδή ορμόνη Τ4 και την ελεύθερη ενεργή Τ3.

  • Να ελέγχουμε την TPO (Thyroid antibodies), δηλαδή τα αντισώματα του θυρεοειδή, εξετάζοντας την αυτοανοσοποιητική αντίδραση του θυρεοειδή.

Υπάρχει επίσης τεστ που εξετάζει τη διέγερση της TRH (Thyroid Releasing Hormone), δηλαδή της ορμόνης που εκκρίνει ο υποθάλαμος και, τέλος, να κάνουμε το εικοσιτετράωρο τεστ της ελεύθερης Τ3.

Προτείνει να μην πάρουμε φάρμακα που μας αντικαθιστούν την ορμόνη του θυρεοειδή, αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και διατροφής, αν δεν πάρουμε σελήνιο, ιώδιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Α και D αλλά και Ωμέγα-3 που βοηθά τον θυρεοειδή να λειτουργήσει φυσιολογικά.

Συνήθως, οι γιατροί χορηγούν σκευασματα  που περιέχουν συνθετική Τ4. Οι γιατροί το γράφουν επειδή έτσι έχουν διδαχθεί. Πολλοί έχουν οφέλη από τη θεραπεία αυτήν, πολλοί όμως όχι. Ποια είναι η σωστή θεραπεία; Το καλύτερο είναι αλλαγή τρόπου ζωής, σκέψης και διατροφής, αποφυγή μικροβιοκτόνων, εντομοκτόνων και ένας συνδυασμός Τ3 και Τ4.

Η Dr Sandra Cabot 

Αποτοξίνωση του εντέρου και του συκωτιού, μαζί με ολική αποφυγή των προϊόντων που περιέχουν γλουτένη και καζεΐνη, δηλαδή αποφυγή από όλα τα δημητριακά και τα γαλακτοκομικά.

Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 11Αυτό γίνεται διότι το νόσημα είναι αυτοάνοσο και η αποτοξίνωση του εντέρου που βρίσκεται το 60% του ανοσοποιητικού μας συστήματος είναι σημαντικότατη. Το ίδιο και η αποφυγή δημιουργίας αλλεργιών με πρωτεΐνες, όπως η γλουτένη και καζεΐνη που ευθύνονται για το 80% των αλλεργικών αντιδράσεων.

Καλά είναι αυτά που λέει η Dr Sandra Cabot, βοηθούν τον οργανισμό μας, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα, διότι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, το πρόβλημα των αυτοάνοσων είναι τα αρνητικά συναισθήματα που κλείνουν το κέντρο της καρδιάς και παραπλανούν τα Τ κύτταρα του θύμου αδένα που βρίσκεται εκεί κι ο οποίος οδηγεί το ανοσοποιητικό σύστημα να παράγει αντιγόνα που επιτίθενται στα όργανά μας.

Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 12Ο υποθυρεοειδισμός Hashimoto οφείλεται ακριβώς στην ίδια αιτία, που είναι τα χρόνια παγιδευμένα αρνητικά συναισθήματα.  Τι προτείνει η Dr Sandra Cabot

  • Συμπλήρωμα μαγνησίου 400 mg ημερησίως, για να καλμάρει το νευρικό σύστημα και να επιβραδύνει τους χτύπους της καρδιάς.

  • Συμπλήρωμα σεληνίου, διότι μειώνει την ποσότητα των αντισωμάτων που επιτίθενται στον θυρεοειδή.

  • Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 13Συμπλήρωμα με βιταμίνη C για να καλμάρει το υπερκινητικό ανοσοποιητικό σύστημα.

  • Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 14Ωμέγα-3 λιπαρά από ψάρια

  • Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 15ή ψυχράς έλανσης λάδι λιναρόσπορου για να μειώσει τη φλεγμονή στο θυρεοειδή.

  • Αποφεύγουμε διεγερτικά, όπως η καφεΐνη, η νικοτίνη, η ζάχαρη.

  • Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 16Πίνουμε συνεχώς φρεσκοστημένους αντιοξειδωτικούς χυμούς φρούτων και λαχανικών. Αν δυσκολεύεστε να τους φτιάξετε καθημερινά, μπορείτε να καταψύχετε το Σαββατοκύριακο σε ημερήσιες δόσεις και να τους πίνετε όλη την εβδομάδα.

Η πλειονότητα του υποθυρεοειδισμού αφορά στην ασθένεια Hashimoto, αυτοάνοση νόσο κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα παράγει αντισώματα, τα οποία επιτίθενται και καταστρέφουν τον θυρεοειδή αδένα. Εκεί χρειάζεται να δουλέψουμε το θυμό, τον μεσημβρινό του συκωτιού (θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες στο βιβλίο μου «Μια Ζωή Γεμάτη Φως»). Η θυρεοειδίτιδα του Hashimoto μπορεί να είναι ενεργή για πολλά χρόνια, χωρίς να εκδηλώνει συμπτώματα. Τα αντισώματα που επιτίθενται στον θυρεοειδή τα εντοπίζουμε με εξέταση αίματος.

Είδατε πώς είναι η διαδικασία, όλα ξεκινούν από τον υποθάλαμο. Αυτός επηρεάζεται από τον προμετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου μας όπου βρίσκεται το ενεργειακό κέντρο του τρίτου ματιού, που είναι ο κεντρικός πίνακας του οργανισμού μας.

Εκεί τα ενδόμυχα πιστεύω μας, τα ενδόμυχα συναισθήματά μας, είτε τα νοιώθουμε συνειδητά είτε τα έχουμε θάψει στο υποσυνείδητο, στέλνουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα στον υποθάλαμο και αυτός στην συνέχεια τα μεταβιβάζει στην υπόφυση, που είναι ο κυβερνήτης αδένας και ρυθμίζει όλους τους αδένες.

Άρα συνειδητοποιούμε ότι η βάση της διαταραχής του θυρεοειδή αλλά και του ανοσοποιητικού συστήματος είναι τα συνειδητά ή ασυνείδητα αρνητικά συναισθήματα.

   Πώς θεραπεύεται ενεργειακά ο υποθυρεοειδισμός;

Το κυριότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα, κυρίως την ανασφάλεια και το θυμό. Δηλαδή ξεμπλοκάρουμε τους μεσημβρινούς της σπλήνας, στην έξω πλευρά του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, SP2 και τον μεσημβρινό του συκωτιού που είναι θυμός στην έξω πλευρά του ποδιού LV2.

Το πρόβλημα στο θυρεοειδή δημιουργείται ξεκάθαρα διότι μπαίνουμε σε συναγερμό, ο υποσυνείδητος φόβος, θέτει σε συναγερμό τον οργανισμό μας με τη διαδικασία του θυμό και μας δημιουργεί ανασφάλεια. Ο θυρεοειδής είναι οφείλεται σε μπλοκάρισμα του μεσημβρινού του συκωτιού και μπλοκάρισμα στο μεσημβρινό της σπλήνας που βρίσκονται στη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού στην έξω και την μέσα πλευρά.

  Η ενέργεια επανερχεται στο θυρεοειδή οταν κάνουμε μαλάξεις στην μέσα  (LV 2) και ίδιο σημείο στην έξω πλευρά στη βάση του δακτύλου του ποδιού (SP 2)  που είναι ο μεσημβρινός της σπλήνας πάγκρεας.

  Μεσημβρινός ύπατος

Για να έχουμε μονιμότερα αποτελέσματα πρέπει να απενεργοποιησουμε το θυμό,  δουλεύουμε όλο το μεσημβρινό του ύπατος κάνουμε ταυτόχρονα μαλάξεις (όσο δυνατά μπορούμε)  στα δύο άκρα του μεσημβρινού στην μέσα πλευρά της βάσης του μεγάλου δακτύλου του ποδιού (LV2) και αναμέσα στο τελευταίο και προτελευταίο πλευρό μας (LV14).

Στη συνέχεια κρατόντας το ένα άκρο κάνουμε μαλάξεις και στα σημεία κάτω από το γόνατο στη μέσα πλευρά του ποδιού (LV 8)  και πάνω από τον αστράγαλο στη μέσα πλευρά του ποδιού (LV 5), σ όλα αυτά τα σημεία έχω ετικέττες και είναι εύκολο να τα βρείτε στο παρακάτω γράφημα του μεσημβρινού του ύπατος.

12-MES.HPATOS

Μεσημβρινός Σπλήνας Πάγκρεας:

Η άμεση λύση για να απαλλαγούμε από την ανασφάλεια και να απαλλαγούμε από τον υποθηρεοειδισμό είναι να ξεμπλοκάρουμε τον μεσημβρινό της Σπλήνας – Πάγκρεας, κάνουμε μαλάξεις ταυτόχρονα  στην αρχή του μεσημβρινού (Sp2) που βρίσκεται στην έξω πλευρά του μεγάλου δακτύλου του ποδιού και στο τέλος του μεσημβρινού (Sp21),  κάνουμε επίσης μαλάξεις και στα σημεία Sp10, Sp9, Sp 6, οι μαλάξεις πρέπει να γίνουν δυνατά και να επαναλαμβάνονται αρκετές φορές την ημέρα έως ότου φθάσουμε στο σημείο να μην νοιώθουμε καθόλου πόνο. όπως δείχνουμε στο παρακάτω γράφημα:

14-MES.SPLHNAS

Μαρτυρίες αυτοθεραπείας από υποθυρεοειδισμό.

Μαρτυρία αυτοθεραπείας  από της Δανάης Βουτσιλά:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κύριο Φωτόπουλο γιατη βοήθεια του και τη θετική του ενέργεια! Παρακολούθησα περίπου 6-8 ομαδικές συνεδρίες που πραγματοποιεί στο χώρο του και 1 δίωρη ατομική συνεδρία.  Το πρόβλημά μου ήταν οι κρίσεις πανικού και ο θυρεοειδής (υπό) που με ταλαιπώρησαν για αρκετούς μήνες τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Έκανα αρκετές ιατρικές εξετάσεις και ταλαιπωρήθηκα πολύ μέχρι να αποκλείσω άλλες πιθανές ασθένειες και να ονομάσω εν τέλει τα προβλήματά μου.

Ο κύριος Φωτόπουλος με έκανε να καταλάβω ότι πηγή όλων των ασθενειών μας είναι το άγχος κι ο θυμός! Οι ασθένειες είναι για μένα απλώς τα συμπτώματα μιας ψυχής που νοσεί. Αν γιατρευτεί η ψυχή εξαφανίζονται και τα σωματικά προβλήματα. Μετά τη δίωρη γεμάτη φως ατομική συνεδρία που έκανα περίμενα να αισθανθώ αμέσως καλύτερα. Παρόλα αυτά είδα τη βελτίωση στο σώμα μου και στην ψυχή μου μετά από περίπου δύο ημέρες. Το επισημαίνω αυτό για να μην απογοητευτεί κάποιος περιμένοντας αποτελέσματα από το πρώτο λεπτό.

Περίπου μια-δύο εβδομάδες μετά την ατομική συνεδρία έκανα ξανά εξετάσεις για το θυρεοειδή και το αποτέλεσμα; Οι τιμές φυσιολογικές!

Είχε εξαφανιστεί! Όπως και οι κρίσεις πανικού μειώθηκαν αισθητά μετά το Πάσχα. Επίσης, να αναφέρω πως ταυτόχρονα με τη βοήθεια του κου Φωτόπουλου προσπαθούσα κι εγώ να βοηθάω τον εαυτό μου (συν Αθηνά και χείρα κίνει δεν λένε;) κάνοντας εντατική γυμναστική, συγκεκριμένη διατροφή για το θυρεοειδή, ασκήσεις χαλάρωσης, μιλώντας σε ψυχολόγο και κάνοντας πολλές προσευχές!Η πίστη στο Θεό δίνει δύναμη και πίστη στον εαυτό μας! Κύριε Φωτόπουλε ευχαριστώ για όλα!  (Δανάη Βουτσιλά).

Στέλλα Νταμίτρου: Αυτοθεραπεύτηκα από υποθυρεοειδισμό   

Έπασχα από  υποθυρεοειδισμό (TSH 19mU/l,),  και έτυχε να ακούσω για τον κύριο Φωτόπουλο, αγόρασα τα βιβλία του «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», το «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και το «Η Πηγή των Πάντων»,  παρακολούθησα τα σεμινάρια του κυρίου Φωτόπουλου στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη  και  αφού είχα και δύο συνεδρίες του. Συνειδητοποίησα ότι η ασθένεια μου είχε δημιουργηθεί από αρνητικά συναισθήματα ανασφάλειας και θυμού  και μάλιστα ήταν υποσυνείδητα τα οποία μπλοκάρανε την ενέργεια στο θυρεοειδή με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί.

Έμαθα λοιπόν να ξεμπλοκάρω το μεσημβρινό  του ύπατος και να κάνω μαλάξεις κάθε ημέρα μέσα και έξω στη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού μου. Αλλά έκανα και την τεχνική του EFT (που αναλύει στα βιβλία του ο κύριος Φωτόπουλος), με την οποία απενεργοποιώ τα αρνητικά μου συναισθήματα. Αλλά κι ακούω τα cd από τα βιβλία του, με τα οποία επαναπρογραμματίζω το υποσυνείδητο μου και αισθάνομαι τέλεια.  Ο γιατρός μου δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε το TSH1,37 mU/l, είμαι τόσο χαρούμενη, ευχαριστώ τον κύριο Φωτόπουλο που μου έδειξε το δρόμο και συνιστώ σε όλους να διαβάσουν τα άρθρα και τα βιβλία του, τα οποία μας δείχνουν το δρόμο για να αυτοθεραπευτούμε και να ζήσουμε υγιείς.

Μαρτυρία του Γεωργίου Παινέση για αυτοθεραπεία από θυροειδίτιδα Hashimoto

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ απο καρδιάς κύριε Φωτόπουλε,  απο καρδιάς  για  την υποστήριξη  και για  την αυτοθεραπεία της θυρεοειδίτιδας μου.   Ήρθα  στα σεμινάρια   σας   με  πρόβλημα  θυρεοειδίτιδας  (Χασιμότο)  με μεγάλο βαθμό TSH  7,4mU/l .Eφαρμόζοντας ότι γράφετε στα βιβλία σας «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», το «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και  «Η Πηγή των Πάντων», δουλεύοντας το μεσημβρινό του ύπατος που συντελεί άμεσα στο ενεργειακό ξεμπλοκάρισμα του θυρεοειδή, εφαρμόζοντας την τεχνική EFT που τόσο αναλυτικά εξηγείται στο βιβλίο σας  «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», 

αλλά και ακούγοντας  τα cd από τα τρία βιβλία σας, επαναπρογραμματίζω το υποσυνείδητό μου και κατά αυτό τον τρόπο δεν μεταφράζω αρνητικά τα γεγονότα της ζωής και έτσι ο οργανισμός μου δεν τίθεται σε συναγερμό με αποτέλεσμα ο θυροειδής αδένας να μου δουλεύει φυσιολογικά και το ανοσοποιητικό μου σύστημα να μην επιτίθεται στο θυρεοειδή αδένα και να μου προκαλεί Χασιμότο.Εκείνο που με βοήθησε επίσης να αισθάνομαι γαλήνη και ασφάλεια είναι η Εξομολόγηση και η τακτική Θεία κοινωνία.

Κάνοντας όλα αυτά αισθάνομαι πιο δυνατός και χαρούμενος αλλά  φάνηκε και στις εξετάσεις μου τις οποίες έκανα  μετά την πάροδο έξη μηνών    και μετά από εξετάσεις   βγήκαμε από την  θυρεοειδίτιδα,  τα αντισώματα σχεδόν στα  ούρια  είχαν εξαφανιστέι  και το TSH να  έχει κατέβει  4,3mU/l και είμαι βέβαιος με την πάροδο του χρόνο θα πάω ακόμη καλύτερα. Σας οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την βελτίωση της υγείας και για την αλλαγή προς το καλύτερο της  ζωή μου, Παινέσης   Γιώργος.

 Μαρτυρία της Κωνσταντίνα Σουλτούκη για την αυτοθεραπεία για αυτοάνοσο Hashimoto :

“Θέλω να καταθέσω την εμπειρία μου από τον κ Φωτόπουλο, αγόρασα και τα δυο υπέροχα βιβλία του και τον επισκέφτηκα 2 φορές στην Αθήνα. Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες που έχει στο καταπληκτικό βιβλίο του, «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», επί 3 μήνες προσπαθούσα να ξεμπλοκάρω τους μεσημβρινούς, το αποτέλεσμα; ενώ έπασχα από την αυτοάνοσο Hashimoto οι εξετάσεις έδειξαν αυτοίαση!!!! ο ενδοκρινολόγος δεν το πίστευε!!! Όλα όσα λέει ο Φωτόπουλος είναι αληθινά! αρκεί να πιστέψετε και να δουλέψετε με πείσμα, σύστημα και υπομονή!!! ”

Μαρτυρία της Αθηνά Δαρζέντα για αυτόθεραπεία από όζους στο θυρεοειδή αδένα:

 Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 17“Είδα κάποια στιγμή στην τηλεόραση στο Κόντρα channel τον Αλέξη Φωτόπουλο, τον επισκέφτηκα στα σεμινάρια αλλά και ιδιαιτέρως οπού έκανε θεραπεία με τους μεσημβρινούς. Η διαίσθησή μου, μου έλεγε ότι θα με βοηθήσει αυτός ο άνθρωπος.. Είχα διάφορα προβλήματα και εκτός των άλλων είχα και όζους στο θυρεοειδή περίπου 8 χιλιοστά αριστερά και 10 χιλιοστά δεξιά. Μου είπαν πως έπρεπε να κάνω εγχείρηση εάν μεγαλώσουν πολύ.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας πονούσα πολύ, αλλά και αργότερα όταν άρχισε να ισορροπεί η ενέργεια πονούσα λιγότερα και ο πόνος έφυγε, όπως μου είπε ο Α. Φωτόπουλος ήταν φυσιολογικό. Συνέχισα να πιέζω το σημείο που ενεργειακά επηρεάζει τον θυρεοειδή στην βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού από την έξω και την μέσα πλευρά. Ιδίως από τη μέσα πλευρά του μεγάλου δακτύλου που αφορά το μεσημβρινό του ύπατος. Η θεραπεία επαναλήφτηκε τρεις φορές και ύστερα από τρεις μήνες πήγα και έκανα εξετάσεις και διαπίστωσα ότι οι δύο όζοι είχαν φύγει εντελώς. Ήταν κάτι το απίστευτο. Εκτός από τις μαλάξεις στους μεσημβρινούς, αυτός ο άνθρωπος έχει θεραπευτική ενέργεια που σε βοηθάει, είμαι πολύ ευχαριστημένη και τον ευχαριστώ πολύ (όποιος θέλει να μάθει λεπτομέρειες μπορεί να πάρει το τηλέφωνο μου από τον κύριο Φωτόπουλο)”.

   Μαρτυρία της Μαρίας Πρωιμάκη (Κρήτη) για αυτοθεραπεία για υποθυρεοειδισμό:

 «Με τα βιβλία του Αλέξη Φωτόπουλου: «Έτσι Γίνεται το Θαύμα»,  «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», «Η Πηγή των Πάντων», θεράπευσα τις αυξημένες τιμές του θυρεοειδή μου. Στις 11/5/2018 τον συνάντησα στα Χανιά για μια προσωπική συνεδρία θεραπείας και ήταν μια μαγική εμπειρία απελευθέρωσης, ενθύμησης, λύτρωσης. Τον ευχαριστώ και ανυπομονώ να ξαναγευτώ την εμπειρία μιας τέτοιας υπέροχης θεραπείας!!!».

   Συμπέρασμα: Τα αρνητικά συναισθήματα και το στρες που προκαλούν, είναι η κυριότερη αιτία της μείωσης της TSH και Τ4. Η κορτιζόλη που εκκρίνεται με το στρες αυξάνει τις φλεγμονές και μειώνει άμεσα τις παραπάνω ορμόνες αλλά και τις ορμόνες όπως η τεστοστερόνη.

Χρειάζεται να απελευθερωθούμε από τον υποσυνείδητο φόβο απόρριψης που μας θέτει το σώμα σε συναγερμό με την διαδικασία του θυμού.

Χρειάζεται να τολμήσουμε να συγχωρέσουμε τους εχθρούς μας και τον εαυτόν μας, χρειάζεται ν’ ανοίξουμε την καρδιά μας για μπει μέσα μας μια ηλιαχτίδα φωτός που θα μας εξαφανίσει το σκοτάδι που μας δημιουργεί το θυρεοειδή και όλες τις ασθένειες.

Η εξομολόγηση είναι το μυστήριο που μας καθαρίζει, μας απαλλάσσει από τις ενοχές, μας ξεπλένει από κάθε φόβο αρνητισμό σκοτάδι που έχουμε μέσα μας και η θεία κοινωνία μας γεμίζει.

Όταν γεμίσουμε φως και αγάπη τα προβλήματα του θυρεοειδή, καθώς και κάθε ασθένεια που είναι σκοτάδι εξαφανίζεται.

Τροφές που βοηθούν τον υποθυρεοειδισμό είναι

Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 18τα φύκια Κελπ και γενικά τα φύκια που περιέχουν ιώδιο,

Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 19τα ψάρια που περιέχουν Ωμέγα-3

Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 20και τα σκούρα πράσινα φύλλα που περιέχουν βιταμίνη Α.

Αποφεύγουμε γλουτένη, μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης σόγιας, αποφεύγουμε το μπρόκολο, και το λάχανο. Λαμβάνουμε συμπληρώματα σεληνίου, ιωδίου, ψευδάργυρου, βιταμινών Α και D, αλλά και Ωμέγα-3.

Προοδευτικοί γιατροί σήμερα, όπως ο Dr Mark Hyman, προτείνουν να μην πάρουμε φάρμακα που αντικαθιστούν την ορμόνη του θυρεοειδή αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και διατροφής, αν δεν πάρουμε σελήνιο ιώδιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Α και D αλλά και Ωμέγα-3, που βοηθά τον θυρεοειδή να λειτουργήσει φυσιολογικά.

     Η λήψη φάρμακου καθιστά ανενεργή τη λειτουργία του θυρεοειδή αδένα. Η οριστική θεραπεία του θυρεοειδή προέρχεται από την απενεργοποίηση την απενεργοποίηση των αρνητικών συναισθημάτων κυρίως του θυμού και της ανασφάλειας, καθώς και το ξεμπλοκάρισμα του κέντρου του λαιμού.

Περισσότερα για το θυρεοειδή θα βρείτε στο βιβλίο μου «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», εκδόσεις Εμπειρία.

Η ουσιαστική θεραπεία του θυρεοειδή όμως γίνεται με την απελευθέρωση από την κύρια αιτία που είναι ο φόβος απόρριψης και όλα τα αρνητικά συναισθήματα. Η απελευθέρωση από τα αρνητικά συναισθήματα κυρίως από την ανασφάλεια και το θυμό τα οποία, δίνουν εντολή διαμέσου του υποθαλάμου στην υπόφυση να μειώσει τον μεταβολισμό μας, εκκρίνοντας λιγότερη θυροξίνη.

Είναι καλό να απενεργοποιήσουμε όλα τα σημαντικά σημεία του οργανισμού μας αλλά και να απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα με τη μέθοδο EFT:

Όπου κάνουμε μαλάξεις στο σημείο πάνω από το στήθος (ST 16), λέγοντας παρ’ όλο ότι υποσυνείδητα νοιώθω φόβο απόρριψης και υποσυνείδητα ήθελα να είμαι άρρωστος και δυστυχισμένος για να έλκω την προσοχή των δικών μου που νομίζω ότι με απέρριψαν, από σήμερα επιλέγω ν’ αγαπώ, να εκτιμώ, να αποδέχομαι πλήρως τον εαυτό μου και να επικεντρώνω την συνείδησή μου στην αγάπη, στο φως, το Χριστό.

Από σήμερα που συνειδητοποίησα ότι όλα τα προβλήματά μου οφείλονται στο φόβο απόρριψης που βίωσα από παρανόηση του υποσυνειδήτου μου βιώνω το φόβο απόρριψης για να απαλλαγώ.

Κάνουμε 7-10 κτυπήματα σε όλα τα σημεία που δείχνουμε στο παρακάτω γράφημα, τρείς έως πέντε γύρους επικεντρώνοντας την συνείδηση μας στο φόβο απόρριψης ή σε οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα θέλουμε να απενεργοποιήσουμε.

(Τεχνικές απελευθέρωσης συναισθημάτων) EFT

eftnew

Περισσότερα για το EFT, περισσότερες μεθόδους για την απενεργοποίηση των αρνητικών συναισθημάτων, καθώς και τα CD που επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητο μας, περιέχονται στα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα» και «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», εκεί θα βρείτε και όλα τα σημεία των μεσημβρινών του συκωτιού και της σπλήνας καθώς και τους υπόλοιπους μεσημβρινούς που χρειάζεται να απενεργοποιήσουμε το θυμό και την ανασφάλεια για να απαλλαγούμε από τα προβλήματα του θυρεοειδή.

Δεν έχουμε παρά να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, να αλλάξουμε τον τρόπο που μεταφράζουμε τα γεγονότα, να απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα που μας δημιουργούν τις φλεγμονές,.

Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 21ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΜΑΤΑ  από τα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και η «Πηγή των Πάντων»

Είναι σημαντικό για όλους όμως να αποκτήσετε και τα τρία βιβλία για να αλλάξετε την ζωή σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά όπως έκανα εγώ, για αυτό αν παραγγείλετε και τα τρία βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και η «Πηγή των Πάντων» σας τα στέλνω με  μεγάλη έκπτωση  και χωρίς να σας χρεώνω έξοδα αποστολής. Αν θέλετε να παραγγείλετε δεν έχετε παρά να στείλετε μήνυμα την διεύθυνση και το κινητό σας ή να τηλεφωνήσετε στο 6977349766.

Και στα τρία βιβλία υπάρχουν cd, που σας βοηθούν να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο σας, να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας. Επίσης στα βιβλία και στα σεμινάρια μου αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα και να αυτοθεραπευτείτε σε ενεργειακό επίπεδο και στη συνέχεια σε σωματικό επίπεδο από προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, στη μέση, στον αυχένα, στα γόνατα, στο ισχίο, στο στομάχι, στη χολή, αυτοάνοσα νοσήματα, συχνοουρίας, προβλήματα σπαστικής κολίτιδας ή δυσκοιλιότητας, ιγμορίτιδας, ροχαλητού, πρόβλημα καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδες, αϋπνία, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, διακοπή περιόδου, αρρυθμία, ταχυκαρδία, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, δύσπνοιες, αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα στη χολή, χοληστερίνη.(βέβαια για οποιαδήποτε θέμα υγείας έχετε θα απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας, ενώ παράλληλα σε πνευματικό, νοητικό και ενεργειακό επίπεδο θα απαλλάσσεστε από τις συνθήκες που σας οδήγησαν στην ασθένεια και θα αυτοθεραπεύστε).

Είμαι πάντα δίπλα σας για να απελευθερωθούμε από όλα τα προβλήματα μας, να πετάξουμε από υγεία και χαρά και να οδηγηθούμε στο φως.

Με άπειρη, εν Χριστώ αγάπη

Αλέξης Φωτόπουλος

Συγγραφέας – Εναλλακτικός Θεραπευτής

Τηλέφωνα: 6977349766, 6909193329, Ιστοσελίδα: www.afotopoulos.gr, email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: Alexios Fotopoulos, Αλέξιος Φωτόπουλος, Alexis Fotopoulos, Αλέξης Φωτόπουλος. Ομάδες Facebook: «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», «Μπορούμε όλοι να αυτοθεραπευτούμε και να οδηγηθούμε στο Φως», «Ζωή Γεμάτη Φως» και «Η Πηγή των Πάντων». Σελίδες Facebook: «Αλέξης Φωτόπουλος», «Αυτοθεραπεία, Υγεία, Ευτυχισμένες σχέσεις, Αφθονία».

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 17:00 -21:00 Δωρεάν σεμινάρια (αφήνει κάτι όποιος θέλει για το κόστος της αίθουσας) Ναυαρίνου 9 και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας. Τα σεμινάρια ανακοινωνόταν στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr να έρχεστε χωρίς να κλείνετε θέση.

Στο άρθρο μου: http://www.afotopoulos.gr/arthra/233-h-therapeia-tvn-pantvn-ta-aitia-olvn-astheneivn-kathvs-kai-tropos-pou-mporoume-na-autotherapeutoume-na-ehoume-telies-sheseis-kai-afthonia θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για τα προβλήματα που σας απασχολούν.

Σημείωση: Όλα τα γραφήματα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μου, η στο facebook είναι από το βιβλίο μου Μια Ζώη γεμάτη Φως, είναι πνευματικά μου διακαιώματα, και απαγορεύεται η χρησιμοποιήση τους (για άρθρα η έκδοση εντύπων)  χωρίς την άδεια μου. Εννοείτε βέβαια ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε όλοι για να ξεμπλοκάρετε τους ενεργειακούς μεσημβρινούς σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά.

Αποποίηση: Βέβαια, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τα παραπάνω  γραφόμενα είναι μεν απόψεις μεγάλων καθηγητών πανεπιστημίου, ερευνητών, κινέζικη ιατρική που εφαρμόζεται με επιτυχία χιλιετηρίδες, είναι πρακτικές που εφάρμοσα και έγινα καλά από την σκλήρυνση κατά πλάκας, που έπασχα, και βοηθώ και έχω βοηθήσει πάρα πολλούς να απαλλαγούν από τα αρνητικά τους συναισθήματα και να αυτοθεραπευτούν. Όμως, οι απόψεις αυτές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους γιατρούς σας, που άλλωστε μόνο σε αυτούς η πολιτεία έχει δώσει επίσημα την άδεια να εξασκούν ιατρική. Άρα, ό,τι γράφεται σε αυτό το βιβλίο είναι μόνο για ενημέρωσή σας. Όταν έχετε προβλήματα υγείας, καλείστε να απευθύνεστε πρώτα στον γιατρό σας και παράπλευρα, αν επιθυμείτε, μπορείτε να απευθύνεστε σε πνευματικούς-ενεργειακούς ή εναλλακτικούς θεραπευτές, για να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τρόπο ζωής και να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα. Καλό είναι, επίσης, να συνεργάζεσθε με τον γιατρό σας, ώστε να αλλάζετε τον τρόπο ζωής σας, να γίνετε καλά  και να αποφεύγετε τα πολλά φάρμακα, τα οποία βλάπτουν μακροχρόνια την υγεία σας και καταστρέφουν τα ταμεία μας και την Εθνική οικονομία. 

afotopoulos

afotopoulos

Leave a Reply

Σχετικά με το Κύριο Αλέξη Φωτόπουλο

Ο Αλέξης Φωτόπουλος γεννήθηκε στο Στενό Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. 

Περισσότερα

Προτεινόμενα

Ακολουθήστε μας