Πώς έχασα 15 κιλά χωρίς να αλλάξω τίποτα στην διατροφή μου, ενεργοποιόντας τον μεταβολισμό μου.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Πώς έχασα 15 κιλά χωρίς να αλλάξω τίποτα στην διατροφή μου, ενεργοποιόντας τον μεταβολισμό μου. 1Μπορούμε να χάσουμε 15  και πλέον κιλά ενεργοποιώντας το θυρεοειδή αδένα και ξεμπλοκάροντας τον μεσημβρινό του ήπατος, και επαναπρογραμματίζοντας το υποσυνείδητό μας.

Όπως έκανε ο  Ιωάννης Κουτάντος από το Ηράκλειο Κρήτης ο οποίος αφού αγόρασε τα βιβλία μου, επαναπρογραμμάτισε το υποσυνείδητό του με τα CD που έχουν τα βιβλία μου, απαλάχθηκε από το στρες, ενεργοποίησε τον θυρεοειδή αδένα και ξεμπλόκαρε τον μεσημβρινό του ήπατος.

«Έκανα καθε ημέρα  γιά δέκα λεπτα για έξη μήνες μαλάξεις στην βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού στη μεσα πλευρά LV2 και στην έξω πλευρά SP2. Ενώ με το άλλο χέρι πιέζω το τελευταίο με προτελευταίο πλευρό LV14 που ειναι ο μεσημβρινός του ύπατος (LV2, LV14).

»επαναπρογραμμάτισα το υποσυνείδητό μου με τα CD που έχουν τα βιβλία του κυρίου Φωτόπουλου, απαλάχθηκα από το στρες,

»Ενεργοποίησα τον θυρεοειδή αδένα  (μαλάξεις στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού στη μεσα πλευρά LV2 και στην έξω πλευρά SP2). 

»Ξεμπλόκαρα τον μεσημβρινό του ήπατος (κάνοντας ταυτόχρονα μαλάξεις στο τελευταίο και προτελευταίο πλευρό LV14  και LV2.

»Μέσα σε έξη μήνες έχασα μόνιμα 15 κιλά, χωρίς να αλλάξω τίποτα στην διατροφή και τον τρόπο ζωής μου». (Ιωάννης Κουτάντος)

Ξεμπλοκάρουμε τον μεσημβρινό του ύπατος κάνοντας ταυτόχρονα μαλάξεις (όσο δυνατά μπορούμε)  στα δύο άκρα του μεσημβρινού στην μέσα πλευρά της βάσης του μεγάλου δακτύλου του ποδιού (LV2) και ανάμεσα στο τελευταίο και προτελευταίο πλευρό μας (LV14). Στη συνέχεια κρατώντας το ένα άκρο κάνουμε μαλάξεις και στα σημεία κάτω από το γόνατο στη μέσα πλευρά του ποδιού (LV 8)  και πάνω από τον αστράγαλο στη μέσα πλευρά του ποδιού (LV 5), σ όλα αυτά τα σημεία έχω ετικέτες και είναι εύκολο να τα βρείτε στο παρακάτω γράφημα του μεσημβρινού του ύπατος.

 

12-MES.HPATOS

 

 Γιατί παχαίνουμε; Πως μπορούμε να επανέλθουμε στο κανονικό μας βάρος; 4Δυσλειτουργία του θυρεοείδη είναι η κύρια αιία που παχαίνουμε είτε φαίνεται είτε δε φαίνεται στις  εξετάσεις

Οι περισσότεροι άνθρωποι που παχαίνουν  έχουν διαταραχή στον θυρεοειδή αδένα χωρίς να φαίνεται από τις εξετάσεις TSH (Thyroid Stimulate Hormone), δηλαδή εξετάσεις που μετρούν την ορμόνη που διεγείρει τον θυρεοειδή να παράγει θυροξίνη. Είναι εύκολο να διαπιστώσουμε αν έχουμε διαταραχή στον θυρεοειδή, αν πιέσουμε σφίγγοντας με τα δάκτυλά μας το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού (LV2 εσωτερικη πλευρά και  SP2 εξωτερική πλευρά). Αν πονάμε, σημαίνει ότι έχουμε ενεργειακή διαταραχή στον θυρεοειδή, και σίγουρα το περιττό βάρος που έχουμε είναι από την πλημμελή λειτουργία του λόγω των αρνητικών συναισθημάτων που μας διακατέχουν.

Κάνοντας συνεχείς μαλάξεις στα πλάγια και στο κάτω μέρος του μεγάλου δακτύλου των ποδιών μας στα σημεία LV 2 (γράφημα μεσημβρινού ήπατος) και SP2 (στο παρακάτω γράφημα του μεσημβρινού σπλήνας παγκρέατος), διεγείρουμε τον θυρεοειδή να δουλέψει καλύτερα.

Πώς έχασα 15 κιλά χωρίς να αλλάξω τίποτα στην διατροφή μου, ενεργοποιόντας τον μεταβολισμό μου. 2

Βέβαια, η οριστική λύση για τη αρμονική λειτουργία του θυρεοειδή αδένα είναι να απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα. Ο προορισμός του ανθρώπου είναι να ζει σε πλήρη υγεία και ευτυχία. Ο άνθρωπος είναι πλασμένος από την ίδια ουσία με την Πηγή του, που είναι η απεριόριστη αγάπη και η γαλήνη. Όταν όμως αισθάνεται ξεκομμένος από την Πηγή του, μέσα του φωλιάζει ο φόβος, φεύγει η σιγουριά, η ομορφιά, η γαλήνη, που το παιδί αισθάνεται όταν είναι συνδεδεμένο με τον ομφάλιο λώρο από τη μητέρα του. Με την αίσθηση του φόβου το σώμα μας ετοιμάζεται για μάχη και όλοι οι αδένες του παίρνουν εντολή από τον εγκέφαλο (υποθάλαμο), μπαίνουν σε δράση και εκκρίνουν όλες τις ορμόνες που χρειάζεται για να παλέψει ή να τραπεί σε φυγή, όπως τα επινεφρίδια εκκρίνουν αδρεναλίνη και κορτιζόλη.

Απαλλασσόμαστε από τα περιττά κιλά και  από τον διαβήτη απελευθερώνοντας τον οργανισμό μας από την αντίσταση στην ινσουλίνη και την λεπτίνη.

Παχαίνουμε μας λέγει ο Dr Jason Fung διότι τρώμε. Ό,τι τρώμε που ξεπερνά τις ανάγκες μας αποθηκεύεται. Μόνο αν μείνουμε κατα διαστήματα νηστικοί ο οργανισμός μας αδειάζει τις αποθήκες του.

Άν συνεχίσουμε να τρώμε υπερβολικά τότε η τροφή που αποθηκεύεται σε λίπος δημιουργεί δυσλειτουργία στον οργανισμό μας που εκφράζονται σε διαβήτη τύπου ΙΙ, καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνους κι όλες τις ασθένειες. 

Πως θα απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά κι όλες τις ασθένειες που προκαλούν; Είναι απλό, δεν υπάρχει πιό απλός και υγιείνος τρόπος να αδυνατίσουμε από το να απέχουμε από το φαγήτο για να αδειάσουμε τις αποθήκες μας. Αυτό αποκαλούμε διαλειμματική νηστεία που θα αναλύσουμε διεξοδικά πιο κάτω.

Όλο το μυστικό με το σάκχαρο, το διαβήτη τύπου ΙΙ  δεν είναι η έλλειψη ινσουλίνης που σε αυτό επικεντρώνονται όλα τα φάρμακα, δηλαδή να εξαντλήσουν το παγκρεας να παράγει περισσότερη ινσουλίνη αλλά η αντίσταση στην ινσουλίνη και στην λεπτίνη.

Όλο το μυστικό στο διαβήτη τύπου II  και του πάχους είναι τα αρνητικά συναισθήματα και η ισορροπία μεταξύ των ορμονών ινσουλίνης και λεπτίνης. Ο Διαβήτης τύπου II  λοιπόν δεν είναι μόνο αντίσταση στην ινσουλίνη, αλλά είναι κυρίως πρόβλημα αντίσταση στην λεπτίνη.

Η λεπτίνη είναι η ορμόνη που δίνει στον εγκέφαλο το αίσθημα του κορεσμού.  Η λεπτίνη παράγεται από τον λιπώδη ιστό για αυτό πρέπει να γνωρίζεται ότι το λίπος μας είναι ο μεγαλύτερος  αδένας  στο σώμα  μας. Όσο πιο πολύ πάχος έχουμε, τόσο μεγαλύτερες ποσότητες λεπτίνης παράγουμε και τόσο πιο πολύ αντίσταση στη λεπτίνη έχουμε, δηλαδή ο εγκέφαλος μας δεν αντιδρά για να μας προκαλέσει το αίσθημα του κορεσμού για να σταματήσουμε να τρώμε.

Διότι δεν υπάρχει το αίσθημα του κορεσμού για αυτό κι εμεις τρώμε συνέχεια σαν τα ‘γουρούνακια που θελούμε να τα παχύνουμε”.  Μόνο με την διαλειμματική νηστεία ο άνθρωπος, διακόπτει την αντίσταση στη λεπτίνη, επαναφέρει, ενεργοποιεί την λεπτίνη η οποία τον κάνει να σταματά να τρώει.

Πώς απελευθερώνουμε τον οργανισμό μας από τα περιττά κιλά και από την αντίσταση στην ινσουλίνη και στη λεπτίνη;

1)απαλλαγή από το στρες και τα αρνητικά συναισθήματα:

αυτό επιτυγχάνεται με:

  • ικανοποίηση της ψυχή με κοινωνία, εξομολογηση, αγάπη στον εχθρό

  • επαναπρογραμματισμό του υποσυνειδητού με τα cd που έχουν τα βιβλία μου.

  • Απενεργοποιηση των αρνητικών συναισθημάτων και ξεμπλοκαρισμα των ενεργειακών μεσημβρινών.

2) Διαλειμματική νηστεία (16 αποχή και 8 ωρες τρώμε) με την οποία εξισορροπούν οι δύο αποθηκευτικές ορμόνες λεπτίνη και ινσουλίνη. Τις 6 εως 8 ώρες να προτιμάμε 2 μόνο γεύματα χωρίς σνακ ενδιάμεσα.

2)¨ενεργοποιώντας τον μεταβολισμό μας

3) Τρώμε ανεπεξέργαστες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες φρέσκα φρούτα, λαχανικά. Να προτιμούμε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και φορτίο.

4) Αποφεύγουμε ζωικά λιπαρά, γαλακτομικά, γλουτένη. Όλα τα αναψυκτικά, γλυκά με τεχνιτές γλυκαντικές ουσίες. Τηγανιτά.

5) Ενισχύουμε τον οργανισμό μας  δημιουργώντας το περιβάλλον για να αναπτυχθούν τα ωφέλιμα βακτήρια και ένζυμα στον οργανισμό μας με σωστή διατροφή. (τροφές με πρεβιοτικά, αποφυγή επεξεργασμένων τροφών ζωικών λιπαρών, τεχνιτών γλυκαντικών)

6)Καθημερινή σωματική άσκηση και τι καλύτερο από περπάτημα και το κολύμπι.

7) Αποτοξίνωση το οργανισμού μας και κυρίως του ύπατος

Η εμπειρία μου με τον διαβήτη τύπου ΙΙ, πώς  έχασα και συνεχίζω να χάνω όλα τα περιττά κιλά μου. (Αλέξης Φωτόπουλος)

«Τα τελευταία χρόνια είχα υψήλο σάκχαρο 1.30 αλλα μέχρι εκεί. Ο οργανισμός μου τα κατάφερνε έως ότου νόσησα πριν 2 χρόνια  από κοβικ Δ και αναγκάστικα και πήρα κορτιζόνη και αντιβιώσεις, παρόλο ότι δεν παίρνω ποτέ φάρμακα. Με αποτέλεσμα ο οργανισμός μου και μάλιστα τα ωφέλιμα για τον οργανισμό μου βακτήρια να μειωθούν, ο οργανισμός μου να δυσλειτουργεί και το σάκχαρο να κυμαίνεται στα 1.50.

»Λύση δεν υπήρχε με ό,τι διατροφή και να έκανα κι οτι βοηθητικό κανέλα, πικρόξυλο, κι αλλα που έπαιρνα. Τα αδέλφια μου, που έχουν κι αυτά σάκχαρο διότι έχουμε βαριά κληρονομικότητα από τον πατέρα μας, μου πρότιναν να πάρω ένα νέας γενιάς φάρμακο. Παρόλο οτι γνωριζω καλά και υποστηρίζω ότι τα φάρμακα έχουν πάντα σοβαρές παρενέργειες και αντιμετωπίζουν το σύμπτωμα κι όχι το πρόβλημα, αναγκάστικα να το πάρω για 15 ημέρες, δίοτι όταν έχεις υψηλό σάκχαρο είναι πολύ χειρότερο από τις παρενέργειες των φαρμάκων.

»Παρατήρησα τον εαυτό να δυσλειτουργεί, να χάνω το σφρίγος και τη δύναμη που έχω να εργάζομαι και να κινουμε ασταματητα για 15 ώρες. Έμαθα όχι από τις οδηγίες αλλες πηγές ότι είχε παρενεργιες στα νεφρα (για αυτο μου έρχνε την πίεση) για αυτό που έριχνε την πίεση, δημιουργεί μεγαλοκαρδία και παγκρεατίτιδα. Αυτά όλα είναι στο ηλιακό πλέγμα που είναι η μπαταρία μας η πηγή της δύναμης μας. Κι αν η ισορροπία του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου διαταράσσετε μαζι κι η πηγή της δύναμης μας.

»Αποφάσισα να το σταματήσω. Όπως έκανα και με την ιντεφερόνη που μου εδωσαν για τη σκλήρυνση κατα πλάκας που την είχα στο ψυγείο για 6 μηνες. Το άνοιγα να το παρω για να μην μείνω παράλυτος αλλά μόλις διαβαζα τις παρενέργειες το άφηνα έως ότου το φάρμακο έλειξε και το πέταξα. Τα φάρμακα βοηθουν αλλά δημιουργούν παρενέργειες και οταν φθάσουμε 80 με 90 σερνόμαστε και θελουμε μια τσέπη φάρμακα για να κινηθούμε.

»Οι νέοι γιατροί σήμερα εφαρμόζουν το “Lifestyle Medicine”  όπου κάθε ημέρα κερδίζουμε την υγεία μας με τον τρόπο ζωής μας. Ο Dr Jason Fung στα βιβλία του “Perfect treatment for Diabetes & weight Loss” έσωσε χιλιάδες διαβητικούς. Πως με διαλειματική νηστεία 16-18 ώρες ασιτία και τις 6-8 ώρες  τρώμε μόνο δύο γεύματα. Άρχισα να εφαρμόζω αποχή από φαγητό μόνο νερό 16-18 και να τρώγω μόνο δύο γεύματα στις 6-8 ώρες με τελειταίο γεύμα όχι αργότερα από 8 το βράδυ.  Αυτό βοήθησε περισσότερο από όλα την πτώση του σακχάρου κι εξηγώ πιό κάτω στο άρθρο γιατί.

»Ξεκίνησα να κτίζω πάλι υγεία οργανισμό ενεργοποιόντας περιβάλλον για τα επωφελή για τον οργανισμό μου βακτήρια. Η υγεία μας εξαρτάται από τους εργάτες που έχουμε και αυτοί είναι τα  ένζυμα και τα καλά βακτήρια τα οποία τα είχα εξασθενίσει με τις αντιβιώσεις και την κορτιζόνη.

»Άρχισα να τρώγω τροφές που είναι πλούσιες πρεβιοτικά που είναι τροφές που τροφοδοτούν τα καλά βακτήρια, ενώ δημιουργούν αρνητικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των επιβλαβών για τον οργανισμό βακτηρίων. Όπως είναι σκόρδα, κρεμύδια, Πράσσα,  μήλα, σπαράγγια, ραδίκι, αγκινάρες, κριθαρένια παξιμάδια, βρώμη, κακάο, λιναρόσπορο, φύκια. 

»Εξασκούμε καθημερινά διότι η άσκηση μείωνει την αντίσταση στην ινσουλίνη και στη λεπτίνη. ‘Αρχισα να τρώγω τροφές με πολλές φυτικές ίνες διότι οι φυτικές  μείωνουν την άμεση απορρόφηση του σακχάρου και την άνοδο της ινσουλίνης. Η ινσουλίνη είναι αποθηκευτική ορμόνη.

»Φρόντιζω την ψυχή μου με το να λέγω κάθε ημέρα τους χαιρετισμούς της Παναγίας, διαβάζω ψαλμούς εκκλησιάζομαι, κοινωνώ τουλάχιστον κάθε Κυριακή και εξομολογούμαι συχνά. Όλα αυτά ηρεμούν την ψυχή μου μου διώχνουν κάθε sτress και φόβο που είναι η κυρίοτερη αιτία στην αντίσταση στην ινσουλίνη που είναι η κύρια αιτία στον διαβήτη τύπου ΙΙ. Βεβαία διώχνω τον φόβο επαναπρογραμματίζοντας το υποσυνειδητό μου ακούγοντας το βράδυ τα cd από τα βιβλία μου».

»Με όλα αυτά σάκχαρο έχει πέσει στο 1.15 και θα πέσει κι άλλο. Τι με έκανε να πάρω τέτοια δύναμη να κάνω όλα αυτά. Η θέληση μου να ζήσω πολλά χρόνια αλλά κυρίως καλά. Θέλω να πεθάνω όρθιος να έχω σφρίγος και να εργάζομαι μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής μου όπως το κάνει η μητέρα μου που είναι 91 και είναι ενεργή και έχει σφρίγος και δύναμη. Αυτό το επιτυγχάνεις όταν δεν παίρνεις μακροχρόναι φάρμακα.

»Ο οργανισμός είναι ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο με μεγάλη σοφία, αν του δώσεις φάρμακο για να παρακάμψει, να καταστρατηγήσει αυτή τη σοφία τότε ο οργανσιμός χάνει την ομαλή λειτουργία του και δυσλειτουργεί. Βέβαια αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον τροπο της ζωής μας θα πρέπει να πάρουμε φάρμακα γιατι διαφορετικά θα πεθάνουμε. Εγώ ακολούθησα το γιατρό μου και πήρα αντιβίωση και κορτιζόνη γιατι θα πέθαινα από τον κοβικ.

»Ένα παράδειγμα πως το φάρμακο καταστρατηγεί τη σοφία του οργανισμού μας: Αν έχουμε υψηλή χοληστερόλη μας δίνουν στατίνες. Γιατί έχουμε υψηλή χολιστερόλη;  Όταν θυμώνουμε σημαίνει ότι είμαστε ένα θηλαστικό που αντιμετωπίζει απειλή που για να ανταπεξέλθει θα πρέπει να εμπλακεί σε μάχη όπου θα κάνει πληγές και για να σταματήσει το αίμα ο εγκέφαλος δίνει εντολή στο συκώτι να παράγει χολιστερόλη, τριγλυκερίδια και λιποπρωτεΐνη Άλφα. Όταν παίρνουμε τις στατίνες λέμε στο σικώτι παρόλο ότι πήρες εντολή από τον εγκέφαλο αφού θύμωσα να παράγεις χοληστερίνη να μην την παράγεις με απότέλεσμα το συκώτι να δυσλειτουργεί και να ανέβουν οι τρανσαμινάσες.

»Lifestyle Medicine λοιπόν η υγεία μας είναι στα χέρια μας, αλλά θα χρειαστεί να κοπιάσουμε για να είμαστε μέχρι το τέλος της ζωής μας υγιείς και ευτυχισμένοι. Αν θέλουμε την εύκολη λύση τα φάρμακα μπορεί να ζήσουμε εως 90 αλλά θα σερνόμαστε και λυπόμαστε στον εαυτό μας,  είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Εγώ έπελεξα τον αγώνα και θα είμαι πάντα δίπλα σας για να πετάξετε από υγεία και χάρα. Το πέτυχα με την σκλήρυνση κατά πλάκας και το πετυχαίνω  και τώρα με τον διαβήτη. Είναι ένας συνεχής ατελείωτος αγώνας αλλά πιστέψτε με αξιζει τον κόπο. Είναι πανέρφο να νοιώθεις κάθε ημέρα τον “είναι” σου την ύπαρξη σου να πετά». (Αλέξης Φωτόπουλος συγγραφέας – ερευνητής)

 

Απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά, τον διαβήτη τύπου ΙΙ και κερδίστε μακροζωΐα μόνιμα, απλά και υγιεινά! 2Διαλειμματική νηστεία

Τρεφόμενοι μόνιμα με την διαλειμματική νηστεία που σημαίνει καθε ημέρα τρώμε για 8 ώρες και 16 ώρες δεν τρώμε τίποτα, χάνουμε τα περιττά κιλά, απαλλασσόμαστε από τον διαβήτη τύπου ΙΙ και έχουμε υγεία και μακροζωία.

Όταν σταματήσουμε να χάνουμε κιλά πρέπει να προχωρήσουμε να τρώμε  7 ωρες και να μην τρωμε 17. Στη συνέχεια 6 ώρες τρώμε και 18 να μην τρώμε. Όσο μεγαλύτερο κενό αφήνουμε να μην τρώμε τόσο περισσότερο λίπος θα καίμε και τόσο μεγαλύτερη ευεξία θα έχουμε.

Αυτό επιτυγχάνεται διότι ο οργανισμός μας με το να μένει 16 ωρες χωρίς τροφή καταναλώνει την αποθήκη σακχάρου που υπάρχει στο συκώτι και αρχίζει να καίει λίπος.

Επίσης με τη διαλειμματική νηστεία ο οργανισμός μας αυτορυθμίζεται, περιορίζει τις φλεγμονές και ρυθμίζει και τις ορμόνες ινσουλίνη και λεπτίνη (δυο αποθηκευτικές ορμόνες) που μας δημιουργούν το πάχος και τον διαβήτη τύπου ΙΙ, καρδιακά προβλήματα, καρκίνο.

Προσωπικά εφαρμόζω tην διαλειμματική νηστεία έχω χάσει αρκετά κιλά και συνεχίζω, το σάκχαρο που είχα έπεσε στα φυσιολογικά επίπεδα, είμαι σε φόρμα. Βέβαια τρέφομαι πολύ υγιεινά:

με φρέσκα φρούτα, λαχανικάκαι ξηρούς καρπούς.

Κινόα είναι μόνο του τέλεια πηγή πρωτεινης

Φυλλώδη λαχανικά σπανάκι, μπρόκολο.

Απο ζωικά τρώγω ψάρια και ασπράδια απο αυγό.

Αντιοξειδωτικά φρούτα όπως ρόδια, Goji berry, όλων των ειδών τα βατόμουρα, μύρτιλα, αρώνια.

Όσπρια σε συνδιασμό με δημητριακά (όχι σιτάρι γιατί έχει γλουτένη).

Αποφεύγω επίσης γαλακτομικά γιατί έχουν λακτόζη και δημιουργούν φλεγμονές.

Οι ακατέργαστες τροφές εκτός από βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες που μας προσφέρουν, μας παρέχουν επίσης οξυγόνο, ένζυμα, φυτοθρεπτικά και φυσικά φυτοχημικά στοιχεία αλλά κυρίως βιοηλεκτρικά φορτία τα οποία  διαδραματίζουν θεμελιώδη ρόλο  στην υγεία των κυττάρων μας και δεν μπορούν να τα δώσουν οι επεξεργασμένες τροφές.

Πως λειτουργεί η διαλειμματική νηστεία:

Με την διαλλειματική νηστεία επιτυγχάνουμε την αυτοφαγία που είναι η διαδικασία που ο οργανισμός μας αποικοδομεί τις πρωτείνες από κυταρικές μεμβράνες, κυταρικά υπολλείματα, δηλαδή τα ανακυκλώνει.

Ο Γιοσινόρι Οσούμι κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής 2016 για τις ανακαλύψεις του στους μηχανισμούς της αυτοφαγίας. Μην ξεχναμε ότι η συσσωρευσει σκουπιδιών στο σώμα μας και τα όργανά μας είναι η κύρια αιτία στην γήρανση.  Η Αυτοφαγία είναι ο καθαρισμός από τα σκουπίδια που μαζεύονται στο σώμα μας που ειναι κυρίως υπολειματα από νεκρά κύτταρα.

Αυτό επιτυγχανετε με την εκκρίση γλυκαγόνης που ενεργοπιειτε με την νηστεία. Με την νηστεία πέφτει η ινσουλίνη και ανεβαίνει η γλυκαγόνη. Όταν τρωμε ανεβαίνει η ινσουλίνη  και πέφτει η γλυκαγόνη. Η γλυκαγόνη λοιπον πηγαίνει ενεργοποιεί τα λυσοσωματα τα οποία αποδομούν όλα τα νεκρα κύτταρα μεμβράνες νεκρών κυτταρών.

Συμπέρασμα: η αυτοφαγία προκαλείται από την στέρηση την διαλειμματική νηστεία, σταματά την διαδικασία της γήρανσης, απαλλάσσοντας το σώμα μας από νεκρά κυτταρικά σκουπίδια και αντικαθιστώντας τα με νέα.

Η Dr Ελένη Παπαγιαννίδου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος:  υποστηρίζει ότι η «συσσώρευση παλαιών άχρηστων πρωτεϊνών παρατηρούνται στη νόσο Αλτσχάιμερ και τον καρκίνο. Η νόσος του Alzheimer περιλαμβάνει τη συσσώρευση ελαττωματικών πρωτεϊνών – που «κολλάνε» κάποια συστήματα στον εγκέφαλο».

Με τη Διαλειμματική Νηστεία. Ο οργανισμός μας παίρνει το σάκχαρο στο συκώτι και τροφοδοτεί τον οργανσιμό μας το πολύ για 12 ώρες, αν ασκούμαστε το καταναλώνει άμεσα και ξεκινά να καίει λίπος εδώ είναι το μυστικό.

Οταν μένουμε νηστικοί και καίμε λίπος παράγεται μεγαλύτερη ποσότητα ενεργειας.

Με τον περιορισμό των θερμίδων διότι τρώμε μονο 8 ώρες, με τη διατροφή με ακατέργαστα λαχανικά,  φυτρωμένους σπόρους, ξηρούς καρπούς, φρούτα,  τις θετικές σκέψεις, τα συναισθήματα χαράς, αγάπης ενεργοποιούμε τα γονίδια τα οποία μας επιμηκύνουν τη ζωή και απενεργοποιούμε όλα τα γονίδια που μας προκαλούν διαβήτη, καρκίνο, φλεγμονές.   

Όταν αφήνουμε τον οργανισμό μας χωρίς τροφή βρίσκει την ευκαιρία να αυτοθεραπευτεί. Οι ορμόνες μας ρυθμίζονται

Ο Dr  Clive McKay καθηγητής του Cornell University ανακάλυψε ότι η ζωή των ποντικών μπορεί να διπλασιασθεί αν τους χορηγήσουμε τη μισή τροφή από ό,τι έτρωγαν συνήθως. Το αποτέλεσμα της μείωσης της τροφής δεν ήταν μόνο  ο διπλασιασμός της διάρκειας της ζωής, αλλά η βελτίωση της υγείας και της ζωντάνιας τους σε σχέση με τους άλλους ποντικούς που έτρωγαν κανονική μερίδα τροφής.

Τι επιτυγχχάνεται με τη διαλλειματική νηστεία:

  1. Απώλεια σωματικού βάρους

  2. Μείωση των τριγλυκεριδίων νηστείας, αύξηση της HDL και μείωση της ολικής χοληστερόλης

  3. Μείωση του σακχάρου και της ινσουλίνης νηστείας.

  4. Μείωση δεικτών φλεγμονής όπως της  (CRP).

  5. Μείωση της λεπτίνης, που είναι η ορμόνη που κανονικά αναστέλλει το αίσθημα της πείνας.

  6. Η διαλειμματικής νηστεία οδηγεί στη δημιουργία νέων νευρικών κυττάρων και έτσι βελτιώνεται η εγκεφαλική λειτουργία.

  7.  Ο Dr Δημήτρης Κουρέτας  μας λέγει ότι με τη διαλειμματική νηστεία επιτυγχάνουμε ρύθμιση των ορμονών μας, κυρίως της ινσουλίνης και της λεπτίνης.  Που έχω ήδη γράψει σε αρθρο για το διαβήτη και αναλθω στη συνέχεια.

  8. Ο Dr Δημήτρης Κουρέτας  μας λέγει ότι με τη διαλειμματική νηστεία στραγγελίζει τα καρκινικά κύτταρα.

Γιατί αδυνατούμε; και απαλλασσόμαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ με τη διαλειμματική νηστεία;

Γιατί με την διαλειμματική νηστεία δεν τρώμε για 16 συνεχόμενες ώρες. Το διάστημα αυτό χωρίς τροφή ο οργανσιμός αυτορυθμίζεται. Και ρυμθίζονται οι ορμόνες ινσουλίνη (αποθηκευτική ορμόνη) και η λεπτίνη. Παύουμε να έχουμε αντίσταση στην ινσουλίνη και την λεπτίνη που ειναι η κύρια αιτία για το πάχος και τον διαβήτη τύπου ΙΙ.

Όλο το μυστικό στο διαβήτη τύπου II είναι τα αρνητικά συναισθήματα και η ισορροπία μεταξύ των ορμονών ινσουλίνης και λεπτίνης. Ο Διαβήτης τύπου II  λοιπόν δεν είναι μόνο αντίσταση στην ινσουλίνη, αλλά είναι κυρίως πρόβλημα αντίσταση στην λεπτίνη.

Τα κύτταρα και τα όργανά μας για να επικοινωνούν χρησιμοποιούν τις ορμόνες. Οι ορμόνες είναι ουσίες που μεταφέρονται διαμέσου του αίματος και ρυθμίζουν την λειτουργία διαφόρων οργάνων και συστημάτων στο σώμα μας.  Οι δύο  ορμόνες που ρυθμίζουν την διαχείριση των αποθεμάτων ενέργειας στο ανθρώπινο σώμα είναι η ινσουλίνη και η λεπτίνη.

      Η λεπτίνη μαζί με την ινσουλίνη είναι οι βασικοί ρυθμίζουν το ενδοκρινολογικό μας σύστημα. Η λεπτίνη παράγεται από τον λιπώδη ιστό για αυτό πρέπει να γνωρίζεται ότι το λίπος μας είναι ο μεγαλύτερος  αδένας  στο σώμα  μας. Όσο πιο πολύ πάχος έχουμε, τόσο μεγαλύτερες ποσότητες λεπτίνης παράγουμε και τόσο πιο πολύ αντίσταση στη λεπτίνη έχουμε, δηλαδή ο εγκέφαλος μας δεν αντιδρά για να μας προκαλέσει το αίσθημα του κορεσμού για να σταματήσουμε να τρώμε. Διότι όταν έχουμε φυσιολογικό βάρος  η λεπτίνη στέλνει σήμα στον εγκέφαλο μας ότι φάγαμε αρκετή τροφή και έτσι σταματάμε να πεινάμε.

 

 

Μπορούμε να αυτοθεραπεύομαστε από βαριάς μορφής πυτιρίδας, κάνοντας ελαφρες μαλάξεις στις δεξια και αριστερα του πρώτου αυχένικου σπονδυλου 3ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΜΑΤΑ  από τα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», «Πηγή των Πάντων» και  «Ο Δρόμος προς τη Θέωση»

Είναι σημαντικό για όλους όμως να αποκτήσετε και τα τέσσερα βιβλία για να αλλάξετε την ζωή σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά όπως έκανα εγώ, για αυτό αν παραγγείλετε και τα τρία βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», «Πηγή των Πάντων» «Ο Δρόμος προς τη Θέωση»σας τα στέλνω με  μεγάλη έκπτωση  και χωρίς να σας χρεώνω έξοδα αποστολής. Αν θέλετε να παραγγείλετε δεν έχετε παρά να στείλετε μήνυμα την διεύθυνση και το κινητό σας ή να τηλεφωνήσετε στο 6977349766.

Και στα τέσσερα βιβλία υπάρχουν cd, που σας βοηθούν να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο σας, να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας. Επίσης στα βιβλία και στα σεμινάρια μου αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα και να αυτοθεραπευτείτε σε ενεργειακό επίπεδο και στη συνέχεια σε σωματικό επίπεδο από προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, στη μέση, στον αυχένα, στα γόνατα, στο ισχίο, στο στομάχι, στη χολή, αυτοάνοσα νοσήματα, συχνοουρίας, προβλήματα σπαστικής κολίτιδας ή δυσκοιλιότητας, ιγμορίτιδας, ροχαλητού, πρόβλημα καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδες, αϋπνία, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, διακοπή περιόδου, αρρυθμία, ταχυκαρδία, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, δύσπνοιες, αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα στη χολή, χοληστερίνη.(βέβαια για οποιαδήποτε θέμα υγείας έχετε θα απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας, ενώ παράλληλα σε πνευματικό, νοητικό και ενεργειακό επίπεδο θα απαλλάσσεστε από τις συνθήκες που σας οδήγησαν στην ασθένεια και θα αυτοθεραπεύστε).

Είμαι πάντα δίπλα σας για να απελευθερωθούμε από όλα τα προβλήματα μας, να πετάξουμε από υγεία και χαρά και να οδηγηθούμε στο φως.

Με άπειρη, εν Χριστώ αγάπη

Αλέξης Φωτόπουλος

Συγγραφέας – Ερευνητής.

Τηλέφωνα: 6977349766, 6909193329,

Στην Ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr., που είναι πλήρως ανακαινισμένη θα βρείτε τα πάντα για την υγεία και ευτυχία σας.

Βλέπετε όλοι το κανάλι μου στο YouTube: Αλέξιος Φωτόπουλος, θα σας αλλάξει τη ζωή.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
,

Δίδονται συνεχώς  σχεδόν δωρεάν σεμινάρια (αφήνει κάτι όποιος θέλει για το κόστος της αίθουσας) Τα σεμινάρια ανακοινωνόταν στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr.

Στο άρθρο μου: http://www.afotopoulos.gr/arthra/233-h-therapeia-tvn-pantvn-ta-aitia-olvn-astheneivn-kathvs-kai-tropos-pou-mporoume-na-autotherapeutoume-na-ehoume-telies-sheseis-kai-afthonia θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για τα προβλήματα που σας απασχολούν.

Για όποιο πρόβλημα υγείας έχετε να απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας.

Εφαρμόζοντας ότι λέει ο γιατρός σας μπορείτε παράλληλα να λαμβάνετε βοήθεια διαβάζοντας τα βιβλία μου θα βρίσκεται τρόπους να απαλλάσσεστε από τα αρνητικά σας συναισθήματα αλλά και να ξεμπλοκάρετε τους μεσημβρινούς σας που είναι ποτάμια που κυκλοφορεί η ενέργεια, οι οποίοι έχουν μπλοκαριστεί από τα αρνητικά συναισθήματα αυτά. Α-σθένεια σημαίνει α στερητικό του σθένους.

Σθένος είναι η δύναμη η ενέργεια. Α- ρώστεια σημαίνει ά στερικό του ρώστους που σημαίνει δύναμη- ενέργεια. Όταν σε ένα όργανο του στερούμε την ενέργεια τότε αυτό ασθενεί, αρρωσταίνει. Την ενέργεια την στερούμε με τα συνειδητά ή υποσυνείδητα αρνητικά μας συναισθήματα.

Τα βιβλία μου που μπορώ να σας τα στείλω με έκπτωση και έξοδα αποστολής δωρεάν. Επίσης μπορώ να σας εξηγήσω τα βιβλία μου από κοντά, αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου επικοινωνήστε μαζί μου στο 6977349766, Αλέξης Φωτόπουλος, συγγραφέας – ερευνητής.

Σημείωση: Όλα τα γραφήματα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μου, η στο facebook είναι από το βιβλίο μου Μια Ζώη γεμάτη Φως, είναι πνευματικά μου διακαιώματα, και απαγορεύεται η χρησιμοποιήση τους (για άρθρα η έκδοση εντύπων)  χωρίς την άδεια μου. Εννοείτε βέβαια ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε όλοι για να ξεμπλοκάρετε τους ενεργειακούς μεσημβρινούς σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά.

Αποποίηση: Βέβαια, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τα παραπάνω  γραφόμενα είναι μεν απόψεις μεγάλων καθηγητών πανεπιστημίου, ερευνητών, κινέζικη ιατρική που εφαρμόζεται με επιτυχία χιλιετηρίδες, είναι πρακτικές που εφάρμοσα και έγινα καλά από την σκλήρυνση κατά πλάκας, που έπασχα, και βοηθώ και έχω βοηθήσει πάρα πολλούς να απαλλαγούν από τα αρνητικά τους συναισθήματα και να αυτοθεραπευτούν. Όμως, οι απόψεις αυτές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους γιατρούς σας, που άλλωστε μόνο σε αυτούς η πολιτεία έχει δώσει επίσημα την άδεια να εξασκούν ιατρική. Άρα, ό,τι γράφεται σε αυτό το βιβλίο είναι μόνο για ενημέρωσή σας. Όταν έχετε προβλήματα υγείας, καλείστε να απευθύνεστε πρώτα στον γιατρό σας και παράπλευρα, αν επιθυμείτε, μπορείτε να απευθύνεστε σε πνευματικούς-ενεργειακούς ή εναλλακτικούς θεραπευτές, για να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τρόπο ζωής και να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα. Καλό είναι, επίσης, να συνεργάζεσθε με τον γιατρό σας, ώστε να αλλάζετε τον τρόπο ζωής σας, να γίνετε καλά  και να αποφεύγετε τα πολλά φάρμακα, τα οποία βλάπτουν μακροχρόνια την υγεία σας και καταστρέφουν τα ταμεία μας και την Εθνική οικονομία. 

 

afotopoulos

afotopoulos

Leave a Reply

Σχετικά με το Κύριο Αλέξη Φωτόπουλο

Ο Αλέξης Φωτόπουλος γεννήθηκε στο Στενό Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. 

Περισσότερα

Προτεινόμενα

Ακολουθήστε μας