Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 1Ο Διαβήτης τύπου ΙΙ είναι ασθένεια που δημιουργείται από αρνητικά  συναισθήματα: ανασφάλεια, θλίψη, φόβο θυμό, που θέτουν σε συναγερμό τον οργανισμό μας και δημιουργούν αντίσταση στην ινσουλίνη που είναι ο διαβήτης τύπου ΙΙ.

Αντίσταση της ινσουλίνης σημαίνει ότι έχουν μειωθεί οι υποδοχείς των κυττάρων που δρα η ινσουλίνη, κατ’ αυτόν τον τρόπο ο οργανισμός αναγκάζεται να παράγει περισσότερη ινσουλίνη, γεγονός που εξαντλεί το πάγκρεας, αυξάνει το πάχος και τη χοληστερίνη στο αίμα.

Υπάρχουν τροφές που μας βοηθούν να μην αυξάνουμε απότομα το σακχαρο στο αίμα, αλλά και αλκαλικές τροφές που μειώνουν την φλεγμονή στο πάγκρεας και σε όλο μας το σώμα.

Επίσης σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματος μας. Δίοτι ο διαβήτης τύπου δεν είναι αυτοάνοσο, έχει μέσα στοιχεία αυτοάνοσου νοσήματος. Η διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματος μας απαλλάσει από φλεγμονές.

Όπως για παράδειγμα  οι άνθρωποι που έχουν ομάδα αίματος O καλό είναι να γνωρίζουν ότι μπορούν να τρώνε  λαχανικά, όσπρια, φρούτα  αλλά να αποφεύγουν γαλακτομικά και σιτάρι διοτι  τους δημιουργούν φλεγμονές στον οργανισμό διότι οι λεκτίνες που περιέχουν είναι ασύμβατες με το αντιγόνο της ομάδας αίματος O.

Ολα αυτά που σας γράφω στηρίζονται στα βιβλία μου αλλά και σε προσωπική εμπειρία. Προσωπικά  έχω διαβήτη τύπου ΙΙ που τον κρατώ με διατροφή και απαλλαγή από τα αρνητικά συναίσθηματα σε χαμηλά επιπέδα.

Είδα να ανεβαίνει το σάκχαρο στο αίμα τρώγοντας κρέας και λαχανικά που προτείνουν όλοι οι ειδικοί. Και είδα το σάκχαρο να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 2τρώγοντας αλκαλικές τροφές φρούτα και μάλιστα ξηρά φρούτα γεμάτα βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως τα Gogi Berry  ή αρώνια.

Είδα τρώγοντας γιαούρτι, τυριά και γαλακτοκομικά το σακχαρο να φθάνει 170 mg/dl, ενω τρώγοντας πολλα φρούτα να φθάνει το μεγιστο 130 mg/dl. Είδα τρώγοντας κόκκινο κρέας το σάκχαρο να φθάνει 170 mg/dl

και τρώγοντας γεμιστά με μαύρο ρύζι, φασόλια μαυροματικά και λαχανικά (που είναι σύμφωνα με την όμαδα αίματος μου και ο συνδιασμός τους μου δίνει πρωτεΐνη) το σάκχαρο μου φθάνει εως 125mg/dl χωρίς κανένα φάρμακο βέβαια.

Το κρέας και τα γαλακτοκομικά αυξάνουν την αντίσταση της ινσουλίνης.

Το «Medical Diabetes Care» έγραψε, τον Αύγουστο του 2006, για μια μελέτη με δυο γκρουπ όπου το ένα έτρωγε λαχανικά και χυμούς από λαχανικά καθώς και φύτρα, ενώ το άλλο έτρωγε πρωτεΐνες από κρέας και γαλακτοκομικά.

Το πρώτο γκρουπ μείωσε πολύ περισσότερο το σάκχαρο, αλλά και το βάρος του. Όπως δείχνουν και άλλες μελέτες στο Food Research της Βρετανίας, οι δίαιτες με κρέας και γαλακτοκομικά, που τρώνε οι περισσότεροι διαβητικοί στη χώρα μας, χειροτερεύουν την κατάσταση των διαβητικών και δημιουργούν καρκίνο και καρδιαγγειακά προβλήματα. Το κρέας και τα γαλακτομικά έχουν όξυνο PH το οποίο καταστρέφει τα όργανά μας και το πάγκρεας. 

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 3Γιατί συμβαίνει αυτό; Το γάλα περιέχει 100 αντιγόνα, για τα οποία ο οργανισμός μας δημιουργεί αντισώματα.

Το πρόβλημα είναι ότι τα αντισώματα του σώματός μας με τα αντιγόνα του γάλακτος αλληλεπιδρούν με τα beta κύτταρα του παγκρέατος και δημιουργούν φλεγμονή, η οποία μπλοκάρει ή καταστρέφει την παραγωγή της ινσουλίνης.

Οι Φιλανδοί, που καταναλώνουν τη μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος, έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό διαβήτη στον κόσμο.

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 4Ο Dr Gene Stiller, με έρευνες που έκανε, βρήκε ότι η κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης αυξάνει την αντίσταση της ινσουλίνης, ενώ ακατέργαστα λαχανικά, σπόροι, αμύγδαλα καρύδια μειώνουν, απαιτούν λιγότερη έκκριση ινσουλίνης.

Ο Neal Bernard, καθηγητής της ιατρικής στο George Washington University (American journal of Medicine 2005), υποστηρίζει ότι η διατροφή με λαχανικά αυξάνει την ευαισθησία της ινσουλίνης (μειώνει την αντίσταση της ινσουλίνης από τα κύτταρά μας), με αποτέλεσμα τη μείωση του σακχάρου, της χοληστερίνης στο αίμα αλλά και του βάρους του σώματός μας.

Η ινσουλίνη επίσης εκκρίνεται περισσότερο όταν τρώμε υδατάνθρακες, σε μεγαλύτερη αναλογία από τις πρωτεΐνες. Η κατανάλωση λοιπόν μεγάλων ποσοτήτων υδατανθράκων δημιουργεί άμεσα πάχος.

Όταν καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες, οι οποίες προέρχονται από υδατάνθρακες (ζυμαρικά, δημητριακά, ρύζι, γλυκά), απελευθερώνεται περισσότερη ινσουλίνη, η οποία μετατρέπει τις περιττές θερμίδες σε λίπος.

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 5Πρέπει λοιπόν να τρώμε σε κάθε γεύμα μικρές ποσότητες φαγητού σε αναλογία: 30% πρωτεΐνες, 40% υδατάνθρακες, 30% λιπαρά διότι, όπως υποστηρίζει ο καθηγητής του Χάρβαρντ David Lugwig, που επιμένει στην παραπάνω αναλογία υδατανθράκων και πρωτεΐνης, η πρωτεΐνη προκαλεί την έκκριση από το πάγκρεας της ορμόνης γλυκαγόνης.

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 6Η γλυκαγόνη έχει τη δυνατότητα να βοηθά το συκώτι να απελευθερώσει το σάκχαρο που έχει αποθηκεύσει και έτσι εξισορροπούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, πρώτον, εφόσον τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι ισορροπημένα, δεν χρειάζεται περαιτέρω έκκριση ινσουλίνης και κατά συνέπεια αποφυγή του πάχους αλλά και δεν εξαντλείται το πάγκρεας και, δεύτερον, με την ισορροπία του σακχάρου στο αίμα, παύει το αίσθημα πείνας.

Θα έχετε παρατηρήσει, όταν τρώμε μόνο υδατάνθρακες, έχουμε λιγούρα, επιθυμούμε να τρώμε συνεχώς, ενώ, αν τρώμε και πρωτεΐνες, αισθανόμαστε κορεσμό, το φαγητό τότε λέμε ότι μας «πιάνει», ότι μας «κρατάει».

Το μεγάλο πρόβλημα με την υπερβολική έκκριση ινσουλίνης είναι ότι εμποδίζει τα λιπώδη κύτταρά μας ν’ απελευθερώσουν το αποθηκευμένο λίπος, και κατ’ αυτόν τον τρόπο αν κάνουμε μια διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες, είναι αδύνατο ν’ αδυνατίσουμε (διότι εκκρίνεται μεγάλη ποσότητα ινσουλίνης, που αποθηκεύει σε λίπος, και κατά συνέπεια δεν επιτρέπει τον μεταβολισμό της τροφής μας).

Η κατανάλωση τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 7Η διατροφή με ακατέργαστα λαχανικά μας προμηθεύει με όλα τα αναγκαία ένζυμα και τη μεγαλύτερη ζημιά στον οργανισμό μας την κάνουν οι υδατάνθρακες, εκείνοι που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Τι κάνουν λοιπόν οι υδατάνθρακες, οι οποίοι έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη; Οι υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, είναι αυτοί που διασπώνται και απορροφώνται γρήγορα από το λεπτό έντερο, με αποτέλεσμα να ανεβάζουν γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να προκαλούν την άμεση έκκριση μεγαλυτέρων ποσοτήτων ινσουλίνης. Η περίσσια ποσότητα ινσουλίνης δημιουργεί πάχος και σακχαροδιαβήτη τύπου ΙΙ ύστερα από τα 50.

Τι είναι και πώς προκαλείται ο σακχαροδιαβήτης τύπου ΙΙ ;

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 8Η συνεχής έκκριση περίσσιας ινσουλίνης, από τη λήψη υδατανθράκων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, και το συνεχές στρες, ο φόβος, τα αρνητικά συναισθήματα, δημιουργούν αντίσταση στην ινσουλίνη (η επίδραση της ινσουλίνης εξασθενεί) και εξαντλεί το πάγκρεας.

Τότε το πάγκρεας δεν μπορεί πλέον να παράγει τις ποσότητες ινσουλίνης, που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να μετατρέψει το σάκχαρο του αίματος σε γλυκόζη, έτσι ώστε ν’ απορροφηθεί από τα κύτταρα, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν στο αίμα περισσότερες ποσότητες σακχάρου από τις φυσιολογικές.

Το περισσότερο σάκχαρο στο αίμα, όπως γνωρίζετε, καταστρέφει τα αιμοφόρα αγγεία και στη συνέχεια τα όργανα ή τα μέλη του σώματος, διότι δεν μπορούν να τραφούν σωστά, εφόσον τα αιμοφόρα αγγεία έχουν καταστραφεί μερικώς ή ολικώς.

Υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι:

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 9 Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 10Τα ζυμαρικά, το λευκό ψωμί (87 γλυκαιμικό δείκτη), γενικά τα κατεργασμένα δημητριακά, το ρύζι (81-109 γλυκαιμικό δείκτη, ανάλογα το είδος), πατάτες βρασμένες (101 γλυκαιμικό δείκτη), πατάτες ψητές (85 γλυκαιμικό δείκτη), η μπανάνα, τα σύκα, τα ξερά δαμάσκηνα, η σταφίδα, η ζάχαρη.

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 11Προτιμάτε ανεπεξέργαστα δημητριακά, διότι το ανεπεξέργαστο ρύζι έχει γλυκαιμικό δείκτη μόνο 55 (ενώ το επεξεργασμένο 81-109) το ψωμί ολικής αλέσεως έχει 53 (ενώ το λευκό 87).

Όταν επεξεργαζόμαστε τις τροφές, διασπώνται τα αγγεία και η δομή τους, κι αυξάνεται άμεσα ο γλυκαιμικός δείκτης, κατά αυτό τον τρόπο απορροφώνται άμεσα από το αίμα και αυξάνουν το σάκχαρο.

Για παράδειγμα, αν φάμε φασόλια μαυρομάτικα στο φούρνο, έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και μας ανεβάζουν το σάκχαρο, αλλά και μας παχαίνουν. Λιγότερη ζημιά παθαίνουν αν τα φάμε μαγειρευτά, ενώ μειώνεται το σάκχαρο και παίρνουμε πλήθος από ένζυμα. Αν τα φάμε ως φύτρα, παίρνουμε θεραπευτικά φυτοχημικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και ευεργετικές για τον οργανισμό πρωτεΐνες.

Στον γλυκαιμικό δείκτη είναι και το μυστικό για να αδυνατίσουμε.

Τρώγοντας τροφές που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, αυτές απορροφώνται αμέσως από το αίμα και προκαλούν υπερβολική έκκριση ινσουλίνης που μετατρέπονται σε πάχος. Δηλαδή, η ινσουλίνη είναι κυρίαρχη αποθηκευτική ορμόνη. Το αντίθετο συμβαίνει αν τρώμε ακατέργαστες τροφές που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 12Φρούτα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι οι φράουλες, όλα τα μούρα blueberry, φράουλες, κεράσια, μήλα.

Πώς μειώνεται η αντίσταση των κυττάρων μας στην ινσουλίνη

Με τη διατροφή φρέσκων βιολογικών λαχανικών, με το περπάτημα και την άσκηση.

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 13Τροφές που περιέχουν ψευδάργυρο είναι τα φύτρα από μπρόκολο, το λάχανο.

Τα πρωτεολικά ένζυμα (πρωτεάση) δημιουργούν λύση στις ινώδεις πλάκες που έχουν δημιουργηθεί στο πάγκρεας και εμποδίζουν την κυκλοφορία. O Dr William Wong χορήγησε πρωτεολικά ένζυμα για τρεις μήνες σε διαβητική γυναίκα, επί 50 χρόνια με Τύπου Ι, ηλικίας 86 ετών, που ήταν έτοιμη να χάσει το αριστερό πόδι της και είχε και προβλήματα όρασης. Ύστερα από τρεις μήνες η όρασή της βελτιώθηκε σημαντικά και το πόδι της επανήλθε σε πλήρη υγεία.   Τα ένζυμα είναι οι εργάτες που δημιουργούν το σώμα μας από τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες και τα λίπη.

Ο Dr Edward Howell, στο βιβλίο του «Food Enzymes for Health and Longevity», εξηγεί ότι σε μελέτη που έγινε στο Tuft School of Medicine ανακαλύφθηκε ότι η αύξηση του πάχους συσχετίζεται με ανεπάρκεια ενζύμων. Συγκεκριμένα, σε παχύσαρκα άτομα βρήκαν ανεπάρκεια σε λιπάση που είναι το ένζυμο που διασπά τα λίπη. Επίσης, σε διαβητικά άτομα βρέθηκε το ένζυμο αμυλάση που διασπά τους υδατάνθρακες να είναι 50% μικρότερο από το κανονικό. O Dr Bassler αναφέρει ότι ανεπάρκεια τις αμυλάσης βρέθηκε στο 86% των ασθενών που έχει συναντήσει.

O Dr Mark Hyneman υποστηρίζει ότι οι τροφές μιλούν στα γονίδιά μας και αυτά μιλούν (κατευθύνουν) στο σώμα μας.

Η έκκριση ινσουλίνης ενεργοποιεί το ένζυμο που προκαλεί τη δημιουργία κακής χοληστερίνης (LDL) από το συκώτι.

Η έκκριση περίσσιας ποσότητας ινσουλίνης προκαλεί επίσης τη δημιουργία κακών εικοσανοειδών, διότι τα ανεβασμένα επίπεδα ινσουλίνης ενεργοποιούν το ένζυμο Δέλτα-5 Δεσατουράση, που παράγει το αραχιδονικό οξύ, το όποιο αυξάνει την παραγωγή των προ-φλεγμονωδών εικοσανοειδών.

Πρέπει να αποφεύγουμε τα γλυκά, το ψωμί, τα δημητριακά και γενικά υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Πρέπει να μην ξεχνάμε ότι ο ανθρώπινος οργανισμός έφτασε στη σημερινή του μορφή πριν από 30.000 με 200.000 χρόνια.

Όμως, εξελίσσεται από θηλαστικό 150 εκατομμύρια χρόνια. Η ζάχαρη, το ψωμί, τα ζυμαρικά είναι ανακαλύψεις μερικών χιλιάδων ετών. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν έχει καταφέρει να μεταβολίζει τις παραπάνω τροφές (είναι βέβαια ένα 25% του πληθυσμού μας, που ο οργανισμός τους έχει εξελιχθεί και τα καταφέρνουν καλύτερα και τους βλέπετε τρώνε και δεν παχαίνουν).

Αν λαχταράτε να φάτε γλυκά, τότε φάτε φρούτα, και ξηρούς καρπούς, μπορεί να παχαίνουν, αλλά είναι υγιεινά και θα σας κόψουν την ανάγκη της ζάχαρης. Μην «τσιμπολογάτε» όλη την ώρα. Τρώτε πέντε γεύματα ανελλιπώς κάθε μέρα, τρία κύρια γεύματα και δύο μικρά ενδιάμεσα.

Από υδατάνθρακες τρώμε όσο το δυνατόν περισσότερα ακατέργαστα φρούτα και λαχανικά. Εάν είναι δυνατό, βιολογικά.

Οι εντατικές καλλιέργειες και τα φυτοφάρμακα έχουν στερήσει από τη γη τις ουσίες που χρειάζονται τα δένδρα και τα φυτά, έτσι ώστε τα φρούτα και τα λαχανικά να μην περιέχουν τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που έχουν τα βιολογικά προϊόντα.

Αποφεύγουμε τις κατεργασμένες τροφές.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η πηγή της ενέργειάς μας, της δύναμης που κυλά μέσα μας είναι ο ήλιος. Ας τρώμε λοιπόν τροφές που τις λούζει ο ήλιος, που τις γεμίζει ενέργεια και ας αποφύγουμε κατεργασμένους υδατάνθρακες που μόνο θερμίδες έχουν να μας δώσουν.

Δηλαδή, αντικαθιστούμε το ψωμί, τα ζυμαρικά, το ρύζι, τα γλυκά με φρούτα και λαχανικά, διότι έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες και μπορούμε να φάμε μεγαλύτερες ποσότητες και να μην πεινάμε.

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 14Η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης είναι τα θαλασσινά φύκια wakame που περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης,

φύκια Spirulina, φύτρα από φασόλια μαυρομάτικα, τα οποία περιέχουν περισσότερες και καλύτερες πρωτεΐνες από το κρέας, αμύγδαλα και καρύδια -αφού ενεργοποιήσουμε τα ένζυμά τους,βυθίζοντάς τα στο νερό-,

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 15φύτρα από σπόρους, ηλιόσπορος, ροβίτσα, φακές, ρεβίθια, λιναρόσπορος, μπρόκολο, αλφάλφα, σουσάμι,

πρωτεΐνη από βιολογικό αρακά, μανιτάρια, ελιές, σπανάκι, μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελών, μαϊντανός.

Το γάλα και το γιαούρτι από γίδες που βόσκουν στα βουνά ή, αν τρώμε κρέας, ας φάμε κατσίκι που ζουν σχεδόν άγρια στα βουνά.

Υποστηρίζω το κατσίκι, γιατί συνήθως εκτρέφεται στα βουνά και όχι με ζωοτροφές, τρέφεται εντελώς βιολογικά και είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό μας.

Επίσης, ψάρια άγρια, κυρίως σολομό, σκουμπρί, σαρδέλα, κολιό, πέστροφα που περιέχουν Ωμέγα-3 και αυγά από κότες ελεύθερης βοσκής.

Τα δε κοτόπουλα που τρώμε οι περισσότεροι περιέχουν δεκαπέντε φορές περισσότερα παρασιτοκτόνα από όσο τα φρούτα και τα λαχανικά.

Καλά λίπη είναι το ελαιόλαδο, το οποίο περιέχει μια πολύ αποτελεσματική αντιοξειδωτική ουσία, την squalene, η οποία βοηθά κατά της καρδιοπάθειας, ελιές, αβοκάντο, ταχίνι (λάδι από σουσάμι), αμύγδαλα και άλλους ξηρούς καρπούς.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε το αίσθημα της πείνας, το οποίο είναι οδυνηρό και μας σπρώχνει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια κάθε φορά που θέλουμε ν’ αδυνατίσουμε. Το αίσθημα της πείνας δημιουργείται από την έλλειψη σακχάρου στον εγκέφαλο.

Τα επίπεδα σακχάρου τελειώνουν 4-5 ώρες μετά το φαγητό. Όταν τρώμε δύο γεύματα την ημέρα ή ένα μεγάλο το απόγευμα, όπως κάνουμε οι περισσότεροι στην Ελλάδα, ρίχνουμε απότομα μεγάλη ποσότητα στον οργανισμό μας, που αμέσως δημιουργείται πανικός-συναγερμός στον οργανισμό για έκκριση μεγάλης ποσότητας ινσουλίνης και κατά συνέπεια αποθήκευσης των επιπλέον θερμίδων.

Όταν λοιπόν κατανείμουμε τις θερμίδες που χρειαζόμαστε την ημέρα σε τρία κύρια γεύματα και σε δύο μικρά, τότε δεν απελευθερώνεται μεγάλη ποσότητα ινσουλίνης και δεν δίνεται εντολή στα κύτταρά μας ν’ αποθηκεύσουν σε λίπος την τροφή που τρώμε.

Συνδιασμός τροφών για να βοηθούμε τον οργανισμό μας να παράγει πρωτείνες και όχι να μένουν υδατάνθρακες που μας δημιουργούν διαβήτη και πάχος.

Οι πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης δεν έχουν όλα τα αμινοξέα για να σχηματίσει ο οργανισμός μας την πρωτεΐνη που χρειάζεται. Γι’ αυτό χρειάζεται να τρώμε συνδυασμούς φυτικών τροφών οι οποίες θα μας δώσουν και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα για να φτειάξουμε την πρωτεΐνη που χρειαζόμαστε. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης είναι για ένα μέσο ενήλικα 56 γραμμάρια πρωτεΐνης και για μια μέση γυναίκα 46.

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 16Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 17Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 18Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 19

Για να πάρουμε και τα εννέα αμινοξέα που μας χρειάζονται συνδυάζουμε όσπρια με δημητριακά.

Όπως φακές με αναποφλοίωτο  ρύζι, ρεβίθια με αναποφλοίωτο ρύζι, φασόλια με μαύρο ψωμί.  Προσωπικά τρώω τέλεια φασόλια μπαρμπούνια με αναποφλοίωτο ρύζι. Άλλα δημητριακά είναι  η βρώμη καθώς και τα προϊόντα τους όπως το αλεύρι.

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 20Ένας άλλος συνδυασμός είναι όσπρια με καλαμπόκι. Κυρίως φασόλια με καλαμπόκι ή ρεβίθια με καλαμπόκι.  Φάβα με ψωμί είναι ένας άλλος συνδυασμός. Τον αρακά μπορούμε να τον τρώμε σε συνδυασμό με δημητριακά όπως μαύρο ψωμί ή ρύζι. Μπορούμε να φάμε ζυμαρικά ολικής άλεσης με μανιτάρια και ταχίνι.

Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένων φασολιών που είναι 200 γραμμάρια περιέχουν 18 γραμμάρια πρωτεΐνης.  Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένης φακής που είναι 200 γραμμάρια περιέχουν 18 γραμμάρια πρωτεΐνης και 230 θερμίδες.

Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένων ρεβιθιών που είναι 200 γραμμάρια  περιέχουν 14 γραμμάρια πρωτεΐνης. Ένα φλιτζάνι αρακά περιέχει 7,9 γραμμάρια πρωτεΐνης.  Μπορούμε να συνδυάσουμε τον αρακά με το καλαμπόκι, ρύζι και να προσθέσουμε και μανιτάρια.

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 21Τα δημητριακά κεχρι, φαγοπυρο, βρώμη, κονόα έχουν σημαντικότατες πηγές πρωτεΐνης.

 Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 22Ένα φλιτζάνι βρασμένης βρώμης που είναι περίπου 200 γραμμάρια περιέχει γραμμάρια περιέχουν 26 γραμμάρια πρωτεΐνης και περιέχει όμως 606 θερμίδες γι’ αυτό μισό φλιτζάνι είναι αρκετό μας δίνει 13 γραμμάρια πρωτεΐνης και λιγότερες θερμίδες. Η βρώμη είναι πλούσια σε βιταμίνη B1, (θειαμίνη), μαγνήσιο, μαγγάνιο, φυτικές ίνες. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο αναποφλοίωτο ρύζι που είναι  200 γραμμάρια για να πάρουμε 8 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Μπορούμε να φτιάξουμε μπιφτέκια με όσπρια και δημητριακά, όπως νιφάδες βρώμης ή καλύτερα φαγόπυου και ρεβίθια ή φάβα. Μπορούμε να συνδυάσουμε και την πατάτα με τα δημητριακά και να φτειάξουμε μπιφτέκια.

Το μυστικό για την υγεία μας είναι να μην μαγειρεύουμε το φαγητό με το λάδι, να το προσθέτουμε μετά. Να προσθέτουμε και κρεμμύδι, σκόρδο πιπεριά, μαϊντανό, καρότο και να αποφεύγουμε το αλάτι. Πάντα προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού γιατί η βιταμίνη  C που περιέχει βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου, του ασβεστίου και όλων των άλλων ιχνοστοιχείων.

Έτσι το φαγητό γίνεται υγιεινότατο και νοστιμότατο.  Ο οργανισμός συνηθίζει την φυσική γεύση και την απολαμβάνει καλύτερα. Ενώ οι σάλτσες, τα καμένα λάδια, τα τυριά έχουν τεχνικά ιδιαίτερη νοστιμιά  η οποία είναι εθιστική, αλλά μας καταστρέφουν την υγεία. Πάντα προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού γιατί η βιταμίνη  C που περιέχει βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου, του ασβεστίου και όλων των άλλων ιχνοστοιχείων.

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 23Το κινόα  μας περιέχει και τα εννέα αμινοξέα που ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει μόνος του για να δημιουργήσει πρωτεΐνη. Ένα φλιτζάνι κινόα περιέχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης.  Η αναλογία του συνδυασμού είναι ένα φλυτζάνι φακές μισό φλιτζάνι ρύζι. Το ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα όσπρια, ένα φλιτζάνι φακές, μισό φλιτζάνι ρύζι.

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 24Οι ξηροί καρποί περιέχουν πρωτεΐνη, είναι τέλειο να τους τρώμε άψητους  και ενεργοποιημένους στο νερό (οδηγίες έχω στο βιβλίο μου «Μια ζωή Γεμάτη φως»). Τριάντα γραμμάρια φιστίκια περιέχουν 7 γραμμάρια πρωτεΐνης το ίδιο περιέχουν δύο κουταλιές φιστικοβούτυρο. Ενώ τριάντα γραμμάρια αμύγδαλα δίνουν 6 γραμμάρια πρωτεΐνης αλλά μας δίνουν και 161 θερμίδες. Καλός συνδυασμός είναι φιστίκια με ηλιόσπορους, μαύρο ψωμί με φιστικοβούτυρο.  Τρώμε ψωμί ολικής άλεσης  με αμύγδαλα ή καρύδια.

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 25Μπορούμε να συνδυάσουμε και ξηρούς καρπούς με όσπρια ή δημητριακά. Μπορούμε να φάμε ρεβίθια με ταχίνι (που προέρχεται από το σουσάμι). Φακές με αμύγδαλα. Λιναρόσπορος και ο κολοκυθόσπορος συνδυάζονται με δημητριακά και περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης (9 γραμμάρια το μισό φλιτζάνι). Μπορούμε να τρώμε αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια με νιφάδες βρόμης και ξηρά φρούτα μέσα σε χυμό φρούτων για ένα τέλειο πρωτεϊνούχο πρωινό γεμάτο βιταμίνες.

Ρύζι με κουκουναρόσπορο είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός πρωτεΐνης. Δημητριακά, βρόμη, σιτάρι με καρύδια και αμύγδαλα. Λαχανικά και φρούτα με ξηρούς καρπούς, όπως παντζάρι με καρύδια και ξινόμηλο.

Για πρωινό παντα τρώγω, αλεσμένο λιναρόσπορο και φαγόπυρο (που διατηρώ στην κατάψυξη) με κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο, λίγα αμύγδαλα, καρύδια και goji berry. Με το πρωινό αυτό λαμβανω πρωτείνες, βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία  που χρειάζεται ο οργανισμός μου.

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 26Τα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο είναι μια πάρα πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης. Ιδίως το μπρόκολο είναι τεράστια πηγή πρωτεΐνης.  Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπρόκολο περιέχει 8,1 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 27Ενώ 2 φλιτζάνια σπανάκι 2,1 γραμμάρια πρωτεΐνης.  Και μπορεί να συνδυάζονται με όσπρια και ζυμαρικά. Τα λαχανικά περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία και φυτικές ίνες πολύ ωφέλιμες για τον οργανισμό μας και πρέπει πάντα να συνοδεύουν το πιάτο μας.  Το σπανακόρυζο είναι μια πολύ καλή ιδέα για να λαμβάνουμε φυτική πρωτεΐνη.  

Αν θέλουμε να πάρουμε ζωική πρωτεΐνη η πιο ανώδυνη και καλύτερη είναι το ψάρι. Το καλύτερο είναι ο τόνος που περιέχει και ωμέγα3 λιπαρά οξέα τα 100 γραμμάρια περιέχουν 25 γραμμάρια πρωτεΐνης και περιέχουν μόνο 114 θερμίδες. Μια μερίδα καθαρισμένο ψάρι (Σολωμός) που είναι  100 γραμμάρια μας δίνει 22 γραμμάρια πρωτεΐνης και 205 θερμίδες.

Στη συνέχεια είναι το στήθος από κοτόπουλο ή γαλοπούλα που η μερίδα περίπου 100 γραμμάρια ψημένο χωρίς πέτσα περιέχει 28 γραμμάρια πρωτεΐνης και 171 θερμίδες.

Το κακό με τις ζωικές πρωτεΐνες εκτός από το ότι είναι γεμάτες τοξίνες και επιβλαβή για τον οργανισμό μας ζωικά λιπαρά, καταπονούν τον οργανισμό μας. Ο οργανισμός μας πρέπει να διασπάσει τις πρωτεΐνες αυτές σε αμινοξέα για να μπορέσει να δημιουργήσει πρωτεΐνες. Όταν τρώμε ρύζι με φακές αισθανόμαστε χορτάτοι, δυνατοί, αλλά ανάλαφροι, διότι ο οργανισμός διασπά εύκολα τις φυτικές πρωτεΐνες και δημιουργεί πρωτεΐνη που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Μπορεί οι ζωικές τροφές να δίνουν λιγότερες θερμίδες και περισσότερες πρωτεΐνες, αλλά δεν μας αδυνατίζουν και δεν βοηθούν τους διαβητικούς. Διότι δημιουργούν φλεγμονές. Τα ζωικά λιπαρά μπλοκάρουν τον οργανισμό. Όλα τα εμβόλια, οι αντιβιώσεις που περνούν καθώς κι τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνουν τα ζώα από το βιομηχανοποιημένο και εκτός φύσης περιβάλλον που εκτρέφονται δημιουργούν τοξίνες που τις τρώμε εμείς.

Οι τοξίνες αυτές αποθηκεύονται στα φίλτρα του οργανισμού μας που είναι το ήπαρ και τα νεφρά καθώς κι όλο μας το σώμα και  κάτω από το δέρμα. Η κυτταρίτιδα που έχουμε είναι τοξίνες που ο οργανισμός τις αποθηκεύει κάτω από το δέρμα.

Οι διαβητικοί καταστρέφονται από την διατροφή με ζωικές πρωτεΐνες που τους προτείνουν όλοι οι ειδικοί. Αυτό το λέω και από προσωπικής εμπειρίας είχα κι αν δεν προσέξω το σάκχαρο φθάνει 130 mg/dL.

Όταν τρώγω κρέας και σαλάτες και αποφυγή φρούτων που προτείνουν όλοι το σάκχαρο ανεβαίνει. Γιατί τα ζωικά λιπαρά αυξάνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη που είναι η αιτία του σακχάρου τύπου ΙΙ.

Επίσης δημιουργούνται φλεγμονές που μπλοκάρουν το πάγκρεας με αποτέλεσμα να μην παράγει αρκετή ποσότητα ινσουλίνης.

Τρώγοντας απεριόριστα φρούτα σαλάτες, νερόβραστα όσπρια σε συνδυασμό με δημητριακά, ενώ προσθέτω άθερμο λάδι όταν κρυώσει λίγο το φαγητό το σάκχαρο πέφτει.

Το λάδι που πουλιέται είναι με θερμή διαδικασία όπου καταστρέφεται. Να αγοράζεται λάδι που γράφει εν ψυχρώ. Το λάδι όταν θερμαίνεται όχι μόνο καταστρέφονται οι βιταμίνες και όλα τα στοιχεία που εχέι αλλά γίνεται τοξικό. Ποτέ δεν πρέπει να βράζουμε ή να ψήνουμε το φαγητό με το λάδι, γίνεται τοξικό, δημιουργεί φλεγμονές.

Αυτοθεραπεύτηκα από σκλήρυνση κατά πλάκας, σήμερα σαρώνουν τα αυτοάνοσα, εκτός από την ψυχολογία και το ενεργειακό ξεμπλοκάρισμα, χρειάζεται και διατροφή. Καλό είναι να αποφεύγονται όλα τα γαλακτοκομικά ιδίως από αγελαδινής προέλευσης διότι προάγουν τις φλεγμονές. Όλες οι σάλτσες και μαγειρεμένο με λάδι φαγητό, τα τηγανητά. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά άφθονα.

Μακροχρόνια υπερβολική κατανάλωση γαλακτομικών και ζωικών προιντων  βλάπτει την υγεία μας, επιβαρύνει τα νεφρά μας, επιβαρύνει τι συκώτι με την υπερβολική αμμωνία που συσσωρεύεται. Το κυριότερο αν ξεπερνάμε τις θερμίδες που μπορεί να καταναλώσει ο οργανισμός την ημέρα, οι πρωτεΐνες αποθηκεύονται σε μορφή λίπους στον οργανισμό μας.

Σύμφωνα με τον Γερμανό γιατρό Dr Matthias Rath, o ρόλος της βιταμίνης C στον σακχαρώδη διαβήτη είναι σημαντικότατος.

Τα κύτταρα περιέχουν πολυάριθμες κυτταρικές αντλίες, οι οποίες αναλαμβάνουν τη μεταφορά γλυκόζης και βιταμίνης C από το αίμα στο τοίχωμα των αγγείων. Στους υγιείς ανθρώπους, οι αντλίες αυτές μεταφέρουν ιδανικά ισορροπημένες ποσότητες μορίων βιταμίνης C και μορίων γλυκόζης.

Στα κύτταρα των αρτηριακών τοιχωμάτων (ενδοθηλιακά κύτταρα) τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα οδηγούν σε υπερφόρτωση των κυτταρικών αντλιών με μόρια γλυκόζης, με ταυτόχρονη εκτόπιση των μορίων βιταμίνης C. Ακολουθεί η συσσώρευση σακχάρων στο αρτηριακό τοίχωμα με ταυτόχρονη έλλειψη βιταμίνης C. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται η διαβητική αρτηριοσκλήρυνση με διαταραχές αιμάτωσης σε πολλά όργανα του σώματος. Η βιταμίνη C συνεισφέρει στην αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ του μεταβολισμού βιταμινών-σακχάρων και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην πρόληψη των διαβητικών καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Συμπέρασμα: Η περίσσια ποσότητα ινσουλίνης από υπερβολική κατανάλωση υδατανθράκων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη δημιουργεί πάχος και σακχαροδιαβήτη τύπου ΙΙ μετά τα πενήντα.

Η συνεχής έκκριση περίσσιας ινσουλίνης, από τη λήψη υδατανθράκων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, εξαντλεί το πάγκρεας.

Όταν διακατεχόμαστε από στρες, η έκκριση αδρεναλίνης και κορτιζόλης και άλλων στρεσογόνων ορμονών προκαλούν την έκκριση ινσουλίνης, το δε χρόνιο στρες δημιουργεί αντίσταση της ινσουλίνης.

Όταν έχουμε στρες, τα επινεφρίδια εκκρίνουν τις catecholamines που είναι ορμόνες που διεγείρουν το συκώτι να αδειάσει το σάκχαρο που έχει αποθηκεύσει στο αίμα.

Η μείωση βάρους από περιορισμό των θερμίδων μειώνει την αντίσταση της ινσουλίνης, δηλαδή αυξάνει την επίδραση, την ευαισθησία της ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να μειώνει την ινσουλίνη στο αίμα και να πηγαίνει περισσότερη γλυκόζη στους ιστούς.

H διατροφή με λαχανικά αυξάνει την ευαισθησία της ινσουλίνης, με αποτέλεσμα τη μείωση του σακχάρου, της χοληστερίνης στο αίμα αλλά και του βάρους του σώματος.

Ο τύπος των υδατανθράκων που θα φάμε ενεργοποιεί τα γονίδιά μας, τα οποία με τη σειρά τους δίνουν εντολή για την έκκριση ινσουλίνης και γλυκαγόνης, που είναι οι βασικές ορμόνες που ρυθμίζουν την υγεία και την ισορροπία του σώματός μας.

Τα γονίδιά μας είναι αυτά που δίνουν τα μηνύματα για το πόσο ευαίσθητη, πόσο αποδοτική θα είναι η ινσουλίνη να ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα μας.

Όλο το θέμα είναι να αντιμετωπίσουμε είναι να απενεργοποιήσουμε τον φόβο που πολλές φορές  είναι υποσυνείδητος εδώ θα επικεντρωθούμε, διότι είναι η κύρια αιτία της δημιουργίας του διαβήτη τύπου ΙΙ.

Αν ξεμπλοκάρετε τον μεσημβρινό  της ουροδόχου κύστης και των νεφρών, σταματάμε την έκκριση της κορτιζόλης και κατά συνέπεια της ινσουλίνης, συνεχή εκκριση της οποίας είναι η κύρια αιτία της αντίστασης της ισουλίνης, όπου τα κύτταρα συνηθίζουν την ινσουλίνη και παύουν να ανοίγουν για να πάρουν τη γλυκόζη για να τραφούν.

Η απενεργοποιήση του υποσυνείδητου φόβου απόρριψης που είναι η Πηγή όλων των προβληματων μας που γίνεται   με το EFT, αλλά και τον επαναπρογραμματισμό του υποσυνειδήτου μας.

Το κυριότερο όμως  για να διώξουμε το φόβο που είναι το σκοτάδι,  είναι το φως,  η μύηση μας στην αγάπη, και η κορυφή των όλων είναι η σύνδεση μας με την Πηγή μας την Πηγή των πάντων που είναι ο Κύριος.

Συνδεόμαστε τον Κύριο συμμετέχοντας στα μυστήρια και τις τελετες της Ορθοδόξου εκκλησίας μας, η Ορθοδοξία δεν είναι απλό πράγμα, έχει τισ ρίζες της στο αρχαίο Ελληνικό πνεύμα το οποίο ήταν προάγγελος στην διδασκαλία του Κυρίου, είχε συνειδητοποιήσει την πραγματική μας φύση όπως μας την δίδαξε ο Κύριος.

Ο θυμός λοιπόν  μας δημιουργεί την απενεργοποίηση του μεταβολισμού μας έχει τη ρίζα του στον φόβο τον οποίο απενεργοποιούμε   με τη μέθοδο EFT (Τεχνικές      απελευθέρωσης των συναισθημάτων) και με άλλους μεθοδους που θα αναλύσουμε στη συνέχεια:

Με το EFT απάλλασσομαστε από την ψυχολογική αντιστροφή, γιατί υποσυνείδητα θέλουμε να είμαστε άρρωστοι και δυστυχισμένοι, κάνουμε λοιπόν  μαλάξεις στο σημείο ST 16  πάνω από το στήθος, λέγοντας παρ’ όλο ότι υποσυνείδητα νοιώθω φόβο απόρριψης και υποσυνείδητα ήθελα να είμαι άρρωστος και δυστυχισμένος για να έλκω την προσοχή των δικών μου που νομίζω ότι με απέρριψαν, από σήμερα επιλέγω ν’ αγαπώ, να εκτιμώ, να αποδέχομαι πλήρως τον εαυτό μου και να επικεντρώνω την συνείδησή μου στην αγάπη, στο φως, το Χριστό. Από σήμερα που συνειδητοποίησα ότι όλα τα προβλήματά μου οφείλονται στο φόβο απόρριψης που βίωσα από παρανόηση του υποσυνειδήτου μου βιώνω το φόβο απόρριψης για να απαλλαγώ.

Το EFT μας βοηθά να αλλάξουμε τα περιοριστκά μας πιστεύω και την ψυχολογική αντιστροφή να θέλουμε να είμαστε άρρωστοι και δυστυχισμένοι. Ο φόβος απόρριψης   που μας βάζει σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού, είναι υποσυνείδητός και προέρχεται από τα γεγονότα που έχουν καταγραφεί στην αμυγδαλή του εγκέφαλού μας (βλέπετε στο γράφημα του εγκεφάλου πιό πάνω) από την σύλληψη μας έως την ηλικία των 5 ετών (κατά την πλειονότητα όμως έως 3 ετών). Ο φόβος απόρριψης είναι η κύρια αιτία του φόβου μας αλλά και του θυμού που δημιουργείται από αυτό. Όταν είμαστε μικροί δεν έχουμε δημιουργήσει πνευματικό εγκέφαλο και λαμβάνουμε για πραγματικότητα ότι βλέπουμε, κατ’ αυτό τον τρόπο λαμβάνουμε για απόρριψη την διαμάχη, την αυστηρότητα, την κριτική, την απουσία των δικών μας. Τότε κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε κάποιες από αυτές τις συμπεριφορές (κριτική, απόρριψη, δυσκολίες στη ζωή) αμέσως φοβόμαστε και μπαίνουμε σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού. Τέλος κάνουμε 7-10 κτυπήματα σε όλα τα σημεία που δείχνουμε στο παρακάτω γράφημα (B2, GB1, ST2, GV 26, CV 24, K 27, SP 21)  τρείς έως πέντε γύρους επικεντρώνοντας την συνείδηση μας στο φόβο απόρριψης και στο θυμό ή σε οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα θέλουμε να απενεργοποιήσουμε.

04-SHMEIA-KSEK.ENERG.KENTR

Tο EFT είναι μόνο η αρχή χρειάζεται να κάνουμε πιό βαθύτερα βήματα όπως αυτά που αναλύουμε στη συνέχεια για να απαλλαγούμε από το φόβο και να βαδίσουμε στο φως, όπως:

  1. Ξεμπλοκάρισμα μεσημβρινών  της του φόβου (ουροδόχου κύστης και νεφρών) αλλά και των μεσημβρινών χολής      και ύπατος. Στο βιβλίο μου «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» περιέχοντα όλοι οι μεσημβρινοί και σαφείς οδηγίες πώς να τους απενεργοποιούμε. Όπως μας λέει η Ανδριάνα«Κύριε Φωτόπουλε, δουλεύω με τον εαυτό μου κάθε ημέρα,  βυθίζομαι στo βιβλίo σας ακούω το CDκάθε ημέρα κατά προτίμηση το βράδυ όταν ξυπνώ τη νύχτα. Τα Alphamaticsαλλά και η θεραπευτική σας φωνή με βοηθούν να χαλαρώσω και να κοιμηθώ βαθιά. Έχω να αντιμετωπίσω τις παρενέργειες από τις ακτινοβολίες. Τα βιβλία σας είναι μεγάλο δώρο για μένα. Δουλεύω όλα τα ενεργειακά σημεία στους μεσημβρινούς, της σπλήνας πάγκρεας, ύπατος, στομάχου, ουροδόχου κύστης, χολής. Χωρίς το βιβλίο σας δεν ξέρω πως θα τα είχα καταφέρει, ο Θεός σας έστειλε στη ζωή μου. Ο θεός να σας ευλογεί, με άπειρη αγάπη AdriannaVasiliadis».
  2. Ξεμπλοκάρισμα των  ενεργειακών κέντρων κυρίως του κέντρου του ηλιακού πλέγματος που      μπλοκάρεται από το θυμό. Αυτό μπορεί να γίνει από μένα ή από άλλο      ενεργειακό θεραπευτή που έχει χάρισμα να εκπέμπει φωτόνια, ενέργεια από τα      χέρια του. Μπλοκάρισμα στο ενεργειακό κέντρο του ηλιακού πλέγματός μας      δημιουργεί  απενεργοποίηση του μεταβολισμού μας.
  3. Επαναπρογραμματισμό του      υποσυνείδητου με τα cd που περιέχουν τα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα» και «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» αναπρογραμματίζετε το υποσυνείδητό σας, με αποτέλεσμα να σας αλλάζουν τον τρόπο που μεταφράζεται τα γεγονότα και κατ’ αυτό τον τρόπο      παύετε να μπαίνετε σε συναγερμό, να θυμώνετε, να μπλοκάρεται την ενέργεια στους      μεσημβρινούς σας και να αρρωσταίνετε το σώμα σας και τα όργανά σας. Όπως μας λέει
  4. Βλεποντας την άπειρη χωρίς όρους αγάπη στα μάτια μου βλέπετε τον καθρέφτη του εατού σας και τον αγάπάτε όπως η Δήμητρα Κοντάκου: «Η μύηση στην αγάπη μέσα από τα μάτια σου Αλέξη Φωτόπουλε, είναι από τα δυνατά που βίωσα κοντά σου στο σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη. Έλεγες : κοιτάξτε με στα μάτια. Τα κατάφερα, σε κοιτούσα στα μάτια και δάκρυα κυλούσαν συνεχώς, ασταμάτητα.. Πιστεύω όλα τα δάκρυα να είναι αύξηση της αγάπης μέσα μου. Νιώθω οι ενοχές, η θλίψη, το άγχος που έγιναν δάκρυα με την βοήθεια των ματιών σου, έχουν πλέον μικρύνει μέσα μου.. Έχω δρόμο ακόμα μέχρι ικανής απενεργοποίησης των αρνητικών μου υποσυνείδητα φερόμενων συναισθημάτων. Το έργο σου μαζί μας υπέροχο! Τα cd σου με τις θετικές υποβολές μου κράτησαν την ψυχή μου δυνατή στις δύσκολες ώρες που περνούσα δίπλα στα παιδιά μου που έπαθαν νεφρική ανεπάρκεια. Μου δίνεις ελπίδα πως θα θεραπευτούν και αυτά, εκεί που οι ιατροί μας έκοψαν τις ελπίδες. Σε ευχαριστώ και χαίρομαι που υπάρχεις!!!Είθε όλοι οι άνθρωποι να δεχτούν το φως σου!!! κοιτάξτε τον στα μάτια! άπειρα ευχαριστώ που σε γνώρισα από κοντά κύριε Φωτόπουλε!!».     Με τα φωτόνια που βγαίνουν από τα χέρια μου αισθανόσαστε την ενότητα την      αγάπη του Πατέρα και γεμίζετε αγάπη και αγαπάτε τον εαυτό τους. ή η «Μαριάννα Ματθαίου Κοκόνου (Λεμεσός):  Κύριε Φωτόπουλε, ήταν μεγάλη μου χαρά που σας γνώρισα φεύγοντας από τη προσωπική συνέδρια ένιωσα να πετάω! Ενώ ερχόμενη δε με κρατούσαν τα πόδια μου. Μακάρι να σας είχαμε πιο κοντά. Με το cd «Έτσι Γίνεται το Θαύμα» κατάφερα να κοιμάμαι καλύτερα μετά από μέρες και μπορώ να αντιμετωπίσω τη περιπέτεια υγείας μου πιο εύκολα και πιο θετικά! Σας ευχαριστώ πολύ ο θεός να σας δίνει δύναμη».
  5. Συμμετέχουμε στα μυστήρια και της τελετές της θρησκείας μας, μην ξεχνάτε ποτέ ότι είμαστε ψυχές και πρέπει να είμαστε συνδεδεμένοι με την Πηγή μας, το Θεό, τον Κύριο. Όταν      συγχωρούμε, μειώνουμε το εγώ μας, συμμετέχουμε στις τελετές και τα  μυστήρια της εκκλησίας μας, τότε ενωνόμαστε με την Πηγή μας και τότε  ο φόβος κι ο θυμός εξαφανίζεται.  Είμαι πάντα στη διάθεση σας και σας δίνω όλα τα εργαλεία για να απενεργοποιήσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα με κυρίαρχο το θυμό, σας βοηθώ να μυηθείτε στην αγάπη.

 

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ και για υγιεινό αδυνάτισμα. 28ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΜΑΤΑ  κυρίως από το βιβλίο μου «Μια Ζωή Γεμάτη Φως»  αλλά και το νέο μου βιβλίο «Η Πηγή των Πάντων».

Είναι σημαντικό για όλους όμως να αποκτήσετε και τα τρία βιβλία για να αλλάξετε την ζωή σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά όπως έκανα εγώ, για αυτό αν παραγγείλετε και τα τρία βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και η «Πηγή των Πάντων» σας τα στέλνω με  μεγάλη έκπτωση  και χωρίς να σας χρεώνω έξοδα αποστολής. Αν θέλετε να παραγγείλετε δεν έχετε παρά να στείλετε μήνυμα την διεύθυνση και το κινητό σας ή να τηλεφωνήσετε στο 6977349766.

Και στα τρία βιβλία υπάρχουν cd, που σας βοηθούν να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο σας, να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας. Επίσης στα βιβλία και στα σεμινάρια μου αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα και να αυτοθεραπευτείτε σε ενεργειακό επίπεδο και στη συνέχεια σε σωματικό επίπεδο από προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, στη μέση, στον αυχένα, στα γόνατα, στο ισχίο, στο στομάχι, στη χολή, αυτοάνοσα νοσήματα, συχνοουρίας, προβλήματα σπαστικής κολίτιδας ή δυσκοιλιότητας, ιγμορίτιδας, ροχαλητού, πρόβλημα καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδες, αϋπνία, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, διακοπή περιόδου, αρρυθμία, ταχυκαρδία, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, δύσπνοιες, αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα στη χολή, χοληστερίνη.(βέβαια για οποιαδήποτε θέμα υγείας έχετε θα απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας, ενώ παράλληλα σε πνευματικό, νοητικό και ενεργειακό επίπεδο θα απαλλάσσεστε από τις συνθήκες που σας οδήγησαν στην ασθένεια και θα αυτοθεραπεύστε).

Για όποιο πρόβλημα υγείας έχετε να απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας.

Εφαρμόζοντας ότι λέει ο γιατρός σας μπορείτε παράλληλα να λαμβάνετε βοήθεια διαβάζοντας τα βιβλία μου θα βρίσκεται τρόπους να απαλλάσσεστε από τα αρνητικά σας συναισθήματα αλλά και να ξεμπλοκάρετε τους μεσημβρινούς σας που είναι ποτάμια που κυκλοφορεί η ενέργεια, οι οποίοι έχουν μπλοκαριστεί από τα αρνητικά συναισθήματα αυτά. Α-σθένεια σημαίνει α στερητικό του σθένους.

Σθένος είναι η δύναμη η ενέργεια. Α- ρρώστεια σημαίνει ά στερητικό του ρώστους που σημαίνει δύναμη – ενέργεια. Όταν σε ένα όργανο του στερούμε την ενέργεια τότε αυτό ασθενεί, αρρωσταίνει. Την ενέργεια την στερούμε με τα συνειδητά ή υποσυνείδητα αρνητικά μας συναισθήματα.

Τα βιβλία μου περιέχουν cd που επαναπρογραμματίζουν το υποσυνείδητο, γεγονός που σας βοηθά να μεταφράζετε πιο θετικά τα γεγονότα και να μην μπαίνετε σε συναγερμό. Περιέχουν απόψεις μεγάλων επιστημόνων που σας βοηθούν να κατανοήσετε ότι απαλλασσόμενοι από τα αρνητικά συναισθήματα, το άγχος αισθάνεστε καλύτερα και υγεία σας βελτιώνετε, ακολουθώντας πρωταρχικά ό,τι σας λέει ο γιατρός σας.

Τα βιβλία μου που μπορώ να σας τα στείλω με έκπτωση και έξοδα αποστολής δωρεάν. Επίσης μπορώ να σας εξηγήσω τα βιβλία μου από κοντά, αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου καλέστε στο 6977349766.

Αλέξης Φωτόπουλος

Συγγραφέας – Ερευνητής.

Στην Ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr., που είναι πλήρως ανακαινισμένη θα βρείτε τα πάντα για την υγεία και ευτυχία σας.

Βλέπετε όλοι το κανάλι μου στο YouTube: Αλέξιος Φωτόπουλος, θα σας αλλάξει τη ζωή, σας κάνει να πετάτε από υγεία και χαρά.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
,

Δίδονται συνεχώς  σχεδόν δωρεάν σεμινάρια (αφήνει κάτι όποιος θέλει για το κόστος της αίθουσας) Ναυαρίνου 9 και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Τα σεμινάρια ανακοινωνόταν στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr να έρχεστε χωρίς να κλείνετε θέση.

Στο άρθρο μου: http://www.afotopoulos.gr/arthra/233-h-therapeia-tvn-pantvn-ta-aitia-olvn-astheneivn-kathvs-kai-tropos-pou-mporoume-na-autotherapeutoume-na-ehoume-telies-sheseis-kai-afthonia θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για τα προβλήματα που σας απασχολούν.

Σημείωση: Όλα τα γραφήματα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μου, η στο facebook είναι από το βιβλίο μου Μια Ζώη γεμάτη Φως, είναι πνευματικά μου διακαιώματα, και απαγορεύεται η χρησιμοποιήση τους (για άρθρα η έκδοση εντύπων)  χωρίς την άδεια μου. Εννοείτε βέβαια ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε όλοι για να ξεμπλοκάρετε τους ενεργειακούς μεσημβρινούς σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά.

Αποποίηση: Βέβαια, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τα παραπάνω  γραφόμενα είναι μεν απόψεις μεγάλων καθηγητών πανεπιστημίου, ερευνητών, κινέζικη ιατρική που εφαρμόζεται με επιτυχία χιλιετηρίες, είναι πρακτικές που εφάρμοσα και έγινα καλά από την σκλήρυνση κατά πλάκας, που έπασχα, και βοηθώ και έχω βοηθήσει πάρα πολλούς να απαλλαγούν από τα αρνητικά τους συναισθήματα και να αυτοθεραπευτούν. Όμως, οι απόψεις αυτές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους γιατρούς σας, που άλλωστε μόνο σε αυτούς η πολιτεία έχει δώσει επίσημα την άδεια να εξασκούν ιατρική. Άρα, ό,τι γράφεται σε αυτό το βιβλίο είναι μόνο για ενημέρωσή σας. Όταν έχετε προβλήματα υγείας, καλείστε να απευθύνεστε πρώτα στον γιατρό σας και παράπλευρα, αν επιθυμείτε, μπορείτε να απευθύνεστε σε πνευματικούς-ενεργειακούς ή εναλλακτικούς θεραπευτές, για να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τρόπο ζωής και να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα. Καλό είναι, επίσης, να συνεργάζεσθε με τον γιατρό σας, ώστε να αλλάζετε τον τρόπο ζωής σας, να γίνετε καλά  και να αποφεύγετε τα πολλά φάρμακα, τα οποία βλάπτουν μακροχρόνια την υγεία σας και καταστρέφουν τα ταμεία μας και την Εθνική οικονομία.

 

 

afotopoulos

afotopoulos

Leave a Reply

Σχετικά με το Κύριο Αλέξη Φωτόπουλο

Ο Αλέξης Φωτόπουλος γεννήθηκε στο Στενό Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. 

Περισσότερα

Προτεινόμενα

Ακολουθήστε μας