Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Γιατί πρέπει να τρώμε ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και φύτρα;

   Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 1   Εκτός από τα ένζυμα, τα προβιοτικά και τις βιταμίνες που καταστρέφονται με την επεξεργασία, καταστρέφονται και τα πολύτιμα φυτοχημικά θεραπευτικά στοιχεία που έχουν. Με την επεξεργασία πολλές φορές μεταβάλλονται από ευεργετικές σε τοξικές για τον οργανισμό μας ουσίες.

     Το σπανάκι περιέχει οξαλικό οξύ και όταν είναι ωμό βοηθά τις περισταλτικές κινήσεις του πεπτικού μας συστήματος. Όμως, όταν μαγειρευτεί, μετατρέπεται σε κρυστάλλους στα νεφρά και μας δημιουργεί περισσότερο πρόβλημα παρά ωφέλεια.

Το ίδιο και η ντομάτα, όταν είναι ωμή, είναι αλκαλική και μας βοηθά να εξουδετερώσουμε την οξύτητα του σώματός μας. Όμως, όταν μαγειρευτεί ή γίνει σάλτσα, τότε αποκτά υψηλή οξύτητα και μας καταστρέφει, αντί να κάνει καλό στον οργανισμό μας.

     Όταν μαγειρεύουμε τις τροφές, διασπάται η δομή του DNA και το RNA τους, καταστρέφεται η θρεπτική αξία των λιπαρών, δημιουργούνται καρκινογόνες και μεταλλαγμένες δομές στα λιπαρά και παράγονται ελεύθερες ρίζες.

     Οι ελεύθερες ρίζες είναι ένα μόριο που του λείπει ένα ηλεκτρόνιο. Τότε, ψάχνει με κάθε τρόπο να κλέψει ένα ηλεκτρόνιο, για να ξαναβρεί την ισορροπία του. Αν πάρoυν το ηλεκτρόνιο αυτό από το DNA των κυττάρων μας, αυτά μεταλλάσσονται και αναπαράγονται χωρίς έλεγχο και αυτό σημαίνει καρκίνο.

Το σώμα μας προφυλάσσεται από τις ελεύθερες ρίζες με τα ένζυμα που επισκευάζουν τα πληγωμένα κύτταρα και διασπούν τις ελεύθερες ρίζες σε νερό και οξυγόνο. Αυτή η φυσική διαδικασία σαμποτάρεται όταν μαγειρεύουμε τα φαγητά μας. Διότι, αφενός, αυξάνουμε τις ελεύθερες ρίζες και, αφετέρου, σκοτώνουμε τα ένζυμά μας.

      Οι επεξεργασμένες και οι μαγειρεμένες τροφές δημιουργούν οξύτητα στο σώμα, διότι δεν περιέχουν οξυγόνο και ένζυμα για να μπορέσουν να απορροφηθούν. Η έλλειψη οξυγόνου και ενζύμων δυσκολεύουν τα κύτταρα να απορροφήσουν τα θρεπτικά στοιχεία των τροφών και να καθαριστούν από τις τοξίνες. Το οξυγόνο είναι πολύτιμο για τη λειτουργία των κυττάρων μας και του οργανισμού μας. Όλα τα κύτταρα χλωροφύλλης, που είναι το αίμα των φυτών, είναι γεμάτα οξυγόνο (στη φωτοσύνθεση με τη βοήθεια του φωτός τα κύτταρα της χλωροφύλλης παράγουν οξυγόνο απορροφώντας το διοξείδιο του άνθρακος).

     Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 2Όταν τρώμε ωμά λαχανικά, τα κύτταρά μας, το αίμα μας γεμίζει με οξυγόνο. Μόνο οι ζωντανές τροφές τροφοδοτούν τα κύτταρά μας με οξυγόνο. Ο νομπελίστας ιατρικής, Otto Warburg, υποστηρίζει ότι κύρια αιτία του καρκίνου είναι η σταθερή και διαρκής έλλειψη παροχής οξυγόνου. Η αναπνοή μας φέρνει μερικό μέρος οξυγόνου στο σώμα μας. Οι επεξεργασμένες, μαγειρεμένες τροφές δεν περιέχουν οξυγόνο. Οι τροφές που περιέχουν οξυγόνο το χάνουν με το μαγείρεμα.

    Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 3Τροφές άφθονες σε οξυγόνο είναι τα λαχανικά με πράσινο βαθύ χρώμα, όπως το σπανάκι, το σέλινο, το μπρόκολο, το λάχανο και όλα τα φύτρα. Τα φρούτα και οι σπόροι δίνουν λιγότερο οξυγόνο. Όταν το αίμα μας περιέχει ζωικά λιπαρά, δεν μπορεί να μεταφέρει τις ποσότητες οξυγόνου που χρειάζεται ο οργανισμός και το λίπος κολλά στα τοιχώματα.

     Όταν έχουμε έλλειψη ενζύμων, η τροφή δεν χωνεύεται και δεν απορροφάται ολοκληρωτικά, με αποτέλεσμα τα υπολείμματα των τροφών να πηγαίνουν στο αίμα και να αυξάνεται η οξύτητα του σώματός μας. Εκτός από την έλλειψη ενζύμων, βασικότατο ρόλο στην πλημμελή πέψη και απορρόφηση των τροφών μας παίζει το στρες και τα αρνητικά συναισθήματα, που λόγω του συναγερμού που μπαίνει το αυτόνομο νευρικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει η πέψη και η απορρόφηση των τροφών μας.

     Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 4 Το βιοηλεκτρικό φορτίο που περιέχουν τα φύτρα είναι πολύ μεγάλο. Η δύναμη και η ζωτικότητα των κυττάρων εξαρτάται από τα ηλεκτρικά του πεδία, τα οποία επιτρέπουν στα κύτταρα να αποβάλουν τις τοξίνες τους και να πάρουν τα θρεπτικά στοιχεία και το οξυγόνο που χρειάζονται. Ένας δυνατός σκελετός χρειάζεται οξυγόνο, ένζυμα, αμινοξέα, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και όλα αυτά μπορούν να χωνευτούν και να απορροφηθούν από ανεπεξέργαστες τροφές.

    Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 5 Σύμφωνα με τον DrBrianClement, διευθυντή στο Ιπποκρατικό Ινστιτούτο, οι επεξεργασμένες τροφές, όπως όλα τα φαγητά που μαγειρεύονται ή ψήνονται, ακόμη και τα λαχανικά που μαγειρεύονται, το λευκό ψωμί, η πίτσα, τα κέικ, τα αυγά, το γάλα, το κρέας, το ψάρι, το κοτόπουλο δεν μπορούν να διασπαστούν εντελώς, για να απορροφηθούν όλα τους τα θρεπτικά στοιχεία. Χωρίς την παρουσία φυτικών ινών που σκουπίζουν τα υπολείμματα, αυτά μένουν στο παχύ έντερο και δημιουργούν τοξικότητα στα τοιχώματά του, απορροφούν δε περισσότερο νερό με αποτέλεσμα να έχουμε δυσκοιλιότητα.

    Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 6Η ακατέργαστη χλωροφύλλη τροφοδοτεί το αίμα μας συνεχώς με ενέργεια, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και ενισχύει τη δυνατότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων να μεταφέρουν οξυγόνο. Η χλωροφύλλη των φυτών έχει την ίδια δομή με την αιμοσφαιρίνη του αίματος. Το υπερβολικό λίπος μειώνει την ικανότητα του αίματος να μεταφέρει το οξυγόνο στα κύτταρα.

     Όταν οι τροφές παραμένουν στο πεπτικό σύστημα, τα λίπη οξειδώνονται, οι υδατάνθρακες υφίστανται ζύμωση και οι πρωτεΐνες σήπονται. Η διαδικασία αυτή δηλητηριάζει το σώμα μας προκαλώντας αέρια, δυσκοιλιότητα, δυσοσμία στόματος, καούρα, πονοκέφαλο, πρόβλημα στα μάτια κ.ά. Το παχύ έντερο αρχίζει να απορροφά τις τοξίνες και να τις απελευθερώνει στο αίμα, με αποτέλεσμα τα κύτταρα να γεμίζουν τοξίνες και να ξεκινούν ασθένειες.

     Τα τοξικά κατάλοιπα διαποτίζουν το έντερο, το οποίο δεν μπορεί να καθαριστεί από τα lactobacillus βακτήρια, γιατί έχουν σκοτωθεί από τις τοξίνες, τα αντιβιοτικά που παίρνουμε αλλά και τα αντιβιοτικά που περιέχουν το γάλα και το κρέας που καταναλώνουμε.

Η οξύτητα αυτή αυξάνει την ευαισθησία στον πόνο. Πολλοί από τους χρόνιους πόνους οφείλονται στη συσσώρευση οξύτητας στο νευρικό μας σύστημα. Η υπερβολική οξύτητα επιδεινώνει τον πόνο. Γι’ αυτό θεραπεία οποιασδήποτε φλεγμονής, σύμφωνα με τον ολιστικό γιατρό Γιάννη Παπαγιαννόπουλο, γίνεται με δυνατή αποτοξίνωση, που σημαίνει αποχή από οτιδήποτε για τρεις ημέρες (νερό και φαγητό).

Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 7Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 8Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 9Ο μόνος τρόπος για να μειώσουμε τις φλεγμονές είναι να μειώσουμε την οξύτητα του αίματός μας τρώγοντος ανεπεξέργαστα φρούτα, λαχανικά και φύτρα.

Επιπρόσθετα, όμως, θα πρέπει να απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα, τα οποία παραπλανούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, που επιτίθεται σε συγκεκριμένα σημεία και όργανα του σώματός μας και δημιουργεί φλεγμονές. Η έλλειψη από φιλικά βακτήρια, σε συνδυασμό με έλλειψη ενζύμων, έλλειψη φυτικών ινών, το στρες και τα αρνητικά συναισθήματα, κάνει το παχύ έντερο να χάσει τη δυναμική του και την ικανότητα να δουλέψει σωστά.

     Τα φυτοθρεπτικά στοιχεία των ακατέργαστων τροφών περιέχουν αντιοξειδωτικά στοιχεία τα οποία μειώνουν την οξείδωση των κυττάρων μας, ενώ μειώνουν επίσης τη φλεγμονή στα μιτοχόνδρια των κυττάρων μας.

Τα μιτοχόνδρια στα κύτταρά μας είναι τα μικροσκοπικά εργοστάσια, τα οποία, με τη βοήθεια των ενζύμων και των βιταμινών, μεταβολίζουν την ενέργεια στα κύτταρα και κατά συνέπεια επηρεάζουν άμεσα τον μεταβολισμό μας.

Όλες οι σύγχρονες επεξεργασμένες τροφές, που είναι καθαρά πρόσφατο δημιούργημα του ανθρώπου, δεν αναγνωρίζονται από τα γονίδιά μας, τα φυτοθρεπτικά στοιχεία τους έχουν καταστραφεί με την επεξεργασία, δίνουν μήνυμα στα γονίδιά μας να ενεργοποιήσουν την διαδικασία δημιουργίας πάχους, διαβήτη, χοληστερίνης και γρήγορης γήρανσης.

Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 10Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες (ψωμί, ζυμαρικά, γλυκά, μπισκότα) επιβραδύνουν τον μεταβολισμό μας και συντελούν στη δημιουργία όλων των ασθενειών που επιταχύνουν τη γήρανσή μας αλλά και νόσους (διαβήτη, καρδιοαγγειακές νόσους, εγκεφαλικές νόσους και καρκίνο).

      Τα φυσικά φυτοχημικά στοιχεία που περιέχουν τα φρούτα, φύτρα και λαχανικά αποτοξινώνουν το σώμα, προκαλούν την έκκριση ενζύμων που μας αποτοξινώνουν και μας προστατεύουν από τον καρκίνο.

Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 11Όπως είναι το sulforaphane, που υπάρχει στο μπρόκολο, που, όπως υποστηρίζουν από το JohnHopkinsUniversitySchoolofMedicine, μείωσε και καθυστέρησε την ανάπτυξη όγκων σε ποντικούς με καρκίνο.

    Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 12Τα μήλα, με την πεπτίνη που περιέχουν, μειώνουν τη χοληστερίνη στο αίμα και σταθεροποιούν την ποσότητα του σακχάρου, βοηθούν επίσης στην πρόληψη αναπνευστικών προβλημάτων, ιδίως στους καπνιστές. Επίσης περιορίζουν τα οιδήματα όλων των μορφών χάρις σε ένα φλαβονοειδές που περιέχουν, την Quercetin.

Η συγκεκριμένη ουσία περιορίζει ακόμα τον κίνδυνο εκδήλωσης αλλεργιών, καρδιακού επεισοδίου, νόσο του Αλτσχάιμερ, πάρκινσον και καρκίνο του προστάτη και των πνευμόνων. Προτιμήστε τα κόκκινα μήλα επειδή περιέχουν περισσότερα φλαβονοειδή.

Τελευταία αντιοξειδωτική χρωστική ουσία είναι τα καροτινοειδή, που χαρακτηρίζονται από υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α.

Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 13Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 14Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 15Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 16Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 17Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 18Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 19Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 20Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 21Το σώμα μας, μπορεί να παράγει βιταμίνη Α, αν τρεφόμαστε με τροφές που περιέχουν Β-καροτίνη, η οποία περιέχεται άφθονη στα καρότα, τα φύκια, τα μάγκος, τα ροδάκινα, στις γλυκοπατάτες, στο σπανάκι, στον αρακά, στο μαρούλι και στη γλυκοκολοκύθα.

Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 2Τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν Β-καροτίνη βοηθούν να απαλλαγούμε από την οξείδωση των ελεύθερων ριζών. Το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν ισοθειοκυανικό άλας (δεν συνιστώνται όμως στον υποθυρεοειδισμό).

Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 23Ο ανανάς περιέχει βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και ένζυμα. Πρόκειται για ένα κοκτέιλ από αντιφλεγμονώδη για όλο τον οργανισμό. Επιπλέον, προστατεύει από τον καρκίνο του παχέως εντέρου, την αρθρίτιδα και την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Καταναλώνετε μισό φλιτζάνι, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Το εκχύλισμα από ανανά αποτοξινώνει το συκώτι και μας απαλλάσσει από μύκητες που γεμίζουν τοξίνες των οργανισμό μας.

  Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 24 Τα αβοκάντος συντελούν στην καλή λειτουργία και στη διατήρηση της υγείας της μήτρας και του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες και των όρχεων στους άνδρες. Έρευνες απέδειξαν ότι οι γυναίκες, όταν τρώνε ένα αβοκάντο την εβδομάδα, εξισορροπούν τις ορμόνες τους, αποβάλλουν το περιττό βάρος μετά την εγκυμοσύνη και προλαμβάνουν τον καρκίνο του αυχένα.

Το αβοκάντο χρειάζεται για να ωριμάσει εννέα μήνες και περιέχει 14.000 φωτολυτικά χημικά στοιχεία, ένα από τα οποία είναι η γλουταθιόνη, το μεγαλύτερο σημαντικότατο αντιοξειδωτικό, το οποίο εκτός των άλλων προλαμβάνει και αντιστρέφει την ασθένεια του πάρκινσον. Τα αβοκάντος περιέχουν επίσης το φυτοχημικό lutein το οποίο προστατεύει τον προστάτη και τις ωοθήκες από οξέα που προκαλούν καρκίνο.

Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 25Μπορούμε επίσης να παρασκευάζουμε φύτρα από σπόρους, φασόλια μαυρομάτικα, ρεβίθια, σουσάμι, φακές, ροβίτσα, καρύδια, αμύγδαλα.

     Εκτός από τα ένζυμα, τα προβιοτικά και τις βιταμίνες που καταστρέφονται με την επεξεργασία, καταστρέφονται και τα πολύτιμα φυτοχημικά θεραπευτικά στοιχεία, που έχουν και, πολλές φορές, με την επεξεργασία μεταβάλλονται από ευεργετικές σε τοξικές για τον οργανισμό μας ουσίες.

     Επίσης, όταν μαγειρεύουμε τις τροφές, διασπάμε τη δομή του DNA και το RNA τους, καταστρέφουμε τη θρεπτική αξία των λιπαρών, δημιουργούμε καρκινογόνες και μεταλλαγμένες δομές στα λιπαρά και παράγουμε ελεύθερες ρίζες. Τα φυτοθρεπτικά στοιχεία των ακατέργαστων τροφών περιέχουν αντιοξειδωτικά στοιχεία, τα οποία μειώνουν την οξείδωση των κυττάρων μας, ενώ μειώνουν τη φλεγμονή στα μιτοχόνδρια των κυττάρων μας.

    Οι επεξεργασμένες και οι μαγειρεμένες τροφές δημιουργούν οξύτητα στο σώμα, διότι δεν περιέχουν οξυγόνο και ένζυμα για να μπορέσουν να απορροφηθούν. Η έλλειψη οξυγόνου και ενζύμων δυσκολεύουν τα κύτταρα να απορροφήσουν τα θρεπτικά στοιχεία των τροφών και να καθαριστούν από τις τοξίνες.

     Dr Hiromi Shinya καθηγητής στο Albert Einstein University  μάς γράφει ότι για να έχουμε μακροζωία πρέπει να τρώμε τα ακόλουθα:

Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 26Η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης είναι το αναποφλοίωτο ρύζι μαζί με Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 27φασόλια σόγιας και τα λαχανικά μάς δίνουν αρκετή ποσότητα από τα βασικά αμινοξέα.

Το αναποφλοίωτο ρύζι, η σόγια, οι άλλοι σπόροι και τα λαχανικά είναι γεμάτα από φυτικές ίνες που βοηθούν στην κένωση αλλά και στην αποτοξίνωση του εντέρου.

Τα φυτοχημικά είναι φυσικές ουσίες που παράγουν τα φυτά για προστατευτούν, όπως είναι οι πολυφαινόλες, που προστατεύουν τα φυτά από τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται από την έκθεσή τους στις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου. Η πλειονότητα των χυμών που κυκλοφορούν προέρχεται από συμπυκνωμένους χυμούς, όμως η διαδικασία της συμπύκνωσης σκοτώνει όλα τα ένζυμα.

     Ο Dr Colin Campbell, καθηγητής του Cornell, μας εξηγεί πώς μπορούμε να έχουμε μακροζωία και υγεία:

  Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 28Η ακατέργαστη τροφή είναι η καλύτερη πηγή, για να πάρουμε όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε. Για παράδειγμα, το σπανάκι περιέχει τα κυριότερα ιχνοστοιχεία, με κυρίαρχα το μαγνήσιο, το ποτάσιο, τον ψευδάργυρο, τον σίδηρο, τις κυριότερες βιταμίνες, μεταξύ των οποίων C, B1, B2, B3, B6, φολικό οξύ, Α, Ε, τα κυριότερα αμινοξέα, όπως τρυπτοφάνη (που δημιουργεί την σεροτονίνη), τυροσίνη (που δημιουργεί την ντοπαμίνη) λυσίνη, μεθιονίνη, γλυσίνη.

Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 29Το σουσάμι είναι το πρώτο σε περιεκτικότητα ελαίου απ’ όλους τους άλλους σπόρους. Το σουσάμι είναι ανώτερο από πολλούς σπόρους, διότι περιέχει μεγάλη ποσότητα ασβεστίου και το αμινοξύ μεθιονίνη. Όταν δεν είναι επεξεργασμένο, περιέχει περισσότερο ασβέστιο από το αγελαδινό γάλα, μιάμιση φορά περισσότερο σίδηρο από το βοδινό συκώτι, τρεις φορές περισσότερο φώσφορο από το αυγό, περισσότερη πρωτεΐνη από το κοτόπουλο, το συκώτι ή το μπιφτέκι και περισσότερη νιασίνη (Β3) από το μαύρο ψωμί.

Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 30Το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελών, οι λαχανίδες, έχουν φυτοχημικά κατά του καρκίνου, το σημαντικότερο δε είναι η έκθεσή μας στον ήλιο. Το να λιαζόμαστε πάντα τον χειμώνα είναι κατά της οστεοπόρωσης και της γρίπης.

     Το κυριότερο είναι τα φυτοχημικά και ο συνδυασμός τους. Τα φυτοχημικά των τροφών αλληλεπιδρούν με τα φυτοχημικά των άλλων ανεπεξέργαστων τροφών και των χημικών του σώματος. Γίνεται μια ατελείωτη επεξεργασία, που φτάνει έως την ενεργοποίηση των γονιδίων μας.

    Τα συμπληρώματα τροφών δεν είναι πανάκεια και καλύτερα να τρώμε ανεπεξέργαστες τροφές. Τα χημικά συμπληρώματα διατροφής δεν μας οδηγούν σε μακροζωία και μακροχρόνια έχουν παρενέργειες που δεν φαίνονται άμεσα.

     Οι ζωικές τροφές όχι μόνο δεν υπερέχουν σε θρεπτικά στοιχεία από τις φυτικές τροφές, αλλά είναι και η αιτία πολλών ασθενειών. Αντιθέτως, οι φυτικές τροφές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, φυτοχημικά και ιχνοστοιχεία.

     Λαχανικά που συνιστά το Ιπποκρατικό Ινστιτούτο για πράσινους χυμούς:

Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 31Άλφαλφα, βλαστάρια φασολιών, φύλλα από παντζάρι, λάχανο, φύτρα από λάχανο, σέλινο, πράσο, αγγούρι, ραδίκι, άγριο ραδίκι, πράσινη πιπεριά, μαρούλι, μαϊντανός, άνηθος, σπανάκι, γογγύλι.

Ιάπωνες γιατροί (JapaneseJournalofExperimentalMedicinein 1974) ανακάλυψαν ότι λαχανικά της θάλασσας, όπως τα φύκια, μειώνουν σημαντικά τους καρκινικούς όγκους. Μπορούμε στη χώρα μας να βρούμε τα φύκια Spirulina, αλλά και άλλα φύκια και θαλασσινά, λαχανικά φρέσκα ή αποξηραμένα όπως: arame, hiziki, kombu, hori, wakame, kelp και dulse, στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, τα οποία περιέχουν τις κυριότερες βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία αλλά και φυτοχημικά τα οποία βοηθούν. Στο ιπποκρατικό Ινστιτούτο τα κυρίαρχα λαχανικά θαλάσσης που χρησιμοποιούν είναι, kelp και dulse.

Μια δική μου συνταγή για τέλεια σαλάτα: αγγούρι, ντομάτα, μαρούλι, μαϊντανός, άνηθος, φύτρα φασόλια μαυρομάτικά, φύτρα από μπρόκολο, φύτρα από ηλιόσπορο, φύτρα από ροβίτσα ή φύτρα από σουσάμι, αμύγδαλα, μαγιά μπύρας σε νιφάδες, φύτρο σιταριού, ελιές, τζίντζερ, λάδι, λίγο βιολογικό ξύδι.

Σπόροι στη διαδικασία βλάστησης, λαχανικά, φρούτα οδηγούν στην απόλυτη υγεία

Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 32Τα φύτρα από σπόρους είναι η ανώτερη τροφή που μπορούμε να φάμε, δίνουν στα κύτταρά μας ένζυμα, βιταμίνες, φυτοχημικά και φυτοθρεπτικά στοιχεία που έχει το φυτό που δημιουργεί ο σπόρος, αλλά, το κυριότερο, γεμίζει τα κύτταρα με ηλεκτρομαγνητικά φορτία απολύτως αναγκαία για την καλή επιβίωσή μας.

Η διαδικασία της βλάστησης, που ενεργοποιείται με το βρέξιμο των σπόρων, ενεργοποιεί τα ένζυμα τα οποία υπάρχουν στους σπόρους, ενώ απενεργοποιείται η τρυψίνη, μια ουσία που εμποδίζει τους σπόρους να φυτρώσουν και χρειάζεται μεγάλη ποσότητα ενέργειας και ενζύμων να απενεργοποιηθεί.

  Η ενεργοποίηση και η δημιουργία βιταμίνης C με τη διαδικασία του φυτρώματος είναι τα διαβατήρια που βοηθούν τον σίδηρο, το ασβέστιο και τα άλλα μέταλλα και ιχνοστοιχεία να μπουν μέσα στα κύτταρά μας.

Τα βλαστάρια σπόρων που μόλις έχουν φυτρώσει πολλαπλασιάζουν την ποσότητα βιταμινών. Τα βλαστάρια είναι ένα δυνατό ξέσπασμα της φύσης και κρύβουν μέσα τους τεράστια ενέργεια. Τα φυσικά φυτοχημικά στοιχεία που περιέχουν τα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελών, το λάχανο, το κουνουπίδι βοηθούν στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων.

    Πώς παρασκευάζουμε φύτρα από σπόρους:

Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 33Βάζουμε τους σπόρους το βράδυ σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό, το πρωί τοποθετούμε τους σπόρους σε ένα μεγάλο σουρωτήρι ή μπορούμε να τους βάλουμε σε ένα βάζο και να το δέσουμε με ένα τούλι από μπομπονιέρα και να το γυρίσουμε ανάποδα, έτσι ώστε να φύγει το νερό. Οι σπόροι για να φυτρώσουν χρειάζονται υγρασία, αλλά δεν φυτρώνουν αν είναι μέσα στο νερό.

Στη συνέχεια βρέχουμε τους σπόρους, τρεις φορές την ημέρα, έως ότου αρχίσει να φαίνεται το φύτρο, τότε αφού είναι εντελώς στεγνά τα βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο στο ψυγείο και τα τρώμε σκέτα ή σε σαλάτα, συντηρούνται δε στο ψυγείο μία εβδομάδα. Τα φύτρα από ηλιόσπορο χρειάζονται μόνο τέσσερις ώρες στο νερό. Τα καρύδια τα βάζουμε με το τσόφλι για πέντε ημέρες στο νερό (αλλάζουμε το νερό κάθε μία ή δύο ημέρες), τα αμύγδαλα, βάζουμε την ψίχα στο νερό για δύο ημέρες. Τα καρύδια και τα αμύγδαλα τα τρώμε χωρίς να περιμένουμε να βγάλουν φύτρο, έχουν ενεργοποιηθεί τα ένζυμα και έχουν πολλαπλασιαστεί οι βιταμίνες με την υγρασία.

Κάθε κύτταρο φυτού έχει ένα μαγνητικό πεδίο, το οποίο έρχεται σε επικοινωνία με το μαγνητικό πεδίο των δικών μας κυττάρων και περνά την ενέργειά του στον οργανισμό μας (όταν γράφουμε «ενέργεια» δεν εννοούμε θερμίδες, εννοούμε την ζωτική ενέργεια, που οι αρχαίοι Έλληνες αποκαλούσαν Αιθέρα, οι Ινδοί Πράνα και οι Κινέζοι Τσι). Όταν η τροφή που παίρνουμε θερμανθεί, το μαγνητικό πεδίο των κυττάρων καταστρέφεται και κατ’ αυτόν τον τρόπο εμείς χάνουμε τη ζωτική ενέργεια που περιέχει.

Τα ένζυμα επίσης που περιέχουν οι τροφές καταστρέφονται με το μαγείρεμα. Τα ένζυμα παίζουν σημαντικότατο ρόλο για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας και η έλλειψή τους είναι η κύρια αιτία για τις ανίατες ασθένειες που είναι η βασική αιτία θανάτων και ταλαιπωρίας της ανθρωπότητας.

Όλα τα παραπάνω είναι αποσπάσματα από το βιβλίο μου “Μιά Ζωή Γεμάτη Φως”, οπού υπάρχουν πολλές μελέτες κορυφαίων καθηγητών που εξηγούν τι πρέπει να τρώμε για κάθε ασθένεια και εξηγούν αναλυτικά γιατί πρέπει να τρώμε ωμές ακατέργαστες τροφές.

Για να έχουμε όμως υγεία και ευεξία δεν αρκεί μονο η διατροφή, αλλά χρειάζεται να θρέψουμε την ψυχή μας, να επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνειδητό μας, να απελευθερωθούμε από τα αρνητικά συναισθήματα και να ξεμπλοκάρουμε τους ενεργειακούς μας μεσημβρινούς και τα ενεργειακά μας κέντρα, ακολουθώντας τα εξής βήματα:

1. Μύηση στην αγάπη χωρίς όρους. Βλέποντας τα μάτια ενός ανθρώπου που διακατέχεται από αγάπη χωρίς όρους, στα μάτια του βλέπετε τον καθρέφτη του εαυτού σας και τον αγαπάτε πραγματικά. Τα χέρια ενός ανθρώπου που διακατέχεται από αγάπη χωρίς όρους, βγάζουν φωτόνια με την πληροφορία της ενότητας των πάντων (σύμφωνα με τον William Tiller καθηγητή του Stanford University) και αισθανόμαστε ασφαλείς, και σιγά σιγά αλλάζουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τους άλλους
2. Η βαθύτερη και μονιμότερη μύηση στην αγάπη επιτυγχάνεται με την βοήθεια και τη φωτίση του Αγίου Πνεύματος που είναι η πραγματική σύνδεση με τον Δημιουργό μας. Είναι το Πνεύμα του Θεού που μας γεμίζει φως μας κάνει και αισθανόμαστε την ενότητα των πάντων, την ασφάλεια, την γαλήνη ότι είμαστε στα χέρια του Δημιουργού. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε ότι εδώ στο χωροχρόνο τα πάντα είναι σκιές, αντίγραφα του πραγματικού μας εαυτού πού είναι ενωμένος με την Πηγή μας.

Μόνο με τα μυστήρια η ψυχή μας συνδέεται με τον Πατέρα με τον Κύριο και λαμβάνει άπειρη φωτίση, δύναμη, αγάπη ασφάλεια. Το Άγιο Πνεύμα το οποίο λαμβάνουμε με την συμμετοχή μας στα μυστήρια και τις τελετές της θρησκείας μας κι όταν ακολουθούμε το λόγο του Κυρίου, που είναι οι προδιαγραφές του Δημιουργού μας.
Με την εξομολόγηση καθαρίζουμε από κάθε αμαρτία το αστρικό μας σώμα απαλλάσσεται από κάθε ψεγάδι και ενδύεται και δονείται στις συχνότητες του φωτός και της υπέρτατης αγάπης που μας δίνει ο Κύριος στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας.

Η απαλλαγή μας από κάθε αρνητική σκεπτομορφή που δημιουργείται από τα αρνητικά βιώματα στη ζωή μας, καθώς και εισαγωγή μας στον κόσμο του φωτός, της υπέρτατης μύησης στην αγάπη που λαμβάνουμε με τη θεία κοινωνία στέλνει την ψυχή μας (που αποτελείται από το αστρικό, το αιθερικό, το ουράνιο και το κεθερικό σώμα) κατευθείαν στο Παράδεισο όταν φύγουμε από το χωροχρόνο.

Αν συνειδητοποιούσαμε τι πραγματικά μας προσφέρουν τα μυστήρια της εξομολόγησης και της Θείας Κοινωνίας δεν θα κάναμε τίποτα άλλο, παρά να εξομολογούμαστε και να κοινωνάμε συνεχώς, διότι η δύναμη, η ασφάλεια, η πληρότητα και η αγάπη που αισθανόμαστε είναι απερίγραπτη. Αυτοί που το κάνουν και δεν το αισθάνονται το κάνουν τυπικά, έχουν κλειστή την καρδιά τους και δεν έχουν μυηθεί στην αγάπη.
Μπορώ να σας βοηθήσω στην μύηση αυτή, με τις εκπομπές μου που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr και με τα σχεδόν δωρεάν σεμινάρια που κάνω παντού.

3. Χρειάζεται να επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητο μας, διότι το 90% των πληροφοριών που έχει και αποτελούν το φίλτρο που βλέπουμε την πραγματικότητα μας προέρχεται από την σύλληψη μας έως την ηλικία των έξη ετών. Τότε ο εγκέφαλος είναι σε υποσυνείδητη κατάσταση απορροφά και επεξεργάζεται 2,000,000 ψηφία το δευτερόλεπτο, ενώ στη συνειδητή κατάσταση μόνο 40 ψηφία και το σημαντικότερο στην ηλικία από την σύλληψη έως έξη ετών δεν έχει αναπτυχθεί ο πνευματικός εγκέφαλος και λαμβάνουμε για πραγματικότητα ότι βλέπουμε ή ακούμε. Κατ’ αυτό τον τρόπο λαμβάνουμε για απόρριψη την διαμάχη, την απουσία ή την αυστηρότητα των δικών μας. Ακούγοντας τα cd από τα βιβλία μου κάθε βράδυ όταν πέσουμε για ύπνο, όπου ο εγκέφαλος μας πέφτει σε υποσυνείδητη κατάσταση επαναπρογραμματίζουμε το υποσυνείδητό μας, σβήνουμε τα περιοριστικά μας πιστεύω και στη θέση τους βάζουμε θετικότατες εκφράσεις που ονομάζουμε Alphamatics.
4. Ο άνθρωπος είναι ενέργεια η οποία βγαίνει από βρύσες που ονομάζουμε ενεργειακά κέντρα (chakras) και κυκλοφορεί σε ποτάμια που ονομάζουμε μεσημβρινούς. Όταν βιώνουμε αρνητικά συναισθήματα τα ενεργειακά κέντρα και οι ενεργειακοί μεσημβρινοί μπλοκάρονται. Ξεμπλοκάρουμε τα ενεργειακά κέντρα και του ενεργειακούς μεσημβρινούς που είναι τα ποτάμια με την ενέργεια που μπλοκάρεται ανάλογα το συναίσθημα που έχουμε. Αν βιώνουμε θυμό μπλοκάρεται ο μεσημβρινός του ύπατος και της χολής τον οποίο τον ξεμπλοκάρουμε με τις οδηγίες που σας αναγράφουμε στο βιβλίο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως».

Η λύση για όλα τα προβλήματα μας είναι η αγάπη χωρίς όρους, είναι ο κώδικάς που μας κάνει να αισθανόμαστε την ενότητα των πάντων και να αισθανόμαστε ασφαλείς, μας βγάζει από το φθαρτό, και μας πηγαίνει στο άφθαρτο, μας κάνει όμοιους με τον Πατέρα μας, δημιουργούς να μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, να κάνουμε θαύματα.

Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία, με φύτρα και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Διαδικασία παραγωγής φύτρων 34Όλα τα παραπάνω είναι αποσπάσματα  από το νέο μου βιβλίο και από τα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα»,  «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», «Η Πηγή των Πάντων».

Τα τρία βιβλία μου σας βοηθούν όσο δεν φαντάζεστε εκτός από την ηρεμία την αγάπη την ασφάλεια που θα σας γεμίσουν, περιέχουν τους μεσημβρινούς που μπορείτε να ξεμπλοκάρεται  για να είστε καλύτερα, αλλά κυρίως περιέχουν cd που επαναπρογραμματίζουν το υποσυνείδητό και σας βοηθούν να αισθάνεστε καλυτέρα και να μην μπαίνετε σε συναγερμό

Τα βιβλία μπορώ να τα στείλω με έκπτωση  έξοδα αποστολής πληρωμένα  http://www.afotopoulos.gr/arthra/276-ta-tr-ia-moy-vivlia-mia-zvh-gemati-fos-etsi-ginetai-to-thavma-h-phgh-ton-pantvn

επικοινωνήστε μαζί μου στο 6977349766 ή στείλτε τη διεύθυνση και το κινητό σας είμαι στη διάθεση σας.

Για όποιο πρόβλημα υγείας έχετε να απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας.

Εφαρμόζοντας ότι λέει ο γιατρός σας μπορείτε παράλληλα να λαμβάνετε βοήθεια διαβάζοντας τα βιβλία μου θα βρίσκεται τρόπους να απαλλάσσεστε από τα αρνητικά σας συναισθήματα αλλά και να ξεμπλοκάρετε τους μεσημβρινούς σας που είναι ποτάμια που κυκλοφορεί η ενέργεια, οι οποίοι έχουν μπλοκαριστεί από τα αρνητικά συναισθήματα αυτά. Α-σθένεια σημαίνει α στερητικό του σθένους.

Σθένος είναι η δύναμη η ενέργεια. Α- ρρώστεια σημαίνει ά στερητικό του ρώστους που σημαίνει δύναμη – ενέργεια. Όταν σε ένα όργανο του στερούμε την ενέργεια τότε αυτό ασθενεί, αρρωσταίνει. Την ενέργεια την στερούμε με τα συνειδητά ή υποσυνείδητα αρνητικά μας συναισθήματα.

Τα βιβλία μου περιέχουν cd που επαναπρογραμματίζουν το υποσυνείδητο, γεγονός που σας βοηθά να μεταφράζετε πιο θετικά τα γεγονότα και να μην μπαίνετε σε συναγερμό. Περιέχουν απόψεις μεγάλων επιστημόνων που σας βοηθούν να κατανοήσετε ότι απαλλασσόμενοι από τα αρνητικά συναισθήματα, το άγχος αισθάνεστε καλύτερα και υγεία σας βελτιώνετε, ακολουθώντας πρωταρχικά ό,τι σας λέει ο γιατρός σας.

Τα βιβλία μου που μπορώ να σας τα στείλω με έκπτωση και έξοδα αποστολής δωρεάν. Επίσης μπορώ να σας εξηγήσω τα βιβλία μου από κοντά, αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου καλέστε στο 6977349766.

Αλέξης Φωτόπουλος

Συγγραφέας – Ερευνητής.

Στην Ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr., που είναι πλήρως ανακαινισμένη θα βρείτε τα πάντα για την υγεία και ευτυχία σας.

Βλέπετε όλοι το κανάλι μου στο YouTube: Αλέξιος Φωτόπουλος, θα σας αλλάξει τη ζωή, σας κάνει να πετάτε από υγεία και χαρά.

 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
,

Δίδονται συνεχώς  σχεδόν δωρεάν σεμινάρια (αφήνει κάτι όποιος θέλει για το κόστος της αίθουσας) Ναυαρίνου 9 και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Τα σεμινάρια ανακοινωνόταν στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr να έρχεστε χωρίς να κλείνετε θέση.

Στο άρθρο μου: http://www.afotopoulos.gr/arthra/233-h-therapeia-tvn-pantvn-ta-aitia-olvn-astheneivn-kathvs-kai-tropos-pou-mporoume-na-autotherapeutoume-na-ehoume-telies-sheseis-kai-afthonia θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για τα προβλήματα που σας απασχολούν.

Σημείωση: Όλα τα γραφήματα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μου, η στο facebook είναι από το βιβλίο μου Μια Ζώη γεμάτη Φως, είναι πνευματικά μου διακαιώματα, και απαγορεύεται η χρησιμοποιήση τους (για άρθρα η έκδοση εντύπων)  χωρίς την άδεια μου. Εννοείτε βέβαια ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε όλοι για να ξεμπλοκάρετε τους ενεργειακούς μεσημβρινούς σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά.

Αποποίηση: Βέβαια, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τα παραπάνω  γραφόμενα είναι μεν απόψεις μεγάλων καθηγητών πανεπιστημίου, ερευνητών, κινέζικη ιατρική που εφαρμόζεται με επιτυχία χιλιετηρίες, είναι πρακτικές που εφάρμοσα και έγινα καλά από την σκλήρυνση κατά πλάκας, που έπασχα, και βοηθώ και έχω βοηθήσει πάρα πολλούς να απαλλαγούν από τα αρνητικά τους συναισθήματα και να αυτοθεραπευτούν. Όμως, οι απόψεις αυτές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους γιατρούς σας, που άλλωστε μόνο σε αυτούς η πολιτεία έχει δώσει επίσημα την άδεια να εξασκούν ιατρική. Άρα, ό,τι γράφεται σε αυτό το βιβλίο είναι μόνο για ενημέρωσή σας. Όταν έχετε προβλήματα υγείας, καλείστε να απευθύνεστε πρώτα στον γιατρό σας και παράπλευρα, αν επιθυμείτε, μπορείτε να απευθύνεστε σε πνευματικούς-ενεργειακούς ή εναλλακτικούς θεραπευτές, για να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τρόπο ζωής και να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα. Καλό είναι, επίσης, να συνεργάζεσθε με τον γιατρό σας, ώστε να αλλάζετε τον τρόπο ζωής σας, να γίνετε καλά  και να αποφεύγετε τα πολλά φάρμακα, τα οποία βλάπτουν μακροχρόνια την υγεία σας και καταστρέφουν τα ταμεία μας και την Εθνική οικονομία.

afotopoulos

afotopoulos

Leave a Reply

Σχετικά με το Κύριο Αλέξη Φωτόπουλο

Ο Αλέξης Φωτόπουλος γεννήθηκε στο Στενό Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. 

Περισσότερα

Προτεινόμενα

Ακολουθήστε μας