Ενδυναμώστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ενδυναμώστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα 1Ο σημαντικότερος λόγος που μειώνεται η ισχύς του ανοσοποιητικού μας συστήματος είναι τα αρνητικά συναισθήματα. Όταν διακατεχόμαστε από αρνητικά συναισθήματα, όπως η θλίψη, ο θυμός, ο φόβος, η ζήλια, οι ενοχές, ή αρνητικές καταστάσεις όπως το άγχος, η ανησυχία, η ανασφάλεια, τα οποία είναι συναισθήματα και καταστάσεις που έχουν βάση τον φόβο, τότε το ανοσοποιητικό μας σύστημα απενεργοποιείται. Αυτό συμβαίνει διότι όλα τα αρνητικά συναισθήματα που έχουν βάση τον φόβο θέτουν σε συναγερμό τον ερπετικό μας εγκέφαλο, ο οποίος ετοιμάζεται να τεθεί σε θέση μάχης ή φυγής (flight or fight), για να πετύχει δε στην πάλη ή φυγή απενεργοποιεί άμεσα το ανοσοποιητικό και το πεπτικό σύστημα, τα οποία καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ενέργειας.

Για αυτό το πρώτο που πρέπει να κάνουμε για δυναμώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι να απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα με τον τρόπο που σας αναφέρουμε σε άλλα άρθρα τις ιστοσελίδας (EFT, ξεμπλοκάρισμα μεσημβρινών, άνοιγμα – εναρμόνιση των ενεργειακών κέντρων, healing code, Emotional Code, με το cd με τα Alphamatics που υπάρχει στο βιβλίο μου «έτσι γίνεται το θαύμα»). Ένας άλλος παράγοντας που καθορίζει την ποιότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος είναι η κατάσταση του λεπτού εντέρου. Το 60% των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος δημιουργούνται στο λεπτό έντερο, η λήψη προβιοτικών και μάλιστα η κατανάλωση κεφίρ που περιέχει το προβιοτικό acidophilus lactobacillus βοηθά στην επιδιόρθωση αλλά και την εναρμόνιση της χλωρίδας του εντέρου και κατ’ αυτό τον τρόπο βοηθά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η κατανάλωση επίσης ζωικών πρωτεϊνών καταναλώνουν το ένζυμο πρωτεάση που χρειάζεται το ανοσοποιητικό σύστημα για να καταπολεμήσει το πρωτεϊνικό περίβλημα των ιών. Για αυτό το λόγο όταν έχουμε φλεγμονή στις αμυγδαλές με υψηλό πυρετό και απέχουμε από φαγητό και νερό για τρείς ημέρες ο πυρετός πέφτει και η φλεγμονή εξαφανίζεται (ξηρασία).

 • Ενδυναμώστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα 2Η εχινάτσια τονώνει την άμυνα του οργανισμού, βοηθά στην ψωρίαση, και στον έρπη, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, διεγείρει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και τη δίνουμε έξη εβδομάδες και την αντικαθιστούμε με πρόπολη και ύστερα από διάλειμμα ενός μηνός συνεχίζουμε. Συνδυασμός εχινάτσιας με τζίντζερ ή πιπέρι καγιέν (κόκκινο πιπέρι) είναι πολύ δυνατός για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Η δοσολογία που δίνουν οι ομοιοπαθητική για την εχινάτσια είναι 20 σταγόνες για τους μεγάλους και δέκα για τα παιδία, προσωπικά παίρνω μεγαλύτερη δόση εχινάτσιας σε συνδυασμό με μεγάλης ποσότητας πιπερόριζας, όταν βλέπω ότι υπάρχει κίνδυνος να κολλήσω κάποια ίωση από τα παιδία μου και κατά αυτό τον τρόπο την ξεπερνώ.
 • Ενδυναμώστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα 3Η πρόπολη είναι αντιφλεγμονώδες, ανεβάζει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι φυσικό αντιβιοτικό και σκοτώνει τα μικρόβια και κατά αυτό τον τρόπο σταματά τη βλέννα (ο οργανισμός μας παράγει βλέννα για να εξοντώσει τη βλέννα)
 • Ενδυναμώστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα 4Η βιταμίνη C είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους του οργανισμού κατά των ιώσεων. Θα τη βρείτε σε μεγάλες συγκεντρώσεις σε ωμές κόκκινες και πράσινες πιπεριές, ακτινίδια, μπρόκολο (στον ατμό), ωμό λάχανο, φράουλες, πορτοκάλια και χυμό ντομάτας
 • Αποτελεσματική για την αντιμετώπιση της γρίπης είναι η επαρκής ποσότητα βιταμίνης D η οποία ενεργοποιείται με έκθεση στον ήλιο.( η έξαρση το χειμώνα οφείλεται στην έλλειψη της βιταμίνης αυτής λόγω ανεπαρκούς έκθεσης στον ήλιο). Βιταμίνη D έχουν τα λιπαρά ψάρια, τα αυγά, το μουρουνέλαιο, τα δημητριακά, για να μετατραπεί δε σε ενεργό μορφή χρειάζεται έκθεση του δέρματος στον ήλιο. Η έκθεση στον ήλιο για 10 έως 15 λεπτά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, προσφέρει ικανοποιητικές ποσότητες βιταμίνης D στον οργανισμό.
 • Ενδυναμώστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα 5Το ginger ή πιπερόριζα είναι μια καταπληκτική τροφή που βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα ιδίως σε συνδυασμό με την εχινάτσια (Echinacea). Σύμφωνα με την Dr Janet Maccaro το ginger βοηθά την πέψη, τα αναπνευστικά προβλήματα, το πεπτικό σύστημα, αλλά και το κυκλοφορικό. Το τζίντζερ και το πιπέρι καγιέν (κόκκινο πιπέρι) είναι αντιφλεγμονώδες και βλεννολητικό είναι και η εχινάτσια και η πρόπολη αλλά και βελτιώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Ενδυναμώστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα 6Η quercetin μια ουσία που περιέχεται στα κόκκινα μήλα, το κόκκινο κρεμμύδι, την κάπαρη, είναι βλεννολητικό, και αντισταμινικό με αποτέλεσμα να μειώνει την βλέννα όταν έχουμε συνάχι. Βοηθά στις αλλεργίες (κάνει θαύματα με βιταμίνη C και το Bromelain) διότι είναι αντισταμινικό και αντιφλεγμονώδες. Ο ψευδάργυρος επίσης βοηθά στη μείωση των βλεννών.

Συμπέρασμα: Κύρια αιτία που απενεργοποιείται το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι τα αρνητικά συναισθήματα. Ουσίες και τροφές που ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι: το τζίντζερ ή το πιπέρι καγιέν (κόκκινο πιπέρι) σε συνδυασμό με εχινάτσια, και η πρόπολη. Επίσης το β-καροτένιο (καρότα, σπανάκι, μπρόκολο), τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, το σκόρδο, η βιταμίνη D, οι βιταμίνες Α, C,Ε και τα προβιοτικά Lactobacillus acidophilus.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΜΑΤΑ  κυρίως από το βιβλίο μου «Μια Ζωή Γεμάτη Φως».

Είναι σημαντικό για όλους όμως να αποκτήσετε και τα τρία βιβλία για να αλλάξετε την ζωή σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά όπως έκανα εγώ, για αυτό αν παραγγείλετε και τα τρία βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και η «Πηγή των Πάντων» σας τα στέλνω με  μεγάλη έκπτωση  και χωρίς να σας χρεώνω έξοδα αποστολής. Αν θέλετε να παραγγείλετε δεν έχετε παρά να στείλετε μήνυμα την διεύθυνση και το κινητό σας ή να τηλεφωνήσετε στο 6977349766.

Και στα τρία βιβλία υπάρχουν cd, που σας βοηθούν να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο σας, να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας. Επίσης στα βιβλία και στα σεμινάρια μου αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα και να αυτοθεραπευτείτε σε ενεργειακό επίπεδο και στη συνέχεια σε σωματικό επίπεδο από προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, στη μέση, στον αυχένα, στα γόνατα, στο ισχίο, στο στομάχι, στη χολή, αυτοάνοσα νοσήματα, συχνοουρίας, προβλήματα σπαστικής κολίτιδας ή δυσκοιλιότητας, ιγμορίτιδας, ροχαλητού, πρόβλημα καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδες, αϋπνία, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, διακοπή περιόδου, αρρυθμία, ταχυκαρδία, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, δύσπνοιες, αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα στη χολή, χοληστερίνη.(βέβαια για οποιαδήποτε θέμα υγείας έχετε θα απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας, ενώ παράλληλα σε πνευματικό, νοητικό και ενεργειακό επίπεδο θα απαλλάσσεστε από τις συνθήκες που σας οδήγησαν στην ασθένεια και θα αυτοθεραπεύστε).

Είμαι πάντα δίπλα σας για να απελευθερωθούμε από όλα τα προβλήματα μας, να πετάξουμε από υγεία και χαρά και να οδηγηθούμε στο φως.

Με άπειρη, χωρίς όρους αγάπη

Αλέξης Φωτόπουλος

Συγγραφέας – Spiritual Healer

Τηλέφωνα: 6977349766, 6909193329, Ιστοσελίδα: www.afotopoulos.gr, email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
,

Facebook: Alexios Fotopoulos, Αλέξιος Φωτόπουλος, Alexis Fotopoulos, Αλέξης Φωτόπουλος

Ομάδες Facebook: «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», «Μπορούμε όλοι να αυτοθεραπευτούμε και να οδηγηθούμε στο Φως», «Ζωή Γεμάτη Φως» και «Η Πηγή των Πάντων».

Σελίδες Facebook: «Αλέξης Φωτόπουλος», «Αυτοθεραπεία, Υγεία, Ευτυχισμένες σχέσεις, Αφθονία».

Δωρεάν σεμινάρια (αφήνει κάτι όποιος θέλει για το κόστος της αίθουσας) Ναυαρίνου 9 και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας. Τα σεμινάρια ανακοινωνόταν στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr να έρχεστε χωρίς να κλείνετε θέση.

Στο άρθρο μου: http://www.afotopoulos.gr/arthra/233-h-therapeia-tvn-pantvn-ta-aitia-olvn-astheneivn-kathvs-kai-tropos-pou-mporoume-na-autotherapeutoume-na-ehoume-telies-sheseis-kai-afthonia θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για τα προβλήματα που σας απασχολούν.

Αποποίηση: Βέβαια, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τα παραπάνω  γραφόμενα είναι μεν απόψεις μεγάλων καθηγητών πανεπιστημίου, ερευνητών, κινέζικη ιατρική που εφαρμόζεται με επιτυχία χιλιετηρίες, είναι πρακτικές που εφάρμοσα και έγινα καλά από την σκλήρυνση κατά πλάκας, που έπασχα, και βοηθώ και έχω βοηθήσει πάρα πολλούς να απαλλαγούν από τα αρνητικά τους συναισθήματα και να αυτοθεραπευτούν. Όμως, οι απόψεις αυτές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους γιατρούς σας, που άλλωστε μόνο σε αυτούς η πολιτεία έχει δώσει επίσημα την άδεια να εξασκούν ιατρική. Άρα, ό,τι γράφεται σε αυτό το βιβλίο είναι μόνο για ενημέρωσή σας. Όταν έχετε προβλήματα υγείας, καλείστε να απευθύνεστε πρώτα στον γιατρό σας και παράπλευρα, αν επιθυμείτε, μπορείτε να απευθύνεστε σε πνευματικούς-ενεργειακούς ή εναλλακτικούς θεραπευτές, για να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τρόπο ζωής και να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα. Καλό είναι, επίσης, να συνεργάζεσθε με τον γιατρό σας, ώστε να αλλάζετε τον τρόπο ζωής σας, να γίνετε καλά  και να αποφεύγετε τα πολλά φάρμακα, τα οποία βλάπτουν μακροχρόνια την υγεία σας και καταστρέφουν τα ταμεία μας και την Εθνική οικονομία.

 

afotopoulos

afotopoulos

Leave a Reply

Σχετικά με το Κύριο Αλέξη Φωτόπουλο

Ο Αλέξης Φωτόπουλος γεννήθηκε στο Στενό Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. 

Περισσότερα

Προτεινόμενα

Ακολουθήστε μας