Μπορούμε να αυτοθεραπευτούμε από την ψωρίαση

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Μπορούμε να αυτοθεραπευτούμε από την ψωρίαση 1Η ψωρίαση, είναι αυτοάνοση νόσος κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα παράγει αντισώματα, τα οποία επιτίθενται στο δέρμα.

Η κύρια αιτία των αυτοάνοσων νοσημάτων και της ψωρίασης  είναι ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα παραπλανιέται και επιτίθεται στον ίδιο τον οργανισμό μας. Στην περίπτωση της ψωρίασης επιτίθεται στο δέρμα

    Γιατί όμως το ανοσοποιητικό μας σύστημα παραπλανιέται;Διαμέσου του ενεργειακού κέντρου του καρδιακού πλέγματος ρυθμίζεται το ανοσοποιητικό σύστημα στο να εντοπίζει τι αποτελεί τον εαυτό μας και τι ξένο σώμα (self – non self). Εδώ βρίσκεται η αιτία όλων των αυτοάνοσων νοσημάτων από τα έντονα αρνητικά συναισθήματα που μας διακατέχουν.
Το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς ή καρδιακού πλέγματος στέλνει ηλεκτρομαγνητικά μηνύματα (διαμέσου των nadis, που είναι ενεργειακά κανάλια) στις πηγές του ανοσοποιητικού συστήματος και κυρίως στον θύμο αδένα που είναι υπεύθυνος για την ενεργοποίηση των κυττάρων Τ Λεμφοκυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία κατευθύνουν το ανοσοποιητικό σύστημα στον στόχο τους. Όταν νιώθουμε αρνητικά συναισθήματα και κυρίως θυμό, μπλοκάρεται το κέντρο της καρδιάς και ο θύμος αδένας, τα Τ Λεμφοκύτταρα του θύμου αδένα παραπλανούνται και δίνουν εντολή στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να παράγουν αντισώματα και να επιτεθούν στο δέρμα και να δημιουργήσουν ψωρίαση.

Μπορούμε να αυτοθεραπευτούμε από την ψωρίαση 2Κύρια αιτία των αυτοάνοσων νοσημάτων  και ιδίως της ψωρίασης είναι ο θυμός μια διαδικασία που μπαίνει συνειδητά ή υποσυνειδητα ο οργανισμός μας για να αντιμετωπίσει τον φόβο που υποσυνειδητά νιώθουμε. Ο φόβος αυτός είναι ο φόβος απόρριψης που από παρανόηση του υποσυνειδητού μας βιώνουμε μικροί.

Γιατί νοιώθουμε φόβο απόρριψης; γιατί μπαίνουμε σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού και τότε το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται πάνω μας; ιδού η αιτία:
Αν οι γονείς δεν έχουν μυηθεί στην αγάπη χωρίς όρους, με συνέπεια να διακατέχονται από ανασφάλεια, αν διαφιλονικούν μεταξύ τους, αν απουσιάζουν, αν είναι αυστηροί μαζί μας, αν δείχνουν αδυναμία σε ένα από τα αδέλφια μας, τότε δεν μυούμαστε στην αγάπη και λάμβάνουμε για απόρριψη κάθε τους άρνηση σε αυτό που ζητάμε. Με αποτέλεσμα να διαταράσσεται το στοιχείο της φωτιάς και να μπλοκάρεται η ενέργεια στην καρδιά μας, στο λεπτό έντερο, στο περικάρδιο και τον μεσημβρινό του τριπλού θερμαστή τα οποία προκαλούν διαταραχή σ’ όλο το νευρικό μας σύστημα.
Η μη μύηση στην αγάπη μας ρίχνει στη δίνει του χωροχρόνου, στο να αισθανόμαστε ξεκομμένοι και να αισθανόμαστε ανασφάλεια, γεγονός που διαταράσσει την ισορροπία του στοιχείου της γης που μπλοκάρει την ενέργεια στους μεσημβρινούς του στομάχου και της σπλήνας και μας προκαλεί προβλήματα στο στομάχι, φουσκώματα, όλα τα γυναικολογικά προβλήματα και ψωρίαση.
Η ανασφάλεια μας δημιουργεί θλίψη, που είναι διαταραχή του στοιχείου του μετάλλου σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική, το οποίο μας μπλοκάρει την ενέργεια στον μεσημβρινό του πνεύμονα και του παχέος εντέρου, με αποτέλεσμα να έχουμε προβλήματα στο παχύ έντερο, προβλήματα στο αναπνευστικό μας σύστημα και όλα τα δερματολογικά προβλήματα.
Η θλίψη μας δημιουργεί φόβο που προκαλεί διαταραχή στο στοιχείο του νερού, το όποιο μπλοκάρει τους μεσημβρινούς της ουροδόχου κύστης και των νεφρών, με αποτέλεσμα να έχουμε όλα τα προβλήματα στο ουροποιητικό μας σύστημα, στη σπονδυλική μας στήλη, ιδιαιτέρως στον αυχένα και στην μέση, πίεση, κακή λειτουργία στα νεφρά (ουρικό οξύ), αϋπνίες, συχνουρίες, ακράτεια.
Ο φόβος θέτει σε συναγερμό τον οργανισμό μας με την διαδικασία του θυμού, γεγονός που διαταράσσει το στοιχείο το ξύλου και μπλοκάρει τη ροή της ενέργειας στους μεσημβρινούς της χολή και του ύπατος. Με αποτέλεσμα να έχουμε πονοκεφάλους, προβλήματα ακοής, προβλήματα στον αυχένα, πέτρες στη χολή, υψηλή χοληστερίνη, λιπώδη διήθηση στο συκώτι, προβλήματα στο θυρεοειδή αδένα, στο γόνατο, στο ισχίο, καθώς και όλα τα αυτοάνοσα, όπως η ψωρίαση.
Όλα αυτά που σας γράφω είναι απόψης των μεγαλύτερων επιστημών, αλλά το κυριότερο είναι και προσωπική μου εμπειρία, διότι είχα σκλήρυνση κατά πλάκας και αυτοθεραπεύτικα (αρχεία υπάρχουν στο Ιατρικό Κέντρο και στο κρατικό νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ όπου νοσηλεύτηκα).

   Οι επιστήμονες, όπως η Dr Candace Pert, υποστηρίζουν ότι όλες οι αυτοάνοσοι νόσοι, και το Hashimoto, οφείλονται σε καταπιεσμένα αρνητικά συναισθήματα. Οι καθηγητές νευροενδοκρινολογίας Dr Dhabhar και Dr McEwen υποστηρίζουν ότι οι στρεσογόνες ορμόνες που δημιουργούνται από την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των γονιδίων μας, όταν διακατεχόμαστε από αρνητικά συναισθήματα που έχουν βάση τον φόβο, δίνουν εντολή στους στρατιώτες του ανοσοποιητικού συστήματος, που υπάρχουν στη σπλήνα και στον μυελό των οστών μας, να βγουν από τον στρατώνα τους και να πάρουν θέσεις μάχης σε συγκεκριμένα σημεία, όπως είναι το δέρμα, οι αρθρώσεις, το γαστρεντερικό σύστημα κλπ.

Αν η φλεγμονή είναι στις αρθρώσεις, τότε παθαίνουμε αρθρίτιδα. Αν η φλεγμονή είναι στη μυέλη (το εξωτερικό περίβλημα) των νεύρων, παθαίνουμε σκλήρυνση κατά πλάκας και αν η φλεγμονή είναι σε συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου, παθαίνουμε νόσο του Αλτσχάιμερ ή Πάρκινσον.

Τα  αυτοάνοσα νοσήματα οφείλονται στο θυμό, ο οποίος μπλοκάρει το μεσημβρινό του ύπατος που οφείλεται στο θυμό, ο οποίος θυμός προκαλείται από φόβο απόρριψης. Στην ουσία ο θυμός είναι μια διαδικασία που το σώμα μας μπαίνει σε συναγερμό για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο από το φόβο. Ο φόβος μας στην πλειονότητα υποσυνείδητος, ο οποίος προέρχεται από τα γεγονότα που έχουν καταγραφεί στην αμυγδαλή του εγκεφάλου μας από την σύλληψη μας έως την ηλικία των 5 ετών (κατά την πλειονότητα όμως έως 3 ετών). Ο φόβος απόρριψης είναι η κύρια αιτία του φόβου μας αλλά και του θυμού που δημιουργείται από αυτό. Όταν είμαστε μικροί δεν έχουμε δημιουργήσει πνευματικό εγκέφαλο και λαμβάνουμε για πραγματικότητα ότι βλέπουμε, κατ’ αυτό τον τρόπο λαμβάνουμε για απόρριψη την διαμάχη, την αυστηρότητα, την κριτική, την απουσία των δικών μας. Τότε κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε κάποιες από αυτές τις συμπεριφορές (κριτική, απόρριψη, δυσκολίες στη ζωή) αμέσως φοβόμαστε και μπαίνουμε σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού.

Η λύση του προβλήματος είναι να απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα και κυρίως από τον θυμό, που κλείνει το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς, όπου εδρεύει ο ανώτερος εαυτός μας, η ψυχή μας. Η διακοπή της επικοινωνίας με τον ανώτερο εαυτό μας σημαίνει διακοπή της πρόσβασης με την Πηγή μας, σημαίνει διακοπή κάθε ενέργειας και αγάπης, σημαίνει ότι είμαστε όπως το κλήμα που έχει κοπεί από την άμπελο, με αποτέλεσμα να ξεραθεί και να καεί.

Αλλά και απενεργοποίηση του μπλοκαρίσματος στο μεσημβρινό του ύπατος.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα παύει να επιτίθεται στο δέρμα μας και να μας δημιουργεί ψωρίαση οταν: κάνουμε μαλάξεις στην μέσα  (LV 2) και ίδιο σημείο στην έξω πλευρά στη βάση του δακτύλου του ποδιού (SP 2)  που είναι ο μεσημβρινός της σπλήνας πάγκρεας.

Αναλυτικότερα  για να απαλλαγούμε από το θυμό που είναι η βασική αιτία για όλα τα αυτοάνοσα νοσήματα και της ψωρίασης, ξεμπλοκάρουμε τους μεσημβρινούς του θυμού που είναι ο μεσημβρινός του ύπατος και της χολής:

    Τις παραπάνω ασκήσεις πρέπει να τις επαναλαμβάνουμε αν θυμώνουμε γιατί τότε το πρόβλημα της ψωρίασης επανέρχεται. Για να μην θυμώνουμε πρέπει να γίνουν βαθύτερες αλλαγές μέσα μας και αυτό επιτυγχάνεται με την συμμετοχή μας κάθε Κυριακή στη Θεία Λειτουργία, και Θεία Κοινωνία, αλλά και με επαναπρογραμματισμό του υποσυνειδήτου που γίνεται με τα cd που έχω στα τρία βιβλία μου: «Έτσι Γίνεται το Θαύμα»,  «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και «Η Πηγή των Πάντων».

Μεσημβρινός ήπατος: κάνουμε ταυτόχρονα μαλάξεις (όσο δυνατά μπορούμε)  στα δύο άκρα του μεσημβρινού στην μέσα πλευρά της βάσης του μεγάλου δακτύλου του ποδιού (LV2) και αναμέσα στο τελευταίο και προτελευταίο πλευρό μας (LV14). Στη συνέχεια κρατόντας το ένα άκρο κάνουμε μαλάξεις και στα σημεία κάτω από το γόνατο στη μέσα πλευρά του ποδιού (LV 8)  και πάνω από τον αστράγαλο στη μέσα πλευρά του ποδιού (LV 5), σ όλα αυτά τα σημεία έχω ετικέττες και είναι εύκολο να τα βρείτε στο παρακάτω γράφημα του μεσημβρινού του ύπατος.

 

Μπορούμε να αυτοθεραπευτούμε από την ψωρίαση 3

Μεσημβρινός Χολής:  Ξεκινάμε τις μαλάξεις στο μεσημβρινό της χολής  δίπλα από το μάτι  (σημείο GB 1), πάνω από το μάτι, συνεχίζει στον κρόταφο, περνά πίσω στον αυχένα (GB 20, βοηθά στους πονοκεφάλους, ημικρανίες και αϋπνία), περνά από τους ώμους, δίπλα από τον αυχένα (σημείο GB 21, βοηθά στην κατάθλιψη)  και  στη βάση του προτελευταίου δάκτυλου (GB 43). Το καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται αν κάνουμε ταυτόχρονα μάλαξη στα σημεία  δίπλα από τον αυχένα (σημείο GB 21) και στη βάση του προτελευταίου δάκτυλου (GB 43).

13-MES.XOLHS

 

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε  απο Ψωρίαση.

H διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε  από τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι ανεπεξέργαστα φρούτα, λαχανικά, όσπρια και αποφεύγουμε γαλακτοκομικά, σάλτσες, κόκκινα κρέατα, σάλτσες επεξεργασμένες τροφές. 

Η Dr Sandra Cabot  προτείνει αποτοξίνωση του εντέρου και του συκωτιού, μαζί με ολική αποφυγή των προϊόντων που περιέχουν γλουτένη και καζεΐνη, δηλαδή αποφυγή από όλα τα δημητριακά και τα γαλακτοκομικά.

Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 11Αυτό γίνεται διότι το νόσημα είναι αυτοάνοσο και η αποτοξίνωση του εντέρου που βρίσκεται το 60% του ανοσοποιητικού μας συστήματος είναι σημαντικότατη. Το ίδιο και η αποφυγή δημιουργίας αλλεργιών με πρωτεΐνες, όπως η γλουτένη και καζεΐνη που ευθύνονται για το 80% των αλλεργικών αντιδράσεων.

Καλά είναι αυτά που λέει η Dr Sandra Cabot, βοηθούν τον οργανισμό μας, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα, διότι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, το πρόβλημα των αυτοάνοσων είναι τα αρνητικά συναισθήματα που κλείνουν το κέντρο της καρδιάς και παραπλανούν τα Τ κύτταρα του θύμου αδένα που βρίσκεται εκεί κι ο οποίος οδηγεί το ανοσοποιητικό σύστημα να παράγει αντιγόνα που επιτίθενται στα όργανά μας.

  Τι τροφές προτείνει η Dr Sandra Cabot

 • Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 13Συμπλήρωμα με βιταμίνη C για να καλμάρει το υπερκινητικό ανοσοποιητικό σύστημα.

 • Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 14Ωμέγα-3 λιπαρά από ψάρια

 • Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 15 ψυχράς έλανσης λάδι λιναρόσπορου για να μειώνει τις φλεγμονές.

 • Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 16Πίνουμε συνεχώς φρεσκοστημένους αντιοξειδωτικούς χυμούς φρούτων και λαχανικών. Αν δυσκολεύεστε να τους φτιάξετε καθημερινά, μπορείτε να καταψύχετε το Σαββατοκύριακο σε ημερήσιες δόσεις και να τους πίνετε όλη την εβδομάδα.

 • Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 20

  Τα σκούρα πράσινα φύλλα που περιέχουν βιταμίνη Α.

 • Διατροφή και παράγοντες που ενεργοποιούν τα γονίδια που μας οδηγούν στη Μακροζωία. 5

Τα ακατέργαστα λαχανικά που έχουν διάφορα χρώματα, περιέχουν φυτοχημικά τα οποία ενεργοποιούν τα  αντιφλεγμονώδη γονίδια μας.

 • Διατροφή για να περάσουμε τα 100 χρόνια και να είμαστε υγιείς. 4Τα ακατέργαστα λαχανικά περιέχουν επίσης καροτίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε. Η μείωση θερμίδων είναι ο κυριότερος παράγων που ενεργοποιεί την έκφραση των γονιδίων που μας χαρίζουν μακροζωία.

 • Διατροφή για να περάσουμε τα 100 χρόνια και να είμαστε υγιείς. 7

  Προτιμάμε ακατέργαστους ξηρους καρπούς και όσπρια τα οποία δεν δημιουργούν φλεγμονές όπως: καρύδια, αμύγδαλα, φασόλια μαυρομάτικα, φύκια,

 • Διατροφή για να περάσουμε τα 100 χρόνια και να είμαστε υγιείς. 8 Είναι ξεκάθαρο οι ανεπεξέργαστες τροφές καθορίζουν την υγεία των κυττάρων μας, και μας απαλλάσουν από τις φλεγμονές. 

Ο Dr Colin Campbell καθηγητής του Cornell μας εξηγεί για να μην έχουμε ασθένειες να τρώμε ακατέργαστες τροφές που δνε δημιουργούν φλεγμονές:

 • Η ακατέργαστη τροφή μας είναι η καλύτερη πηγή για να πάρουμε όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε.

Διατροφή και παράγοντες που ενεργοποιούν τα γονίδια που μας οδηγούν στη Μακροζωία. 15Για παράδειγμα το σπανάκι περιέχει τα κυριότερα ιχνοστοιχεία με κυρίαρχα το μαγνήσιο, ποτάσσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, έχει τις κυριότερες βιταμίνες, μεταξύ των οποίων C, B1, B2, B3, B6, φολικό οξύ, Α, Ε τα κυριότερα αμινοξέα, όπως Τρυπτοφάνη (που δημιουργεί την σεροτονίνη) Τυροσίνη (που δημιουργεί την ντοπαμίνη) λυσίνη, μεθιονίνη, γλυσίνη.

Διατροφή και παράγοντες που ενεργοποιούν τα γονίδια που μας οδηγούν στη Μακροζωία. 16Το σουσάμι είναι το πρώτο σε περιεκτικότητα ελαίου από όλους τους άλλους σπόρους. Το σουσάμι είναι ανώτερο από πολλούς σπόρους, διότι περιέχει μεγάλη ποσότητα ασβεστίου και το αμινοξύ μεθιονίνη. Όταν δεν είναι επεξεργασμένο, περιέχει περισσότερο ασβέστιο από το αγελαδινό γάλα, μιάμιση φορά περισσότερο σίδηρο από το βοδινό συκώτι, τρεις φορές περισσότερο φώσφορο από το αυγό, περισσότερη πρωτεΐνη από το κοτόπουλο, το συκώτι ή το μπιφτέκι και περισσότερη νιασίνη (Β3 ) από το μαύρο ψωμί.

Διατροφή και παράγοντες που ενεργοποιούν τα γονίδια που μας οδηγούν στη Μακροζωία. 17Το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελών, οι λαχανίδες, έχουν φυτοχημικά κατά του καρκίνου, μεγάλες ποσότητες από φολικό οξύ, Β6 (καλύτερη πηγή Σολομός, σαρδέλες σκουμπρί), Β12 (καλύτερη πηγή η ρέγγα και σκουμπρί, τόνος, πέρκα) βιταμίνη D, ρέγγα, Σολομός σαρδέλα τόνος, το σημαντικότερο δε είναι η έκθεση μας στον ήλιο να λιαζόμαστε πάντα το χειμώνα είναι κατά της οστεοπόρωσης και της γρίπης.

 • Διατροφή και παράγοντες που ενεργοποιούν τα γονίδια που μας οδηγούν στη Μακροζωία. 18Το κυριότερο είναι τα φυτοχημικά και ο συνδυασμός τους Τα φυτοχημικά των τροφών αλληλεπιδρούν με τα φυτοχημικά των άλλων ανεπεξέργαστων τροφών και των χημικών του σώματος. Γίνεται μια ατελείωτη επεξεργασία που φθάνει έως την ενεργοποίηση των γονιδίων μας.

 • Διατροφή για να περάσουμε τα 100 χρόνια και να είμαστε υγιείς. 12Προτιμάμε φυτικές τροφές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και φυτοχημικά, ιχνοστοιχεία.

O Dr Hiromi Shinya μας γράφει ότι για να αποφεύγουμε τις φλεγμονές και τις ασθένεις που προκαλούν και να έχουμε μακροζωία πρέπει να τρώμε τα ακόλουθα:

 • Διατροφή για να περάσουμε τα 100 χρόνια και να είμαστε υγιείς. 13Η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης είναι το αναποφλοίωτο ρύζι μαζί Διατροφή για να περάσουμε τα 100 χρόνια και να είμαστε υγιείς. 14με φασόλια σόγιας διότι μας δίνουν αρκετή ποσότητα από τα βασικά αμινοξέα,

 • Διατροφή για να περάσουμε τα 100 χρόνια και να είμαστε υγιείς. 15αν προσθέσουμε και μικρά ψάρια όπως οι σαρδέλες που περιέχουν ωμέγα 3.

 • Διατροφή για να περάσουμε τα 100 χρόνια και να είμαστε υγιείς. 16Διατροφή για να περάσουμε τα 100 χρόνια και να είμαστε υγιείς. 17λαχανικά (μπρόκολο, σπανάκι)

 • Το αναποφλοίωτο ρύζι, η σόγια, οι άλλοι σπόροι και τα λαχανικά είναι γεμάτα από φυτικές ίνες που βοηθούν στην εκκένωση αλλά και την αποτοξίνωση των εντέρων.

 • Διατροφή και παράγοντες που ενεργοποιούν τα γονίδια που μας οδηγούν στη Μακροζωία. 18Τα φυτοχημικά είναι φυσικές ουσίες που παράγουν τα φυτά για προστατευθούν, όπως είναι οι πολυφαινόλες που προστατεύουν τα φυτά από τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται από την έκθεση τους στις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου. Η πλειονότητα των χυμών που κυκλοφορούν προέρχονται από συμπυκνωμένους χυμούς, όμως η διαδικασία της συμπύκνωσης σκοτώνει όλα τα ένζυμα

 • Χρειάζεται να πίνουμε 8 ποτήρια την ημέρα, 2 ποτήρια το πρωί που ξυπνάμε, 2 πριν από το φαγητό.

 • Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε  από τα αυτοάνοσα νοσήματα. 2Τρώμε φύτρα από σουσάμι, μπρόκολο, άλφα άλφα, ροβίτσα, σόγια, ρεβίθια…

 • Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε  από τα αυτοάνοσα νοσήματα. 3Διατροφή με 80%  Αλκαλικές και μόνο το 20%  Όξυνες τροφές

 Οι όξινες τροφές ευθύνονται για τις φλεγμονές που έχουμε. Όλα τα κρέατα, τα γαλακτοκομικά, καθώς και οι επεξεργασμένες τροφές είναι όξινες, ενώ όλα τα φρούτα, λαχανικά, φύτρα και γενικά οι ανεπεξέργαστες τροφές είναι αλκαλικές. Είναι ξεκάθαρο ποιες τροφές πρέπει να τρώμε για να πετάξουμε.

Σύμφωνα με το γιατρό Joseph Sweere, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των ολιστικών γιατρών σήμερα, δηλαδή των γιατρών που σκοπό τους έχουν να μας διατηρήσουν υγιείς χωρίς φάρμακα, είναι σημαντικότατο το PH (πεχά) του αίματος μας να παραμένει αλκαλικό.

Στους 7 βαθμούς το PH του αίματος μας είναι ουδέτερο, για να είναι αλκαλικό πρέπει να είναι μεταξύ 7.0 – 7.5, το ιδανικό βέβαια είναι 7.4.  Γιατί όμως το PH πρέπει να είναι αλκαλικό;

Διότι όταν το PH του αίματός μας είναι αλκαλικό,  τότε μειώνεται ο κίνδυνος  να δημιουργηθούν φλεγμονώδεις  καταστάσεις στο σώμα  μας οι οποίες προκαλούν αρθρίτιδες, Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Καρκίνο και Καρδιολογικά προβλήματα.

Αυτό συμβαίνει διότι όταν το αίμα μας είναι αλκαλικό έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει τα οξέα. Η αλκαλικότητα εκφράζεται ως αριθμός PΗ, σε μια κλίμακα από 0 έως 14. Ένα PH 7 είναι ουδέτερο. Ούτε όξινο, ούτε αλκαλικό.  Το αίμα μας είναι αλκαλικό όταν έχει PΗ  από 7 και πάνω ιδανικό PH είναι το 7,5 . Και το πετυχένουμε τρόγωντας 80% αλκαλικές τροφές και 20% όξινες.

Αλκαλικές τροφές:

Για να είμαστε υγιείς: διατροφή με 80%  αλκαλικές και μόνο το 20%  όξυνες τροφές 2Όλα τα φρέσκα ώριμα φρούτα όπως: Μήλα, βερίκοκα, κεράσια, σύκα, σταφύλια, λεμόνια (το λεμόνι είναι αλκαλικό και μάλιστα σύμφωνα με το Dr Joseph Sweere, αν κάθε πρωί πίνουμε ένα ποτήρι νερό όπου έχουμε στύψει μισό λεμόνι είναι ό,τι καλύτερο για να διατηρήσουμε το αίμα μας αλκαλικό), πορτοκάλια, μανταρίνια, πεπόνια, καρπούζια, ροδάκινα, κεράσια,  φράουλες, μάγκος, παπάγια.

Για να είμαστε υγιείς: διατροφή με 80%  αλκαλικές και μόνο το 20%  όξυνες τροφές 3Όλα τα  φρέσκα λαχανικά όπως: Τομάτες (ώριμες), αγγούρια, σπανάκι, αγκινάρες, μπρόκολα, καρότα,  αραποσίτι, μαρούλια, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελών, μανιτάρια,  σκόρδα, κρεμμύδια, πατάτες, πιπεριές, σέλινο, αντίδια, πράσινα φασόλια, φύκια, αρακάς, φάβα, πράσα, κουκιά, μαϊντανός, κολοκυθάκια, γλυκοπατάτες, λιναρόσπορος , μελιτζάνες, κουνουπίδι, μπάμιες, παντζάρι, ραπανάκι, γογγύλια.

Το μη επεξεργασμένο μέλι (εννοούμε άβραστο μέλι, όπως βγαίνει από την κερήθρα)

Όλα τα λάδια όπως: το ελαιόλαδο, το λάδι  αβοκάντο, το αμυγδαλέλαιο, το σησαμέλαιο, το σογιέλαιο, το αραβοσιτέλαιο, το ηλιέλαιο.

Όλα τα προϊόντα που προέρχονται από το φασόλι σόγιας, καθώς και το φασόλι σόγιας.  Τα φασόλια  γίγαντες.

Όλα τα βότανα και τα μπαχαρικά

Αλκαλικοί ξηροί καρποί όπως: αμύγδαλα, καρύδια, κάστανα.

Ανεπεξέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή γλυκά που παρασκευάζονται από ανεπεξέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και η μελάσα.

Τροφές με υψηλό pH=10 :σπανάκι, μπρόκολο, αγκινάρα, φύκια, σπαράγγια, ραδίκια, κρεμμύδια, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, κουνουπίδι, καρότα, αγγούρια, λεμόνια,  

Τροφές με υψηλό pH=9: Αβοκάντο, ακτινίδιο, πεπόνι, μανταρίνια, σύκα, χουρμάς, μάνγκο, παπάγιαπράσινο τσάι, λάχανο, σέλινο, γλυκοπατάτα, μελιτζάνα, μπιζέλια, φασολάκια, τεύτλα, βατόμουρα, αχλάδι, σταφύλι.

Οι καλυτερες αλκαλικες τροφές είναι: Σπανάκι, μπρόκολο, φύλλα μπατζαριού, λεμόνι, καρότα, λάχανο, σέλινο, ξερα συκα, μπανάνα, ακτινίδιο, ανανάς.

Όξινες τροφές:

Όλα τα δημητριακά και το ψωμί, μπισκότα.

Τα περισσότερα όσπρια, όπως τα λευκά, μπλε γκρι  και κόκκινα φασόλια, τα φασόλια μπαρμπούνια  (όχι τα φασόλια σόγιας και οι γίγαντες), ρεβίθια, φακές.

Όλα τα προϊόντα που προέρχονται από το Γάλα: γάλατα, τυριά, γιαούρτια, βούτυρα

Όλα τα κρέατα, τα ψάρια, τα αυγά. 

Ό,τι περιέχει, Αλκοόλ, καφεΐνη (ακόμη και το μαύρο τσάι), καπνός.

Όλα τα γλυκά, η φρουκτόζη και το επεξεργασμένο μέλι (εκτός από αυτά που παρασκευάζονται από ανεπεξέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο).

Ορισμένοι ξηροί καρποί όπως: κάσιους, καρύδια Βραζιλίας, καρύδια macadamia, φιστίκια,  φιστίκια Αιγίνης,

Όλα τα υδρογονωμένα λάδια, όπως μαργαρίνη.

Προϊόντα από επεξεργασμένα λαχανικά όπως   ketchup και  μαγιονέζα, ζάχαρη.

Επεξεργασμένο ξύδι.

Πολύ όξυνες τροφές: PH 3: Υδρογονωμένο νερό, Σόδα, Ενεργειακά Ποτά, ενω το PH του νερου της βρύσης είναι ουδέτερο στο PH7. 
και PH4: Ποπ Κορν, Κρεμώδη τυριά, βουτυρόγαλα, ξερά δαμάσκηνα, γλυκά, μακαρόνια, τυρί, χοιρινό, μπίρα, κρασί, μαύρο τσάι, τουρσί, σοκολάτα, ψημένοι ξηροί καρποί, ξύδι

Οι όξυνες τροφές δημιουργούν στον οργανισμό μας ένα όξινο περιβάλλον, το οποίο επιβραδύνει το μεταβολισμό και απορροφά ενέργεια με αποτέλεσμα να ασθενούμε περισσότερο και να μειώνεται ο μεταβολισμός μας .

Οι όξυνες τροφές περιέχουν επιπλέον οξύ το οποίο οξυδώνει τους ιστούς και τα όργανα μας και ασθενούν. ¨Οταν το περιβαλλον στο οργανισμό μας είναι όξυνο  είναι τέλειο περιβάλλον για καλλιεργηθούν επιβλαβή για τον οργανισμό μας  βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς που μας δημιουργούν βλάβες στον οργανισμό μας και κυρίως στους αδένες μας.  Και ιδίως στο θυρεοειδή αδένα γεγονός που μειώνει τον μεταβολισμό μας.

Το επιπλεον οξύ δημιουργεί πρόβλημα και δυσλειτουργία στα βασικά μας όργανα όπως στο ύπαρ, την καρδιά, τα νεφρά και μας δημιουργούν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αποφεύγουμε:

 • Διατροφή για να περάσουμε τα 100 χρόνια και να είμαστε υγιείς. 11Οι ζωικές τροφές όχι μόνο δεν υπερέχουν σε θρεπτικά στοιχεία από τις φυτικές τροφές, αλλά είναι και η αιτία πολλών ασθενειών και αυτοάνοσων νοσημάτων, δημιουργούν φλεγμονές και τα αντιβιωτικά και τα φάρμακα που περιέχουν δημιουργούν πρόβλημα στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ιδίως το κόκκινο κρέας πρέπει να αποφεύγεται.
 • Να απογεύγουμε τροφές που δημιουργούν φλεγμονές.

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε  από τα αυτοάνοσα νοσήματα. 4όπως η γλουτένη που υπάρχει στα δημητριακά

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε  από τα αυτοάνοσα νοσήματα. 5και η καζεΐνη στο γάλα. Ιδίως όταν η όμαδα αίματος μας είναι Ο.

Δίοτι  οι λεκτίνες που περιέχουν η καζεΐνη και η γλουτένη είναι μη συμβατές με την ομάδα αίματός O και ο οργανισμός μας αντιμετωπίζει τις ουσίες αυτές ως ξένες με αποτέλεσμα να προσπαθεί να τις εξουδετερώσει.

Αυτό συμβαίνει διότι σε ένα μικρό ποσοστό (έως 5%) οι λεκτίνες διαπερνούν το τοίχωμα του εντέρου και εισέρχονται στο αίμα. Τότε το ανοσοποιητικό μας σύστημα τις βλέπει σαν ξένα στοιχεία, σαν εισβολείς και τους επιτίθεται και δημιουργεί δυσανεξία.

 • Αποφεύγουμε όλα τα γαλακτοκομικά διότι δημιουργούν φλεγμονές.

 • Αποφεύγουμε σάλτσες επεξεργασμένες τροφές, δημιουργούν φλεγμονές. Το αγελαδινό γάλα περιέχει 100 αντιγόνα για τα οποία το ανοσοποιητικό μας σύστημα δημιουργεί αντισώματα που τους επιτίθεται και δημιουργεί φλεγμονές.

 • Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για την απαλλαγή από όζους στο θυρεοειδή αδένα. 9Αποφεύγουμε όλα τα υδρογονωμένα φυτικά λάδια, διότι δημιουργούν φλεγμονές όπως μαργαρίνη.

 • Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για την απαλλαγή από όζους στο θυρεοειδή αδένα. 10Αποφεύγουμε τηγανισμένες και επεξεργασμένες τροφές.

 • Αποφεύγουμε διεγερτικά, όπως η καφεΐνη, η νικοτίνη, η ζάχαρη.

 • Τοξίνες, εντομοκτόνα, παρασιτοκτόνα, που βρίσκονται στα φρούτα και στα λαχανικά.

 • Καθώς και βαρέα μέταλλα, όπως υδράργυρος, μόλυβδος, γι’ αυτό αποφέυγουμε μεγάλα ψάρια αλλά και είναι σημαντικό να αποτοξινώνουμε το σώμα μας τακτικά.

 • Το χλώριο επίσης κάνει ζημιά στον οργανσιμό μας, γι’ αυτό να πίνουμε νερό μόνο από καλό φίλτρο.

Γιατί αρρωσταίνουμε από αυτοάνοσα νοσήματα; Η κύρια αιτία των αυτοάνοσων νοσημάτων  είναι ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα παραπλανιέται και επιτίθεται στον ίδιο τον οργανισμό μας.

Δηλαδή ειναι οτι το  ανοσοποιητικό σύστημα παράγει αντισώματα, τα οποία επιτίθενται πάνω στα όργανα του σώματος μας. 

Οι επιστήμονες, όπως η Dr Candace Pert, υποστηρίζουν ότι όλες οι αυτοάνοσοι νόσοι, και η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, οφείλονται σε καταπιεσμένα αρνητικά συναισθήματα.

Οι καθηγητές νευροενδοκρινολογίας Dr Dhabhar και Dr McEwen υποστηρίζουν ότι οι στρεσογόνες ορμόνες που δημιουργούνται από την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των γονιδίων μας, όταν διακατεχόμαστε από αρνητικά συναισθήματα που έχουν βάση τον φόβο, δίνουν εντολή στους στρατιώτες του ανοσοποιητικού συστήματος, που υπάρχουν στη σπλήνα και στον μυελό των οστών μας, να βγουν από τον στρατώνα τους και να πάρουν θέσεις μάχης σε συγκεκριμένα σημεία, όπως είναι το δέρμα, οι αρθρώσεις, το γαστρεντερικό σύστημα κλπ.

Αν η φλεγμονή είναι στις αρθρώσεις, τότε παθαίνουμε αρθρίτιδα. Αν η φλεγμονή είναι στη μυέλη (το εξωτερικό περίβλημα) των νεύρων, παθαίνουμε Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και αν η φλεγμονή είναι σε συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου, παθαίνουμε νόσο του Αλτσχάιμερ ή Πάρκινσον.

Γιατί όμως το ανοσοποιητικό μας σύστημα παραπλανιέται;

Διαμέσου του ενεργειακού κέντρου του καρδιακού πλέγματος ρυθμίζεται το ανοσοποιητικό σύστημα στο να εντοπίζει τι αποτελεί τον εαυτό μας και τι ξένο σώμα (self – non self). Εδώ βρίσκεται η αιτία όλων των αυτοάνοσων νοσημάτων από τα έντονα αρνητικά συναισθήματα που μας διακατέχουν.

Απελευθερωθείτε από όλα τα αυτοάνοσα νοσήματα (σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσο του Αλτσχάιμερ, Άσθμα, Πάρκινσον, Hashimoto, φλεγμονή στο έντερο, αρθρίτιδες, ψωρίαση, λεύκη, λύκος) 2Το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς ή καρδιακού πλέγματος στέλνει ηλεκτρομαγνητικά μηνύματα (διαμέσου των nadis, που είναι ενεργειακά κανάλια) στις πηγές του ανοσοποιητικού συστήματος και κυρίως στον θύμο αδένα που είναι υπεύθυνος για την ενεργοποίηση των κυττάρων Τ Λεμφοκυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία κατευθύνουν το ανοσοποιητικό σύστημα στον στόχο τους.

Όταν νιώθουμε αρνητικά συναισθήματα και κυρίως θυμό, μπλοκάρεται το κέντρο της καρδιάς και ο θύμος αδένας, τα Τ Λεμφοκύτταρα του θύμου αδένα παραπλανούνται και δίνουν εντολή στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να παράγουν αντισώματα και να επιτεθούν στο θυρεοειδή.

Κύρια αιτία των αυτοάνοσων νοσημάτων είναι ο θυμός μια διαδικασία που μπαίνει συνειδητά ή υποσυνειδητα ο οργανισμός μας για να αντιμετωπίσει τον φόβο που υποσυνειδητά νιώθουμε. Ο φόβος αυτός είναι ο φόβος απόρριψης που από παρανόηση του υποσυνειδητού μας βιώνουμε μικροί. Γιατί νοιώθουμε φόβο απόρριψης; γιατί μπαίνουμε σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού και τότε το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται πάνω μας; ιδού η αιτία:

από τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι ανεπεξέργαστα φρούτα, λαχανικά, όσπρια και αποφεύγουμε γαλακτοκομικά, σάλτσες, κόκκινα κρέατα, σάλτσες επεξεργασμένες τροφές. 

Η Dr Sandra Cabot  προτείνει αποτοξίνωση του εντέρου και του συκωτιού, μαζί με ολική αποφυγή των προϊόντων που περιέχουν γλουτένη και καζεΐνη, δηλαδή αποφυγή από όλα τα δημητριακά και τα γαλακτοκομικά.

Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 11Αυτό γίνεται διότι το νόσημα είναι αυτοάνοσο και η αποτοξίνωση του εντέρου που βρίσκεται το 60% του ανοσοποιητικού μας συστήματος είναι σημαντικότατη. Το ίδιο και η αποφυγή δημιουργίας αλλεργιών με πρωτεΐνες, όπως η γλουτένη και καζεΐνη που ευθύνονται για το 80% των αλλεργικών αντιδράσεων.

Καλά είναι αυτά που λέει η Dr Sandra Cabot, βοηθούν τον οργανισμό μας, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα, διότι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, το πρόβλημα των αυτοάνοσων είναι τα αρνητικά συναισθήματα που κλείνουν το κέντρο της καρδιάς και παραπλανούν τα Τ κύτταρα του θύμου αδένα που βρίσκεται εκεί κι ο οποίος οδηγεί το ανοσοποιητικό σύστημα να παράγει αντιγόνα που επιτίθενται στα όργανά μας.

  Τι τροφές προτείνει η Dr Sandra Cabot

 • Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 13Συμπλήρωμα με βιταμίνη C για να καλμάρει το υπερκινητικό ανοσοποιητικό σύστημα.

 • Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 14Ωμέγα-3 λιπαρά από ψάρια

 • Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 15 ψυχράς έλανσης λάδι λιναρόσπορου για να μειώνει τις φλεγμονές.

 • Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 16Πίνουμε συνεχώς φρεσκοστημένους αντιοξειδωτικούς χυμούς φρούτων και λαχανικών. Αν δυσκολεύεστε να τους φτιάξετε καθημερινά, μπορείτε να καταψύχετε το Σαββατοκύριακο σε ημερήσιες δόσεις και να τους πίνετε όλη την εβδομάδα.

 • Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για να απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. 20

  Τα σκούρα πράσινα φύλλα που περιέχουν βιταμίνη Α.

 • Διατροφή και παράγοντες που ενεργοποιούν τα γονίδια που μας οδηγούν στη Μακροζωία. 5

Τα ακατέργαστα λαχανικά που έχουν διάφορα χρώματα, περιέχουν φυτοχημικά τα οποία ενεργοποιούν τα  αντιφλεγμονώδη γονίδια μας.

 • Διατροφή για να περάσουμε τα 100 χρόνια και να είμαστε υγιείς. 4Τα ακατέργαστα λαχανικά περιέχουν επίσης καροτίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε. Η μείωση θερμίδων είναι ο κυριότερος παράγων που ενεργοποιεί την έκφραση των γονιδίων που μας χαρίζουν μακροζωία.

 • Διατροφή για να περάσουμε τα 100 χρόνια και να είμαστε υγιείς. 7

  Προτιμάμε ακατέργαστους ξηρους καρπούς και όσπρια τα οποία δεν δημιουργούν φλεγμονές όπως: καρύδια, αμύγδαλα, φασόλια μαυρομάτικα, φύκια,

 • Διατροφή για να περάσουμε τα 100 χρόνια και να είμαστε υγιείς. 8 Είναι ξεκάθαρο οι ανεπεξέργαστες τροφές καθορίζουν την υγεία των κυττάρων μας, και μας απαλλάσουν από τις φλεγμονές. 

Ο Dr Colin Campbell καθηγητής του Cornell μας εξηγεί για να μην έχουμε ασθένειες να τρώμε ακατέργαστες τροφές που δνε δημιουργούν φλεγμονές:

 • Η ακατέργαστη τροφή μας είναι η καλύτερη πηγή για να πάρουμε όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε.

Διατροφή και παράγοντες που ενεργοποιούν τα γονίδια που μας οδηγούν στη Μακροζωία. 15Για παράδειγμα το σπανάκι περιέχει τα κυριότερα ιχνοστοιχεία με κυρίαρχα το μαγνήσιο, ποτάσσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, έχει τις κυριότερες βιταμίνες, μεταξύ των οποίων C, B1, B2, B3, B6, φολικό οξύ, Α, Ε τα κυριότερα αμινοξέα, όπως Τρυπτοφάνη (που δημιουργεί την σεροτονίνη) Τυροσίνη (που δημιουργεί την ντοπαμίνη) λυσίνη, μεθιονίνη, γλυσίνη.

Διατροφή και παράγοντες που ενεργοποιούν τα γονίδια που μας οδηγούν στη Μακροζωία. 16Το σουσάμι είναι το πρώτο σε περιεκτικότητα ελαίου από όλους τους άλλους σπόρους. Το σουσάμι είναι ανώτερο από πολλούς σπόρους, διότι περιέχει μεγάλη ποσότητα ασβεστίου και το αμινοξύ μεθιονίνη. Όταν δεν είναι επεξεργασμένο, περιέχει περισσότερο ασβέστιο από το αγελαδινό γάλα, μιάμιση φορά περισσότερο σίδηρο από το βοδινό συκώτι, τρεις φορές περισσότερο φώσφορο από το αυγό, περισσότερη πρωτεΐνη από το κοτόπουλο, το συκώτι ή το μπιφτέκι και περισσότερη νιασίνη (Β3 ) από το μαύρο ψωμί.

Διατροφή και παράγοντες που ενεργοποιούν τα γονίδια που μας οδηγούν στη Μακροζωία. 17Το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελών, οι λαχανίδες, έχουν φυτοχημικά κατά του καρκίνου, μεγάλες ποσότητες από φολικό οξύ, Β6 (καλύτερη πηγή Σολομός, σαρδέλες σκουμπρί), Β12 (καλύτερη πηγή η ρέγγα και σκουμπρί, τόνος, πέρκα) βιταμίνη D, ρέγγα, Σολομός σαρδέλα τόνος, το σημαντικότερο δε είναι η έκθεση μας στον ήλιο να λιαζόμαστε πάντα το χειμώνα είναι κατά της οστεοπόρωσης και της γρίπης.

 • Διατροφή και παράγοντες που ενεργοποιούν τα γονίδια που μας οδηγούν στη Μακροζωία. 18Το κυριότερο είναι τα φυτοχημικά και ο συνδυασμός τους Τα φυτοχημικά των τροφών αλληλεπιδρούν με τα φυτοχημικά των άλλων ανεπεξέργαστων τροφών και των χημικών του σώματος. Γίνεται μια ατελείωτη επεξεργασία που φθάνει έως την ενεργοποίηση των γονιδίων μας.

 • Διατροφή για να περάσουμε τα 100 χρόνια και να είμαστε υγιείς. 12Προτιμάμε φυτικές τροφές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και φυτοχημικά, ιχνοστοιχεία.

O Dr Hiromi Shinya μας γράφει ότι για να αποφεύγουμε τις φλεγμονές και τις ασθένεις που προκαλούν και να έχουμε μακροζωία πρέπει να τρώμε τα ακόλουθα:

 • Διατροφή για να περάσουμε τα 100 χρόνια και να είμαστε υγιείς. 13Η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης είναι το αναποφλοίωτο ρύζι μαζί Διατροφή για να περάσουμε τα 100 χρόνια και να είμαστε υγιείς. 14με φασόλια σόγιας διότι μας δίνουν αρκετή ποσότητα από τα βασικά αμινοξέα,

 • Διατροφή για να περάσουμε τα 100 χρόνια και να είμαστε υγιείς. 15αν προσθέσουμε και μικρά ψάρια όπως οι σαρδέλες που περιέχουν ωμέγα 3.

 • Διατροφή για να περάσουμε τα 100 χρόνια και να είμαστε υγιείς. 16Διατροφή για να περάσουμε τα 100 χρόνια και να είμαστε υγιείς. 17λαχανικά (μπρόκολο, σπανάκι)

 • Το αναποφλοίωτο ρύζι, η σόγια, οι άλλοι σπόροι και τα λαχανικά είναι γεμάτα από φυτικές ίνες που βοηθούν στην εκκένωση αλλά και την αποτοξίνωση των εντέρων.

 • Διατροφή και παράγοντες που ενεργοποιούν τα γονίδια που μας οδηγούν στη Μακροζωία. 18Τα φυτοχημικά είναι φυσικές ουσίες που παράγουν τα φυτά για προστατευθούν, όπως είναι οι πολυφαινόλες που προστατεύουν τα φυτά από τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται από την έκθεση τους στις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου. Η πλειονότητα των χυμών που κυκλοφορούν προέρχονται από συμπυκνωμένους χυμούς, όμως η διαδικασία της συμπύκνωσης σκοτώνει όλα τα ένζυμα

 • Χρειάζεται να πίνουμε 8 ποτήρια την ημέρα, 2 ποτήρια το πρωί που ξυπνάμε, 2 πριν από το φαγητό.

 • Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε  από τα αυτοάνοσα νοσήματα. 2Τρώμε φύτρα από σουσάμι, μπρόκολο, άλφα άλφα, ροβίτσα, σόγια, ρεβίθια…

 • Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε  από τα αυτοάνοσα νοσήματα. 3Διατροφή με 80%  Αλκαλικές και μόνο το 20%  Όξυνες τροφές

 Οι όξινες τροφές ευθύνονται για τις φλεγμονές που έχουμε. Όλα τα κρέατα, τα γαλακτοκομικά, καθώς και οι επεξεργασμένες τροφές είναι όξινες, ενώ όλα τα φρούτα, λαχανικά, φύτρα και γενικά οι ανεπεξέργαστες τροφές είναι αλκαλικές. Είναι ξεκάθαρο ποιες τροφές πρέπει να τρώμε για να πετάξουμε.

Σύμφωνα με το γιατρό Joseph Sweere, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των ολιστικών γιατρών σήμερα, δηλαδή των γιατρών που σκοπό τους έχουν να μας διατηρήσουν υγιείς χωρίς φάρμακα, είναι σημαντικότατο το PH (πεχά) του αίματος μας να παραμένει αλκαλικό.

Στους 7 βαθμούς το PH του αίματος μας είναι ουδέτερο, για να είναι αλκαλικό πρέπει να είναι μεταξύ 7.0 – 7.5, το ιδανικό βέβαια είναι 7.4.  Γιατί όμως το PH πρέπει να είναι αλκαλικό;

Διότι όταν το PH του αίματός μας είναι αλκαλικό,  τότε μειώνεται ο κίνδυνος  να δημιουργηθούν φλεγμονώδεις  καταστάσεις στο σώμα  μας οι οποίες προκαλούν αρθρίτιδες, Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Καρκίνο και Καρδιολογικά προβλήματα.

Αυτό συμβαίνει διότι όταν το αίμα μας είναι αλκαλικό έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει τα οξέα. Η αλκαλικότητα εκφράζεται ως αριθμός PΗ, σε μια κλίμακα από 0 έως 14. Ένα PH 7 είναι ουδέτερο. Ούτε όξινο, ούτε αλκαλικό.  Το αίμα μας είναι αλκαλικό όταν έχει PΗ  από 7 και πάνω ιδανικό PH είναι το 7,5 . Και το πετυχένουμε τρόγωντας 80% αλκαλικές τροφές και 20% όξινες.

Αλκαλικές τροφές:

Για να είμαστε υγιείς: διατροφή με 80%  αλκαλικές και μόνο το 20%  όξυνες τροφές 2Όλα τα φρέσκα ώριμα φρούτα όπως: Μήλα, βερίκοκα, κεράσια, σύκα, σταφύλια, λεμόνια (το λεμόνι είναι αλκαλικό και μάλιστα σύμφωνα με το Dr Joseph Sweere, αν κάθε πρωί πίνουμε ένα ποτήρι νερό όπου έχουμε στύψει μισό λεμόνι είναι ό,τι καλύτερο για να διατηρήσουμε το αίμα μας αλκαλικό), πορτοκάλια, μανταρίνια, πεπόνια, καρπούζια, ροδάκινα, κεράσια,  φράουλες, μάγκος, παπάγια.

Για να είμαστε υγιείς: διατροφή με 80%  αλκαλικές και μόνο το 20%  όξυνες τροφές 3Όλα τα  φρέσκα λαχανικά όπως: Τομάτες (ώριμες), αγγούρια, σπανάκι, αγκινάρες, μπρόκολα, καρότα,  αραποσίτι, μαρούλια, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελών, μανιτάρια,  σκόρδα, κρεμμύδια, πατάτες, πιπεριές, σέλινο, αντίδια, πράσινα φασόλια, φύκια, αρακάς, φάβα, πράσα, κουκιά, μαϊντανός, κολοκυθάκια, γλυκοπατάτες, λιναρόσπορος , μελιτζάνες, κουνουπίδι, μπάμιες, παντζάρι, ραπανάκι, γογγύλια.

Το μη επεξεργασμένο μέλι (εννοούμε άβραστο μέλι, όπως βγαίνει από την κερήθρα)

Όλα τα λάδια όπως: το ελαιόλαδο, το λάδι  αβοκάντο, το αμυγδαλέλαιο, το σησαμέλαιο, το σογιέλαιο, το αραβοσιτέλαιο, το ηλιέλαιο.

Όλα τα προϊόντα που προέρχονται από το φασόλι σόγιας, καθώς και το φασόλι σόγιας.  Τα φασόλια  γίγαντες.

Όλα τα βότανα και τα μπαχαρικά

Αλκαλικοί ξηροί καρποί όπως: αμύγδαλα, καρύδια, κάστανα.

Ανεπεξέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή γλυκά που παρασκευάζονται από ανεπεξέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και η μελάσα.

Τροφές με υψηλό pH=10 :σπανάκι, μπρόκολο, αγκινάρα, φύκια, σπαράγγια, ραδίκια, κρεμμύδια, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, κουνουπίδι, καρότα, αγγούρια, λεμόνια,  

Τροφές με υψηλό pH=9: Αβοκάντο, ακτινίδιο, πεπόνι, μανταρίνια, σύκα, χουρμάς, μάνγκο, παπάγιαπράσινο τσάι, λάχανο, σέλινο, γλυκοπατάτα, μελιτζάνα, μπιζέλια, φασολάκια, τεύτλα, βατόμουρα, αχλάδι, σταφύλι.

Οι καλυτερες αλκαλικες τροφές είναι: Σπανάκι, μπρόκολο, φύλλα μπατζαριού, λεμόνι, καρότα, λάχανο, σέλινο, ξερα συκα, μπανάνα, ακτινίδιο, ανανάς.

Όξινες τροφές:

Όλα τα δημητριακά και το ψωμί, μπισκότα.

Τα περισσότερα όσπρια, όπως τα λευκά, μπλε γκρι  και κόκκινα φασόλια, τα φασόλια μπαρμπούνια  (όχι τα φασόλια σόγιας και οι γίγαντες), ρεβίθια, φακές.

Όλα τα προϊόντα που προέρχονται από το Γάλα: γάλατα, τυριά, γιαούρτια, βούτυρα

Όλα τα κρέατα, τα ψάρια, τα αυγά. 

Ό,τι περιέχει, Αλκοόλ, καφεΐνη (ακόμη και το μαύρο τσάι), καπνός.

Όλα τα γλυκά, η φρουκτόζη και το επεξεργασμένο μέλι (εκτός από αυτά που παρασκευάζονται από ανεπεξέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο).

Ορισμένοι ξηροί καρποί όπως: κάσιους, καρύδια Βραζιλίας, καρύδια macadamia, φιστίκια,  φιστίκια Αιγίνης,

Όλα τα υδρογονωμένα λάδια, όπως μαργαρίνη.

Προϊόντα από επεξεργασμένα λαχανικά όπως   ketchup και  μαγιονέζα, ζάχαρη.

Επεξεργασμένο ξύδι.

Πολύ όξυνες τροφές: PH 3: Υδρογονωμένο νερό, Σόδα, Ενεργειακά Ποτά, ενω το PH του νερου της βρύσης είναι ουδέτερο στο PH7. 
και PH4: Ποπ Κορν, Κρεμώδη τυριά, βουτυρόγαλα, ξερά δαμάσκηνα, γλυκά, μακαρόνια, τυρί, χοιρινό, μπίρα, κρασί, μαύρο τσάι, τουρσί, σοκολάτα, ψημένοι ξηροί καρποί, ξύδι

Οι όξυνες τροφές δημιουργούν στον οργανισμό μας ένα όξινο περιβάλλον, το οποίο επιβραδύνει το μεταβολισμό και απορροφά ενέργεια με αποτέλεσμα να ασθενούμε περισσότερο και να μειώνεται ο μεταβολισμός μας .

Οι όξυνες τροφές περιέχουν επιπλέον οξύ το οποίο οξυδώνει τους ιστούς και τα όργανα μας και ασθενούν. ¨Οταν το περιβαλλον στο οργανισμό μας είναι όξυνο  είναι τέλειο περιβάλλον για καλλιεργηθούν επιβλαβή για τον οργανισμό μας  βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς που μας δημιουργούν βλάβες στον οργανισμό μας και κυρίως στους αδένες μας.  Και ιδίως στο θυρεοειδή αδένα γεγονός που μειώνει τον μεταβολισμό μας.

Το επιπλεον οξύ δημιουργεί πρόβλημα και δυσλειτουργία στα βασικά μας όργανα όπως στο ύπαρ, την καρδιά, τα νεφρά και μας δημιουργούν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αποφεύγουμε:

 • Διατροφή για να περάσουμε τα 100 χρόνια και να είμαστε υγιείς. 11Οι ζωικές τροφές όχι μόνο δεν υπερέχουν σε θρεπτικά στοιχεία από τις φυτικές τροφές, αλλά είναι και η αιτία πολλών ασθενειών και αυτοάνοσων νοσημάτων, δημιουργούν φλεγμονές και τα αντιβιωτικά και τα φάρμακα που περιέχουν δημιουργούν πρόβλημα στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ιδίως το κόκκινο κρέας πρέπει να αποφεύγεται.
 • Να απογεύγουμε τροφές που δημιουργούν φλεγμονές.

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε  από τα αυτοάνοσα νοσήματα. 4όπως η γλουτένη που υπάρχει στα δημητριακά

Διατροφή για να αυτοθεραπεύομαστε  από τα αυτοάνοσα νοσήματα. 5και η καζεΐνη στο γάλα. Ιδίως όταν η όμαδα αίματος μας είναι Ο.

Δίοτι  οι λεκτίνες που περιέχουν η καζεΐνη και η γλουτένη είναι μη συμβατές με την ομάδα αίματός O και ο οργανισμός μας αντιμετωπίζει τις ουσίες αυτές ως ξένες με αποτέλεσμα να προσπαθεί να τις εξουδετερώσει.

Αυτό συμβαίνει διότι σε ένα μικρό ποσοστό (έως 5%) οι λεκτίνες διαπερνούν το τοίχωμα του εντέρου και εισέρχονται στο αίμα. Τότε το ανοσοποιητικό μας σύστημα τις βλέπει σαν ξένα στοιχεία, σαν εισβολείς και τους επιτίθεται και δημιουργεί δυσανεξία.

 • Αποφεύγουμε όλα τα γαλακτοκομικά διότι δημιουργούν φλεγμονές.

 • Αποφεύγουμε σάλτσες επεξεργασμένες τροφές, δημιουργούν φλεγμονές. Το αγελαδινό γάλα περιέχει 100 αντιγόνα για τα οποία το ανοσοποιητικό μας σύστημα δημιουργεί αντισώματα που τους επιτίθεται και δημιουργεί φλεγμονές.

 • Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για την απαλλαγή από όζους στο θυρεοειδή αδένα. 9Αποφεύγουμε όλα τα υδρογονωμένα φυτικά λάδια, διότι δημιουργούν φλεγμονές όπως μαργαρίνη.

 • Διατροφή και εναλλακτικοί τρόποι για την απαλλαγή από όζους στο θυρεοειδή αδένα. 10Αποφεύγουμε τηγανισμένες και επεξεργασμένες τροφές.

 • Αποφεύγουμε διεγερτικά, όπως η καφεΐνη, η νικοτίνη, η ζάχαρη.

 • Τοξίνες, εντομοκτόνα, παρασιτοκτόνα, που βρίσκονται στα φρούτα και στα λαχανικά.

 • Καθώς και βαρέα μέταλλα, όπως υδράργυρος, μόλυβδος, γι’ αυτό αποφέυγουμε μεγάλα ψάρια αλλά και είναι σημαντικό να αποτοξινώνουμε το σώμα μας τακτικά.

 • Το χλώριο επίσης κάνει ζημιά στον οργανσιμό μας, γι’ αυτό να πίνουμε νερό μόνο από καλό φίλτρο.

Κύρια αιτία των αυτοάνοσων νοσημάτων είναι ο θυμός μια διαδικασία που μπαίνει συνειδητά ή υποσυνειδητα ο οργανισμός μας για να αντιμετωπίσει τον φόβο που υποσυνειδητά νιώθουμε. Ο φόβος αυτός είναι ο φόβος απόρριψης που από παρανόηση του υποσυνειδητού μας βιώνουμε μικροί. Γιατί νοιώθουμε φόβο απόρριψης; γιατί μπαίνουμε σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού και τότε το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται πάνω μας;

Όταν χάνουμε την επαφή με τον ανώτερο εαυτό μας που είναι η ψυχή μας, τότε βγαίνουμε από την πορεία μας, από τον σκοπό μας στη Γη, με αποτέλεσμα να μη νιώθουμε καμία ευχαρίστηση και ικανοποίηση από τη ζωή μας. Όμως, δεν φτάνει αυτό, ο ανώτερος εαυτός μας που είναι ο ουσιαστικός κυβερνήτης του σώματός μας, μας αρρωσταίνει, μας στέλνει μια ασθένεια για να συνέλθουμε, να χαμηλώσουμε το εγώ μας, να συνειδητοποιήσουμε την πραγματική φύση και να επανασυνδεθούμε με αυτήν και με την Πηγή μας.
     Αν συνεχίσουμε να αισθανόμαστε ξεχωριστοί και ξεκομμένοι, να μας φταίνε οι πάντες κα τα πάντα γύρω μας και να τους κατηγορούμε συνεχώς, τότε οι ασθένειες επιμένουν και πολλαπλασιάζονται, έως ότου συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε σε λάθος δρόμο, ότι πρέπει απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα και επικεντρώσουμε τη συνείδησή μας στο φως και στην αγάπη για τους πάντες και τα πάντα. Τότε μόνο θα ενωθούμε με τον ανώτερο εαυτό μας και με την Πηγή μας και θα απαλλαγούμε από κάθε αυτοάνοση ασθένεια. Σε διαφορετική περίπτωση, η αυτοάνοση ασθένεια θα επεκταθεί και θα ενταθεί, έως ότου εξοντωθούμε εντελώς.
    Έχω γνωρίσει πολλές περιπτώσεις που το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται σε πολλά μέρη ή όργανα του σώματος και δημιουργεί πολλά αυτοάνοσα νοσήματα. Ένας ενεργειακός ή πνευματικός θεραπευτής (Spiritual Healer) μπορεί να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα, να ανοίξουμε το κέντρο της καρδιάς και να μας γεμίσει θεραπευτικό φως. Επίσης, βοηθά για να δουλέψουμε το νοητικό μας σώμα και να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις μας και καλό θα ήταν να ακούμε καθημερινά κάθε βράδυ όταν πέφτουμε για ύπνο το cd που υπάρχει στο βιβλίο. Μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας το EFT, με το οποίο θα απαλλασσόμαστε από τα αρνητικά συναισθήματα, όσο βέβαια είναι δυνατό, διότι σε περιπτώσεις αυτοάνοσου νοσήματος σημαίνει ότι το μπλοκάρισμα είναι πολύ δυνατό και χρειάζεται εξωτερική βοήθεια.

Για να απαλλαγούμε οριστικά από την αιτία των αυτοάνοσων νοσημάτων που είναι ο θυμός θα πρέπει να κάνουμε τα εξής:

 1. να απαλλαγούμε από το φόβο απόρριψης με τη διαδικασία του EFT.

04-SHMEIA-KSEK.ENERG.KENTR

Όπου κάνουμε μαλάξεις στο σημείο πάνω από το στήθος (ST 16), λέγοντας παρ’ όλο ότι υποσυνείδητα νοιώθω φόβο απόρριψης και υποσυνείδητα ήθελα να είμαι άρρωστος και δυστυχισμένος για να έλκω την προσοχή των δικών μου που νομίζω ότι με απέρριψαν,  όπου εξέλαβα για απόρριψη την αυστηρότητα  ή  την διαμάχη των δικών μου, από σήμερα επιλέγω ν’ αγαπώ, να εκτιμώ, να αποδέχομαι πλήρως τον εαυτό μου και να επικεντρώνω την συνείδησή μου στην αγάπη, στο φως. Είμαι φως, είμαι μια ψυχή γεμάτη φως, γεμάτη αγάπη, ο φόβος απόρριψης που από παρανόηση του υποσυνειδήτου του υποσυνειδήτου μου, βίωσα μικρός, σκέπασε την ψυχή μου, την απομόνωσε από την Πηγή μου κι έτσι ξεκομμένος βίωνα μέχρι σήμερα, φόβο, θλίψη, θυμό, ανασφάλεια, ενοχές. Από σήμερα που συνειδητοποίησα ότι όλα τα προβλήματά μου οφείλονται στο φόβο απόρριψης που βίωσα, από παρανόηση του υποσυνειδήτου μου μικρός, τώρα βιώνω το φόβο απόρριψης για να απαλλαγώ. Κάνουμε 7-10 κτυπήματα σε όλα τα σημεία που δείχνουμε στο παρακάτω γράφημα, τρείς έως πέντε γύρους επικεντρώνοντας την συνείδηση μας στο φόβο απόρριψης και στο θυμό ή σε οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα θέλουμε να απενεργοποιήσουμε.

 1. Επαναπρογραμματισμό του  υποσυνείδητου με τα cd που περιέχουν τα βιβλία μου

«Έτσι      Γίνεται το Θαύμα» και «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» αναπρογραμματίζετε το υποσυνείδητό σας, με αποτέλεσμα να σας      αλλάζουν τον τρόπο που μεταφράζεται τα γεγονότα και κατ’ αυτό τον τρόπο      παύετε να μπαίνετε σε συναγερμό, να θυμώνετε, να μπλοκάρεται την ενέργεια στους      μεσημβρινούς σας και να αρρωσταίνετε το σώμα σας και τα όργανά σας. Όπως μας λέει ο Θανάσης ο Μανάρας: “Το βιβλίο «Μια ζωή Γεμάτη Φως» το διάβασα δυο φορές, για να κατανοήσω και την παραμικρή σταγόνα σοφίας που διαθέτει…ένα βιβλίο-οδηγός ζωής..ξέρεις, μέσα αυτό το έργο, υπάρχουν όλες οι θεραπείες..θα σου πω κάτι όμως..αυτό το βιβλίο, γιατρεύει κάθε “μη’ και κάθε ‘όχι’ που άκουσες μικρός..επουλώνει κάθε πληγή που άνοιξε, όταν σε υπέβαλλαν σε αδίκους ανταγωνισμούς, και ακόμη πιο άδικες συγκρίσεις..είναι ένα βιβλίο που σε γυρνά μέσα σου..σου δείχνει τι είσαι…άλλα έχει μια καινοτομία που δε θα τη βρεις εύκολα..σου δείχνει και το πως..έμπρακτα..το δύσκολο μέρος του, είναι όταν σε φέρνει αντιμέτωπο με σένα..γιατί σε θέτει προ των ευθυνών σου..όταν το διαβάσεις και μετά, δικαιολογίες τέλος..θα σου ξαναπώ ότι και την πρώτη φόρα…μην το διαβάσεις απλώς….εφάρμοσε το…να είσαι καλά…καλό ταξίδι στις σελίδες του…”. Η Ράνια Ρούμκου αλλάξε πραγματικά τη ζωή της ακούγοντας το cd του βιβλίου μου “Έτσι Γινεται το Θαύμα”: “Ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί με βοήθησε πολύ το cd σας, που έχετε στο πρώτο βιβλίο σας. Η ίδια διδάσκω και ασχολούμαι με το διαλογισμό περίπου δεκαεφτά χρόνια τώρα. Το cd σας το είχα μαζί μου στη θάλασσα το καλοκαίρι. Κοιμόμουν με αυτό και πολλές φορές ξυπνούσα στις δύο και τρεις ή ώρα τη νύχτα και ξυπνούσα ασώματη και άυλη. Βίωνα έντονα το στάδιο της συνειδητότητας ψυχής και η ένωσή μου με Τον Πατέρα γινόταν δυνατότερη. Αυτά είναι τα θαύματα Του Δημιουργού!!! ”

3. Μύηση στην αγάπη,

στα δωρεάν σεμινάρια ή στις εκπομπές μου, βλέποντας την ανιδιοτελή, χωρίς    όρους αγάπη στα μάτια μου, βλέπετε τον καθρέφτη του εαυτού σας και τον      αγαπάτε, πλήρως χωρίς όρους, ξεκλειδώνει η καρδιά σας, η αντλία της αγάπης      που έχετε μέσα σας επαναλειτουργεί και μπορεί να λαμβάνει αλλά και να  δίνει αγάπη χωρίς όρους. Όταν έχετε αγάπη μέσα σας άγετε τα πάντα, έχετε  όλο τον κόσμο δικό σας. Με την αγάπη χωρίς όρους λοιπόν που σας εκπέμπω,  στο πρόσωπο μου βλέπετε τον καθρέφτη του εαυτού σας και τον αγαπάτε. Όπως βλέπουμε στην μαρτυρία τηςΔήμητρας Κοντάκου: «Η μύηση στην αγάπη μέσα από τα μάτια σου Αλέξη Φωτόπουλε, είναι από τα δυνατά που βίωσα κοντά σου στο σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη. Έλεγες : κοιτάξτε με στα μάτια. Τα κατάφερα, σε κοιτούσα στα μάτια και δάκρυα κυλούσαν συνεχώς, ασταμάτητα.. Πιστεύω όλα τα δάκρυα να είναι αύξηση της αγάπης μέσα μου. Νιώθω οι ενοχές, η θλίψη, το άγχος που έγιναν δάκρυα με την βοήθεια των ματιών σου, έχουν πλέον μικρύνει μέσα μου.. Έχω δρόμο ακόμα μέχρι ικανής απενεργοποίησης των αρνητικών μου υποσυνείδητα φερόμενων συναισθημάτων. Το έργο σου μαζί μας υπέροχο! Τα cd σου με τις θετικές υποβολές μου κράτησαν την ψυχή μου δυνατή στις δύσκολες ώρες που περνούσα δίπλα στα παιδιά μου που έπαθαν νεφρική ανεπάρκεια. Μου δίνεις ελπίδα πως θα θεραπευτούν και αυτά, εκεί που οι ιατροί μας έκοψαν τις ελπίδες. Σε ευχαριστώ και χαίρομαι που υπάρχεις!!!Είθε όλοι οι άνθρωποι να δεχτούν το φως σου!!! κοιτάξτε τον στα μάτια! άπειρα ευχαριστώ που σε γνώρισα από κοντά κύριε Φωτόπουλε!!».     Με τα φωτόνια που βγαίνουν από τα χέρια μου αισθανόσαστε την ενότητα την      αγάπη του Πατέρα και γεμίζετε αγάπη και αγαπάτε τον εαυτό τους.

4. Συμμετέχουμε επίσης στα μυστήρια  και τις τελετές της θρησκείας μας,

μην ξεχνάτε ποτέ ότι είμαστε ψυχές και πρέπει να είμαστε συνδεδεμένοι με την Πηγή μας, το Θεό, τον Κύριο. Όταν συγχωρούμε, μειώνουμε το εγώ μας, συμμετέχουμε στις τελετές και τα  μυστήρια της εκκλησίας μας, τότε ενωνόμαστε με την Πηγή μας και τότε  ο φόβος κι ο θυμός εξαφανίζεται και δονούμαστε στις συχνότητες της αγάπης. Η Χάρις του Θεού, το Άγιο Πνεύμα έρχεται  μέσα μας και μας φωτίζει συνεχώς. Εδώ είναι το μυστικό, στην εκκλησία όταν πηγαίνετε να κοινωνάτε πάντα, γιατί λαμβάνετε τις δονήσεις της αγάπης χωρίς όρους του Κυρίου, αισθάνεστε γαλήνη, πληρότητα μέσα σας. Αυτά που σας λέω δεν είναι θεωρία τα βιώνω συνεχώς όταν κοινωνώ κι όταν κοινωνάμε κάθε εβδομάδα τότε βιώνουμε γαλήνη, πληρότητα, αγάπη χωρίς όρους καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος. Τα μυστήρια μας τα δίδαξαν οι αρχαίοι Έλληνες οι οποίοι είχαν συνειδητοποιήσει ότι με τα μυστήρια ενωνόντουσαν με την Πηγή τους, βίωναν την πραγματική, πνευματική τους φύση. Για αυτό οι αρχαίοι Έλληνες γνωρίζοντας τα μυστικά αυτά είχαν φθάσει στην κορυφή του κόσμου, ενώ εμείς που τα αφήσαμε έχουμε κατρακυλήσει στο πάτο.

Μπορούμε όμως να ξαναγεννηθούμε αν:

 1. Αν μυηθούμε στην αγάπη χωρίς όρους, εκεί μπορώ να σας βοηθήσω, στα σεμινάρια μου, ή κι από μακριά παρακολουθώντας τις εκπομπές μου, βλέπετε  στα μάτια μου την αγάπη χωρίς όρους, βλέπετε στα μάτια μου τον καθρέφτη του εαυτού σας και τον αγαπάτε, αλλά και από τα χέρια μου βγαίνουν δεσμιδες φωτονίων τα οποία σας μεταδίδουν την πληροφορία για την Ενότητα των Πάντων και  σας κάνουν να αισθάνεστε ασφαλείς.
 2. Αν συμμετέχουμε στα μυστήρια και τις τελετές της θρησκείας μας, αν συγχωρούμε τον εαυτόν μας και τους συνανθρώπους μας, ταπεινώνουμε, μειώνουμε το εγώ μας, που είναι το εμπόδιο που μας κόβει την πρόσβαση με την Πηγή, βοηθούμε τους συνανθρώπους μας και όλα τα όντα του σύμπαντος και προσευχόμαστε συνεχώς.
 3. Αν απενεργοποιήσουμε την ενέργεια από  τα αρνητικά μας συναισθήματα που έχουν συσσωρευτεί μέσα μας, τα οποία δονούνται σε χαμηλές συχνότητες με αποτέλεσμα να μην μας επιτρέπουν να βιώσουμε την αγάπη, η οποία δονείται σε υψηλές δονήσεις.
 4. Αν επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητο μας, και έχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε αυτό με τα Cds που υπάρχουν στα βιβλία μου και υπάρχουν χιλιάδες που το έχουν πετύχει.

Μπορούμε να αυτοθεραπευτούμε από την ψωρίαση 4ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΜΑΤΑ  κυρίως από το βιβλίο μου «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», «Η Πηγή των Πάντων»  αλλά και το νέο μου βιβλίο «Ο Δρόμος προς τη Θέωση».

Είναι σημαντικό για όλους όμως να αποκτήσετε και τα τέσσερα βιβλία για να αλλάξετε την ζωή σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά όπως έκανα εγώ, για αυτό αν παραγγείλετε και τα τέσσερα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» , «Πηγή των Πάντων», «Ο Δρόμος προς τη Θέωση» σας τα στέλνω με  μεγάλη έκπτωση  και χωρίς να σας χρεώνω έξοδα αποστολής. Αν θέλετε να παραγγείλετε δεν έχετε παρά να στείλετε μήνυμα την διεύθυνση και το κινητό σας ή να τηλεφωνήσετε στο 6977349766.

Και στα τέσσερα βιβλία υπάρχουν cd, που σας βοηθούν να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο σας, να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας. Επίσης στα βιβλία και στα σεμινάρια μου αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα και να αυτοθεραπευτείτε σε ενεργειακό επίπεδο και στη συνέχεια σε σωματικό επίπεδο από προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, στη μέση, στον αυχένα, στα γόνατα, στο ισχίο, στο στομάχι, στη χολή, αυτοάνοσα νοσήματα, συχνοουρίας, προβλήματα σπαστικής κολίτιδας ή δυσκοιλιότητας, ιγμορίτιδας, ροχαλητού, πρόβλημα καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδες, αϋπνία, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, διακοπή περιόδου, αρρυθμία, ταχυκαρδία, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, δύσπνοιες, αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα στη χολή, χοληστερίνη.

Βέβαια για οποιαδήποτε θέμα υγείας έχετε θα απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας, ενώ παράλληλα σε πνευματικό, νοητικό και ενεργειακό επίπεδο θα απαλλάσσεστε από τις συνθήκες που σας οδήγησαν στην ασθένεια και θα αυτοθεραπεύστε.

Για όποιο πρόβλημα υγείας έχετε να απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας.

Εφαρμόζοντας ότι λέει ο γιατρός σας μπορείτε παράλληλα να λαμβάνετε βοήθεια διαβάζοντας τα βιβλία μου θα βρίσκεται τρόπους να απαλλάσσεστε από τα αρνητικά σας συναισθήματα αλλά και να ξεμπλοκάρετε τους μεσημβρινούς σας που είναι ποτάμια που κυκλοφορεί η ενέργεια, οι οποίοι έχουν μπλοκαριστεί από τα αρνητικά συναισθήματα αυτά. Α-σθένεια σημαίνει α στερητικό του σθένους.

Σθένος είναι η δύναμη η ενέργεια. Α- ρρώστεια σημαίνει ά στερητικό του ρώστους που σημαίνει δύναμη – ενέργεια. Όταν σε ένα όργανο του στερούμε την ενέργεια τότε αυτό ασθενεί, αρρωσταίνει. Την ενέργεια την στερούμε με τα συνειδητά ή υποσυνείδητα αρνητικά μας συναισθήματα.

Τα βιβλία μου περιέχουν cd που επαναπρογραμματίζουν το υποσυνείδητο, γεγονός που σας βοηθά να μεταφράζετε πιο θετικά τα γεγονότα και να μην μπαίνετε σε συναγερμό. Περιέχουν απόψεις μεγάλων επιστημόνων που σας βοηθούν να κατανοήσετε ότι απαλλασσόμενοι από τα αρνητικά συναισθήματα, το άγχος αισθάνεστε καλύτερα και υγεία σας βελτιώνετε, ακολουθώντας πρωταρχικά ό,τι σας λέει ο γιατρός σας.

Τα βιβλία μου που μπορώ να σας τα στείλω με έκπτωση και έξοδα αποστολής δωρεάν. Επίσης μπορώ να σας εξηγήσω τα βιβλία μου από κοντά, αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου καλέστε στο 6977349766.

Αλέξης Φωτόπουλος

Συγγραφέας – Ερευνητής.

Στην Ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr., που είναι πλήρως ανακαινισμένη θα βρείτε τα πάντα για την υγεία και ευτυχία σας.

Βλέπετε όλοι το κανάλι μου στο YouTube: Αλέξιος Φωτόπουλος, θα σας αλλάξει τη ζωή, σας κάνει να πετάτε από υγεία και χαρά.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: Alexios Fotopoulos, Αλέξιος Φωτόπουλος, Alexis Fotopoulos.Ομάδες Facebook: «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», «Μπορούμε όλοι να αυτοθεραπευτούμε και να οδηγηθούμε στο Φως», «Ζωή Γεμάτη Φως» και «Η Πηγή των Πάντων».Σελίδες Facebook: «Αλέξης Φωτόπουλος», «Αυτοθεραπεία, Υγεία, Ευτυχισμένες σχέσεις, Αφθονία».

Διδονται Δωρεάν σεμινάρια (αφήνει κάτι όποιος θέλει για το κόστος της αίθουσας) Ναυαρίνου 9 και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, αλλα και σε ολη την Ελλάδα. Τα σεμινάρια ανακοινωνόταν στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr να έρχεστε χωρίς να κλείνετε θέση.

Στο άρθρο μου: http://www.afotopoulos.gr/arthra/233-h-therapeia-tvn-pantvn-ta-aitia-olvn-astheneivn-kathvs-kai-tropos-pou-mporoume-na-autotherapeutoume-na-ehoume-telies-sheseis-kai-afthonia θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για τα προβλήματα που σας απασχολούν.

Σημείωση: Όλα τα γραφήματα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μου, η στο facebook είναι από το βιβλίο μου Μια Ζώη γεμάτη Φως, είναι πνευματικά μου διακαιώματα, και απαγορεύεται η χρησιμοποιήση τους (για άρθρα η έκδοση εντύπων)  χωρίς την άδεια μου. Εννοείτε βέβαια ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε όλοι για να ξεμπλοκάρετε τους ενεργειακούς μεσημβρινούς σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά.

Αποποίηση: Βέβαια, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τα παραπάνω  γραφόμενα είναι μεν απόψεις μεγάλων καθηγητών πανεπιστημίου, ερευνητών, κινέζικη ιατρική που εφαρμόζεται με επιτυχία χιλιετηρίες, είναι πρακτικές που εφάρμοσα και έγινα καλά από την σκλήρυνση κατά πλάκας, που έπασχα, και βοηθώ και έχω βοηθήσει πάρα πολλούς να απαλλαγούν από τα αρνητικά τους συναισθήματα και να αυτοθεραπευτούν. Όμως, οι απόψεις αυτές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους γιατρούς σας, που άλλωστε μόνο σε αυτούς η πολιτεία έχει δώσει επίσημα την άδεια να εξασκούν ιατρική. Άρα, ό,τι γράφεται σε αυτό το βιβλίο είναι μόνο για ενημέρωσή σας. Όταν έχετε προβλήματα υγείας, καλείστε να απευθύνεστε πρώτα στον γιατρό σας και παράπλευρα, αν επιθυμείτε, μπορείτε να απευθύνεστε σε πνευματικούς-ενεργειακούς ή εναλλακτικούς θεραπευτές, για να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τρόπο ζωής και να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα. Καλό είναι, επίσης, να συνεργάζεσθε με τον γιατρό σας, ώστε να αλλάζετε τον τρόπο ζωής σας, να γίνετε καλά  και να αποφεύγετε τα πολλά φάρμακα, τα οποία βλάπτουν μακροχρόνια την υγεία σας και καταστρέφουν τα ταμεία μας και την Εθνική οικονομία.

afotopoulos

afotopoulos

Leave a Reply

Σχετικά με το Κύριο Αλέξη Φωτόπουλο

Ο Αλέξης Φωτόπουλος γεννήθηκε στο Στενό Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. 

Περισσότερα

Προτεινόμενα

Ακολουθήστε μας