Απαλλαγή από την υπέρταση

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Όταν διακατεχόμαστε από στρες ή αρνητικά συναισθήματα που έχουν βάση το φόβο ο οργανισμός μπαίνει σε συναγερμό και αντιδρά  σαν να είμαστε ένα ελάφι που το κυνηγά να το φάει ένα λιοντάρι. Τότε το αυτόνομο νευρικό σύστημα που βρίσκεται στον ερπετοειδή μας εγκέφαλο αυξάνει την πίεση του αίματος, αυξάνει τον χτύπο της καρδιάς, την αναπνοή μας αλλά και το σάκχαρο στο αίμα  σαν μια Ύστατη προσπάθεια να αποφύγουμε το θάνατο. Η αντίδραση αυτή είναι ένας έμφυτος μηχανισμός που βοηθά τους έμβιους οργανισμούς να πάρουν έξτρα δυνάμεις και να απομακρυνθούν από ένα σοβαρό κίνδυνο. Όταν όμως εμείς έχουμε προγραμματιστεί από μικροί, να μπαίνουμε συνεχώς σε συναγερμό διότι διακατεχόμαστε από φόβο απόρριψης, τότε αυξάνυμε συνεχώς την πίεση του αίματος και κατάσταση γίνεται χρόνια, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυξημένη πίεση του αίματος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο φόβος είναι υποσυνήδειτος. Εως την ηλικία των 6 ετών δεν έχουμε δημιουργήσει πνευματικό εγκέφαλο (δηλαδή δεν έχουμε κρίση)  και λάμβάνουμε για πράγματικότητα ότι βλέπουμε. Κατ’ αυτό τον τρόπο λαμβάνουμε για απόρριψη την επιθετική συμπεριφορά των δικών μας, είτε είναι αυστηροί μαζί μας, είτε τσακόνωνται, είτε απουσιάζουν. Όταν διακατεχόμαστε υποσυνείδητα από φοβο απόρριψης, λάμβάνουμε για απόρριψη κάθε επιθετική συμπεριφορά  και ο οργανισμός μας μπαίνει σε συναγερμό με την διαδικασία του θυμού. Στο παρακάτω γράφημα βλέπουμε τον πνευματικό μας εγκέφαλο  με ανοιχτό καφέ, καθώς και την αμυγδαλή του εγκεφάλου που αποθηκεύονται όλοι οι συναγερμοί. Πολλές φορές μπαίνουμε σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού, κατ’ ευθείαν από την αμυγδαλή στο αυτόνομο νευρικό μας σύστημα (ερπετοειδή εγκέφαλο χωρίς να ειδοποιηθεί κάν ο πνευματικός εγκέφαλος, δηλαδή χωρίς να το συνειδητοποιούμε.

05-amygdali

Τον συναγερμό μπορούμε να τον απενεργοποιήσουμε με την διαδικασία του EFT, που αναλίουμε στη συνέχεια. Όπου κάνουμε χτυπήματα στην αρχή βασικών μεσημβρινων (ουροδόχου κύστης, χολής, στομάχου, νεφρών, σπλήνας……) βιώνοντας το συγκεκριμένο αρνητικό συναίσθημα το οποίο μας βάζει σε συναγερμό, όπως είναι ο φόβος απόρριψης. Μετά χτυπήματα δημιουργέιται πιεζοηλεκτρισμός και ενώ βιώνουμε το αρνητικό συναίσθημα, ο πιεζοηλεκτρισμός αυτός πηγαίνει στην αμυγδαλή του εγκεφάλου μας και απενεργοποιεί τον συναγερμό. Με αποτέλεσμα όταν βιώσουμε πάλι το ίδιο ερέθισμα δεν μπαίνουμε σε συναγερμό. Μπορούμε επίσης με τον επαναπρογραμματισμό του υποσυνειδητού που γίνεται με τα CDs που υπάρχουν στο βιβλίο μου να απαλλαγούμε από τα προγράμματα που μας θέτουν σε συναγερμό, αρκεί να τα ακούμε το βράδυ όταν κοιμηθούμε όπο παλλόμαστε από 14 παλμούς το δευτερόλεπτο και κάτω. 

  Μπορούμε να απαλλαγούμε άμεσα από την υπέρταση αν δουλέψουμε τον μεσιμβρινό των νεφρών που ξεκινούν από την κλείδα (Κ27) και καταλίγουν κάτω στην πατούσα (Κ1). Για να βοηθήσουμε τα νεφρά πρέπει να κάνουμε μαλάξεις ταυτόχρονα και στα σύο σημεία, δηλαδή στην αρχή και στο τέλος του μεσημβρινού των νεφρών. 

Ο μεσημβρινός των νεφρών ανήκει μαζί με τον μεσημβρινό της ουροδόχου κύστης στο στοιχείο του νερού  και μπλοκάρεται από τον φόβο και την ανησυχία – κοινώς στρες. Κάνουμε μαλάξεις κυρίως στην κλείδα (Kidney 27),  και κατω στην πατούσα (Κ1)  για την απαενεργοποίση του φόβου καιτις αρτηριακής πίεσης η οποία προκαλειται από την κερτιζόλη που εκκρίνουν τα επινεφρίδια. Οι μαλάξεις στο σημείο Κ 6 κάτω από τον αστράγαλο στο μέσα μέρος του ποδιού βοηθά κατά της αϋπνίας

09-MES.NEFRON

 

Το χειρότερο είναι  ότι από το χρόνιο στρες δημιουργείται φλεγμονή στις αρτηρίες όπου ο οργανισμός, για να καλύψει τις φλεγμονές αυτές, όπως κάνει και σε όλες τις περιπτώσεις σκλήρυνσης της περιοχής γύρω από τοξινομένες περιοχές, κάνει αρτηριοσκλήρυνση. Η αρτηριοσκλήρυνση δημιουργείται επίσης από μεγάλη κατανάλωση ζωικών πρωτεϊνών. Όταν, λοιπόν, οι αρτηρίες έχουν περιοριστεί από την αθηρωματική πλάκα και την πολυστερίνη, τότε η καρδιά αυξάνει την πίεση για να μπορέσει να μεταφέρει το αίμα σε όλα τα μέρη του σώματος.

Το σέλινο βοηθά τους ανθρώπους με υψηλή πίεση αλλά και ηρεμεί το νευρικό σύστημα, διότι είναι πλούσιο σε αλκαλικά ιχνοστοιχεία, όπως το sodium. Το σέλινο πρέπει να περιέχεται σε όλους τους φυτικούς χυμούς διότι αλκαλοποιεί τον οργανισμό μας.

Η μπανάνα βοηθά δραστικά στη μείωση της πίεσης του αίματος. Μία μπανάνα περιέχει 467 milligram ποτάσιο  (κάλιο) και μειώνει την πίεση του αίματος.

Η ισορροπία του αλατιού και του ποτάσσιου (καλίου)  σε αναλογία ένα  προς ένα,  είναι αναγκαία για τη ζωή. Όταν το ποτάσιο (κάλιο) που υπάρχει στα κύτταρα είναι χαμηλό, τότε το νάτριο (το αλάτι) εισβάλλει στα κύτταρα προκαλώντας τη διόγκωσή τους. Η αύξηση του όγκου των κυττάρων δημιουργεί πίεση στις φλέβες, στενεύοντας τη διάμετρο των αιμοφόρων αγγείων και δημιουργεί υπέρταση. Το κακό, όμως, με τη σύγχρονη διατροφή είναι ότι όλες οι επεξεργασμένες τροφές περιέχουν υπερβολική ποσότητα αλατιού, γεγονός που δημιουργεί υπέρταση, όμως, οι μπανάνες βοηθούν πολύ, διότι είναι πολύ πλούσιες σε ποτάσιο.

Σύμφωνα με τον DrBruceMcEwen, διευθυντή νευροενδοκρινολογίας στο RockefellerUniversity και  στο NewYorkUniversity, η έκκριση κορτιζόλης, που προκαλείται από τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνουμε, φθείρει τον εγκέφαλο, οδηγεί σε ατροφία τα εγκεφαλικά κύτταρα και προκαλεί απώλεια μνήμης. Επίσης, αυξάνει την πίεση αλλά και το σάκχαρο στο αίμα, με αποτέλεσμα την αρτηριοσκλήρυνση και την ανάπτυξη καρδιακών ασθενειών. Η πίστη μας καθώς και τα θετικά συναισθήματα της αγάπης, της ευσπλαχνίας και της γαλήνης παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αυτοθεραπεία μας. Τα αρνητικά συναισθήματα φτάνουν στο σημείο να αλλοιώσουν τους υποδοχείς και τον πυρήνα των κυττάρων μας και κατ’ αυτόν τον τρόπο να καταστρέψουμε την υγεία μας (όπως είχα κάνει εγώ).

Σύμφωνα με τον Γερμανό γιατρό Dr Matthias Rath, η κύρια αιτία της αυξημένης αρτηριακής πίεσης είναι η χρόνια έλλειψη βιταμινών και κυτταρικών θρεπτικών ουσιών στα εκατομμύρια κύτταρα των αρτηριακών τοιχωμάτων. Η έλλειψη αυτή οδηγεί σε αύξηση του τόνου (σύσπαση) και πάχυνση του αρτηριακού τοιχώματος,  η διάμετρος των αρτηριών μειώνεται και η πίεση αυξάνεται. Οι κυτταρικές θρεπτικές ουσίες (βιταμίνη C, βιταμίνη Β1) οδηγούν σε μείωση του τόνου των αρτηριακών τοιχωμάτων σε διεύρυνση του αυλού τους και, επομένως, σε πτώση της αρτηριακής πίεσης.

 Το EFT μας βοηθά να αλλάξουμε τα περιοριστκά μας πιστεύω και την ψυχολογική αντιστροφή να θέλουμε να είμαστε άρρωστοι και δυστυχισμένοι. Ο φόβος απόρριψης   που μας βάζει σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού, είναι υποσυνείδητός και προέρχεται από τα γεγονότα που έχουν καταγραφεί στην αμυγδαλή του εγκέφαλού μας (βλέπετε στο γράφημα του εγκεφάλου πιό πάνω) από την σύλληψη μας έως την ηλικία των 5 ετών (κατά την πλειονότητα όμως έως 3 ετών). Ο φόβος απόρριψης είναι η κύρια αιτία του φόβου μας αλλά και του θυμού που δημιουργείται από αυτό. Όταν είμαστε μικροί δεν έχουμε δημιουργήσει πνευματικό εγκέφαλο και λαμβάνουμε για πραγματικότητα ότι βλέπουμε, κατ’ αυτό τον τρόπο λαμβάνουμε για απόρριψη την διαμάχη, την αυστηρότητα, την κριτική, την απουσία των δικών μας. Τότε κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε κάποιες από αυτές τις συμπεριφορές (κριτική, απόρριψη, δυσκολίες στη ζωή) αμέσως φοβόμαστε και μπαίνουμε σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού. Το υποσυνειδητο δεν έχει κρίση είναι σαν το μικρό παιδί που θέλει να ειναι άρρωστο για να τραβήξει την προσοχή των δικών. Αυτό είναι η ψυχολογική αντιστροφή θέλουμε υποσυνείδητα να είμαστε α΄ρρωστοι και δυστυχισμένοι για να έλξουμε την προσοχή των δικών μας, που νομίζουμε ότι μας απέρριψαν. 

 Γιά να απενεργοποιήσουμε την ψυχολογική μας αντιστροφή (την υποσυνείδητη επιθυμία μας να κάνουμε ζημιά στον εαυτό μας για ελξουμε την προσοχή των άλλων)  κάνουμε μαλάξεις στο σημείο (ST 16) πάνω από το στήθος, λέγοντας παρ’ όλο ότι υποσυνείδητα νοιώθω φόβο απόρριψης και υποσυνείδητα ήθελα να είμαι άρρωστος και δυστυχισμένος για να έλκω την προσοχή των δικών μου που νομίζω ότι με απέρριψαν, από σήμερα επιλέγω ν’ αγαπώ, να εκτιμώ, να αποδέχομαι πλήρως τον εαυτό μου και να επικεντρώνω την συνείδησή μου στην αγάπη, στο φως, το Χριστό. Είμαι φως, είμαι μια ψυχή γεμάτη φως, γεμάτη αγάπη, ο φόβος απόρριψης που από παρανόηση του υποσυνειδήτου του υποσυνειδήτου μου, βίωσα μικρός, σκέπασε την ψυχή μου, την απομόνωσε από την Πηγή μου κι έτσι ξεκομμένος βίωνα μέχρι σήμερα, φόβο, θλίψη, θυμό, ανασφάλεια, ενοχές. Από σήμερα που συνειδητοποίησα ότι όλα τα προβλήματά μου οφείλονται στο φόβο απόρριψης που βίωσα από παρανόηση του υποσυνειδήτου μου βιώνω το φόβο απόρριψης για να απαλλαγώ. Κάνουμε 7-10 κτυπήματα σε όλα τα σημεία που δείχνουμε στο παρακάτω γράφημα, τρείς έως πέντε γύρους επικεντρώνοντας την συνείδηση μας στο φόβο απόρριψης και στο θυμό ή σε οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα θέλουμε να απενεργοποιήσουμε

 

04-SHMEIA-KSEK.ENERG.KENTR

 

Μπορούμε να αλλάξουμε πλήρως τον εαυτό μας, και να απαλλαγούμε από το χρόνιο στρες που είναι η κύρια αιτία της υπέρτασης:

 Αν μυηθούμε στην αγάπη χωρίς όρους, εκεί μπορώ να σας βοηθήσω, στα σεμιναρια μου, ή κι από μακριά παρακολουθώντας τις εκπομπές μου, βλέπετε  στα μάτια μου την αγαπη χωρίς όρους, βλέπετε στα μάτια μου τον καθρέφτη του εαυτού σας και τον αγαπάτε. Όταν έχετε αγάπη μέσα σας άγετε τα πάντα, έχετε  όλο τον κόσμο δικό σας. Με την αγάπη χωρίς όρους λοιπόν που σας εκπέμπω,  στο πρόσωπο μου βλέπετε τον καθρέφτη του εαυτού σας και τον αγαπάτε.

  1. Αν συμμετέχουμε επίσης στα μυστήρια και τις τελετές της θρησκείας μας. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι είμαστε ψυχές και πρέπει να είμαστε συνδεδεμένοι με την Πηγή μας, το Θεό, τον Κύριο. Όταν συγχωρούμε, μειώνουμε το εγώ μας, συμμετέχουμε στις τελετές και τα  μυστήρια της εκκλησίας μας, τότε ενωνόμαστε με την Πηγή μας και τότε  ο φόβος κι ο θυμός εξαφανίζεται και δονούμαστε στις συχνότητες της αγάπης. Η Χάρις του Θεού, το Άγιο Πνεύμα έρχεται  μέσα μας και μας φωτίζει συνεχώς. Εδώ είναι το μυστικό, στην εκκλησία όταν πηγαίνετε να κοινωνάτε πάντα, γιατί λαμβάνετε τις δονήσεις της αγάπης χωρίς όρους του Κυρίου, αισθάνεστε γαλήνη, πληρότητα μέσα σας. Αυτά που σας λέω δεν είναι θεωρία τα βιώνω συνεχώς όταν κοινωνώ κι όταν κοινωνάμε κάθε εβδομάδα τότε βιώνουμε γαλήνη, πληρότητα, αγάπη χωρίς όρους καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος. Τα μυστήρια μας τα δίδαξαν οι αρχαίοι Έλληνες οι οποίοι είχαν συνειδητοποιήσει ότι με τα μυστήρια ενωνόντουσαν με την Πηγή τους, βίωναν την πραγματική, πνευματική τους φύση. Για αυτό οι αρχαίοι Έλληνες γνωρίζοντας τα μυστικά αυτά είχαν φθάσει στην κορυφή του κόσμου, ενώ εμείς που τα αφήσαμε έχουμε κατρακυλήσει στο πάτο.
  2. Αν απενεργοποιήσουμε την ενέργεια από  τα αρνητικά μας συναισθήματα που έχουν συσσωρευτεί μέσα μας, στα ενεργειακά μας κέντρα, τα οποία δονούνται σε χαμηλές συχνότητες με αποτέλεσμα να μην μας επιτρέπουν να βιώσουμε την αγάπη, η οποία δονείται σε υψηλές δονήσεις. 
  3. Ξεμπλοκάρουμε τους ενεργειακούς μεσημβρινούς. Στο βιβλίο μου «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» περιέχοντα όλοι οι μεσημβρινοί και σαφείς  οδηγίες πώς να τους απενεργοποιούμε.  

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΜΑΤΑ  κυρίως από το βιβλίο μου «Μια Ζωή Γεμάτη Φως»  αλλά και το νέο μου βιβλίο «Η Πηγή των Πάντων».

 

     Είναι σημαντικό για όλους όμως να αποκτήσετε και τα τρία βιβλία για να αλλάξετε την ζωή σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά όπως έκανα εγώ, για αυτό αν παραγγείλετε και τα τρία βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και η «Πηγή των Πάντων» σας τα στέλνω με  μεγάλη έκπτωση  και χωρίς να σας χρεώνω έξοδα αποστολής. Αν θέλετε να παραγγείλετε δεν έχετε παρά να στείλετε μήνυμα την διεύθυνση και το κινητό σας ή να τηλεφωνήσετε στο 6977349766.

 

Και στα τρία βιβλία υπάρχουν cd, που σας βοηθούν να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο σας, να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας. Επίσης στα βιβλία και στα σεμινάρια μου αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα και να αυτοθεραπευτείτε σε ενεργειακό επίπεδο και στη συνέχεια σε σωματικό επίπεδο από προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, στη μέση, στον αυχένα, στα γόνατα, στο ισχίο, στο στομάχι, στη χολή, αυτοάνοσα νοσήματα, συχνοουρίας, προβλήματα σπαστικής κολίτιδας ή δυσκοιλιότητας, ιγμορίτιδας, ροχαλητού, πρόβλημα καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδες, αϋπνία, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, διακοπή περιόδου, αρρυθμία, ταχυκαρδία, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, δύσπνοιες, αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα στη χολή, χοληστερίνη.(βέβαια για οποιαδήποτε θέμα υγείας έχετε θα απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας, ενώ παράλληλα σε πνευματικό, νοητικό και ενεργειακό επίπεδο θα απαλλάσσεστε από τις συνθήκες που σας οδήγησαν στην ασθένεια και θα αυτοθεραπεύστε).

 

Είμαι πάντα δίπλα σας για να απελευθερωθούμε από όλα τα προβλήματα μας, να πετάξουμε από υγεία και χαρά και να οδηγηθούμε στο φως.

 

Με άπειρη, χωρίς όρους αγάπη

 

Αλέξης Φωτόπουλος

 

Συγγραφέας – Spiritual Healer

 

Τηλέφωνα: 6977349766, 6909193329, Ιστοσελίδα: www.afotopoulos.gr, email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
,

 

Facebook: Alexios Fotopoulos, Αλέξιος Φωτόπουλος, Alexis Fotopoulos, Αλέξης Φωτόπουλος

 

Ομάδες Facebook: «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», «Μπορούμε όλοι να αυτοθεραπευτούμε και να οδηγηθούμε στο Φως», «Ζωή Γεμάτη Φως» και «Η Πηγή των Πάντων».

 

Σελίδες Facebook: «Αλέξης Φωτόπουλος», «Αυτοθεραπεία, Υγεία, Ευτυχισμένες σχέσεις, Αφθονία».

 

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 17:00 -21:00 Δωρεάν σεμινάρια (αφήνει κάτι όποιος θέλει για το κόστος της αίθουσας) Ναυαρίνου 9 και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας. Τα σεμινάρια ανακοινωνόταν στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr να έρχεστε χωρίς να κλείνετε θέση.

 

Στο άρθρο μου: http://www.afotopoulos.gr/arthra/233-h-therapeia-tvn-pantvn-ta-aitia-olvn-astheneivn-kathvs-kai-tropos-pou-mporoume-na-autotherapeutoume-na-ehoume-telies-sheseis-kai-afthonia θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για τα προβλήματα που σας απασχολούν.

 

   Σημείωση: Όλα τα γραφήματα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μου, η στο facebook είναι από το βιβλίο μου Μια Ζώη γεμάτη Φως, είναι πνευματικά μου διακαιώματα, και απαγορεύεται η χρησιμοποιήση τους (για άρθρα η έκδοση εντύπων)  χωρίς την άδεια μου. Εννοείτε βέβαια ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε όλοι για να ξεμπλοκάρετε τους ενεργειακούς μεσημβρινούς σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά. 

ΑποποίησηΒέβαια, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τα παραπάνω  γραφόμενα είναι μεν απόψεις μεγάλων καθηγητών πανεπιστημίου, ερευνητών, κινέζικη ιατρική που εφαρμόζεται με επιτυχία χιλιετηρίδες, είναι πρακτικές που εφάρμοσα και έγινα καλά από την σκλήρυνση κατά πλάκας, που έπασχα, και βοηθώ και έχω βοηθήσει πάρα πολλούς να απαλλαγούν από τα αρνητικά τους συναισθήματα και να αυτοθεραπευτούν. Όμως, οι απόψεις αυτές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους γιατρούς σας, που άλλωστε μόνο σε αυτούς η πολιτεία έχει δώσει επίσημα την άδεια να εξασκούν ιατρική. Άρα, ό,τι γράφεται σε αυτό το βιβλίο είναι μόνο για ενημέρωσή σας. Όταν έχετε προβλήματα υγείας, καλείστε να απευθύνεστε πρώτα στον γιατρό σας και παράπλευρα, αν επιθυμείτε, μπορείτε να απευθύνεστε σε πνευματικούς-ενεργειακούς ή εναλλακτικούς θεραπευτές, για να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τρόπο ζωής και να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα. Καλό είναι, επίσης, να συνεργάζεσθε με τον γιατρό σας, ώστε να αλλάζετε τον τρόπο ζωής σας, να γίνετε καλά  και να αποφεύγετε τα πολλά φάρμακα, τα οποία βλάπτουν μακροχρόνια την υγεία σας και καταστρέφουν τα ταμεία μας και την Εθνική οικονομία. 

 

 

05-amygdali
afotopoulos

afotopoulos

Leave a Reply

Σχετικά με το Κύριο Αλέξη Φωτόπουλο

Ο Αλέξης Φωτόπουλος γεννήθηκε στο Στενό Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. 

Περισσότερα

Προτεινόμενα

Ακολουθήστε μας