Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας έχουμε τα πάντα, αγαπάμε και μας αγαπούν. Πώς, όμως, αγαπάμε τον εαυτό μας;

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

 

Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας έχουμε τα πάντα, αγαπάμε και μας αγαπούν. Πώς, όμως, αγαπάμε τον εαυτό μας; 1Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας έχουμε τα πάντα, αγαπάμε και μας αγαπούν. Αγαπάμε τον εαυτό μας, όταν έχουμε μυηθεί στην αγάπη, όταν έχουμε απενεργοποιήσει τα αρνητικά μας συναισθήματα, όταν έχουμε συγχωρέσει τους πάντες και τα πάντα.

Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας έχουμε τα πάντα, αγαπάμε και μας αγαπούν. Πώς, όμως, αγαπάμε τον εαυτό μας; 2Η μύηση στην αγάπη όταν είμαστε μικροί είναι το Άλφα και το Ωμέγα στη ζωή μας.

Η αγάπη είναι μέσα στην καρδιά μας και ξυπνά μέσα μας όταν βλέπουμε την αγάπη χωρίς όρους στα μάτια των γονιών μας. Εκεί βλέπουμε τον καθρέφτη του εαυτού μας και τον αγαπάμε. Δυστυχώς, οι περισσότεροι γονείς δίνουν αγάπη με όρους, θεωρούν τα παιδιά τους κτήμα τους.

Όλοι όσοι αρρωσταίνετε, όσοι παθαίνετε κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, ανασφάλειας, δεν έχετε πάρει αγάπη χωρίς όρους και δεν έχει ξυπνήσει μέσα σας το δυναμικό της άπειρης αγάπης, με το οποίο μας έχει προικίσει ο Δημιουργός.

Όταν μικροί δε λάβουμε αγάπη χωρίς όρους, συμβαίνει αυτό που παθαίνουν οι μπαταρίες, όταν δεν τις φορτίσουμε το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για την πρώτη φορά. Έτσι, κάθε φορά που τις επαναφορτίζουμε, θα φορτίζονται ως εκεί που τις φορτίσαμε την πρώτη φορά∙ ελλιπώς. Η έλλειψη αυτή της αγάπης σάς γεμίζει ανασφάλεια, θλίψη, φόβο, θυμό σκοτάδι, όλα τα αρνητικά συναισθήματα.

Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας έχουμε τα πάντα, αγαπάμε και μας αγαπούν. Πώς, όμως, αγαπάμε τον εαυτό μας; 3Τρεις κορυφαίοι καθηγητές ψυχιατρικής στο UCLA της Αμερικής, οι Thomas Lewis, Fari Amini, and Richard Lannon,στο βιβλίο «A General Theory of Love» 

παραδέχτηκαν ότι όλα τα προβλήματα που έχει ο άνθρωπος οφείλονται στην έλλειψη αγάπης. Η λύση βρίσκεται στην καρδιά των ανθρώπων,

ενώ η ιατρική σήμερα δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα περισσότερο από μερικές λεπτομέρειες στη συναισθηματική ζωή των ασθενών τους.

Κατέληξαν ότι η αγάπη μάς δημιουργεί,   είναι υπεύθυνη για το ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να γίνουμε.

Σύμφωνα με τον Dr Arthur Janov η αγάπη που θα λάβει το παιδί από την στιγμή της σύλληψής του έως τριών ετών, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη του εγκεφάλου του, των ικανοτήτων του στη συγκέντρωση, την ανάπτυξη του νευρικού του συστήματος, αλλά και την πρόσβαση στα συναισθήματά του σ’ όλη του τη ζωή.

Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας έχουμε τα πάντα, αγαπάμε και μας αγαπούν. Πώς, όμως, αγαπάμε τον εαυτό μας; 4Συγκεκριμένα ο DrJanov γράφει στο βιβλίο του «Πρωτογενής Θεραπεία με την Απίστευτη Δύναμη των Συναισθημάτων»:

«Αν εισπράττουμε αγάπη ή αν βιώνουμε την απουσία της νωρίς στη ζωή μας, αυτό επιφέρει μόνιμες αλλαγές στον εγκέφαλο.

     Η αγάπη είναι το μοναδικό και σπουδαιότερο συστατικό που καθορίζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Βάζει τα θεμέλια για τη δημιουργία επιτυχημένων συνδέσεων ανάμεσα στα βασικά εγκεφαλικά κέντρα και επηρεάζει τη δυνατότητα πρόσβασης στα συναισθήματά μας για όλη μας την ζωή.

     Η αγάπη στο ξεκίνημα της ζωής μας, ή η απουσία της έχει βαθιά επίδραση στην ανάπτυξη της φυσιολογίας μας. Όταν εισπράττουμε αγάπη νωρίς στην ανάπτυξή μας, ο εγκέφαλος  και το σώμα θα λειτουργούν σε βέλτιστα επίπεδα.

     Ο βαθμός αγάπης που εισπράττουμε κατά τη βρεφονηπιακή ηλικία μπορεί να καθορίσει πόσο καλά θα τα πάμε με τους άλλους, αν θα είμαστε σε θέση να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη, πόσο σταθερές θα είναι οι σχέσεις μας, πόσο διαισθητικοί είμαστε.

     Η έλλειψη αγάπης ρυθμίζει το πώς σκεπτόμαστε για τον κόσμο και τον εαυτό μας, όπως και το πόσο καλά αισθανόμαστε ή δεν αισθανόμαστε. Καθορίζει το μέγεθος της βλάβης που μπορεί να έχουν πάθει οι εγκεφαλικές δομές που αφορούν τα συναισθήματα. Όσοι υποστούν βλάβη δεν πρόκειται να διαθέτουν πλήρεις δυνάμεις συγκέντρωσης, διανοητικής αντοχής και συντηρούμενου ενδιαφέροντος.     

    Η έλλειψη αγάπης θα αλλοιώσει επίσης την παραγωγή των περισσότερων από τις βασικές ορμόνες και θ’ αφήσει το άτομο με υψηλά επίπεδα στρες για όλη του τη ζωή. Μπορεί να επηρεάσει το είδος των ασθενειών από τις οποίες θα υποφέρει κανείς μετέπειτα στη ζωή του και, πάνω απ’ όλα, το πόσο θα ζήσει. 

    Αγάπη σημαίνει ενθάρρυνση, έπαινο και ελευθερία έκφρασης των συναισθημάτων. Σημαίνει καθοδήγηση και προστασία, ενώ θα βοηθάμε το παιδί να αισθάνεται πάντοτε ασφαλές».

Τα τελευταία τα εφαρμόζω πλήρως στο γιο μου, έγινε πλέον δέκα ετών και «πετάει», έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό του, δε φοβάται τίποτα.

Βέβαια η υγεία μας, η ευτυχία μας, η συμπεριφορά μας, καθορίζονται από τη συμπεριφορά κι από τη σχέση που είχαν οι γονείς μας, από τη στιγμή της σύλληψής μας. Μητέρες που είχαν ψυχολογικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της κύησης, γέννησαν παιδιά με ψυχολογικά αλλά και σωματικά προβλήματα.

Όταν η μητέρα εγκαταλειφθεί από τον σύντροφό της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κυοφορεί αισθανόμενη ότι απειλείται, η απειλή αυτή μεταδίδεται στο έμβρυο και  καθορίζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του και του νευρικού του συστήματος, όπως μας λέει ο Dr Arthur Janov. Η απειλή αυτή παραπλανά το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί, επίσης, να δημιουργήσει αργότερα στο παιδί αυτοάνοση νόσο.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν οι γονείς έχουν συνεχείς και έντονες διαμάχες μπροστά στα μάτια των παιδιών. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν σκλήρυνση κατά πλάκας, κατάθλιψη, δυνατούς εθισμούς και, γενικά, ψυχολογικά προβλήματα, μου αναφέρουν ότι οι γονείς τους είχαν έντονες διαμάχες, όταν ήταν παιδιά.

Οι διαμάχες, η έλλειψη αγάπης, η απουσία ενός ή και των δύο γονέων, δημιουργούν φόβο απόρριψης, δημιουργούν την αίσθηση ότι το άτομο απειλείται.

Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας έχουμε τα πάντα, αγαπάμε και μας αγαπούν. Πώς, όμως, αγαπάμε τον εαυτό μας; 5Όταν το άτομο φοβάται την απόρριψη, θυμώνει με οποιονδήποτε αισθάνεται ότι το απειλεί. Η αίσθηση αυτή της απειλής και, κυρίως, του θυμού παραπλανά το ανοσοποιητικό μας σύστημα και το στρέφει κατά του ίδιου τού εαυτού του, δημιουργώντας φλεγμονές,

Με αποτέλεσμα να έχουμε όλες τις αυτοάνοσες νόσους, όπως ψωρίαση, αρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα,σκλήρυνση κατά πλάκας, Πάρκινσον, Alzheimer, κολίτιδες, νόσος του Crown… Ο μηχανισμός με τον οποίο λειτουργεί το ανοσοποιητικό σύστημα ως προς το τι αποτελεί τον εαυτό μας και τι όχι, (self / nonself), καθορίζεται από το ενεργειακό κέντρο του καρδιακού πλέγματος, ανάλογα με τις ενδόμυχες σκέψεις και τα συναισθήματά μας.

Τα αρνητικά συναισθήματα φόβου ή θυμού, που μας διακατέχουν, μπλοκάρουν το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς. Εκεί βρίσκεται ο θύμος αδένας που εκκρίνει τα Τ λεμφοκύτταρα τα οποία κατευθύνουν που θα επιτεθεί το ανοσοποιητικό. Όταν λοιπόν από τα αρνητικά συναισθήματα έχει κλείσει το κέντρο της καρδιάς μας, τα Τ λεμφοκύτταρα οδηγούν το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στα όργανά μας και κατά συνέπεια πάσχουμε από αυτοάνοσα νοσήματα.

Όταν έχετε αγάπη μέσα σας, άγετε τα πάντα, έχετε όλο τον κόσμο δικό σας.

    Η αγάπη μάς φέρνει τα πάντα. Πώς, όμως, ανοίγουμε την καρδιά μας, για να αγαπάμε;

Όταν προσφέρουμε την αγάπη μας στον κόσμο, τα πάντα αλλάζουν. Το πρόβλημα είναι ότι με τα αρνητικά συναισθήματα που μας κυριαρχούν έχουμε χάσει τη δυνατότητα να αγαπάμε και να μας αγαπάνε.

Το στοίχημα, πλέον, για μένα είναι να βοηθήσω τον κόσμο να βρει τη δυνατότητα αυτή, να ανοίξει την καρδιά του, να μπορεί να δίνει και να δέχεται αγάπη και, τότε, όλοι θα «πετάξουμε» από χαρά και υγεία.

Πού βρίσκεται η αγάπη;

Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας έχουμε τα πάντα, αγαπάμε και μας αγαπούν. Πώς, όμως, αγαπάμε τον εαυτό μας; 6Ο βαθύτερος Εαυτός μας εδρεύει στην καρδιά μας, που είναι η έδρα της ψυχής μας. Εκεί είναι η Πηγή της αγάπης μας, η Πηγή της δύναμής μας.

Επικεντρωθείτε στην καρδιά σας και όχι στο νου σας.

Ο νους δεν έχει δύναμη να μας φέρει πίσω στην Πηγή. Μπορεί να μας καταστρέψει όταν κάνουμε αρνητικές σκέψεις. Καταλήγουμε ότι όλα είναι μαύρα, απομακρυνόμαστε από την Πηγή μας.

Στην καρδιά μας βρίσκεται η δύναμη. Επικεντρωνόμαστε στην καρδιά μας όταν δεν σκεπτόμαστε τον εαυτό μας αλλά τους άλλους, όταν προσφέρουμε. Αγαπάμε τον εαυτό μας όταν βλέπουμε την αγάπη χωρίς όρους στα μάτια του άλλου.

Η αγάπη είναι η μόνη πραγματικότητα που υπάρχει. Η ενέργεια που παίρνουμε από την αγάπη για τον εαυτό μας, μάς δίνει τεράστια δύναμη.

Τα πάντα ξεκινάνε από την αγάπη που δείχνουμε στον εαυτό μας.

Η πράξη της αγάπης είναι μια διαδικασία που υπάρχει και πάντα ξεκινάει από την αγάπη που υπάρχει μέσα μας. Από εκεί ξεκινάνε κι εκεί τελειώνουν τα πάντα. Αν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν μπορούμε να αγαπήσουμε κανέναν. Χρειαζόμαστε αφύπνιση.

Έτσι, λοιπόν, η καρδιά, η ψυχή του ανθρώπου είναι η Πηγή της αγάπης του. Η αγάπη για τον εαυτό μας δεν είναι εγωισμός. Είναι το αίσθημα της ευγνωμοσύνης για ό,τι κι όποιον υπάρχει γύρω μας. Η ενέργεια της αγάπης, όπως και η ενέργεια του φόβου, μας επιστρέφεται πάντα.

Οι άλλοι γύρω μας πάντα είναι ο καθρέφτης των συναισθημάτων που έχουμε μέσα μας, τα οποία, είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, τα βγάζουμε προς τους άλλους και τα οποία πάντα μας επιστρέφονται. Όταν αγαπάμε τους άλλους, οι άλλοι μας αγαπάνε. Όταν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, τότε δεν μπορούμε να αγαπήσουμε τον σύντροφό μας, αλλά και κανέναν, κι έτσι η αγάπη μας είναι κτητική. »

Χρειάζεται να ανοίξουμε την καρδιά μας, να συγχωρέσουμε όσους μας προξένησαν κακό, για να έχουμε πάλι τη δυνατότητα να συνεχίζουμε να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας. Με κλειστή την καρδιά μας μπλοκάρουμε τη ροή της ενέργειας μέσα μας και αποτυγχάνουμε στο να έχουμε οποιαδήποτε προκοπή. Διακόπτουμε άμεσα τη ροή της αφθονίας του σύμπαντος που έρχεται προς το μέρος μας.

Η αγνότερη και ανώτερη μορφή αγάπης είναι αυτή που προσφέρουμε χωρίς καμιά υστεροβουλία στους συνανθρώπους μας. Τότε η καρδιά μας πλημμυρίζει από ένα άπειρο κύμα αγάπης. Τότε συμβαίνει το εξής θαύμα: με το άνοιγμα αυτό της καρδιάς μας, ερχόμαστε σ’ επαφή με την άπειρη δύναμη του σύμπαντος, όπου κάθε σκέψη και αγνή επιθυμία μας μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Όταν καθαρίζουμε το σώμα μας, καθαρίζουμε τη ζωή μας. Το σώμα μας είναι το μέρος που αποθηκεύονται όλα τα αρνητικά συναισθήματα, είναι το μέρος που ρίχνουμε τα συναισθηματικά και ενεργειακά σκουπίδια μας. Όταν αυτό γεμίσει πρέπει να το αδειάσουμε. Διαφορετικά  θα ξεχειλίσει και θα υποφέρει, όπως κάποιος που ήλθε πρόσφατα στα σεμινάρια μου κι ήταν γεμάτος αρνητικά συναισθήματα κι είχε παντού στο σώμα του φαγούρα.

Η ουσία των πάντων είναι ότι η αγάπη ως προσωπικό συναίσθημα μετατρέπεται σε κοσμική ενέργεια.

Το κύριο πρόβλημα που μας δημιουργούν τα αρνητικά συναισθήματα είναι ότι κλείνουν την καρδιά μας, κλείνουν τη Δύναμή μας, μπλοκάρουν την ικανότητά μας να αγαπάμε και να συγχωρούμε. 

Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας έχουμε τα πάντα, αγαπάμε και μας αγαπούν. Πώς, όμως, αγαπάμε τον εαυτό μας; 7Η ικανότητα να αγαπάμε είναι η ικανότητα που μας δίνει τα πάντα. Γι’ αυτό ο Κύριος μάς δίδαξε να αγαπάμε και να συγχωρούμε τον εαυτό μας και τους άλλους.

Όλοι βρισκόμαστε μέσα στο ενεργειακό πεδίο της αγάπης. Το θέμα, όμως, είναι ότι δεν το συνειδητοποιούμε.

Αυτός που κάνει «θαύματα» είναι πλήρως συνειδητοποιημένος ότι είναι λουσμένος στο φως και νιώθει έντονη αγάπη, βρίσκεται ολοκληρωτικά στο ενεργειακό πεδίο του Θεού, της Πηγής.

Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας έχουμε τα πάντα, αγαπάμε και μας αγαπούν. Πώς, όμως, αγαπάμε τον εαυτό μας; 8Τα αρνητικά συναισθήματα με βάση το φόβο, που αναπτύσσονται μέσα μας, μπλοκάρουν κι εμποδίζουν την αντίληψη της αγάπης.

Με την ενεργειακή θεραπεία αδειάζουμε την αρνητική ενέργεια, τα σκουπίδια που συσσωρεύονται στο αιθερικό μας σώμα και, κατ’ αυτόν τον τρόπο, βοηθάμε το σώμα μας να αυτοθεραπευτεί.

Οι μεγάλοι νομπελίστες καθηγητές της κβαντικής φυσικής μάς λένε ότι τα πάντα είναι ενέργεια η  οποία δονείται, πάλλεται σε συγκεκριμένες συχνότητες. Η συνείδηση, η συνειδητότητά μας καθορίζει τις συχνότητες στις οποίες παλλόμαστε. Η συνειδητότητά μας είναι ο τρόπος που συνειδητοποιούμε, που βλέπουμε, που μεταφράζουμε, που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητά μας, και δημιουργείται βασικά από τις σκέψεις μας, ενεργοποιείται από τα συναισθήματά μας και την εστίαση της προσοχής και της συνείδησής μας.

Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας έχουμε τα πάντα, αγαπάμε και μας αγαπούν. Πώς, όμως, αγαπάμε τον εαυτό μας; 9Τα πάντα εξαρτώνται από την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Τα κύτταρά μας αφουγκράζονται τις σκέψεις μας. Αν θεωρούμε τον εαυτό μας σημαντικό, τότε θα προσέξουμε τη διατροφή μας, θα γυμναστούμε, θα έχουμε θετικά συναισθήματα και, τέλος, κάνοντας όλα αυτά θα έχουμε μια τέλεια υγεία.

Πώς αγαπάμε, όμως, τον εαυτό μας;

Για να αγαπάμε τον εαυτό μας, πρέπει να έχουμε μυηθεί στην αγάπη από τους δικούς μας, μια διαδικασία που ξεκινά από τη σύλληψή μας.

Αν οι γονείς έλειπαν, ήταν αυστηροί ή διαφιλονικούσαν, ήταν αδιάφοροι μαζί μας ή έδιναν περισσότερη σημασία στα αδέλφια μας, τότε δεν έχουμε μυηθεί στην αγάπη.

Χρειάζεται να βρούμε κάποιον άνθρωπο να έχει το χάρισμα να μπορεί να μας μυήσει στην αγάπη, να μας κάνει να καταλάβουμε πώς λειτουργεί, το πιο σημαντικό πράγμα στο σύμπαν, που είναι αγάπη. Η αγάπη είναι ο κώδικας που επικοινωνούμε με τον εαυτό μας, τα όργανα μας τα κύτταρά μας, τους συνανθρώπους μας, με το Θεό.

Αν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας δεν μπορούμε να αγαπήσουμε τους άλλους. Αυτό, όμως, δε γίνεται  με λόγια, αλλά με έργα. Χρειάζεται δουλειά, για να αγαπήσουμε τον εαυτό μας (αν δεν έχουμε μυηθεί από μικροί στην αγάπη) και θεωρώ ότι η κύρια αποστολή μου είναι να μάθω (μύηση στην αγάπη) όλους τους ανθρώπους να αγαπούν τον εαυτό τους.

Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι που αγαπάνε πραγματικά τον εαυτό τους. Σκοπός μου είναι να  αφυπνίσω τους ανθρώπους, γιατί μόνον όταν αφυπνιστούν και γεμίσουν φως, αρχίζουν να αγαπάνε τον εαυτό τους. Είμαι εδώ με τα βιβλία μου, την ιστοσελίδα μου, www.afotopoulos.gr, τα δωρεάν σεμινάριά μου, να σας βοηθήσω να απενεργοποιήσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα και να σας βοηθήσω να ανοίξετε την καρδιά σας και να βιώσετε όλο το δυναμικό της αγάπης με το οποίο σας έχει προικίσει ο Δημιουργός σας.

Βλέποντας την ανιδιοτελή, χωρίς όρους αγάπη στα μάτια μου, βλέπετε τον καθρέφτη του εαυτού σας και τον αγαπάτε, πλήρως χωρίς όρους, ξεκλειδώνει η καρδιά σας, η αντλία της αγάπης που έχετε μέσα σας επαναλειτουργεί και μπορεί να λαμβάνει αλλά και να δίνει αγάπη χωρίς όρους.

Με τα φωτόνια που βγαίνουν από τα χέρια μου, στα σεμινάρια που κάνω, οι άνθρωποι αισθάνονται την Ενότητα, την αγάπη του Πατέρα, και γεμίζουν αγάπη, αγαπάνε τον εαυτό τους.

Tι είναι, όμως, αγάπη;

Ο Θεός είναι αγάπη. Για αυτό όποιος μένει στην αγάπη μένει στον Θεό κι ο Θεός μένει σε αυτόν και κάνει θαύματα. Η αγάπη του Θεού είναι μέσα μας, κατοικεί μέσα μας και μέσα από μας εκφράζεται ο Θεός είμαστε άπειρη αγάπη. 

Η αγάπη  είναι αίσθημα, ενέργεια, είναι κομμάτι του Θεού που μπαίνει στον άνθρωπο και ζει ο άνθρωπος σαν το Θεό. Αυτή την εντολή σας δίνω να αγαπάτε ο ένας τον άλλο, ώστε ό,τι ζητήσετε από τον Πατέρα στο όνομά Μου να σας το δώσει.

  Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας έχουμε τα πάντα, αγαπάμε και μας αγαπούν. Πώς, όμως, αγαπάμε τον εαυτό μας; 10  Όλα είναι αγάπη, είναι η μόνη παρουσία που υπάρχει, είναι η μόνη ουσία που υπάρχει. Με την αγάπη χωρίς όρους μπορούμε να αυτοθεραπευτούμε και να ξαναγίνουμε ολοκληρωμένοι πάλι, είμαστε υγιείς όταν είμαστε ολογράμματα του Όλου, του Πατέρα.

Η αγάπη χωρίς όρους είναι μια μόνιμη αίσθηση, πως ό,τι και να μας συμβαίνει όλα θα πάνε καλά, η αίσθηση ότι ο Θεός, η Πηγή των Πάντων, είναι πάντα μαζί μας. Μόνο αν βιώνουμε αγάπη, μπορούμε να έχουμε επίγνωση του πραγματικού μας εαυτού, της άπειρης δύναμης που μας έχει δώσει ο Θεός και τότε μπορούμε να κάνουμε θαύματα.

Σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε αγάπη την ερωτική, που τις περισσότερες φορές είναι αγάπη με όρους και αποτελεί έκφραση τού «εγώ». Αγάπη σημαίνει ταπείνωση, σβήσιμο του «εγώ», αγάπη σημαίνει να επικεντρώνομαι στο καλό των άλλων και όχι στο προσωπικό μου συμφέρον.

Εδώ είναι το μυστικό: όσο πιο πολύ προσφέρω στους άλλους, τόσο πιο ευτυχισμένος είμαι και τόσο πιο πολλά κερδίζω. Αυτό μας το είπε ο Κύριος: Όταν αγαπάμε τους εχθρούς μας, ο Πατέρας θα μας ανταμείψει πολύ περισσότερο, διότι, αν καταφέρουμε να αγαπάμε τους εχθρούς μας, τότε η καρδιά μας ανοίγει διάπλατα, δονείται σε συχνότητες πάνω από  πεντακόσιους παλμούς το δευτερόλεπτο και, τότε, μπορούμε να αυτοθεραπευτούμε και να βοηθάμε κάθε άνθρωπο να αυτοθεραπευτεί, να έλκουμε τέλειες σχέσεις, ευτυχία, αρμονία.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι τα πάντα είναι άμορφη ενέργεια που αποκαλούμε Θεό, του οποίου η βασική ουσία είναι η αγάπη. Όταν διακατεχόμαστε από αγάπη, η αγάπη αυτή μετατρέπεται σε κοσμική ενέργεια που μπορεί να κάνει τα πάντα. Ο φόβος μάς εμποδίζει να βιώσουμε το Εγώ Ειμί, να γίνουμε δημιουργοί. Όταν βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, αυτό σημαίνει ότι η γνώση μας για τον Θεό είναι προς το παρόν ελλιπής, και όταν βελτιώνονται τα πράγματα, αυτό σημαίνει  ότι η γνώση μας για τον Θεό γίνεται σαφέστερη.

Τα πάντα, λοιπόν, εξαρτώνται από την αγάπη που έχουμε στον εαυτό μας, κι αυτό εξαρτάται από το αν είναι ανοιχτή η καρδιά μας να δεχτεί να πάρει και να δώσει αγάπη. Με όλα αυτά που προαναφέρω, μπορούμε να πάρουμε έναν άνθρωπο με κλειστή καρδιά, που δεν έχει αγάπη στον εαυτό του, και να τον βοηθήσουμε (στην πράξη κι όχι στη θεωρία) να ανοίξει την καρδιά του και να «πετάξει» από υγεία και χαρά, αλλά και να δημιουργήσει τέλειες σχέσεις εκπέμποντας αυτήν την αγάπη.

Συμπέρασμα: Ιδού το μεγάλο μυστικό: όταν μπορούμε να αγαπάμε έχουμε τα πάντα. Μπορούμε όμως να αγαπάμε μόνο όταν τηρούμε τις εντολές του Πατέρα, δηλαδή όταν ακολουθούμε το θέλημα του Θεού.

Με την αγάπη χωρίς όρους μπορούμε να αυτοθεραπευτούμε και να ξαναγίνουμε ολοκληρωμένοι πάλι, είμαστε υγιείς όταν είμαστε ολογράμματα του Όλου, του Πατέρα.

    Δεν μπορούμε να αγαπάμε αν ακολουθούμε το «εγώ» μας, δεν μπορούμε να ζήσουμε αν  ακολουθούμε το «εγώ» μας. Αγαπάμε μόνο όταν διακατεχόμαστε από αρετές. Αγαπάμε όταν έχουμε μυηθεί στην αγάπη. Όταν βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, αυτό σημαίνει ότι η γνώση μας για το Θεό είναι ελλιπής.  

    Ζώντας μέσα στην αγάπη του Θεού που είναι αγάπη χωρίς όρους, ζείτε μέσα στην ελευθερία. Ο ταπεινός είναι αυτός που αγαπά χωρίς όρους, είναι αληθινά ελεύθερος. Όποιος αγαπάει, δείχνει ότι γνωρίζει το Θεό και ότι έχει αναγεννηθεί από Αυτόν.

Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας έχουμε τα πάντα, αγαπάμε και μας αγαπούν. Πώς, όμως, αγαπάμε τον εαυτό μας; 11ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΜΑΤΑ  από τα βιβλία μου Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και η «Πηγή των Πάντων», Ο Δρόμος προς τη Θέωση.

Είναι σημαντικό για όλους όμως να αποκτήσετε και τα τρία βιβλία για να αλλάξετε την ζωή σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά όπως έκανα εγώ, για αυτό αν παραγγείλετε και τα τρία βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και η «Πηγή των Πάντων» σας τα στέλνω με  μεγάλη έκπτωση  και χωρίς να σας χρεώνω έξοδα αποστολής. Αν θέλετε να παραγγείλετε δεν έχετε παρά να στείλετε μήνυμα την διεύθυνση και το κινητό σας ή να τηλεφωνήσετε στο 6977349766.

Και στα τρία βιβλία υπάρχουν cd, που σας βοηθούν να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο σας, να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας. Επίσης στα βιβλία και στα σεμινάρια μου αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα και να αυτοθεραπευτείτε σε ενεργειακό επίπεδο και στη συνέχεια σε σωματικό επίπεδο από προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, στη μέση, στον αυχένα, στα γόνατα, στο ισχίο, στο στομάχι, στη χολή, αυτοάνοσα νοσήματα, συχνοουρίας, προβλήματα σπαστικής κολίτιδας ή δυσκοιλιότητας, ιγμορίτιδας, ροχαλητού, πρόβλημα καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδες, αϋπνία, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, διακοπή περιόδου, αρρυθμία, ταχυκαρδία, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, δύσπνοιες, αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα στη χολή, χοληστερίνη.(βέβαια για οποιαδήποτε θέμα υγείας έχετε θα απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας, ενώ παράλληλα σε πνευματικό, νοητικό και ενεργειακό επίπεδο θα απαλλάσσεστε από τις συνθήκες που σας οδήγησαν στην ασθένεια και θα αυτοθεραπεύστε).

Είμαι πάντα δίπλα σας για να απελευθερωθούμε από όλα τα προβλήματα μας, να πετάξουμε από υγεία και χαρά και να οδηγηθούμε στο φως.

Με άπειρη, εν Χριστώ αγάπη

Αλέξης Φωτόπουλος

Συγγραφέας – Εναλλακτικός θεραπευτής

Τηλέφωνα: 6977349766, 6909193329,

Στην Ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr., που είναι πλήρως ανακαινισμένη θα βρείτε τα πάντα για την υγεία και ευτυχία σας.

Βλέπετε όλοι το κανάλι μου στο YouTube: Αλέξιος Φωτόπουλος, θα σας αλλάξει τη ζωή.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
,

Δίδονται συνεχώς  σχεδόν δωρεάν σεμινάρια (αφήνει κάτι όποιος θέλει για το κόστος της αίθουσας) Ναυαρίνου 9 και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Τα σεμινάρια ανακοινωνόταν στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr να έρχεστε χωρίς να κλείνετε θέση.

Στο άρθρο μου: http://www.afotopoulos.gr/arthra/233-h-therapeia-tvn-pantvn-ta-aitia-olvn-astheneivn-kathvs-kai-tropos-pou-mporoume-na-autotherapeutoume-na-ehoume-telies-sheseis-kai-afthonia θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για τα προβλήματα που σας απασχολούν.

Αποποίηση: Βέβαια, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τα παραπάνω  γραφόμενα είναι μεν απόψεις μεγάλων καθηγητών πανεπιστημίου, ερευνητών, κινέζικη ιατρική που εφαρμόζεται με επιτυχία χιλιετηρίδες, είναι πρακτικές που εφάρμοσα και έγινα καλά από την σκλήρυνση κατά πλάκας, που έπασχα, και βοηθώ και έχω βοηθήσει πάρα πολλούς να απαλλαγούν από τα αρνητικά τους συναισθήματα και να αυτοθεραπευτούν. Όμως, οι απόψεις αυτές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους γιατρούς σας, που άλλωστε μόνο σε αυτούς η πολιτεία έχει δώσει επίσημα την άδεια να εξασκούν ιατρική. Άρα, ό,τι γράφεται σε αυτό το βιβλίο είναι μόνο για ενημέρωσή σας. Όταν έχετε προβλήματα υγείας, καλείστε να απευθύνεστε πρώτα στον γιατρό σας και παράπλευρα, αν επιθυμείτε, μπορείτε να απευθύνεστε σε πνευματικούς-ενεργειακούς ή εναλλακτικούς θεραπευτές, για να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τρόπο ζωής και να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα. Καλό είναι, επίσης, να συνεργάζεσθε με τον γιατρό σας, ώστε να αλλάζετε τον τρόπο ζωής σας, να γίνετε καλά  και να αποφεύγετε τα πολλά φάρμακα, τα οποία βλάπτουν μακροχρόνια την υγεία σας και καταστρέφουν τα ταμεία μας και την Εθνική οικονομία.

afotopoulos

afotopoulos

Leave a Reply

Σχετικά με το Κύριο Αλέξη Φωτόπουλο

Ο Αλέξης Φωτόπουλος γεννήθηκε στο Στενό Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. 

Περισσότερα

Προτεινόμενα

Ακολουθήστε μας