Η ζωηφόρος και ζωοποιός δύναμη του Τιμίου Σταυρού μας προφυλάσσει από κάθε κακό και μας οδηγεί κοντά στον Χριστό.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

189689 173040596081610 100001270130659 460109 2466936 n-1Ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου αποτελεί το αγιότερο σημείο και Σύμβολο της Πίστης μας, αποτελεί για τη χριστιανική πίστη κορυφαίο σύμβολο θυσίας και αγιασμού αλλά και το κυριότερο όπλο για κάθε δαιμονική απειλή.

Η ζωηφόρος και ζωοποιός δύναμη του Τιμίου Σταυρού μας προφυλάσσει από κάθε κακό και μας οδηγεί κοντά στον Χριστό. 1Βλέποντας τον εσταυρωμένο στον Γολγοθά, στο μέρος αυτό που σταυρώθηκε, αισθάνθηκα σαν άνθρωπος ντροπή για το ανθρώπινο γένος που σταύρωσε τον Σωτήρα του. Αλλά και ευγνωμοσύνη για την άπειρη αγάπη, την άπειρη ταπέινωση του Δημιουργού μας.

Η ζωηφόρος και ζωοποιός δύναμη του Τιμίου Σταυρού μας προφυλάσσει από κάθε κακό και μας οδηγεί κοντά στον Χριστό. 2Βλέποντας τον βράχο που είχε μπηχθεί ο σταυρός να έχει σχιστεί έως τα βάθη της γης, αισθάνθηκα την άπειρη δύναμη που είχε ο Θεάνθρωπος κι όμως αφέθηκε ταπεινά, να τον βασανίσουν και να τον θανατώσουν με τον πιο οδυνηρό και ταπεινωτικό τρόπο που μπορεί να θανατωθεί άνθρωπος. Αισθάνθηκα μέσα μου την άπειρη αγάπη του Κυρίου, καθόμουν κι ένιωθα ευγνωμοσύνη που ο Δημιουργός μας, μάς αγαπά τόσο πολύ που έγινε άνθρωπος και θυσιάστηκε για μας, κατέβηκε στον Άδη για να μας απαλλάξει από το θάνατο.

Ο Δημιουργός και Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός αποφάσισε να ταπεινωθεί, να ντυθεί κι αυτός τους «δερμάτινους» φθαρτούς χιτώνες για να έλθει να μας σώσει, να γίνει το πρότυπο για τους ανθρώπους, το πρότυπο που ο Πατέρας στο Πρόσωπό του θα έβλεπε τον τέλειο άνθρωπο, όπως τον είχε συλλάβει προπάντων των αιώνων.

Η ζωηφόρος και ζωοποιός δύναμη του Τιμίου Σταυρού μας προφυλάσσει από κάθε κακό και μας οδηγεί κοντά στον Χριστό. 3Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί από τον Τριαδικό Θεό προ της δημιουργίας του κόσμου, διότι σαν Παντογνώστης γνώριζε ότι θα χρησιμοποιήσουμε την ελεύθερη μας βούληση για να αυτοκαταστραφούμε, να ζήσουμε στο σκοτάδι διαβαλλόμενοι από τον αρχηγό το σκότους τον διάβολο.

Ήλθε και θυσιάστηκε για να μας εξαγοράσει από την αμαρτία και να μας συμφιλιώσει με τον Πατέρα και δεν έκανε μόνο αυτό. Σαν Θεάνθρωπος αγίασε την ανθρώπινη φύση, την ένωσε με τον Θεό έτσι ώστε να μην μπορεί και να θέλει να αποκοπεί ποτέ από το Θεό, αφού σαν Θεός ενώθηκε μαζί της έγινε Θεάνθρωπος. Όχι μόνο την ένωσε αλλά την ανέβασε στα δεξιά του Πατέρα.

Σύμφωνα με τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς, ο Τίμιος Σταυρός προβάλλεται ως πηγή δύναμης και ζωής, θυμίζοντάς μας ότι ο δρόμος που οδηγεί στη συνάντηση με τον Αναστημένο Χριστό, περνά μέσα από τη σταύρωση του «εγώ» μας και των αμαρτιών μας:

«Υπάρχουν χιλιάδες αναμφισβήτητες μαρτυρίες περί της ζωηφόρου και ζωοποιού δύναμης του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου, που είναι συγχρόνως και εμπειρικές αποδείξεις της αλήθειας του δόγματος του σωτηριώδους σταυρικού θανάτου του Κυρίου, που μπορούμε να δούμε στους βίους των αγίων. Θα δείτε τότε και θα αισθανθείτε οπωσδήποτε ότι για κάθε άγιο και για όλους μαζί, η δύναμη του Σταυρού αποτελεί το αήττητο όπλο με το οποίο αυτοί νικούν όλους τους ορατούς και αόρατους εχθρούς της σωτηρίας τους.

»Θα δείτε ακόμη τον Σταυρό παντού εντός τους: στη συνείδησή τους, στο νου τους, στη θέλησή τους, στο σώμα τους, θα Τον δείτε σαν αστείρευτη πηγή σωστικών και αγιαστικών δυνάμεων που τους οδηγούν με ασφάλεια από τελειότητα σε τελειότητα, από χαρά σε χαρά, μέχρις ότου τους φέρουν στην Αιώνια Βασιλεία των Ουρανών:

“ἔνθα ὁ τῶν ἑορταζόντων ἦχος ὁ ἀκατάπαυστος καί ἡ ἀνέκφραστος ἡδονή τῶν καθορόντων τοῦ προσώπου τοῦ Κυρίου τό κάλλος τό ἄρρητον”» (άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς)

«Καθὼς Μωϋσῆς ὕψωσε τὸν ὄφιν ἐν τῇ ἐρήμῳ, οὕτως ὑψωθῆναι δεῖ τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου, ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται, ἀλλ᾿ ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον. οὕτω γὰρ ἠγάπησεν ὁ Θεὸς τὸν κόσμον, ὥστε τὸν υἱὸν αὐτοῦ τὸν μονογενῆ ἔδωκεν, ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται, ἀλλ᾿ ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον».

Ο Κύριος μας λέγει ότι μπορούμε να σωθούμε, να γίνουμε καλά, να λάβουμε βοήθεια κάνοντας το σημείο του σταυρού και έχοντας μαζί μας ομοίωμα του εσταυρωμένου Χριστού. Όπως σωζόντουσαν από βέβαιο θάνατο οι Ισραηλίτες όταν του δάγκωνε φίδι, όταν έβλεπαν ένα χάλκινο ομοίωμα φιδιού, έτσι κι εμείς βλέποντας το ομοίωμα του Κυρίου πάνω στο Σταυρό και πιστεύοντας σε Αυτόν κερδίζουμε την Αιώνια Ζωή, αλλά σωζόμαστε και από κάθε δύσκολη περίπτωση. Με τον σταυρό μπορούμε να διώχνουμε δαιμόνια και κάθε αρνητική ενέργεια και οντότητα.

Ο Τίμιος Σταυρός είναι το κυριότερο όπλο κατά του διαβόλου και το χρησιμοποιούμε όλοι για να απαλλαγούμε από τις δαιμονικές ενέργειες. Ο Κύριος ενσαρκώθηκε για να καταργήσει το θάνατο και το κράτος του διαβόλου και το κατόρθωσε αυτό με το σταυρικό Του θάνατο. Ο διάβολος, ο Άδης έπεσε στην παγίδα να Τον βάλει στα σπλάχνα του και πικράθηκε, το μετάνιωσε πικρά, γιατί ο Θεάνθρωπός αναστήθηκε και κατήργησε και τον θάνατο και τον διάβολο, διότι σαν άνθρωπος ήταν αναμάρτητος κι έτσι ο διάβολος δεν είχε δικαίωμα πάνω Του, αλλά και σαν αθάνατος Θεός που είναι η Πηγή της Ζωής δεν μπορούσε να πεθάνει.

Η ζωηφόρος και ζωοποιός δύναμη του Τιμίου Σταυρού μας προφυλάσσει από κάθε κακό και μας οδηγεί κοντά στον Χριστό. 4Ο Τίμιος Σταυρός λοιπόν πάνω στον οποίο ο Κύριος κατέβηκε στον Άδη και τον νίκησε, έγινε για μας τους Χριστιανούς το μεγαλύτερο όπλο μας κατά όλων των δαιμονικών δυνάμεων, γιατί με το όπλο αυτό νικάμε κι εμείς (αρκεί να πιστεύουμε ακράδαντα) κάθε δαιμονική δύναμη και ενέργεια. Τα πονηρά πνεύματα φοβούνται τρία Μυστήρια της Εκκλησίας μας το Βάπτισμα, την Θεία Κοινωνία και τον Τίμιο Σταυρό. Τρέμουν στην παρουσία του Τιμίου Σταυρού, αυτά μας λέγει και παρακάτω προσευχή κατά των αρνητικών πνευμάτων:«Κύριε, ὅπλον κατὰ τοῦ Διαβόλου τὸν Σταυρόν σου ἡμῖν δέδωκας· φρίττει γὰρ καὶ τρέμει, μὴ φέρων καθορᾶν αὐτοῦ τὴν δύναμιν, ὅτι νεκροὺς ἀνιστᾷ καὶ θάνατον κατήργησε».

Ο Τίμιος Σταυρός είναι όλες οι δοκιμασίες, τα εμπόδια και οι θλίψεις, που το μεγάλο βάρος τους ακουμπά στους ώμους μας εσωτερικά και εξωτερικά, καθώς βαδίζουμε το δρόμο της συνειδητής εκπλήρωσης των εντολών του Κυρίου. Ένας τέτοιος σταυρός είναι σε τέτοιο βαθμό αυτονόητος για τον Χριστιανό, ώστε όπου υπάρχει και Χριστιανός, υπάρχει κι ένας σταυρός, και όπου δεν υπάρχει σταυρός, εκεί δεν υπάρχει και Χριστιανός μας λέγει ο Άγιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος.

Ατενίζοντας τον Τίμιο Σταυρό ζούμε την άβυσσο της θείας αγάπης. Οπλισμένοι με την δύναμη του Σταυρού ξεπερνάμε τις θλίψεις και τις δοκιμασίες της καθημερινής μας ζωής μας λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός.

Η ζωηφόρος και ζωοποιός δύναμη του Τιμίου Σταυρού μας προφυλάσσει από κάθε κακό και μας οδηγεί κοντά στον Χριστό. 5Ο Σταυρός μας θυμίζει πάντα την άπειρη αγάπη του Κυρίου που έφθασε μέχρι την θυσία αλλά και την ένδοξη Ανάστασή Του, μας δίνει ανέλπιστη χαρά όταν βλέπουμε τον Τίμιο Σταυρό διότι μέσω Αυτού ήλθε η σωτηρία μας. Μας θυμίζει όλο το έργο της σωτηρίας μας από τον Κύριο, μας δίνει την ελπίδα και τη χαρά της Αιωνίου Ζωής που είναι ο μόνος σκοπός της ύπαρξής μας:

«Ἀνάστασιν Χριστοῦ θεασάμενοι, προσκυνήσωμεν ἅγιον, Κύριον, Ἰησοῦν τὸν μόνον ἀναμάρτητον. Τὸν Σταυρόν σου Χριστὲ προσκυνοῦμεν καὶ τὴν ἁγίαν σου Ἀνάστασιν ὑμνοῦμεν καὶ δοξάζομεν· σὺ γὰρ εἶ Θεὸς ἡμῶν, ἐκτὸς σοῦ ἄλλον οὐκ οἴδαμεν, τὸ ὄνομά σου ὀνομάζομεν. Δεῦτε πάντες οἱ πιστοί, προσκυνήσωμεν τὴν τοῦ Χριστοῦ ἁγίαν ἀνάστασιν· ἰδοὺ γὰρ ἦλθε διὰ τοῦ Σταυροῦ χαρὰ ἐν ὅλῳ τῷ κόσμῳ. Διὰ παντὸς εὐλογοῦντες τὸν Κύριον, ὑμνοῦμεν τὴν ἀνάστασιν αὐτοῦ· Σταυρὸν γὰρ ὑπομείνας δι᾿ ἡμᾶς, θανάτῳ θάνατον ὤλεσεν».

Η ζωηφόρος και ζωοποιός δύναμη του Τιμίου Σταυρού μας προφυλάσσει από κάθε κακό και μας οδηγεί κοντά στον Χριστό. 6Ο άγιος Παΐσιος μας μιλά για τη δύναμη του Τιμίου Σταυρού: «Γέροντα, φοβάμαι τα ταγκαλάκια».

«Τι να φοβηθείς; Τα ταγκαλάκια δεν έχουν καμμιά δύναμη. Ο Χριστός είναι παντοδύναμος. Ο πειρασμός είναι σάπιος. Σταυρό δεν φοράς; Τα όπλα του διαβόλου είναι αδύναμα. Ο Χριστός μας μάς έχει οπλίσει με τον Σταυρό Του. Μόνον όταν αφήνουμε τα όπλα τα πνευματικά, τότε ο εχθρός έχει δύναμη. Ένα μικρό σταυρουδάκι έδειξε ένας ορθόδοξος ιερέας σε έναν μάγο και έκανε να τρέμει ο δαίμονας που είχε επικαλεστεί με τις μαγείες του».

Ο άγιος Παΐσιος απαντά στο ερώτημα γιατί ο διάβολος φοβάται τον σταυρό:

«Γιατί, όταν ο Χριστός δέχθηκε τους εμπτυσμούς, τα ραπίσματα και τα χτυπήματα, τότε συντρίφτηκε το βασίλειο και η εξουσία του διαβόλου. Η υπομονή είναι η πνευματική άμυνα και η ταπείνωση το μεγαλύτερο όπλο κατά του διαβόλου. Το μεγαλύτερο βάλσαμο της σταυρικής θυσίας του Χριστού είναι που συντρίφτηκε ο διάβολος. Μετά την Σταύρωση του Χριστού, είναι πια όπως το φίδι που του έχει αφαιρεθεί το δηλητήριο ή όπως το σκυλί που του έχουν αφαιρεθεί τα δόντια. Αφαιρέθηκε το φαρμάκι από τον διάβολο, αφαιρέθηκαν τα δόντια από τα σκυλιά, τους δαίμονες, και είναι τώρα αφοπλισμένοι και εμείς με τον Σταυρό οπλισμένοι.

Τίποτε, τίποτε δεν μπορούν να κάνουν οι δαίμονες στο πλάσμα του Θεού, όταν δεν τους δώσουμε εμείς δικαιώματα. Μόνο φασαρία κάνουν, δεν έχουν εξουσία».

Ο Τίμιος Σταυρός έγινε το θυσιαστήριο πάνω στο οποίο τελεσιουργήθηκε η υψίστη θυσία του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, με την οποία καθαγίασε τα πάντα, και μας έσωσε από τον αιώνια θάνατο και μας χάρισε την Αιώνια Ζωή. Ο Κύριος δια του Σταυρού προσέφερε τον Εαυτό Του θυσία στον Θεό Πατέρα. Τα πάντα στην Εκκλησία μας σφραγίζονται με την Χάρη και τη ζωοποιό δύναμη του Τιμίου Σταυρού, από τη γέννηση έως το θάνατο μας.

Ο άνθρωπός πρέπει να ζει σταυρική ζωή, να σταυρώνει συνεχώς το θέλημά του, το «εγώ» του, τα πάθη και να ζει σταυρικά να ενεργεί με αγάπη σύμφωνα με τι εντολές του Κυρίου. Συσταυρώνομαι σημαίνει σταυρώνω τα πάθη μου, τη φιλαυτία μου, που είναι η αδιαφορία και εκμετάλλευση του συνανθρώπου μας, η φιληδονία, η απληστία, η φιλοδοξία, σημάνει υποφέρω κι εγώ όπως ο Χριστός, νηστεύω, στερούμε, αγωνίζομαι, φέρω κι εγώ το σταυρό μου. Αν δεν σταυρώσουμε τη φιλαυτία μας, αν δεν ταπεινωθούμε δεν μπορούμε να τηρήσουμε τις Εντολές του Κυρίου, δεν μπορούμε να Τον αγαπήσουμε, αλλά και να αγαπήσουμε τους συνανθρώπους μας. Νικούμε τα πάθη μας μόνο με τη συμμετοχή μας στα Μυστήρια.

Ο άγιος Ιωάννης τη Κροστάνδης του οποίου τις απόψεις εκθέτουμε συνεχώς γιατί είναι ένας από τους λίγους αγίους που κατέγραψε συστηματικά τις εμπνεύσεις που είχε από το Άγιο Πνεύμα για τα πάντα, είχε συνεχή επικοινωνία με τον Κύριο και περιγράφει τέλεια τις εμπειρίες του. Ο άγιος αυτός μας γράφει Ιησούς Χριστός συνδέεται με το σημείο του σταυρού και του δίνει τη δύναμη ν’ απομακρύνει τα πάθη, διώχνει του δαίμονες και γαληνεύει κάθε ταραγμένη ψυχή. Άλλωστε σαν ιερέας είχε άπειρες φορές χρησιμοποιήσει τον Τίμιο Σταυρό για να εκβάλει δαιμόνια και να θεραπεύσει ασθενείς:

«Η θαυματουργική κι αποτελεσματική επίδραση του Ζωοποιού Σταυρού στις ψυχές μας, που βασανίζονται από το δηλητήριο του πονηρού, μας αποδείχνει πεντακάθαρα πως:

  1. Έχουμε πραγματικά ψυχή, πνευματική ύπαρξη.
  2. Υπάρχουν πονηρά πνεύματα, που βλάπτουν τις ψυχές μας.
  3. Ο Θεός, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, υπάρχει και βρίσκεται πάντα μαζί μας.
  4. Έχει πραγματικά εξασφαλίσει τη σωτηρία μας με τα πάθη και το θάνατό Του στο σταυρό, με τη δύναμη του οποίου έχει καταστρέψει τα όπλα του διαβόλου.

»Πόσες αποδείξεις για τα πλεονεκτήματα που έχει η πίστη μας υπάρχουν στη θαυματουργική επίδραση του Ζωοποιού Σταύρου στη ζωή μας. Δεν μας είναι εύκολο να κατανοήσουμε πώς ο Κύριος Ιησούς Χριστός συνδέεται με το σημείο του σταυρού και του δίνει τη δύναμη ν’ απομακρύνει τα πάθη, να διώχνει τους δαίμονες και να γαληνεύει την ταραγμένη ψυχή. Μη νομίσεις ότι ο Σταυρός ή το όνομα του Χριστού θαυματουργούν μόνα τους, χωρίς την επέμβαση του Κυρίου. Ο Σταυρός ή το θείο όνομα δεν θαυματουργούν αν δεν πιστεύουμε βαθιά στον Κύριο και δεν Τον ατενίζουμε με τα μάτια της ψυχής».

Τον Σταυρό τον τιμούμε διότι είναι το Ιερό Θυσιαστήριο πάνω στο οποίο τελέστηκε η μαρτυρική θυσία του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, η οποία επαναλαμβάνεται σε κάθε Θεία Λειτουργία και είναι ζωογόνος και λυτρωτική για όλους μας. Με την σταυρική θυσία ο Κύριος μας ελευθέρωσε από τον διάβολο και το κράτος του, που είναι τα πάθη, η αμαρτία και ο θάνατος.

Συμπέρασμα: Ο Τίμιος Σταυρός έγινε το θυσιαστήριο πάνω στο οποίο τελεσιουργήθηκε η υψίστη θυσία του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, με την οποία καθαγίασε τα πάντα, και μας έσωσε από τον αιώνια θάνατο και μας χάρισε την Αιώνια Ζωή.

   Ο Τίμιος Σταυρός είναι όλες οι δοκιμασίες, τα εμπόδια και οι θλίψεις, που το μεγάλο βάρος τους ακουμπά στους ώμους μας εσωτερικά και εξωτερικά, καθώς βαδίζουμε το δρόμο της συνειδητής εκπλήρωσης των εντολών του Κυρίου.

   Ο Τίμιος Σταυρός λοιπόν πάνω στον οποίο ο Κύριος κατέβηκε στον Άδη και τον νίκησε, έγινε για μας τους Χριστιανούς το μεγαλύτερο όπλο μας κατά όλων των δαιμονικών δυνάμεων, γιατί με το όπλο αυτό νικάμε κι εμείς (αρκεί να πιστεύουμε ακράδαντα) κάθε δαιμονική δύναμη και ενέργεια.

Μόνο ακολουθώντας το παράδειγμα του Χριστού, σταυρώνοντας, απαρνούμενοι το «εγώ» μας, το δικό μας θέλημα, ξεπεράσουμε τους πειρασμούς και τις δοκιμασίες της ζωής, ακολουθώντας τη ζωή του Πρωτοτύπου μας, του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, θα φθάσουμε στην ανάσταση.

   Ο Χριστιανός ζει ζωή εσταυρωμένου και αναστημένου και ακολουθεί τη ζωή του αρχηγού του Εσταυρωμένου και Αναστημένου Θεανθρώπου Χριστού. Στόχος του είναι η θέωση, ο νους του είναι νεκρωμένος από τα πάθη, ζει τη ζωή του Ιησού Χριστού και Τον έχει πάντα πρότυπο. Αν και οι χριστιανοί αποθαρρύνονται, σημαίνει πως δεν σηκώνουν τον σταυρό τους εκούσια, ευχάριστα και δοξολογικά.

Όσο ολόκληρος ο άνθρωπος ποθεί τον Θεό, όσο στ’ αλήθεια αγωνίζεται να απαρνηθεί τον εαυτό του και να ακολουθεί τον Χριστό, να σηκώνει τον Σταυρό, να σηκώνει τον Σταυρό του Χριστού, τότε αληθινά λαμβάνει από τον Κύριο Ιησού Χριστό, την θεία δύναμη. Όταν αποφασίσεις να βιάσεις τον εαυτό σου, να σηκώσεις τον σταυρό σου, την ίδια στιγμή λαμβάνεις θεία δύναμη.

Πρέπει να σηκώσουμε το σταυρό, σημαίνει ήρεμα και με ευχαριστία, να υπομένουμε όλα αυτά που μας στέλνει ο Θεός τον πόνο και τις θλίψεις, τις ασθένειες και τις αδικίες. Αυτό σημαίνει να βαδίζουμε αγόγγυστα την τεθλιμμένη οδό, με την στενή πύλη, που οδηγεί στην Βασιλεία των Ουρανών.

Η ζωηφόρος και ζωοποιός δύναμη του Τιμίου Σταυρού μας προφυλάσσει από κάθε κακό και μας οδηγεί κοντά στον Χριστό. 7ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΜΑΤΑ    από το τέταρτο μου βιβλίο “Ο Δρόμος προς τη Θέωση”.

Η ζωηφόρος και ζωοποιός δύναμη του Τιμίου Σταυρού μας προφυλάσσει από κάθε κακό και μας οδηγεί κοντά στον Χριστό. 8Είναι σημαντικό για όλους όμως να αποκτήσετε και τα τέσσερα βιβλία για να αλλάξετε την ζωή σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά όπως έκανα εγώ, για αυτό αν παραγγείλετε και τα τέσσερα  βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και η «Πηγή των Πάντων» «Ο Δρόμος προς τη Θεώση»σας τα στέλνω με  μεγάλη έκπτωση  και χωρίς να σας χρεώνω έξοδα αποστολής. Αν θέλετε να παραγγείλετε δεν έχετε παρά να στείλετε μήνυμα την διεύθυνση και το κινητό σας ή να τηλεφωνήσετε στο 6977349766.

Και στα τέσσερα βιβλία υπάρχουν cd, που σας βοηθούν να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο σας, να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας. Επίσης στα βιβλία και στα σεμινάρια μου αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα και να αυτοθεραπευτείτε σε ενεργειακό επίπεδο και στη συνέχεια σε σωματικό επίπεδο από προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, στη μέση, στον αυχένα, στα γόνατα, στο ισχίο, στο στομάχι, στη χολή, αυτοάνοσα νοσήματα, συχνοουρίας, προβλήματα σπαστικής κολίτιδας ή δυσκοιλιότητας, ιγμορίτιδας, ροχαλητού, πρόβλημα καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδες, αϋπνία, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, διακοπή περιόδου, αρρυθμία, ταχυκαρδία, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, δύσπνοιες, αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα στη χολή, χοληστερίνη.(βέβαια για οποιαδήποτε θέμα υγείας έχετε θα απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας, ενώ παράλληλα σε πνευματικό, νοητικό και ενεργειακό επίπεδο θα απαλλάσσεστε από τις συνθήκες που σας οδήγησαν στην ασθένεια και θα αυτοθεραπεύστε).

Είμαι πάντα δίπλα σας για να απελευθερωθούμε από όλα τα προβλήματα μας, να πετάξουμε από υγεία και χαρά και να οδηγηθούμε στο φως.

Με άπειρη, εν Χριστώ αγάπη

Αλέξης Φωτόπουλος

Συγγραφέας – Εναλλακτικός θεραπευτής

Τηλέφωνα: 6977349766, 6909193329,

Στην Ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr., που είναι πλήρως ανακαινισμένη θα βρείτε τα πάντα για την υγεία και ευτυχία σας.

Βλέπετε όλοι το κανάλι μου στο YouTube: Αλέξιος Φωτόπουλος, θα σας αλλάξει τη ζωή.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
,

Δίδονται συνεχώς  σχεδόν δωρεάν σεμινάρια (αφήνει κάτι όποιος θέλει για το κόστος της αίθουσας) Ναυαρίνου 9 και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Τα σεμινάρια ανακοινωνόταν στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr να έρχεστε χωρίς να κλείνετε θέση.

Στο άρθρο μου: http://www.afotopoulos.gr/arthra/233-h-therapeia-tvn-pantvn-ta-aitia-olvn-astheneivn-kathvs-kai-tropos-pou-mporoume-na-autotherapeutoume-na-ehoume-telies-sheseis-kai-afthonia θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για τα προβλήματα που σας απασχολούν.

 

189689 173040596081610 100001270130659 460109 2466936 n-1
afotopoulos

afotopoulos

Leave a Reply

Σχετικά με το Κύριο Αλέξη Φωτόπουλο

Ο Αλέξης Φωτόπουλος γεννήθηκε στο Στενό Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. 

Περισσότερα

Προτεινόμενα

Ακολουθήστε μας