Με την ακράδαντη πίστη λαμβάνουμε τη Χάρη το Θεού και απαλλασσόμαστε από κάθε ασθένεια (Άγιος Λουκάς ο Ιατρός)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Με την ακράδαντη πίστη λαμβάνουμε τη Χάρη το Θεού και  απαλλασσόμαστε από κάθε ασθένεια (Άγιος Λουκάς ο Ιατρός) 1Ο άγιος Λουκάς ο Ιατρός, μας λέγει ότι μόνο με την απόλυτη πίστη απαλλασσόμαστε από καθε ασθένεια γίνονται θαύματα, και τότε μας επισκέπτεται το Άγιο Πνεύμα. Ο Ναός μας βεβυλώνεται αν στατήσουμε τη Θεία  Ευχαριστία:

 
«Η απαραίτητη προϋπόθεση για να λαμβάνει κανείς τη Χάρη και να απαλλάσσεται από την ασθένεια είναι η πίστη. Γιατί κάθε φορά που γίνεται το θαύμα ενεργεί το Άγιο Πνεύμα. Για να λαμβάνει κανείς το Άγιο Πνεύμα χρειάζεται ανοιχτή καρδιά και την καρδιά την ανοίγει η πίστη».
 
«Το σώμα μας είναι ο ναός που κατοικεί το Άγιο Πνεύμα. Ο ναός της ψυχής και του σώματός μας πρέπει πάντα να αγιάζεται με μια ζωή υπάκουη προς τις εντολές του Ιησού Χριστού. Όλη η ζωή μας χρειάζεται να έχει σαν θεμέλιο τον θείο νόμο του Χριστού, τη θεία διδασκαλία Του. Αν ζούμε κατά αυτόν τον τρόπο, αν ο βασικός σκοπός μας είναι να αποκτάμε τη Βασιλεία των Ουρανών, τότε είμαστε πραγματικά και παντοτινά ναοί του Αγίου Πνεύματος.
»Χρειάζεται όλοι εμείς οι χριστιανοί να προσέχουμε την καθαρότητα της καρδιάς μας, να φυλάμε την καθαρότητα του σώματος και του πνεύματός μας. Να φροντίζουμε να μη μένει στην καρδιά μας τίποτα το ακάθαρτο για να είναι αυτή τόπος καθαρός και ιερός, όπου μπορεί να κατοικεί το Άγιο Πνεύμα.
»Ο άνθρωπος παραμένει ελεύθερος και μπορεί ή να φυλάξει ως πολύτιμο θησαυρό τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, που έλαβε στα Μυστήρια και να σέβεται την ιερότητα του ναού του, ή μπορεί να τα περιφρονεί και να διαπράττει το μεγάλο αμάρτημα της καταστροφής του ναού του σώματος.
»Εμείς, λοιπόν, πρέπει πάντα με όλες τις δυνάμεις του νου και της καρδιάς μας να φυλάσσουμε τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος που λάβαμε διά των μεγάλων Μυστηρίων του Βαπτίσματος και του Χρίσματος.
»Πώς διαφυλάσσουμε την ιερότητα του ναού της ψυχής μας; Ισχύει το ίδιο με έναν πραγματικό ναό που αγιάζεται με τις ιεροτελεστίες και τα Μυστήρια που τελούνται σε αυτόν, και πρώτα από όλα το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Επίσης διαφυλάσσεται με τις ευχαριστίες, τις δεήσεις, τις μετάνοιες και τα δάκρυα των χιλιάδων πιστών. Ο ναός αγιάζεται με την ανάγνωση της Αγίας Γραφής και με το κήρυγμα.
»Με τι βεβηλώνεται και καταστρέφεται ένας ναός; Όταν σταματάνε οι καθημερινές ακολουθίες και δεν τελείται πια το ιερότατο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, τότε καταστρέφεται ο χειροποίητος ναός. Ο ναός ερημώνεται και από οίκος προσευχής γίνεται σπήλαιο ληστών, γεμίζει αράχνες, νυχτερίδες και άλλες ακαθαρσίες και τότε χάνει την ιερότητά του». (άγιος Λουκάς ο Ιατρός)
 
«Μόνο όταν η ψυχή ελευθερώνεται από τις αμαρτωλές επιθυμίες, γίνεται φωτεινή. Τότε το Άγιο Πνεύμα μπορεί να κατοικεί μέσα της. Μόνο τότε ο Χριστός σώζει την ψυχή μας. Γιατί ο Χριστός δεν σώζει κανένα μας διά της βίας, περιμένει να μετανοούμε και να στρεφόμαστε προς τον Θεό, να Τον ικετεύουμε για τη σωτηρία μας, να επιθυμούμε το Άγιο Πνεύμα να κατοικεί στην ψυχή μας.
»Να παύουμε να επιθυμούμε τα γήινα αγαθά, να επιδιώκουμε μόνο τα πνευματικά. Να αλλάζουμε εντελώς την κατεύθυνσή μας και να επιθυμούμε την αγιότητα και αγνότητα.
»Η θυσία του ανθρώπου είναι ευάρεστη στον Θεό, όταν απαρνιέται τη γήινη ζωή του, σηκώνει τον σταυρό του και ακολουθεί τον Χριστό. Για να σηκώνουμε όμως αγόγγυστα, χωρίς δισταγμό και φόβο, τον σταυρό μας, χρειάζεται να έχουμε πλήρη υπακοή στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Όπως και Εκείνος υπάκουσε στον Πατέρα Του τον Επουράνιο που ταπείνωσε τον εαυτό Του γενόμενος υπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου διά σταυρού».
 
«Οι άγιοι είναι εκείνοι που στην καινούρια τους γέννηση λαμβάνουν πνευματική δύναμη, να ακολουθούν την οδό του Χριστού και αποκτούν την ικανότητα να γίνονται φίλοι του Κυρίου. Οι άγιοι του Θεού, κατανοούν πολύ καλά αυτόν τον λόγο του Χριστού διότι συχνά, πολύ συχνά, αισθάνονται στην καρδιά τους την πνοή του Παναγίου Πνεύματος.
»Οι άγιοι αισθάνονται πως μέσα τους λειτουργεί η Χάρη του Θεού. Αλλά και «ακούν» τη φωνή του Θεού, ναι την «ακούνε» πραγματικά, πιστέψτε με. Πιστέψτε ότι μπορούν οι άνθρωποι να «ακούν» τη φωνή του Θεού, όχι όπως ακούμε εμείς τους γύρω ανθρώπους αλλά με έναν τρόπο διαφορετικό, εντελώς διαφορετικό.
»Ξαφνικά χωρίς να το περιμένουν, η φωνή του Θεού «ακούγεται» μέσα στην καρδιά των αγίων, σαν να γεννιέται, σχηματίζονται λέξεις ολόκληρες φράσεις. Και έτσι ο άνθρωπος «ακούει» την απάντηση του Θεού στην προσευχή του. Το γνωρίζουν καλά οι άγιοι, εκείνοι «ακούνε» το Άγιο Πνεύμα, χωρίς να ξέρουν από πού έρχεται και πού πηγαίνει, διότι Αυτό έρχεται και μετά φεύγει. Έτσι συμβαίνει με τον καθένα που γεννιέται από το Άγιο Πνεύμα, έτσι συμβαίνει με όλους τους αγίους».
 
«Ο καθένας από μας κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής του, με τα δικά του χέρια χτίζει το μέλλον του. Αν η καρδιά μας είναι γεμάτη πίστη, ελπίδα και αγάπη, τότε ετοιμάζουμε για τον εαυτό μας μια μακάρια, Αιώνια Ζωή, γιατί αποστρεφόμαστε την οδό της αδικίας. Αλλά ο καθένας από μας σε διαφορετικό βαθμό αποκτά την καθαρότητα της καρδιάς, την πίστη, την αγάπη και την ελπίδα.
 
»Εμείς που πολύ απέχουμε από το να είμαστε άγιοι, τι μπορούμε να περιμένουμε; Αν δεν πράττουμε έργα αδικίας και δεν καταδικάζουμε με αυτά τον εαυτό μας σε αιώνιο βάσανο, τότε μπορούμε να περιμένουμε την ανάπαυση και τη χαρά στην Αιώνιον Ζωή. Αλλά επειδή η καρδιά μας δεν έχει την καθαρότητα που είχαν οι άγιοι Θεού, επειδή μέσα μας υπάρχει πολλή ακαθαρσία γι’ αυτό δεν είμαστε ικανοί να επικοινωνούμε άμεσα και σε βάθος με τον Θεό, όπως οι άγιοι.
 
»Γι’ αυτό ο Θεός μάς ετοιμάζει μικρές κατοικίες. Ο Θεός έχει μεγάλες ένδοξες «μονές», υπάρχουν μεσαίες, υπάρχουν μικρές, σύμφωνα με το μέτρο του καθενός. Ο καθένας λαμβάνει σύμφωνα με τα έργα του και το βαθμό της καθαρότητας της καρδιάς του. Αλλά και αυτοί που κατοικούν ακόμα και σε πιο μικρές «μονές» συνεχίζουν στην Αιώνιον Ζωή τον δρόμο προς την τελειότητα.
 
»Και αυτό που δεν προλαμβάνουν ή δεν μπορούν να κάνουν κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής τους, Το κάνουν εκεί στις μικρές επουράνιες κατοικίες. Έτσι σταδιακά ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά φωτιζόμενοι και αγιαζόμενοι από τον Θεό. Και αυτούς, όπως και τους μεγάλους αγίους, τους περιμένει αιώνια χαρά και αγαλλίαση. Αλλά ας μην απογοητευόμαστε, αν και είμαστε αδύναμοι, όμως, γνωρίζουμε ότι στην οικία του Επουράνιου Πατέρα μας υπάρχουν πολλές κατοικίες». (άγιος Λουκάς επίσκοπος Συμφερούπολης)
https://www.youtube.com/watch?v=_MM7pd9rykI
Όλα τα παραπάνω είναι αποσπάσματα από το νέο μου βιβλίο και από τα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», «Η Πηγή των Πάντων».
Τα τρία βιβλία μου σας βοηθούν όσο δεν φαντάζεστε εκτός από την ηρεμία την αγάπη την ασφάλεια που θα σας γεμίσουν, περιέχουν τους μεσημβρινούς που μπορείτε να ξεμπλοκάρεται για να είστε καλύτερα, αλλά κυρίως περιέχουν cd που επαναπρογραμματίζουν το υποσυνείδητό και σας βοηθούν να αισθάνεστε καλυτέρα και να μην μπαίνετε σε συναγερμό
Τα βιβλία μπορώ να τα στείλω με έκπτωση έξοδα αποστολής πληρωμένα http://www.afotopoulos.gr/arthra/276-ta-tr-ia-moy-vivlia-mia-zvh-gemati-fos-etsi-ginetai-to-thavma-h-phgh-ton-pantvn
επικοινωνήστε μαζί μου στο 6977349766 ή στείλτε τη διεύθυνση και το κινητό σας είμαι στη διάθεση σας.
Είμαι πάντα δίπλα σας για να απελευθερωθούμε από όλα τα προβλήματα μας, να πετάξουμε από υγεία και χαρά και να οδηγηθούμε στο φως.

Με άπειρη, εν Χριστώ αγάπη

Αλέξης Φωτόπουλος

Συγγραφέας – Εναλλακτικός θεραπευτής

Τηλέφωνα: 6977349766, 6909193329,

Στην Ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr., που είναι πλήρως ανακαινισμένη θα βρείτε τα πάντα για την υγεία και ευτυχία σας.

Βλέπετε όλοι το κανάλι μου στο YouTube: Αλέξιος Φωτόπουλος, θα σας αλλάξει τη ζωή.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δίδονται συνεχώς δωρεάν σεμινάρια (αφήνει κάτι όποιος θέλει για το κόστος της αίθουσας) Ναυαρίνου 9 και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Τα σεμινάρια ανακοινωνόταν στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr να έρχεστε χωρίς να κλείνετε θέση.

Στο άρθρο μου: http://www.afotopoulos.gr/arthra/233-h-therapeia-tvn-pantvn-ta-aitia-olvn-astheneivn-kathvs-kai-tropos-pou-mporoume-na-autotherapeutoume-na-ehoume-telies-sheseis-kai-afthonia

afotopoulos

afotopoulos

Leave a Reply

Σχετικά με το Κύριο Αλέξη Φωτόπουλο

Ο Αλέξης Φωτόπουλος γεννήθηκε στο Στενό Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. 

Περισσότερα

Προτεινόμενα

Ακολουθήστε μας