Αυτοθεραπεία και πρόληψη από καρδιαγγειακά νοσήματα, από τις καρδιακές αρρυθμίες, κολπική μαρμαρυγή και το έμφραγμα του μυοκαρδίου

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Αυτοθεραπεία και πρόληψη από καρδιαγγειακά νοσήματα, από τις καρδιακές αρρυθμίες, κολπική μαρμαρυγή και το έμφραγμα του μυοκαρδίου 1Η κύρια αιτία των καρδιαγγειακών προβλημάτων είναι η αβάσταχτη θλίψη, πικρία, η έλλειψη χαράς, αλλά κυρίως η έλλειψη της δυνατότητας να αγαπήσουμε και να μας αγαπήσουν. Η καρδία μας είναι η πηγή της ζωής, της αγάπης, της χαράς, όταν έχουμε στερηθεί την αγάπη, η καρδία μας μαραζώνει, παθαίνει φλεγμονές, το αίμα που είναι η χαρά, η αγάπη δεν κυκλοφορεί καλά μέσα μας.

Μπορούμε να απαλλαγούμε από τα προβλήματα της καρδίας και του κυκλοφορικού μας συστήματος αν απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα, την έντονη θλίψη, το έντονο μίσος, το κλείσιμο της ασφυξίας της καρδιάς μας που μας οδηγεί η παντελή έλλειψη αγάπης. Τα πάντα λοιπόν είναι αγάπη και η αγάπη αυτή ξεκινά από την καρδία μας, αν χάσουμε τους δικούς ή απομονωθούμε από αυτούς και έχουμε ταυτίσει την ύπαρξη μας με το εγώ μας τότε παθαίνουμε έμφραγμα στην καρδία μας, παθαίνουμε, ανεπάρκεια.

Αν συνεχώς είμαστε κυριευμένοι από φόβο, θλίψη, θυμό το σώμα μας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, εκκρίνει συνεχώς αδρεναλίνη που θέτει σε συναγερμό την καρδία μας με αποτέλεσμα να παθαίνουμε αρρυθμία και κολπική μαρμαρυγή. Όλες μα όλες η ασθένειες της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος οφείλονται στα αρνητικά συναισθήματα που βιώνουμε και μπορούμε να απαλλαγούμε από όλα αυτά, αν απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα, αλλάξουμε τον τρόπο που μεταφράζουμε τα γεγονότα και απαλλαγούμε από το εγώ μας, το οποίο μας θέλει να αισθανόμαστε ξεκομμένοι από τα πάντα και να είμαστε σε συνεχή συναγερμό με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουμε.

Μπορούμε λοιπόν να ξεμπλοκάρουμε την καρδιά μας, να την απελευθερώσουμε από την ένταση κάνοντας μαλάξεις στο μεσημβρινό της καρδίας στα σημεία που δείχνουμε (περισσότερα όμως θα δείτε στο βιβλίο μου «Μια Ζωή Γεμάτη Φως»)

Αυτοθεραπεία και πρόληψη από καρδιαγγειακά νοσήματα, από τις καρδιακές αρρυθμίες, κολπική μαρμαρυγή και το έμφραγμα του μυοκαρδίου 2Μπορούμε να απαλλαγούμε από την αρρυθμία της καρδίας και την κολπική μαρμαρυγή ξεμπλοκάροντας τον μεσημβρινό της καρδίας, κάνοντας μαλάξεις στο κέντρο της μασχάλης (Η1), . και στη βάση του μικρού δακτύλου του χεριού (Η8)

 kardiagkeiaka-noshmata

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όπως τον καθηγητή ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αριζόνας Dr Andrew Weil, το έμφραγμα του μυοκαρδίου αλλά και όλα τα καρδιακά προβλήματα δεν οφείλονται στη διατροφή και στην ανεβασμένη χοληστερίνη, αλλά στα αρνητικά συναισθήματα που βιώνουμε.

Όπως εξηγώ αναλυτικότερα στη συνέχεια, τα αρνητικά συναισθήματα παραπλανούν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο επιτίθεται στις στεφανιαίες αρτηρίες της καρδιάς και δημιουργείται φλεγμονή. Την πληγή αυτή έρχεται να κλείσει ο οργανισμός, χρησιμοποιώντας όπως πάντα χοληστερίνη και λιποπρωτεΐνη Α, με αποτέλεσμα να κλείνουν οι αρτηρίες και η καρδιά να μένει χωρίς τροφή και να πεθαίνει (έμφραγμα του μυοκαρδίου). Από αυτό ακριβώς πέθανε ο πατέρας μου, γι’ αυτό στο κεφάλαιο τούτο αναλύω όλες τις ανακαλύψεις που υπάρχουν για την καρδιά για να μη συμβεί σε κανέναν ο θάνατος από την αιτία αυτήν.

Σύμφωνα πάντα με τον Dr Andrew Weil, αυτοί που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ έχουν το ίδιο πρόβλημα. Από τα έντονα αρνητικά συναισθήματα, το ανοσοποιητικό σύστημα παραπλανάται και επιτίθεται σε συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου, δημιουργώντας φλεγμονή. Στη συνέχεια, ο οργανισμός στέλνει λιποπρωτεΐνη Α και χοληστερίνη για να την κλείσει, όμως, έτσι κλείνει την τροφοδοσία τμήματος του εγκεφάλου, το οποίο νεκρώνεται και τότε νεκρώνονται και οι νοητικές ικανότητες που είχαν σχέση με το τμήμα αυτό του εγκεφάλου.

Ο Dr Casey Adams εξηγεί πως τα ενδόμυχα πιστεύω και συναισθήματά μας μεταφράζονται σε κυματομορφές που μεταδίδονται σαν εντολές προς το ανοσοποιητικό μας σύστημα και σε όλα τα όργανά μας. Το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς διαχέει σ’ όλα τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος τα ενδόμυχα συναισθήματά μας. Στο κέντρο αυτό υπάρχει και θύμος αδένας, ο οποίος ενεργοποιεί τα Τ κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Δίνει εντολή στα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος τι αποτελεί τον εαυτό μας και τι εισβολέα (self or non self), στον οποίο πρέπει να επιτεθεί. Όταν νιώθουμε αρνητικά συναισθήματα, τότε το κέντρο αυτό παραπλανάται και δίνεται εντολή στο ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί σε διάφορα σημεία του σώματος, και εδώ είναι η κύρια αιτία των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου αλλά και η αιτία όλων των αυτοάνοσων νοσημάτων.

Πώς μπορούμε να θεραπευτούμε; Με αγάπη

Το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς εκφράζει τα ανώτερα συναισθήματα της αγάπης, από το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς ο ανώτερος εαυτός μας διοχετεύει τα ανώτερα συναισθήματα που τρέφουμε για τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Το άγγιγμα θεωρείται η έκφραση των συναισθημάτων μας για έναν άλλο άνθρωπο. Το ενεργειακό κέντρο (τσάκρας) της καρδιάς εκφράζει τις ενδόμυχες προθέσεις του ανώτερου εαυτού μας για την ανάγκη να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε και εκφράζεται από το δέρμα και ιδίως από τα χέρια.

Ο κορυφαίος γεροντολόγος Dean Ornish γράφει ότι το πόσο θα ζήσουμε εξαρτάται από το πόσους ανθρώπους αγκαλιάζουμε κάθε μέρα. Ο ανώτερος εαυτός μας ψάχνει συνεχώς για καθαρή αγάπη, αυτή που είχε ενωμένος με την Πηγή του πριν ενσαρκωθεί στο άτομο που είναι.

Χρειάζεται να απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα. Τα αρνητικά συναισθήματα μπλοκάρουν τους μεσημβρινούς που κυκλοφορεί η ενέργεια, όπως τον μεσημβρινό της καρδιάς (που ξεκινά από την αριστερή μασχάλη και καταλήγει στο μικρό μας δακτυλάκι), η θλίψη μπλοκάρει τον μεσημβρινό του πνεύμονα (που ξεκινά πάνω από το αριστερό στήθος και καταλήγει στον αντίχειρα), ο θυμός μπλοκάρει τον μεσημβρινό του συκωτιού (που ξεκινά κάτω από το αριστερό στήθος και καταλήγει στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού).

Ο άνθρωπος που δεν έχει σωστή ενεργειακή τροφοδοσία, όταν χάνει την ενέργειά του από τα ενεργειακά κέντρα που είναι μπλοκαρισμένα, όταν οι άλλοι «ρουφούν» την ενέργειά του, κερδίζοντας την προσοχή τους με την κριτική και την αυτολύπηση, χάνει όλο του το ενεργειακό δυναμικό και αρρωσταίνει. Ελευθερώνοντας το σώμα μας από τα παγιδευμένα αρνητικά συναισθήματα, του δίνουμε την ευκαιρία να αυτοθεραπευτεί, διότι, όπως έχω αναφέρει, τα αρνητικά συναισθήματα απενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και το παραπλανούν, έτσι ώστε να θεωρήσει εχθρούς διάφορα σημεία ή όργανα του σώματος, να επιτεθεί και να δημιουργήσει όλες τις φλεγμονές και αυτοάνοσα νοσήματα που προανέφερα.

Ένας θεραπευτής, ο Γάλλος Christian Fleche, λέει τα ίδια πράγματα για τα καρδιαγγειακά προβλήματα, αλλά δίνει μια εξήγηση που συνδέεται με την εξέλιξή μας όταν ήμασταν θηλαστικά και δεν είχαμε αναπτύξει τον πνευματικό μας εγκέφαλο. Σύμφωνα με τον Christian Fleche, η βιολογική λειτουργία είναι ένας τρόπος να προσαρμοζόμαστε στον εξωτερικό κόσμο.

Όταν βιώνουμε βιολογική σύγκρουση, βιώνουμε ακριβώς την κατάσταση που αντιμετωπίζει ένα γέρικο ελάφι που πρέπει να υπερασπίσει την περιοχή του από ένα νεότερο. Θα πρέπει να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του, για να υπερασπίσει την περιοχή του. Χρειάζεται πάρα πολύ οξυγόνο και δυνάμεις. Αυτά τα μεταφέρει το αίμα, η καρδιά θα πρέπει να δουλέψει πιο γρήγορα και, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να τραφεί υπερβολικά περισσότερο.

Τότε ο εγκέφαλος δίνει εντολή να ανοίξουν οι αρτηρίες που τρέφουν την καρδιά (στεφανιαίες αρτηρίες), να λεπτύνουν, να ξυθούν κυριολεκτικά τα τοιχώματά τους, για να ανοίξουν περισσότερο και να περάσει περισσότερο αίμα. Αυτό βέβαια δημιουργεί έλκος, πληγή, και κατά τη φάση της ανάρρωσης, όταν ο κίνδυνος περάσει, το σώμα, για να κλείσει την πληγή, στέλνει χοληστερίνη και λιποπρωτεΐνη Α και δημιουργεί έμφραγμα. Για τους ανθρώπους, περιοχή είναι η εργασία του, η οικογένεια, το σπίτι. Ο θάνατος ενός προστατευόμενου μέλους δημιουργεί έμφραγμα. Όταν βιώνουμε βιολογική σύγκρουση, έχουμε πρόβλημα στην καρδιά και βιώνουμε ακριβώς την κατάσταση που αντιμετωπίζει ένα γέρικο ελάφι, που πρέπει να υπερασπίσει την περιοχή του από ένα νεότερο.

Δεξιόχειρες άνδρες που βιώνουν βιολογική σύγκρουση έχουν πρόβλημα στις στεφανιαίες αρτηρίες. Οι αριστερόχειρες έχουν πρόβλημα στις φλέβες. Δεξιόχειρες γυναίκες έχουν πρόβλημα στην αναπαραγωγική περιοχή. Αριστερόχειρες γυναίκες έχουν προβλήματα εμφράγματος στις στεφανιαίες αρτηρίες. Γενικά, αριστερόχειρες άνθρωποι, που έχουν βιολογική σύγκρουση συνοδευόμενη από ερωτική απογοήτευση, εμφανίζουν σχεδόν πάντα κατάθλιψη και έχω δει τέτοιες περιπτώσεις. Φλεβίτιδα δημιουργείται όταν έχουμε δυσκολία να τα καταφέρουμε στη ζωή. Πρόβλημα στο συκώτι προκαλείται από τον φόβο έλλειψης. Φλεβίτιδα επίσης παθαίνει η πλειονότητα των δεξιόχειρων γυναικών, που έχει σεξουαλική ή ερωτική απογοήτευση, που προέρχεται κυρίως από την απογοήτευση που νιώθουν όταν μαθαίνουν ότι τις απατούν ή τις απάτησαν οι σύντροφοί τους.

Διατροφή για την καλή λειτουργεία της καρδιάς.

Αυτοθεραπεία και πρόληψη από καρδιαγγειακά νοσήματα, από τις καρδιακές αρρυθμίες, κολπική μαρμαρυγή και το έμφραγμα του μυοκαρδίου 3Ο κυριότερος παράγοντας για την προστασία της καρδιάς είναι η ανάπτυξη της καλής χοληστερίνης (HDL). Η HDL αναπτύσσεται με το βάδισμα και την κατανάλωση ψαριών που περιέχουν Ωμέγα-3 (σολομός, σαρδέλα, κολιός, σκουμπρί, πέστροφα). Τα παραπάνω ιχθυέλαια βοηθούν επίσης στη μείωση των τριγλυκεριδίων, και της κακής χοληστερίνης LDL.

Αυτοθεραπεία και πρόληψη από καρδιαγγειακά νοσήματα, από τις καρδιακές αρρυθμίες, κολπική μαρμαρυγή και το έμφραγμα του μυοκαρδίου 4Το σημαντικότερο όμως όλων, τα Ωμέγα-3 προλαμβάνουν την καρδιοπάθεια, διότι εμποδίζουν τις αντιδράσεις που οδηγούν (σύμφωνα με τον διατροφολόγο Jean Carper στο βιβλίο του «Οι Σωστές Τροφές είναι Φάρμακα»): α) στη δημιουργία επικίνδυνης πλάκας που προκαλεί τη στένωση των αρτηριών, β) στη συσσώρευση αιμοπεταλίων, που δημιουργούν τους θρόμβους, οι οποίοι προκαλούν έμφραγμα (τα Ωμέγα-3 συντελούν στη δημιουργία καλών εικοσανοειδών και στη μείωση κακών εικοσανοειδών, όπως της θρομβοξάνης, που δημιουργεί θρομβώσεις) και γ) εμποδίζουν τους σπασμούς των αρτηριών και των αιμοφόρων αγγείων, οι οποίοι δυσκολεύουν την κυκλοφορία του αίματος και κατά συνέπεια δημιουργούν πρόβλημα στην καρδιά.

Αυτοθεραπεία και πρόληψη από καρδιαγγειακά νοσήματα, από τις καρδιακές αρρυθμίες, κολπική μαρμαρυγή και το έμφραγμα του μυοκαρδίου 5Το ελαιόλαδο, περιέχει μια πολύ αποτελεσματική αντιοξειδωτική ουσία, την squalene, που βοηθά κατά της καρδιοπάθειας.

Διατροφή με ακατέργαστη χλωροφύλλη τροφοδοτεί το αίμα συνεχώς με ενέργεια, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχύει τη δυνατότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων να μεταφέρουν οξυγόνο. Η χλωροφύλλη των φυτών έχει την ίδια δομή με την αιμοσφαιρίνη του αίματος. Το υπερβολικό λίπος μειώνει την ικανότητα του αίματος να μεταφέρει το οξυγόνο στα κύτταρα. Η κυριότερη αιτία για τις εκφυλιστικές ασθένειες είναι η υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης. Όταν έχουμε χαμηλά τα λευκά αιμοσφαίρια βοηθά να παίρνουμε βιταμίνη C, αμινοξύ λυσίνη, σε συνδυασμό με ψευδάργυρο, καθώς και εχινάτσια με πιπερόριζα (τζίντζερ).

Σύμφωνα με τον Γερμανό γιατρό Dr Matthias Rath, ιδρυτή της Κυτταρικής Ιατρικής, ενδημικές ασθένειες, όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου, το εγκεφαλικό επεισόδιο και ο καρκίνος, οφείλονται σε μακροχρόνια έλλειψη κυτταρικών θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα του οργανισμού και επομένως μπορούν να προληφθούν.

Αυτοθεραπεία και πρόληψη από καρδιαγγειακά νοσήματα, από τις καρδιακές αρρυθμίες, κολπική μαρμαρυγή και το έμφραγμα του μυοκαρδίου 6Κύρια αιτία της αρτηριοσκλήρυνσης αποτελεί η χρόνια έλλειψη βιταμίνης C και άλλων κυτταρικών θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα των αρτηριακών τοιχωμάτων, που καθιστούν τα αγγεία εύθρυπτα.

Οι αρτηριοσκληρωτικές αποθέσεις είναι ένας πρόχειρος μηχανισμός επισκευής του οργανισμού για τη σταθεροποίηση των αρτηριακών τοιχωμάτων. Η βέλτιστη πρόσληψη βιταμίνης C και άλλων κυτταρικών θρεπτικών ουσιών διατηρούν την καλή λειτουργία των κυττάρων των αρτηριακών τοιχωμάτων και βοηθά έτσι στην πρόληψη της αρτηριοσκλήρυνσης. Για ποιο λόγο το έμφραγμα εμφανίζεται σχεδόν πάντοτε στα στεφανιαία αγγεία της καρδιάς, αλλά σπάνια σε αρτηρίες άλλων οργάνων; Για ποιο λόγο γνωρίζουμε για το έμφραγμα του μυοκαρδίου αλλά όχι για το έμφραγμα της μύτης ή του αυτιού; Ο λόγος της εμφάνισης εμφραγμάτων στην καρδιά ερμηνεύεται από τον συνδυασμό δύο παραγόντων: α) Αδυναμία αρτηριακών τοιχωμάτων.

Η έλλειψη κυτταρικών θρεπτικών ουσιών καθιστά τις αρτηρίες αδύναμες και β) Μηχανικό στρες. Κάθε μέρα η καρδιά χτυπά πάνω από 100.000 φορές. Η διαρκής αντλητική λειτουργία καθιστά τις στεφανιαίες αρτηρίες τα περισσότερο καταπονημένα τμήματα ολόκληρου του αγγειακού συστήματος. Θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε τις στεφανιαίες αρτηρίες της καρδιάς με ένα σωλήνα ποτίσματος. Λόγω της μυϊκής σύσπασης (συστολή) της καρδιάς, τα αγγεία αυτά συμπιέζονται πάνω από 100.000 φορές την ημέρα.

Φανταστείτε πως πατάτε 100.000 τη μέρα πάνω σε έναν σωλήνα ποτίσματος. Το κατά πόσο θα αντέξει ο σωλήνας εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την ελαστικότητά του. Τα περισσότερα ζώα δεν γνωρίζουν το έμφραγμα, διότι, σε αντίθεση με εμάς τους ανθρώπους, συνθέτουν βιταμίνη C. Οι αρκούδες και άλλα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη δεν παθαίνουν έμφραγμα, παρόλο που οι τιμές της χοληστερίνης στο αίμα τους φτάνουν τα 400 έως 600 mg/dl, διότι τα τοιχώματα των αρτηριών τους προστατεύονται από τη βιταμίνη C. Η καρδιακή ανεπάρκεια χαρακτηρίζεται κυρίως από δύσπνοια, οιδήματα και παρατεταμένη σωματική κόπωση.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη όμως, φαίνονται λογικά όλα αυτά που υποστηρίζει ο Dr Matthias Rath, όμως η πραγματική αιτία για όλες τις καρδιοπάθειες είναι η βιολογική σύγκρουση που βιώνουμε και τα αρνητικά συναισθήματα που προκαλεί.

Αν κάποιος χάσει κάποιο αγαπημένο του άτομο, ή απορριφθεί ή εγκαταλειφτεί από τον σύντροφό του τότε εάν λαμβάνει όλες τις βιταμίνες που υποστηρίζει ο Dr Matthias Rath, δεν πρόκειται να αποφύγει καρδιακό πρόβλημα. Διότι τα πάντα είναι θέμα ενέργειας κι όταν βιώνουμε αρνητικά συναισθήματα μπλοκάρουν την ενέργεια στον μεσημβρινό της καρδιάς και περιορίσουμε την ενέργεια που εκπέμπει το κέντρο της καρδιάς, τότε η καρδιά μας θα εξασθενήσει, ή θα δημιουργηθεί και φλεγμονή, η οποία πιθανότατα θα εξελιχθεί σε έμφραγμα.

Η κύρια αιτία των συμπτωμάτων είναι η μειωμένη αντλητική λειτουργία της καρδιάς, για την οποία ευθύνεται η έλλειψη βιοενέργειας στα εκατομμύρια καρδιομυοκύτταρα. Η καρδιά είναι ο κινητήρας του οργανισμού μας και πρέπει –όπως ο κινητήρας του αυτοκινήτου μας– να τροφοδοτείται με επαρκή ποσότητα κυτταρικού «καυσίμου». Οι βιταμίνες και οι άλλες κυτταρικές θρεπτικές ουσίες είναι τα σημαντικότερα καύσιμα, ειδικά για τα καρδιομυοκύτταρα.

Αυτοθεραπεία και πρόληψη από καρδιαγγειακά νοσήματα, από τις καρδιακές αρρυθμίες, κολπική μαρμαρυγή και το έμφραγμα του μυοκαρδίου 7Το 1929, ο Ολλανδός γιατρός Christiaan Eijkmann και ο Frederick Hopkins βραβεύτηκαν με το βραβείο Νόμπελ για την ανακάλυψη της βιταμίνης B1 και της σημασίας της στην πρόληψη της νόσου μπέρι-μπέρι.

Ένα κύριο σύμπτωμα αυτής της ασθένειας είναι η καρδιακή ανεπάρκεια. Οι παραπάνω εικόνες που δημοσιεύτηκαν το 1931 δείχνουν πως το μέγεθος της καρδιάς υποχώρησε σε φυσιολογικά επίπεδα ύστερα από χορήγηση βιταμίνης B1 επί τρεις εβδομάδες. Εδώ και 75 χρόνια υπάρχει μια γνωστή, φυσική μέθοδος αντιμετώπισης της καρδιακής ανεπάρκειας που καταπολεμά το αίτιό της. Την απόκρυψη αυτής της γνώσης πλήρωσαν εκατομμύρια πάσχοντες από καρδιακή ανεπάρκεια με τη ζωή τους. Η χορήγηση κυτταρικών θρεπτικών ουσιών οδήγησε σε διπλασιασμό του αριθμού των ασθενών με σπάνια εμφάνιση ή και πλήρη υποχώρηση των αρρυθμιών.

Πρέπει να αποφεύγουμε

Αυτοθεραπεία και πρόληψη από καρδιαγγειακά νοσήματα, από τις καρδιακές αρρυθμίες, κολπική μαρμαρυγή και το έμφραγμα του μυοκαρδίου 8το κόκκινο κρέας,

Αυτοθεραπεία και πρόληψη από καρδιαγγειακά νοσήματα, από τις καρδιακές αρρυθμίες, κολπική μαρμαρυγή και το έμφραγμα του μυοκαρδίου 9τα λιπαρά τυριά, τα γαλακτομικά διότι περιέχουν λιπαρά που μετατρέπονται σε αραχιδονικό οξύ,

Αυτοθεραπεία και πρόληψη από καρδιαγγειακά νοσήματα, από τις καρδιακές αρρυθμίες, κολπική μαρμαρυγή και το έμφραγμα του μυοκαρδίου 10καθώς και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες (κυρίως γλυκά, ζυμαρικά, μπισκότα), διότι προκαλούν ανεβασμένη αντίδραση ινσουλίνης, που προκαλεί αύξηση του αραχιδονικού, αύξηση των εικοσανοειδών και κατά συνέπεια της θρομβοξάνης (που είναι μια κακή εικοσανοειδής ορμόνη) που προκαλεί έμφραγμα.

Συμπέρασμα: Το έμφραγμα του μυοκαρδίου και όλα τα καρδιολογικά προβλήματα δεν οφείλονται στη διατροφή και στην ανεβασμένη χοληστερίνη, αλλά στα αρνητικά συναισθήματα που βιώνουμε.
Τα λιπαρά Ωμέγα-3 βοηθούν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, ενώ το κρέας, το τυρί και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες προκαλούν αρτηριοσκλήρυνση και θρόμβωση (έμφραγμα).
Ξεμπλοκάρισμα στον μεσημβρινό της καρδιάς και άνοιγμα στο ενεργειακό κέντρο της καρδιάς καθώς και η απενεργοποίηση των αρνητικών συναισθημάτων μας, μας βοηθούν να ξεπεράσουμε ή να προλάβουμε καρδιακά προβλήματα.
Η απελευθέρωση από τα αρνητικά συναισθήματα, και κυρίως της έντονης θλίψης, της έντονης πίκρας που μας δημιουργούν φλεγμονή στην καρδιά (ράγισε η καρδία μου) είναι το άλφα και ωμέγα για αποφύγουμε το έμφραγμα. Χρειάζεται να επαναπρογραμματίσουμε τον εγκέφαλό μας και να μεταφράζουμε διαφορετικά τα γεγονότα της ζωής μας, όπως την απώλεια ή το χωρισμό ή την απόρριψη από ένα δικό μας πρόσωπο.

Αυτοθεραπεία και πρόληψη από καρδιαγγειακά νοσήματα, από τις καρδιακές αρρυθμίες, κολπική μαρμαρυγή και το έμφραγμα του μυοκαρδίου 11ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΜΑΤΑ  κυρίως από το βιβλίο μου «Μια Ζωή Γεμάτη Φως»  αλλά και το νέο μου βιβλίο «Η Πηγή των Πάντων».

Είναι σημαντικό για όλους όμως να αποκτήσετε και τα τρία βιβλία για να αλλάξετε την ζωή σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά όπως έκανα εγώ, για αυτό αν παραγγείλετε και τα τρία βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και η «Πηγή των Πάντων» σας τα στέλνω με  μεγάλη έκπτωση  και χωρίς να σας χρεώνω έξοδα αποστολής. Αν θέλετε να παραγγείλετε δεν έχετε παρά να στείλετε μήνυμα την διεύθυνση και το κινητό σας ή να τηλεφωνήσετε στο 6977349766.

Και στα τρία βιβλία υπάρχουν cd, που σας βοηθούν να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο σας, να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας. Επίσης στα βιβλία και στα σεμινάρια μου αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα και να αυτοθεραπευτείτε σε ενεργειακό επίπεδο και στη συνέχεια σε σωματικό επίπεδο από προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, στη μέση, στον αυχένα, στα γόνατα, στο ισχίο, στο στομάχι, στη χολή, αυτοάνοσα νοσήματα, συχνοουρίας, προβλήματα σπαστικής κολίτιδας ή δυσκοιλιότητας, ιγμορίτιδας, ροχαλητού, πρόβλημα καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδες, αϋπνία, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, διακοπή περιόδου, αρρυθμία, ταχυκαρδία, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, δύσπνοιες, αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα στη χολή, χοληστερίνη.(βέβαια για οποιαδήποτε θέμα υγείας έχετε θα απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας, ενώ παράλληλα σε πνευματικό, νοητικό και ενεργειακό επίπεδο θα απαλλάσσεστε από τις συνθήκες που σας οδήγησαν στην ασθένεια και θα αυτοθεραπεύστε).

Για όποιο πρόβλημα υγείας έχετε να απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας.

Εφαρμόζοντας ότι λέει ο γιατρός σας μπορείτε παράλληλα να λαμβάνετε βοήθεια διαβάζοντας τα βιβλία μου θα βρίσκεται τρόπους να απαλλάσσεστε από τα αρνητικά σας συναισθήματα αλλά και να ξεμπλοκάρετε τους μεσημβρινούς σας που είναι ποτάμια που κυκλοφορεί η ενέργεια, οι οποίοι έχουν μπλοκαριστεί από τα αρνητικά συναισθήματα αυτά. Α-σθένεια σημαίνει α στερητικό του σθένους.

Σθένος είναι η δύναμη η ενέργεια. Α- ρρώστεια σημαίνει ά στερητικό του ρώστους που σημαίνει δύναμη – ενέργεια. Όταν σε ένα όργανο του στερούμε την ενέργεια τότε αυτό ασθενεί, αρρωσταίνει. Την ενέργεια την στερούμε με τα συνειδητά ή υποσυνείδητα αρνητικά μας συναισθήματα.

Τα βιβλία μου περιέχουν cd που επαναπρογραμματίζουν το υποσυνείδητο, γεγονός που σας βοηθά να μεταφράζετε πιο θετικά τα γεγονότα και να μην μπαίνετε σε συναγερμό. Περιέχουν απόψεις μεγάλων επιστημόνων που σας βοηθούν να κατανοήσετε ότι απαλλασσόμενοι από τα αρνητικά συναισθήματα, το άγχος αισθάνεστε καλύτερα και υγεία σας βελτιώνετε, ακολουθώντας πρωταρχικά ό,τι σας λέει ο γιατρός σας.

Τα βιβλία μου που μπορώ να σας τα στείλω με έκπτωση και έξοδα αποστολής δωρεάν. Επίσης μπορώ να σας εξηγήσω τα βιβλία μου από κοντά, αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου καλέστε στο 6977349766.

Αλέξης Φωτόπουλος

Συγγραφέας – Ερευνητής.

Στην Ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr., που είναι πλήρως ανακαινισμένη θα βρείτε τα πάντα για την υγεία και ευτυχία σας.

Βλέπετε όλοι το κανάλι μου στο YouTube: Αλέξιος Φωτόπουλος, θα σας αλλάξει τη ζωή, σας κάνει να πετάτε από υγεία και χαρά.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
,

Δίδονται συνεχώς  σχεδόν δωρεάν σεμινάρια (αφήνει κάτι όποιος θέλει για το κόστος της αίθουσας) Ναυαρίνου 9 και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Τα σεμινάρια ανακοινωνόταν στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr να έρχεστε χωρίς να κλείνετε θέση.

Στο άρθρο μου: http://www.afotopoulos.gr/arthra/233-h-therapeia-tvn-pantvn-ta-aitia-olvn-astheneivn-kathvs-kai-tropos-pou-mporoume-na-autotherapeutoume-na-ehoume-telies-sheseis-kai-afthonia θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για τα προβλήματα που σας απασχολούν.

Σημείωση: Όλα τα γραφήματα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μου, η στο facebook είναι από το βιβλίο μου Μια Ζώη γεμάτη Φως, είναι πνευματικά μου διακαιώματα, και απαγορεύεται η χρησιμοποιήση τους (για άρθρα η έκδοση εντύπων)  χωρίς την άδεια μου. Εννοείτε βέβαια ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε όλοι για να ξεμπλοκάρετε τους ενεργειακούς μεσημβρινούς σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά.

Αποποίηση: Βέβαια, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τα παραπάνω  γραφόμενα είναι μεν απόψεις μεγάλων καθηγητών πανεπιστημίου, ερευνητών, κινέζικη ιατρική που εφαρμόζεται με επιτυχία χιλιετηρίες, είναι πρακτικές που εφάρμοσα και έγινα καλά από την σκλήρυνση κατά πλάκας, που έπασχα, και βοηθώ και έχω βοηθήσει πάρα πολλούς να απαλλαγούν από τα αρνητικά τους συναισθήματα και να αυτοθεραπευτούν. Όμως, οι απόψεις αυτές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους γιατρούς σας, που άλλωστε μόνο σε αυτούς η πολιτεία έχει δώσει επίσημα την άδεια να εξασκούν ιατρική. Άρα, ό,τι γράφεται σε αυτό το βιβλίο είναι μόνο για ενημέρωσή σας. Όταν έχετε προβλήματα υγείας, καλείστε να απευθύνεστε πρώτα στον γιατρό σας και παράπλευρα, αν επιθυμείτε, μπορείτε να απευθύνεστε σε πνευματικούς-ενεργειακούς ή εναλλακτικούς θεραπευτές, για να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τρόπο ζωής και να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα. Καλό είναι, επίσης, να συνεργάζεσθε με τον γιατρό σας, ώστε να αλλάζετε τον τρόπο ζωής σας, να γίνετε καλά  και να αποφεύγετε τα πολλά φάρμακα, τα οποία βλάπτουν μακροχρόνια την υγεία σας και καταστρέφουν τα ταμεία μας και την Εθνική οικονομία.

afotopoulos

afotopoulos

Leave a Reply

Σχετικά με το Κύριο Αλέξη Φωτόπουλο

Ο Αλέξης Φωτόπουλος γεννήθηκε στο Στενό Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. 

Περισσότερα

Προτεινόμενα

Ακολουθήστε μας