Μπορούμε να αυτοθεραπευτούμε, αλλά και να μην ασθενήσουμε ποτέ από διαβήτη τύπου ΙΙ, σας δίνουμε όλα τα εργαλεία.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

  Μπορούμε να αυτοθεραπευτούμε, αλλά και να μην ασθενήσουμε ποτέ από διαβήτη τύπου ΙΙ, σας δίνουμε όλα τα εργαλεία. 1  Όλο το μυστικό στο διαβήτη τύπου II είναι τα αρνητικά συναισθήματα και η ισορροπία μεταξύ των ορμονών ινσουλίνης και λεπτίνης. Για αυτό το μυστικό για να ξεπεράσουμε το διαβήτη είναι να απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα και να πεινάμε, να τρώμε ανεπεξέργαστες φυσικές τροφές, να απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα, να μυηθούμε στην αγάπη και να αποκτήσουμε σύνδεση με την Πηγή μας.

     Τα κύτταρα και τα όργανά μας για να επικοινωνούν χρησιμοποιούν τις ορμόνες. Οι ορμόνες είναι ουσίες που μεταφέρονται διαμέσου του αίματος και ρυθμίζουν την λειτουργία διαφόρων οργάνων και συστημάτων στο σώμα μας.  Οι δύο  ορμόνες που ρυθμίζουν την διαχείριση των αποθεμάτων ενέργειας στο ανθρώπινο σώμα είναι η ινσουλίνη και η λεπτίνη.

      Η λεπτίνη μαζί με την ινσουλίνη είναι οι βασικοί ρυθμίζουν το ενδοκρινολογικό μας σύστημα. Η λεπτίνη παράγεται από τον λιπώδη ιστό για αυτό πρέπει να γνωρίζεται ότι το λίπος μας είναι ο μεγαλύτερος  αδένας  στο σώμα  μας. Όσο πιο πολύ πάχος έχουμε, τόσο μεγαλύτερες ποσότητες λεπτίνης παράγουμε και τόσο πιο πολύ αντίσταση στη λεπτίνη έχουμε, δηλαδή ο εγκέφαλος μας δεν αντιδρά για να μας προκαλέσει το αίσθημα του κορεσμού για να σταματήσουμε να τρώμε. Διότι όταν έχουμε φυσιολογικό βάρος  η λεπτίνη στέλνει σήμα στον εγκέφαλο μας ότι φάγαμε αρκετή τροφή και έτσι σταματάμε να πεινάμε.

      Ο Διαβήτης τύπου II  λοιπόν δεν είναι μόνο αντίσταση στην ινσουλίνη, αλλά είναι κυρίως πρόβλημα αντίσταση στην λεπτίνη.

      Τι σημαίνει αντίσταση στην λεπτίνη και τι χρησιμεύει αυτή η ορμόνη;

      H λεπτίνη η οποία ενεργοποιεί τον εγκέφαλο για να αισθανθούμε την αίσθηση του κορεσμού και να σταματήσουμε να τρώμε.

      Αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης προωθούν την αποθήκευση λίπους στον οργανισμό μας, ενώ παράλληλα εμποδίζουν την καύση του. Τα αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης ενισχύουν τη πείνα και μας ωθούν προς την αναζήτηση τροφής. Τι προκαλεί υψηλά επίπεδα ινσουλίνης; Τα αρνητικά συναισθήματα, οι επεξεργασμένες τροφές και οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό φορτίο, εκεί λοιπόν θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας.

    Όμως η μεγάλη ποσότητα σε επεξεργασμένες τροφές που τρώμε στην εποχή μας, ωθεί τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα μας συνεχώς προς τα πάνω. Το σώμα μας στην προσπάθεια του να διατηρήσει τα επίπεδα στο αίμα εντός των επιθυμητών ορίων εκκρίνει όλο και μεγαλύτερες ποσότητες ινσουλίνης και λεπτίνης.

     Όσο πιο γρήγορα απορροφούνται οι τροφές μας, τόσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα με την οποία ανεβαίνουν τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα και τόσο μεγαλύτερες είναι οι ανάγκες για ινσουλίνη και λεπτίνη. Όσο μεγαλύτερη επεξεργασία έχει υποστεί μια τροφή τόσο πιο γρήγορα απορροφάται και τόσο περισσότερο ενισχύεται αυτή η ορμονική ανισορροπία. Μετά από μερικά χρόνια το πάγκρεας κουράζεται ενώ παράλληλα ο εγκέφαλος δεν ανταποκρίνεται πλέον στα σήματα της λεπτίνης (για να σταματήσουμε να τρώμε). Το ζάχαρο στο αίμα αρχίζει τότε να ανεβαίνει ενώ ο εγκέφαλος μας νομίζει ότι δεν έχουμε αποθέματα ενέργειας και μας σπρώχνει στο να φάμε όλο και περισσότερο.

     Το περισσότερο σάκχαρο στο αίμα, όπως γνωρίζετε, καταστρέφει τα αιμοφόρα αγγεία και στη συνέχεια τα όργανα ή τα μέλη του σώματος, διότι δεν μπορούν να τραφούν σωστά, εφόσον τα αιμοφόρα αγγεία έχουν καταστραφεί μερικώς ή ολικώς.

     Η κυριότερη αιτία του διαβήτη σήμερα είναι τα αρνητικά συναισθήματα τα οποία θέτουν σε συναγερμό τον οργανισμό μας και μας δημιουργούν αντίσταση στην ινσουλίνη και την λεπτίνη.

     Αιτία της αντίστασης της ινσουλίνης και της λεπτίνης σήμερα είναι η κατασκευή μας, η φυσιολογία του εγκέφαλού μας. Ο ερπετοειδής εγκέφαλος ή αυτόνομο νευρικό σύστημα μπαίνει σε συναγερμό, αυξάνει την κορτιζόλη και στη συνέχεια την ινσουλίνη. Άλλα επειδή είμαστε σε κατάσταση κινδύνου δίνει εντολή να σταματήσουμε να μεταβολίζουμε την τροφή μας με αποτέλεσμα να την αποθηκεύσουμε σε μορφή λίπους. Το λίπος όμως είναι ο αδένας που παράγει την λεπτίνη, όσο πιο πολύ λίπος έχουμε τόσο πιο πολύ λεπτίνη παράγουμε με αποτέλεσμα να έχουμε αντίσταση στη λεπτίνη.

    Επίσης όταν το άτομο είναι σε κατάσταση συνεχούς στρες, με την αύξηση της κορτιζόλης, προκαλείται συνεχώς έκκριση ινσουλίνης. Η ινσουλίνη είναι η ορμόνη που χρησιμεύει να ξεκλειδώσει τα κύτταρα έτσι ώστε να εισέλθει η τροφή (η γλυκόζη) για να τραφούν. Όταν βιώνουμε αρνητικά συναισθήματα εκκρίνεται συνεχώς κορτιζόλη η οποία με τη σειρά της προκαλεί την έκκριση ινσουλίνης, όταν τα κύτταρα βλέπουν την ινσουλίνη στην αρχή ξεκλειδώνουν για να πάρουν φαγητό, όταν όμως δεν βλέπουν φαγητό και αυτό επαναλαμβάνεται συνέχεια, τότε παύουν να αντιδρούν, δηλαδή να ανοίγουν όταν βλέπουν την ινσουλίνη. Αυτή η αδυναμία των υποδοχέων των κυττάρων να ξεκλειδώσουν και να απορροφήσουν το σάκχαρο, τη γλυκόζη με τη βοήθεια της ινσουλίνης αποκαλείται αντίσταση στην ινσουλίνη και είναι η κύρια αιτία του διαβήτη τύπου II. 

     Η αύξηση της ινσουλίνης δημιουργεί πάχος (η ινσουλίνη είναι αποθηκευτική ορμόνη), δημιουργεί χοληστερίνη, αλλά κυρίως διαβήτη τύπου II, διότι από τη συνεχή έκκριση της ινσουλίνης το πάγκρεας εξαντλείται. Επίσης, όταν διακατεχόμαστε από στρες, τα επινεφρίδια εκκρίνουν τις catecholamines, που είναι ορμόνες, οι οποίες διεγείρουν το συκώτι να αδειάσει το σάκχαρο που έχει αποθηκεύσει στο αίμα. Για τους λόγους αυτούς χρόνιο στρες δημιουργεί διαβήτη και αύξηση της πίεσης του αίματος.

    Όσο υψηλότερα τα επίπεδα ινσουλίνης, τόσο μειώνονται οι καύσεις του λίπους και τόσο αυξάνεται η πείνα μας. Πρόκειται για έναν αρχέγονο μηχανισμό που ενώ βοήθησε το ανθρώπινο είδος να επιβιώσει σε συνθήκες έλλειψης τροφής, στην περίοδο όμως που ζούμε τώρα μας οδηγεί στην αυτοκαταστροφή. Ίσως βέβαια να μας εδόθη για να είμαστε εγκρατείς, με τη νηστεία ξεφεύγουμε από γήινα και βιώνουμε την πραγματική πνευματική μας φύση γιατί είμαστε πνεύματα που έχουν μπει σε ένα γήινο όχημα και δεν είμαστε το όχημα αυτό. Όταν επικεντρώνουμε τη συνείδηση μας συνεχώς στο φαγητό είμαστε σε ζωώδη κατάσταση.

    Έχω κι εγώ διαβήτη τύπου II με ισχυρή κληρονομικότητα, αλλά δεν φταίει αυτό μόνο, έφταιξαν παλαιότερα τα αρνητικά μου συναισθήματα, για αυτό έπαθα και σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά και τώρα όταν τρώγω υπερβολικά, δημιουργώ αντίσταση στην λεπτίνη.

    Τώρα είμαι καλά,  δεν έχω αυτοθεραπευτεί οριστικά, διότι όταν δεν είμαι εγκρατής το σάκχαρο μπορεί να φθάσει και 130 mg/dL. Δεν παίρνω ποτέ φάρμακα ή βότανα θεωρώ ότι ο Δημιουργός μου, μού έδωσε αυτό το πρόβλημα για να γίνω «άνθρωπος», να ξεφύγω από τη ζωώδη κατάσταση, που είναι να επικεντρώνω τη συνειδητότητα μου στο φαγητό. Όταν λοιπόν τρώγω το φαγητό μου κανονικά και μετά τρώγω όταν πεινώ, δεν μου ανεβαίνει το σάκχαρο ότι και να φάω, αποφεύγω βέβαια κρέατα, γαλακτοκομικά και επεξεργασμένες τροφές και περπατώ καθημερνά σαράντα λεπτά που πηγαινοέρχομαι στο μετρό.

     Όμως δεν έχω πρόβλημα πλέον με το σάκχαρο διότι έχω απενεργοποιήσει τα αρνητικά μου συναισθήματα, έχω επαναπρογραμματίσει το υποσυνείδητό μου και είμαι συνδεδεμένος με τον Δημιουργό μου. Η σύνδεση αυτή επιτυγχάνεται όταν αγαπάμε ακόμη και τους εχθρούς μας, προσευχόμαστε συνεχώς και συμμετέχουμε στα Μυστήρια και τις τελετές της θρησκείας μας. Όταν είμαι συνδεδεμένος και βιώνω την πραγματική μου φύση είμαι ήρεμος και γαλήνιος και τρώγω μόνο για να τραφώ, και δεν ζω για να τρώγω. Ευτυχώς το 99% του χρόνου μου είμαι συνδεδεμένος με την Πηγή μου τον τριαδικό Θεό.

     Συνειδητοποίησα λοιπόν  ότι εκτός από τα αρνητικά συναισθήματα,  μεγάλο ρόλο διαδραματίζει η πείνα. Το σάκχαρο πέφτει πάντα όταν πεινάμε. Όταν πεινάμε σημαίνει ότι τα επίπεδα της λεπτίνης είναι φυσιολογικά και δεν έχουμε αντίσταση στην λεπτίνη. Η ισορροπία αυτή στα επίπεδα της λεπτίνης δημιουργεί ισορροπία και στα επίπεδα της ινσουλίνης κι έτσι αυτοθεραπεύομαστε από το διαβήτη.

      Ο Dr Stephen Spindler, καθηγητής βιοχημείας στο πανεπιστήμιο της California – Riverside, το 2001, μείωσε την τροφή σε ποντίκια κατά 40% και αυτόματα μέσα σε ένα μήνα αύξησε κατά 400% την έκφραση των γονιδίων της αντιγήρανσης (ενεργοποιεί τα γονίδια που μας αποτρέπουν την γήρανση). Αύξησε επίσης τα αντιφλεγμονώδη γονίδια, τα αντιοξειδωτικά γονίδια, καθώς και τα αντιδιαβητογόνα γονίδια.  Η νηστεία, η διατροφή με χυμούς λαχανικών, φύτρων, αναζωογονεί το σώμα μας. Αν τρώμε επεξεργασμένα φαγητά, σκοτώνουμε όλα τα ένζυμα και τα θεραπευτικά φυτοχημικά στοιχεία που περιέχουν οι τροφές, όπως το resvelatrol το οποίο ενεργοποιεί τα αντιγηραντικά μας γονίδια.

      Ο Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς  που αναλύει τα συμπεράσματα από τις έρευνες του ενδοκρινολόγου  Dr  Ron Rosedale, ερευνητή σε θέματα που αφορούν τον διαβήτη, μας εξηγεί τα εξής:

    «Το πρόβλημα σχετίζεται με την ριζική αλλαγή του τρόπου ζωής και διατροφής που συντελέστηκε σε αυτά τα 50 χρόνια. Η στροφή μας στην μαζική κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων και ο μεγάλος βαθμός επεξεργασίας των τροφών γενικότερα, έχει ως αποτέλεσμα οι τροφές μας να έχουν πολύ χαμηλή θρεπτική αξία (συστατικά) ενώ παρέχουν πολλές θερμίδες. Όλα τα παραπάνω μαζί με την έντονη μείωση της σωματικής κίνησης, έφεραν τα σώματα μας στα βιοχημικά τους όρια.

    »Το ανθρώπινο σώμα είναι γενετικά προγραμματισμένο να λειτουργεί υπό συγκεκριμένες προδιαγραφές. Εμείς έχουμε αλλάξει πλήρως αυτές τις προδιαγραφές «χρήσης» και λειτουργίας με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σοβαρές δυσλειτουργίες όπως ο διαβήτης.

    »Διαβήτης ένα πρόβλημα επικοινωνίας.

Η μεγάλη ποσότητα σε επεξεργασμένες θερμίδες, ωθεί τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα μας συνεχώς προς τα πάνω. Το σώμα μας στην προσπάθεια του να διατηρήσει τα επίπεδα στο αίμα εντός των επιθυμητών ορίων εκκρίνει όλο και μεγαλύτερες ποσότητες ινσουλίνης και λεπτίνης. 

Όσο πιο γρήγορα απορροφούνται οι τροφές μας, τόσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα με την οποία ανεβαίνουν τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα και τόσο μεγαλύτερες είναι οι ανάγκες για ινσουλίνη και λεπτίνη. Όσο μεγαλύτερη επεξεργασία έχει υποστεί μια τροφή τόσο πιο γρήγορα απορροφάται και τόσο περισσότερο ενισχύεται αυτή η ορμονική ανισορροπία.

    »Το σώμα μας συνηθίζει στα σταθερά αυξημένα επίπεδα αυτών των ορμονών και δεν ανταποκρίνεται με τον ίδιο τρόπο. Όλο και μεγαλύτερες ποσότητες ινσουλίνης και λεπτίνης οδηγούν σε όλο μεγαλύτερες ανάγκες για  αυτές τις ορμόνες. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «αντίσταση».

Μετά από μερικά χρόνια το πάγκρεας κουράζεται ενώ παράλληλα ο εγκέφαλος δεν ανταποκρίνεται πλέον στα σήματα της λεπτίνης. Το ζάχαρο στο αίμα αρχίζει τότε να ανεβαίνει ενώ ο εγκέφαλος μας νομίζει ότι δεν έχουμε αποθέματα ενέργειας και μας σπρώχνει στο να φάμε όλο και περισσότερο.

   »Γνωρίζουμε σήμερα ότι οι περισσότερες βλάβες δεν προκαλούνται από τα υψηλά επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, αλλά από τα υψηλά επίπεδα λεπτίνης και ινσουλίνης που παραμένουν έτσι πολλά χρόνια πριν το ζάχαρο ξεπεράσει τα 126 mgr/dl που χαρακτηρίζουν κάποιον ως διαβητικό.

   »Κατά την στιγμή της διάγνωσης του διαβήτη το 50% των ασθενών έχουν ήδη βλάβη στα στεφανιαία αγγεία (τα αγγεία της καρδιάς). Η βλάβη αυτή δεν προκλήθηκε από το ζάχαρο, αλλά από τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης.

   »Η αξιολόγηση των επιπέδων της ινσουλίνης και της λεπτίνης μαζί με την μέτρηση δεικτών του μεταβολισμού στα ούρα μπορούν να μας δώσουν μια πλήρη εικόνα για την κατάσταση υγείας του οργανισμού στη συγκεκριμένη στιγμή».

     Ο γλυκαιμικός δείκτης ή καλύτερα το γλυκαιμικό φορτίο επηρέαζει άμεσα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

     Ο γλυκαιμικός δείκτης (που είναι ο ρυθμός που αυξάνεται η γλυκόζη στο αίμα) και το γλυκαιμικό φορτίο (γραμμάρια υδατάνθρακα επί γλυκαιμικό δείκτη) των τροφών που τρώμε παίζει μεγάλο ρόλο στην άνοδο του σακχάρου στο αίμα, αν κάποιος που έχει τάση να γίνει διαβητικός λάβει υπόψη του  το γλυκαιμικό φορτίο  και απενεργοποιήσει και τα αρνητικά συναισθήματα, θα αποφύγει το διαβήτη.

    Οι επεξεργασμένες τροφές, αλλά και τα γαλακτοκομικά και κρέατα αυξάνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη. Οι επεξεργασμένες ζωικές πρωτεΐνες δημιουργούν φλεγμονές στα όργανά μας.

    Υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι: τα ζυμαρικά, το λευκό ψωμί (87 γλυκαιμικό δείκτη), γενικά τα κατεργασμένα δημητριακά, το ρύζι (81-109 γλυκαιμικό δείκτη, ανάλογα το είδος), πατάτες βρασμένες (101 γλυκαιμικό δείκτη), πατάτες ψητές (85 γλυκαιμικό δείκτη), η μπανάνα, τα σύκα, τα ξερά δαμάσκηνα, η σταφίδα, η ζάχαρη. Προτιμάτε ανεπεξέργαστα δημητριακά, διότι το ανεπεξέργαστο ρύζι έχει γλυκαιμικό δείκτη μόνο 55 (ενώ το επεξεργασμένο 81-109) το ψωμί ολικής αλέσεως έχει 53 (ενώ το λευκό 87).
Όταν επεξεργαζόμαστε τις τροφές, διασπώνται τα αγγεία και η δομή τους, κι αυξάνεται άμεσα ο γλυκαιμικός δείκτης, κατά αυτό τον τρόπο απορροφώνται άμεσα από το αίμα και αυξάνουν το σάκχαρο. Για παράδειγμα, αν φάμε φασόλια μαυρομάτικα στο φούρνο, έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και μας ανεβάζουν το σάκχαρο, αλλά και μας παχαίνουν. Λιγότερη ζημιά παθαίνουν αν τα φάμε μαγειρευτά, ενώ μειώνεται το σάκχαρο και παίρνουμε πλήθος από ένζυμα. Αν τα φάμε ως φύτρα, παίρνουμε θεραπευτικά φυτοχημικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και ευεργετικές για τον οργανισμό πρωτεΐνες.

   Γλυκαιμικό φορτίο φρούτων (γραμμάρια υδατανθράκων Χ γλυκαιμικό δείκτη) στα 100 γραμμάρια κατανάλωσης φρούτων είναι: φράουλες 1,20, κεράσια 2,20, καρπούζι 3,60, πορτοκάλι 3,78, ροδάκινο 3,78,  πεπόνι 4,20, βερίκοκο 4,56, μήλο 4,94, σταφύλια 6,90, μπανάνα 10,40, σταφίδες 46,90.

   Γλυκαιμικό φορτίο σε 100 γραμμάρια ψωμί σταρένιο λευκό 49,59, ψωμί σταρένιο ολικής 34,84,  ψωμί σίκαλης ολικής 28,67.

    Το κρέας και τα γαλακτοκομικά αυξάνουν την αντίσταση της ινσουλίνης. Όπως δείχνουν και άλλες μελέτες στο Food Research της Βρετανίας, οι δίαιτες με κρέας και γαλακτοκομικά, που τρώνε οι περισσότεροι διαβητικοί στη χώρα μας, χειροτερεύουν την κατάσταση των διαβητικών και δημιουργούν καρκίνο και καρδιαγγειακά προβλήματα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Το γάλα περιέχει 100 αντιγόνα, για τα οποία ο οργανισμός μας δημιουργεί αντισώματα. Το πρόβλημα είναι ότι τα αντισώματα του σώματός μας με τα αντιγόνα του γάλακτος αλληλεπιδρούν με τα beta κύτταρα του παγκρέατος και δημιουργούν φλεγμονή, η οποία μπλοκάρει ή καταστρέφει την παραγωγή της ινσουλίνης. Οι Φιλανδοί, που καταναλώνουν τη μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος, έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό διαβήτη στον κόσμο. Ο Dr Gene Stiller, με έρευνες που έκανε, βρήκε ότι η κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης αυξάνει την αντίσταση της ινσουλίνης, ενώ ακατέργαστα λαχανικά, σπόροι, αμύγδαλα καρύδια μειώνουν, απαιτούν λιγότερη έκκριση ινσουλίνης. Ο Neal Bernard, καθηγητής της ιατρικής στο George Washington University (American journal of Medicine 2005), υποστηρίζει ότι η διατροφή με λαχανικά αυξάνει την ευαισθησία της ινσουλίνης (μειώνει την αντίσταση της ινσουλίνης από τα κύτταρά μας), με αποτέλεσμα τη μείωση του σακχάρου, της χοληστερίνης στο αίμα αλλά και του βάρους του σώματός μας.

    Οι επεξεργασμένες και οι μαγειρεμένες τροφές δημιουργούν οξύτητα στο σώμα, διότι δεν περιέχουν οξυγόνο και ένζυμα για να μπορέσουν να απορροφηθούν. Η έλλειψη οξυγόνου και ενζύμων δυσκολεύουν τα κύτταρα να απορροφήσουν τα θρεπτικά στοιχεία των τροφών και να καθαριστούν από τις τοξίνες. Το οξυγόνο είναι πολύτιμο για τη λειτουργία των κυττάρων μας και του οργανισμού μας

    Η κύρια αιτία του διαβήτη τύπου II, είναι τα αρνητικά συναισθήματα. Γιατί βιώνουμε αρνητικά συναισθήματα και πως τα απενεργοποιούμε; Αλλά πως αλλάζουμε  το πρόγραμμα που μας δημιουργεί τα αρνητικά συναισθηματα; Δηλαδή τον τρόπο που μεταφράζουμε τα γεγονότα;

Τα αρνητικά συναισθήματα  προκαλούν συνεχή έκκριση κορτιζόλης, η οποία προκαλεί την έκκριση ινσουλίνης, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί αντίσταση στην ινσουλίνης, αλλά και αύξηση των επιπέδων και αντίσταση στην λεπτίνη, που είναι η αιτία του διαβήτη τύπου Β που περιλαμβάνει το 98% των διαβητικών.

Ο κυριότερος τρόπος να αυτοθεραπευτούμε από το διαβήτη είναι να απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα, τρόπους και εργαλεία σας δίνω στα τρία μου βιβλία: «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και η «Πηγή των Πάντων».

Πως θα γίνει να απενεργοποιήσουμε την ανασφάλεια, την θλίψη, το φόβο, το θυμό που μας δημιουργήθηκαν από την κοιλία της μάνας μας με έξι ετών και πως λειτουργούν αυτά:

    Η αγάπη χωρίς όρους είναι ο κώδικας που μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε την Ενότητα των Πάντων, την πραγματική αθάνατή μας φύση και μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς.

     Γεννιόμαστε στον χωροχρόνο, αναγκασμένοι να βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς των αισθήσεών μας, βλέπουμε τον εαυτό μας ξεχωριστά από τους άλλους. Η αίσθηση αυτή μας δημιουργεί φόβο, ανασφάλεια, θλίψη, θυμό και, άρα, όλες τις ασθένειες, που προέρχονται από αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, και που, για να τα αποβάλουμε, πρέπει να έχουμε μυηθεί στην αγάπη.

     Η μύηση αυτή χρειάζεται να γίνει από τη στιγμή της σύλληψής μας, έως την ηλικία των έξι ετών. Αν οι γονείς δεν έχουν μυηθεί στην αγάπη χωρίς όρους, με συνέπεια να διακατέχονται από ανασφάλεια, αν φιλονικούν μεταξύ τους, αν απουσιάζουν, αν είναι αυστηροί μαζί μας, αν δείχνουν αδυναμία σε ένα από τα αδέλφια μας, τότε δε μυούμαστε στην αγάπη, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται το στοιχείο της φωτιάς και να μπλοκάρεται η ενέργεια στην καρδιά μας, στο λεπτό έντερο, στο περικάρδιο και το μεσημβρινό του τριπλού θερμαστή, τα οποία προκαλούν διαταραχή σε όλο το νευρικό μας σύστημα.

    Η μη μύηση στην αγάπη, μάς ρίχνει στη δίνη του χωροχρόνου, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ξεκομμένοι και ανασφαλείς, γεγονός που διαταράσσει την ισορροπία του στοιχείου της γης και το οποίο μπλοκάρει την ενέργεια στους μεσημβρινούς του στομάχου και της σπλήνας και μας προκαλεί προβλήματα στο στομάχι, φουσκώματα, προβλήματα γυναικολογικά και προβλήματα στον θυρεοειδή αδένα.

    Η ανασφάλεια μάς δημιουργεί θλίψη, που είναι διαταραχή του στοιχείου του μετάλλου, σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική κα το οποίο μας μπλοκάρει την ενέργεια στο μεσημβρινό του πνεύμονα και του παχέος εντέρου, με αποτέλεσμα να έχουμε προβλήματα στο παχύ έντερο, προβλήματα στο αναπνευστικό μας σύστημα και δερματολογικά προβλήματα.

     Η θλίψη μάς δημιουργεί φόβο, που προκαλεί διαταραχή στο στοιχείο του νερού, το όποιο μπλοκάρει τους μεσημβρινούς της ουροδόχου κύστης και των νεφρών, με αποτέλεσμα να έχουμε όλα τα προβλήματα στο ουροποιητικό μας σύστημα, στη σπονδυλική μας στήλη, ιδιαιτέρως στον αυχένα και στη μέση, πίεση, κακή λειτουργία στα νεφρά (ουρικό οξύ), αϋπνίες, συχνουρίες, ακράτεια.

     Ο φόβος θέτει σε συναγερμό τον οργανισμό μας με τη διαδικασία του θυμού, γεγονός που διαταράσσει το στοιχείο το ξύλου και μπλοκάρει τη ροή της ενέργειας στους μεσημβρινούς της χολής και του ήπατος, με αποτέλεσμα να έχουμε πονοκεφάλους, προβλήματα ακοής, προβλήματα στον αυχένα, πέτρες στη χολή, υψηλή χοληστερίνη, λιπώδη διήθηση στο συκώτι, προβλήματα στον θυρεοειδή αδένα, στο γόνατο, στο ισχίο, καθώς και όλα τα αυτοάνοσα προβλήματα που δημιουργούνται με τη διαδικασία του θυμού. Κλείνει το κέντρο της καρδιάς μας, παραπλανείται το ανοσοποιητικό μας σύστημα και επιτίθεται στον οργανισμό μας.

 29-wood-metal

   Αν δεν έχετε μυηθεί στην αγάπη χωρίς όρους και αισθάνεστε ανασφαλείς, μπορείτε τώρα να το κάνετε, μπορείτε να απαλλαγείτε από όλα τα προβλήματά σας (υγείας, σχέσεων, οικονομικά), ακολουθώντας τα εξής βήματα:

ü  Μύηση στην αγάπη χωρίς όρους. Βλέποντας τα μάτια ενός ανθρώπου που διακατέχεται από αγάπη χωρίς όρους, στα μάτια του βλέπετε τον καθρέφτη του εαυτού σας και τον αγαπάτε πραγματικά. Τα χέρια ενός ανθρώπου που διακατέχεται από αγάπη χωρίς όρους, βγάζουν φωτόνια με την πληροφορία της Ενότητας των Πάντων (σύμφωνα με τον William Tiller καθηγητή του Stanford University) και, έτσι, αισθανόμαστε ασφαλείς και σιγά σιγά αλλάζουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.

ü  Η βαθύτερη και μονιμότερη μύηση στην αγάπη επιτυγχάνεται με τη βοήθεια και τη φώτιση του  Αγίου Πνεύματος, που είναι η πραγματική σύνδεση με τον Δημιουργό μας. Είναι το Πνεύμα του Θεού που μας γεμίζει φως, μας κάνει και αισθανόμαστε την Ενότητα των Πάντων, την ασφάλεια και τη γαλήνη ότι είμαστε στα χέρια του Δημιουργού. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε ότι, εδώ στον χωροχρόνο, τα πάντα είναι σκιές, αντίγραφα του πραγματικού μας εαυτού, που είναι ενωμένος με την Πηγή μας. Μόνο με τα Μυστήρια η ψυχή μας συνδέεται με τον Πατέρα, με τον Κύριο, και λαμβάνει άπειρη φώτιση, δύναμη, αγάπη ασφάλεια. Με την Εξομολόγηση καθαρίζουμε από κάθε αμαρτία, το αστρικό μας σώμα απαλλάσσεται από κάθε ψεγάδι και ενδύεται και δονείται στις συχνότητες του φωτός και της υπέρτατης αγάπης, που μας δίνει ο Κύριος στο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Η απαλλαγή μας από κάθε αρνητική σκεπτομορφή, που δημιουργείται από τα αρνητικά βιώματα στη ζωή μας, καθώς και η εισαγωγή μας στον κόσμο του φωτός, της υπέρτατης μύησης στην αγάπη, που λαμβάνουμε με τη Θεία Κοινωνία, στέλνει την ψυχή μας (που αποτελείται από το αστρικό, το αιθερικό, το ουράνιο και το κεθερικό σώμα, βλέπε το γράφημα στη μέση περίπου του βιβλίου) κατευθείαν στο Παράδεισο, όταν φύγουμε από τον χωροχρόνο. Αν συνειδητοποιούσαμε τι πραγματικά μας προσφέρουν τα Μυστήρια της Εξομολόγησης και της Θείας Κοινωνίας, δε θα κάναμε τίποτα άλλο, παρά να εξομολογούμαστε και να κοινωνάμε συνεχώς, διότι η δύναμη, η ασφάλεια, η πληρότητα και η αγάπη που αισθανόμαστε είναι απερίγραπτη. Αυτοί που το κάνουν τυπικά, χωρίς να το αισθάνονται, έχουν κλειστή την καρδιά τους και δεν έχουν μυηθεί στην αγάπη. Μπορώ να σας βοηθήσω στη μύηση αυτή, με τις εκπομπές μου που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr και με τα σχεδόν δωρεάν σεμινάρια που κάνω παντού.

ü  Χρειάζεται να επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητό μας, διότι το 90% των πληροφοριών που έχει και αποτελούν το φίλτρο, με το οποίο βλέπουμε την πραγματικότητά μας, προέρχονται από τη σύλληψή μας έως την ηλικία των έξι ετών. Τότε, ο εγκέφαλος είναι σε υποσυνείδητη κατάσταση, απορροφά και επεξεργάζεται 2.000.000 ψηφία το δευτερόλεπτο -ενώ στη συνειδητή κατάσταση μόνο 40 ψηφία- και το σημαντικότερο είναι ότι στα έξι αυτά χρόνια δεν έχει αναπτυχθεί ο πνευματικός εγκέφαλος και λαμβάνουμε για πραγματικότητα ό,τι βλέπουμε ή ακούμε. Κατ’ αυτό τον τρόπο, λαμβάνουμε για απόρριψη τη διαμάχη, την απουσία ή την αυστηρότητα των δικών μας. Ακούγοντας τα cd από τα βιβλία μου κάθε βράδυ, όταν πέσουμε για ύπνο, όπου ο εγκέφαλός μας πέφτει σε υποσυνείδητη κατάσταση, επαναπρογραμματίζουμε το υποσυνείδητό μας, σβήνουμε τα περιοριστικά μας «πιστεύω» και στη θέση τους βάζουμε θετικότατες εκφράσεις που ονομάζουμε Alphamatics.

ü  Ο άνθρωπος είναι ενέργεια, η οποία βγαίνει από βρύσες που ονομάζουμε ενεργειακά κέντρα και κυκλοφορεί σε ποτάμια που ονομάζουμε μεσημβρινούς. Όταν βιώνουμε αρνητικά συναισθήματα, τα ενεργειακά κέντρα και οι ενεργειακοί μεσημβρινοί μπλοκάρονται. Ξεμπλοκάρουμε τα ενεργειακά κέντρα και τους ενεργειακούς μεσημβρινούς, ανάλογα με το συναίσθημα που έχουμε. Αν βιώνουμε θυμό, μπλοκάρεται ο μεσημβρινός του ήπατος και της χολής, τον οποίο ξεμπλοκάρουμε με τις οδηγίες που αναγράφονται στο βιβλίο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως».

06-MESHMVRINOI-EMPR

07-MESHMVRINOI-PISO

Αν λοιπόν πράξουμε όλα τα παραπάνω κι απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα, αλλά και επαναπρογραμματίσουμε και το υποσυνείδητό μας που είναι το πρόγραμμα που έχουμε και μας θέτει σε συναγερμό, αλλά κι όταν συνδεθούμε με την Πηγή μας, με τον Κύριο θα αισθανόμαστε ασφαλείς, θα τρώμε σαν άνθρωποι και δεν θα έχουμε αντίσταση στην ινσουλίνη και τη λεπτίνη που είναι η αιτία του διαβήτη και των προβλημάτων που δημιουργεί στα κύτταρα μας.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΜΑΤΑ  κυρίως από το βιβλίο μου «Μια Ζωή Γεμάτη Φως»  αλλά και το νέο μου βιβλίο «Η Πηγή των Πάντων».

Είναι σημαντικό για όλους όμως να αποκτήσετε και τα τρία βιβλία για να αλλάξετε την ζωή σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά όπως έκανα εγώ, για αυτό αν παραγγείλετε και τα τρία βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και η «Πηγή των Πάντων» σας τα στέλνω με  μεγάλη έκπτωση  και χωρίς να σας χρεώνω έξοδα αποστολής. Αν θέλετε να παραγγείλετε δεν έχετε παρά να στείλετε μήνυμα την διεύθυνση και το κινητό σας ή να τηλεφωνήσετε στο 6977349766.

Και στα τρία βιβλία υπάρχουν cd, που σας βοηθούν να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο σας, να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας. Επίσης στα βιβλία και στα σεμινάρια μου αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα και να αυτοθεραπευτείτε σε ενεργειακό επίπεδο και στη συνέχεια σε σωματικό επίπεδο από προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, στη μέση, στον αυχένα, στα γόνατα, στο ισχίο, στο στομάχι, στη χολή, αυτοάνοσα νοσήματα, συχνοουρίας, προβλήματα σπαστικής κολίτιδας ή δυσκοιλιότητας, ιγμορίτιδας, ροχαλητού, πρόβλημα καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδες, αϋπνία, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, διακοπή περιόδου, αρρυθμία, ταχυκαρδία, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, δύσπνοιες, αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα στη χολή, χοληστερίνη.(βέβαια για οποιαδήποτε θέμα υγείας έχετε θα απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας, ενώ παράλληλα σε πνευματικό, νοητικό και ενεργειακό επίπεδο θα απαλλάσσεστε από τις συνθήκες που σας οδήγησαν στην ασθένεια και θα αυτοθεραπεύστε).

Είμαι πάντα δίπλα σας για να απελευθερωθούμε από όλα τα προβλήματα μας, να πετάξουμε από υγεία και χαρά και να οδηγηθούμε στο φως.

Με άπειρη, χωρίς όρους αγάπη

Αλέξης Φωτόπουλος

Συγγραφέας – Spiritual Healer

Τηλέφωνα: 6977349766, 6909193329, Ιστοσελίδα: www.afotopoulos.gr, email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
,

Facebook: Alexios Fotopoulos, Αλέξιος Φωτόπουλος, Alexis Fotopoulos, Αλέξης Φωτόπουλος

Ομάδες Facebook: «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», «Μπορούμε όλοι να αυτοθεραπευτούμε και να οδηγηθούμε στο Φως», «Ζωή Γεμάτη Φως» και «Η Πηγή των Πάντων».

Σελίδες Facebook: «Αλέξης Φωτόπουλος», «Αυτοθεραπεία, Υγεία, Ευτυχισμένες σχέσεις, Αφθονία».

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 17:00 -21:00 Δωρεάν σεμινάρια (αφήνει κάτι όποιος θέλει για το κόστος της αίθουσας) Ναυαρίνου 9 και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας. Τα σεμινάρια ανακοινωνόταν στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr να έρχεστε χωρίς να κλείνετε θέση.

Στο άρθρο μου: http://www.afotopoulos.gr/arthra/233-h-therapeia-tvn-pantvn-ta-aitia-olvn-astheneivn-kathvs-kai-tropos-pou-mporoume-na-autotherapeutoume-na-ehoume-telies-sheseis-kai-afthonia θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για τα προβλήματα που σας απασχολούν.

 Σημείωση: Όλα τα γραφήματα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μου, η στο Facebook είναι από το βιβλίο μου Μια Ζώη γεμάτη Φως, είναι πνευματικά μου δικαιώματα, και απαγορεύεται η χρησιμοποίηση τους (για άρθρα η έκδοση εντύπων)  χωρίς την άδεια μου. Εννοείτε βέβαια ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε όλοι για να ξεμπλοκάρετε τους ενεργειακούς μεσημβρινούς σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά.

ΑποποίησηΒέβαια, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τα παραπάνω  γραφόμενα είναι μεν απόψεις μεγάλων καθηγητών πανεπιστημίου, ερευνητών, κινέζικη ιατρική που εφαρμόζεται με επιτυχία χιλιετηρίδες, είναι πρακτικές που εφάρμοσα και έγινα καλά από την σκλήρυνση κατά πλάκας, που έπασχα, και βοηθώ και έχω βοηθήσει πάρα πολλούς να απαλλαγούν από τα αρνητικά τους συναισθήματα και να αυτοθεραπευτούν. Όμως, οι απόψεις αυτές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους γιατρούς σας, που άλλωστε μόνο σε αυτούς η πολιτεία έχει δώσει επίσημα την άδεια να εξασκούν ιατρική. Άρα, ό,τι γράφεται σε αυτό το βιβλίο είναι μόνο για ενημέρωσή σας. Όταν έχετε προβλήματα υγείας, καλείστε να απευθύνεστε πρώτα στον γιατρό σας και παράπλευρα, αν επιθυμείτε, μπορείτε να απευθύνεστε σε πνευματικούς-ενεργειακούς ή εναλλακτικούς θεραπευτές, για να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τρόπο ζωής και να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα. Καλό είναι, επίσης, να συνεργάζεσθε με τον γιατρό σας, ώστε να αλλάζετε τον τρόπο ζωής σας, να γίνετε καλά  και να αποφεύγετε τα πολλά φάρμακα, τα οποία βλάπτουν μακροχρόνια την υγεία σας και καταστρέφουν τα ταμεία μας και την Εθνική οικονομία.

 

afotopoulos

afotopoulos

Leave a Reply

Σχετικά με το Κύριο Αλέξη Φωτόπουλο

Ο Αλέξης Φωτόπουλος γεννήθηκε στο Στενό Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. 

Περισσότερα

Προτεινόμενα

Ακολουθήστε μας

Προβολή όλων των 5 αποτελεσμάτων

Έτσι γίνεται το θαύμα

To βιβλίο αυτό μας εξηγεί πως μπορούμε να πετύχουμε στη ζωή μας ότι επιθυμήσουμε, αρκεί βέβαια να στηριζόμαστε στις αρχές του Σύμπαντος, στις αρχές που έχει κτισθεί η ανθρώπινη συνειδητότητα.

Έτσι γίνεται το θαύμα + Μια ζωή γεμάτη φως + Πηγή των Πάντων

Πακέτο Προσφοράς: Αγοράστε και τα 3 βιβλία στην τιμή των 55 ευρώ!

Έτσι γίνεται το θαύμα + Μια ζωή γεμάτη φως.

Πακέτο Προσφοράς: Αγοράστε και τα 2 βιβλία στην προνομιακή τιμή των 40 ευρώ!

Η πηγή των πάντων

Στο βιβλίο «Η Πηγή των Πάντων» θα ψάξουμε βαθύτερα μέσα στον εαυτό μας, θα συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς δημιουργούμε όλες τις ασθένειές μας, αλλά κυρίως ότι εμείς μπορούμε να αυτοθεραπευτούμε διώχνοντας τα αρνητικά συναισθήματα και γεμίζοντας την καρδιά μας με αγάπη για τους πάντες και τα πάντα.

Μια ζωή γεμάτη φως

Το βιβλίο μια ζωή γεμάτη φως θα γίνει ο οδηγός μας να επανασυνδεθούμε με την Πηγή μας, όπου θα βρούμε άπειρη έμπνευση, δύναμη και αγάπη για να επανακτήσουμε την υγεία μας, να μετατρέψουμε όλες τις σχέσεις μας σε τέλειες και αρμονικές, αλλά για να ελξουμε ανθρώπους και καταστάσεις που θα μας φέρουν αφθονία, υγεία και ευτυχία.