Η διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματός μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Η διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματός μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας. 1

Ο Dr Peter Adamo βρήκε ότι υπάρχουν ουσίες που λέγονται ΛΕΚΤΙΝΕΣ οι οποίες όταν έρχονται σε επαφή με το αίμα μας  αντιδρούν διαφορετικά σε κάθε ομάδα αίματος. Όταν τρώμε μια τροφή που οι λεκτίνες που περιέχει είναι ασύμβατες με το αντιγόνο της ομάδας αίματος μας  επιβραδύνουν τον μεταβολισμό μας, μας δημιουργούν αλλεργίες, δυσανεξίες, αυτοάνοσα νοσήματα, θυρεοειδή.

Οι Λεκτίνες αυτές επεμβαίνουν στην πεπτική διαδικάσια και μας δημιουργούν προβλήματα στο πεπτικό μας σύστημα αλλά και στο μεταβολισμό μας, αλλά και θυρεοειδή.

Τι είναι οι Λεκτίνες: Οι τροφές περιέχουν ειδικές ενώσεις πρωτεΐνης και υδατανθράκων, που ονομάζονται ΛΕΚΤΙΝΕΣ οι οποίες είναι όμοιες με τα αντιγόνα του αίματος του ανθρώπου. Κατά τονDr Peter Adamo με την κατανάλωση μίας τροφή με λεκτίνες μη συμβατές με την ομάδα αίματός μας ο οργανισμός μας αντιμετωπίζει τις ουσίες αυτές ως ξένες με αποτέλεσμα να προσπαθεί να τις εξουδετερώσει.

Αυτό συμβαίνει διότι σ’ ένα  ένα μικρό ποσοστό (έως 5%) οι λεκτίνες διαπερνούν το τοίχωμα του εντέρου και εισέρχονται στο αίμα. Τότε το ανοσοποιητικό μας σύστημα τις βλέπει σαν ξένα στοιχεία, σαν εισβολείς και τους επιτίθεται και δημιουργεί δυσανεξία.

Έτσι οι τροφές που είναι μη συμβατές με την ομάδα αίματός δημιουργούν προβλήματα στην πέψη, στην παραγωγή της ινσουλίνης και γενικότερα στη διατήρηση της ισορροπίας των ορμονών, επιβραδύνοντας ταυτόχρονα το μεταβολισμό και επιδρώντας επιβαρυντικά στο συνολικό επίπεδο υγείας του ατόμου.

Τα αντιγόνα καθορίζουν τι ομάδα αίματος είμαστε. Τί είναι τα αντιγόνα; Είναι ένας πρωτεϊνικός ή ολιγοσακχαριδικός δείκτης (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, γλυκοπρωτεΐνες, γλυκολιπίδια) που βρίσκεται στην επιφάνεια των κυττάρων με βάση τον οποίο αναγνωρίζεται το κύτταρο σαν δικό μας ή ξένο.

Αν το ανοσοποιητικό μας σύστημα το αναγνωρίσει ως μη δικό μας  δηλαδή ξένο σώμα ενεργοποιείται  αμέσως η παραγωγή αντισωμάτων, από τα Β λεμφοκύτταρα, τα οποία απενεργοποιούν ή καταστρέφουν το κύτταρο. Εάν είναι αναγκαίο επιστρατεύουν όλο το ανοσοποιητικό μας σύστημα για την καταστροφή του εχθρικού στοιχείου,  που επιτυγχάνεται  με την κυτταροτοξική αντίδραση των κοκκιοκυττάρων, των μονοκυττάρων και των λεμφοκυττάρων.

Τα αντιγόνα είναι τα στοιχεία που μας βοηθούν να διακρίνουμε τι ομάδα αιματος είμαστε. Ομάδες  αίματος είναι οι κατηγορίες στις οποίες διακρίνουμε το αίμα ανάλογα με την παρουσία ή την απουσία κάποιων ουσιών που βρίσκονται στην επιφάνεια της μεμβράνης που περιβάλλει τα ερυθρά αιμοσφαίρια που είναι τα αντιγόνα. Τα αντιγόνα αυτά, ή υπάρχουν και τα δυο μαζί, ή μόνο το ένα από αυτά ή και κανένα. Όταν υπάρχουν και τα δυο, η ομάδα λέγεται ΑΒ. Όταν υπάρχει μόνο το Α, η ομάδα λέγεται Α. Όταν υπάρχει μόνο το Β, η ομάδα λέγεται Β. Όταν από ένα άτομο απουσιάζουν και το Α και το Β, η ομάδα λέγεται 0.

Ομάδα αίματος O: άνθρωπος πρωτόγονος, σαρκοφάγος με δυνατό πεπτικό σύστημα.

Η διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματός μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας. 2
Η ομάδα αίματος 0 είναι ομάδα που έχουν οι πιο αρχέγονοι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν μάθει να επεξεργάζονται καλά τους υδατάνθρακες  με αποτέσμα να παχαίνουν και να έχουν τάση για διαβήτη τύπου ΙΙ.

Αλλά και να  δημιουργούν αντιγόνα τρώγοντας πρωτεΐνες όπως η γλουτένη πρωτεΐνη του σιταριού και η καζεΐνη πρωτείνη του γάλακτος. Με αποτέλεσμα να έχουν την τάση να πάσχουν από αλλεργίες και αυτοάνοσα νοσήματα.

Διότι λεκτίνες που περιέχουν η καζεΐνη και η γλουτένη είναι μη συμβατές με την ομάδα αίματός O και ο οργανισμός μας αντιμετωπίζει τις ουσίες αυτές ως ξένες με αποτέλεσμα να προσπαθεί να τις εξουδετερώσει. Αυτό συμβαίνει διότι σε ένα μικρό ποσοστό (έως 5%) οι λεκτίνες διαπερνούν το τοίχωμα του εντέρου και εισέρχονται στο αίμα. Τότε το ανοσοποιητικό μας σύστημα τις βλέπει σαν ξένα στοιχεία, σαν εισβολείς και τους επιτίθεται και δημιουργεί δυσανεξία.

Για αυτό οι άνθρωποι που έχουν ομάδα αίματος O καλό είναι να γνωρίζουν ότι μπορούν να τρώνε άπαχο κρέας, λαχανικά, όσπρια, αλλά να αποφεύγουν γαλακτομικά και σιτάρι διοτι όπως είπαμε τους δημιουργούν φλεγμονές στον οργανισμό διότι οι λεκτίνες που περιέχουν είναι ασύμβατες με το αντιγόνο της ομάδας αίματος O.

Ομάδα αίματος Α: άνθρωπος φυτοφάγος, με ασθενές πεπτικό σύστημα.

Η διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματός μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας. 3 Η διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματός μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας. 4Ομάδα αίματος Α: άνθρωπος φυτοφάγος, με ασθενές πεπτικό σύστημα αλλά το πλεονέκτημα του είναι να προσαρμόζεται στις διατοφικές αλλαγές του περιβάλλοντός. 

Η διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματός μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας. 5Η φυτοφαγική  διατροφή ενδείκνυται στην ομάδα Α, όμως επειδή χρειαζόμαστε πρωτεΐνη, την οποία μπορούμε να λάβουμε από  ψάρια, όπως ο σολομός, τα τονοιδή.  To κρέας, το γάλα και τα αυγά δεν είναι η καλύτερη τροφή για  γιατί, σε αντίθεση με την ομάδα 0, ο οργανισμός σου τα αποθηκεύει σε λίπος.

12002252 1679870142299133 1374112364226824505 n Ομάδα αίματος Β: Ισσοροπημένος άνθρωπος, ανθεκτικό πεπτικό σύστημα, αλλά έχει πολύ ευέλικτες διατροφικές επιλογές.

Μπορούμε να τρώμε μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων τα καλύτερα από το ζωικό και το φυτικό βασίλειο. Όπως πράσινα λαχανικά, αυγά, άπαχο κρέας, γαλακτομικά με μέτρο.

Όμως έχουμε πρόβλημα στη γλουτένη που υπάρχει στο φύτρο του σιταριού και στα προιόντα ολικής άλεσης. Επίσης  να αποφέυγουμε καλαμπόκι, φακές, φιστίκια  διότι μας αυξάνουν το βάρους και μας προκαλουν δυσανεξία διότι οι λεκτίνες που περιέχουν είναι ασύμβατες με το αντιγόνο της ομάδας αίματος Β.

Ομάδα Αίματος ΑΒ: Είναι συγχώνευση της ομάδας Α και Β μπορούμε να τρώμε από όλα αλλά έχουμε εύαισθητο πεπτικό σύστημα.

 

 

Η διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματός μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας. 2
Λόγω του εύσθητου πεπτικού συστήματος προτιμάμαι την πρωτεϊνη που μεταβολίζεται εύκολα από σόγια και ψάρι, καλό είναι να τρώμε  πολλά λαχανικά και περιορίζουμε την πρόληψη γαλακτοκομικών και κυρίως λιπαρών κρεάτων, διότι κάνουν το στομάχι να παράγει μικρές ποσότητες γαστρικού οξέος, οι οποίες δεν επαρκούν για τη σωστή πέψη της τροφής.

Τροφές που ωφελούν την ομάδα αίματος Ο

Από όσπρια: φασόλια μαυρομάτικα

Από χορταρικά: αγκινάρες, μπρόκολο, ραδίκια, πράσα, μαρούλια, μπάμιες, κρεμμύδια, μαϊντανός, σπανάκι

Από φρούτα:σύκα, φρέσκα δαμάσκηνα

Από χυμούς: προτιμήστε πράσινα λαχανικά και με μέτρο μαύρο κεράσι, ανανάς, δαμάσκηνα

Από ξηρούς καρπούς:  καρύδια, κολοκυθόσποροι

Από έλαια: λινέλαιο, ελαιόλαδο.

Από κρεατικά:βοδινό, αρνί, συκώτι, μοσχάρι.

Από ψάρικα: μπακαλιάρος, μπαρμπούνι, ξιφίας, γλώσσα, ρέγγα, σκουμπρί.

Από δημητριακά: Τα δημητριακά δεν ωφελούν την ομάδα αίματος Ο

Από γαλακτομικά και αυγά:  Τα γαλακτομικά και αυγά δεν ωφελούν την ομάδα αίματος Ο, αυγά πρέπει να τρώμε πολύ λίγα.

Ουδέτερες τροφές για την ομάδα αίματος Ο

Από όσπρια: φασόλια, φάβα, ρεβίθια, γίγαντες, μπιζέλια, κουκιά, φασολάκια, φασόλια λευκά, μαύρα και κόκκινα.

Από χορταρικά: ρόκα, σπαράγγια, παντζάρια, καρότα, σέλινο,  αγγούρια, άνηθος, αντίδια, μαρούλια, κρεμμύδια, πράσινες πιπεριές, ραπανάκια, κολοκύθια, ρόκα, ντομάτες.

Από δημητριακά: κριθάρι, κεχρί,  αναποφλίωτο ρύζι, κρέμα ρυζάλευρου, κριθάρι,  φαγόπυρο

Από φρούτα:μήλα, βερίκοκα, ροδάκινα, αχλάδια, λωτός, ανανάς, μπανάνες, κεράσια, χουρμάδες, grapefruit, σταφύλια, ακτινίδια, λεμόνια, πεπόνι, καρπούζι, νεκταρίνια.

Από χυμούς: βερίκοκο, καρότο, σέλινο, αγγούρι, σταφύλι, grapefruit, παπάγια, ντομάτα, λεμόνι

Από ξηρούς καρπούς: αμύγδαλα, φουντούκια, κουκουνάρια, σουσάμι, ηλιόσποροι, ταχίνι

Από έλαια:σησαμέλαιο, μουρουνέλαιο

Από γαλακτοκομικά: βούτυρο, φέτα, κατσικίσιο τυρί, mozzarella.

Από κρεατικά: κοτόπουλο, πάπια, λαγός, γαλοπούλα,

Από ψαρικά: τόνος, μύδια, γαρίδες, γόπες, καλαμάρια.

Τροφές προς αποφυγή για την ομάδα αίματος Ο

Από όσπρια: φακές

Από χορταρικά: λάχανο κόκκινο και πράσινο, κουνουπίδι, καλαμπόκι, μελιτζάνες, μανιτάρια,  πατάτες.

Από δημητριακά: καλαμπόκι, βρόμη, σιτάρι, ψωμί σταρένιο, αλεύρι βρώμης, καλαμποκάλευρο, κορνφλέικς, φαρίνα, κρέμα από σιτάρι.

Από φρούτα:ινδική καρύδα, μαύρα βατόμουρα,  πορτοκάλια, φράουλες, μανταρίνια

Από χυμούς: μήλο, λάχανο, πορτοκάλι

Από ξηρούς καρπούς: κάσιους, φιστίκια

Από λίπη:αραβοσιτέλαιο, βαμβακέλαιο, φιστικέλαιο, φυστικοβούτυρο

Από γαλακτοκομικά: ροκφόρ, γκούντα, παγωτό, κεφίρ, κατσικίσιο γάλα, γιαούρτι

Από κρεατικά: μπέικον

Από ψαρικά: σολομός καπνιστός, χταπόδι

Παχαίνει την ομάδα Ο: γλουτένη σταριού, καλαμπόκι, φασόλια, φακές, λάχανο, κουνουπίδι, φύλλα σιναπιού.

Αδυνατίζει την ομάδα Ο: Φύκια, θαλασσινά, ιωδιωμένο αλάτι, συκώτι, κόκκινο κρέας, κατσαρό λάχανο, σπανάκι, μπρόκολο

Τροφές που ωφελούν την ομάδα αίματος Α

Από όσπρια: Κόκκινα φασόλια σόγιας, μαύρα φασόλια, φακές, φασολάκια.

Από χορταρικά: Αγκινάρα, καρότο, κρεμμύδι, μαϊντανός, μαρούλι, μπάμιες, μπρόκολο, πράσο, σκόρδο, σπανάκι.
Από δημητριακά: Φαγόπυρο.

Από φρούτα: Ανανάς, βατόμουρα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, κεράσια, λεμόνια, σύκα.

Από Ποτά: Καφές χωρίς καφεΐνη, κόκκινο κρασί, πράσινο τσάι.

Από ξηρούς καρπούς: Κολοκυθόσποροι, φιστίκια.

Από έλαια: Ελαιόλαδο

Από γαλακτοκομικά και αυγά: Γάλα σόγιας, τυρί σόγιας.
Από κρεατικά: Τα κρεατικά δεν ωφελούν την ομάδα αίματος Α.

Από ψαρικά: Βακαλάος, πέρκα, πέστροφα θάλασσας, σαρδέλες, σκουμπρί, σολομός, σφυρίδα.

Ουδέτερες τροφές για την ομάδα αίματος Α

Από όσπρια: Κουκιά, λευκά φασόλια, αρακάς, φάβα.

Από χορταρικά: Αβοκάντο, αγγούρι, αντίδια, μανιτάρια, ελιές πράσινες, παντζάρια, ραπανάκι, ρόκα, σέλινο, σπαράγγια καλαμπόκι, κολοκυθάκια, κουνουπίδι, κρεμμυδάκια.

Από δημητριακά: Αλεύρι βρώμης, δημητριακά από κεχρί, καλαμποκάλευρο, κορνφλέικς, ρυζάλευρου, κριθάρι, πίτουρο βρώμης.

Από φρούτα: Ακτινίδια, αχλάδια, καρπούζι, μήλα, νεκταρίνια, ροδάκινα, ρόδι, σταφύλι, φράουλα, χουρμάς.

Από ποτά: Λευκό κρασί.

Από ξηρούς καρπούς: Αμύγδαλα, ηλιόσποροι, καρύδια, μακαντέμια, κάστανα, κουκουνάρι, σουσάμι, φουντούκια.

Από έλαια: Μουρουνέλαιο.

Από γαλακτοκομικά και αυγά: Κατσικίσιο γάλα και τυρί, γιαούρτι, μοτσαρέλα, φέτα.

Από κρεατικά: Γαλοπούλα, κοτόπουλο

Από ψαρικά: Αθερίνα, λαβράκι, λούτσος, ξιφίας, τόνος, φαγκρί

 Τροφές προς αποφυγή για την ομάδα αίματος Α

Από όσπρια: Κόκκινα φασόλια, ρεβίθια

Από χορταρικά: Γλυκοπατάτες, ελιές μαύρες, λάχανο, μελιτζάνες, ντομάτες, πατάτες, πιπεριές.

Από δημητριακά: Φαρίνα, κρέμα σιταριού, πίτουρο σιταριού,  φύτρο σιταριού.

Από φρούτα: Ινδική καρύδα, μάνγκο, μανταρίνια, μπανάνες, πορτοκάλια

Από ποτά: Αναψυκτικά, ανθρακούχο νερό, αποσταγμένα οινοπνευματώδη, μπίρα, τσάι.

Από ξηρούς καρπούς: Φιστίκια Αιγίνης, Cassius.

Από έλαια: Βαμβακέλαιο, καλαμποκέλαιο, σουσαμέλαιο.

Από γαλακτοκομικά: Βούτυρο, επεξεργασμένα τυριά, Camembert , γάλα, γραβιέρα, παρμεζάνα, ροκφόρ, cottage .

Από κρεατικά: Αρνί, βοδινό, ζαμπόν, κουνέλι, μοσχάρι, μπέικον, συκώτι, χοιρινό.

Από ψαρικά:  αστακός, γαρίδες, γλώσσα, μύδια, ρέγκα, στρείδια, καλαμάρια, καπνιστός σολομός, χταπόδι.

Τροφές που ωφελούν την ομάδα αίματος Β

Από όσπρια:κόκκινα φασόλια.

Από χορταρικά: Γλυκοπατάτες, καρότα, κουνουπίδι, λάχανο, παντζάρια, πιπεριές, μαϊντανός, μελιτζάνες, μπρόκολο.
Από δημητριακά: Δημητριακά ρυζιού, κεχρί, κουάκερ.

Από φρούτα: Ανανάς, δαμάσκηνα, μπανάνες, παπάγια, σταφύλια.

Από ποτά: Πράσινο τσάι.
Από ξηρούς καρπούς: Δεν ωφελούν οι ξηροί καρποί την ομάδα Β.

Από έλαια: Ελαιόλαδο.

Από γαλακτοκομικά και αυγά: Αυγά, γάλα με 2% λιπαρά, γιαούρτι, cottage, mozzarella,  φέτα.
Από κρεατικά: Αρνί,  κουνέλι.

Από ψαρικά: Βακαλάος, γλώσσα, λούτσος, πέρκα, σαρδέλες, σκουμπρί, σφυρίδα, φαγκρί.

Ουδέτερες τροφές για την ομάδα αίματος Β

Από όσπρια: Κουκιά, μπιζέλια, φάβα, φασολάκια φρέσκα, φασόλια κόκκινα και λευκά.

Από χορταρικά: Αγγούρια, αντίδια, ραντίτσιο, κολοκύθα, κολοκυθάκια, κρεμμύδια,  μανιτάρια, μπάμιες, πατάτες, πράσα, ρόκα, σέλινο, σκόρδο, σπανάκι, σπαράγγια.

Από δημητριακά: αλεύρι γρανόλα, ρυζάλευρο, φαρίνα.

Από φρούτα: Ακτινίδια, μανταρίνια, μήλα, νεκταρίνια, πορτοκάλια, αχλάδια, βερίκοκα, καρπούζι, κεράσια,  ροδάκινα, σύκα, φράουλες.

Από ποτά: Καφές, κρασί, μπίρα, τσάι

Από ξηρούς καρπούς: Αμύγδαλα, καρύδια, macadamia , κάστανα.

Από έλαια: Λινέλαιο, μουρουνέλαιο.

Από γαλακτοκομικά: Βούτυρο, γάλα πλήρες, γραβιέρα, επεξεργασμένα εισαγόμενα τυριά.

Από κρεατικά: Βοδινό, γαλοπούλα, μοσχάρι, συκώτι.

Από ψαρικά: Αθερίνα, καλαμάρι, ξιφίας, ρέγκα, σολομός, τόνος.

 Τροφές προς αποφυγή για την ομάδα αίματος Β

Από όσπρια: Ρεβίθια, φακές, μαύρα φασόλια.

Από χορταρικά: Αβοκάντο, αγκινάρες, ελιές, καλαμπόκι, ντομάτες, ραπανάκια.

Από δημητριακά: Καλαμποκάλευρο, cornflakes, κρέμα σιτάλευρου, κριθάρι, πλιγούρι, σίκαλη, φαγόπυρο, φύτρο σιταριού.

Από φρούτα: Ινδική καρύδα, ρόδια.

Από ποτά: Αναψυκτικά, ανθρακούχο νερό, αποταγμένα οινόπνευμα

Από ξηρούς καρπούς: Ηλιόσποροι, κουκουνάρι, σουσάμι, φιστίκια, φιστίκια Αιγίνης, Cassius, φουντούκια.

Από έλαια: Ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο, σουσαμόλαδο, μαργαρίνη.

Από γαλακτοκομικά: Ροκφόρ.

Από κρεατικά: Ζαμπόν, κοτόπουλο, μπέικον, χοιρινό.

Από ψαρικά: Γαρίδες, καβούρι, καπνιστός σολομός, καραβίδες, λαβράκι, μύδια, στρείδια, χταπόδι.

Η  ομάδα αίματος ΑΒ  είναι τυχερή διοτι μπορει να επιλέγει από τις τροφές που ωφελούν την ομάδα Α και την ομάδα αίματος Β.

Τροφές που ωφελούν την ομάδα αίματος ΑΒ

Από όσπρια: Φακές, φασόλια κόκκινα.

Από χορταρικά: Αγγούρια, γλυκοπατάτες, κουνουπίδι, μελιτζάνες, μπρόκολο, παντζάρια, σέλινο, σκόρδο.
Από δημητριακά: Αλεύρι βρόμης, δημητριακά ρυζιού, κεχρί.
Από φρούτα: Ακτινίδια, ανανάς, κεράσια, λεμόνια, δαμάσκηνα, σταφύλια, σύκα.
Από ποτά: Καφές, πράσινο τσάι.

Από ξηρούς καρπούς: Καρύδια, κάστανα, φιστίκια.
Από έλαια: Ελαιόλαδο.
Από γαλακτοκομικά: Γιαούρτι, κατσικίσιο γάλα και τυρί,  cottage, mozzarella,  φέτα.

Από κρεατικά: Αρνί, γαλοπούλα, κουνέλι.
Από ψαρικά: Βακαλάος, λούτσος, πέρκα, σαρδέλες, σκουμπρί, σφυρίδα, τόνος.

Ουδέτερες τροφές για την ομάδα αίματος ΑΒ

Από όσπρια: Κουκιά, μπιζέλια, φασολάκια.

Από χορταρικά: Αντίδια, κρεμμύδια, λάχανο, μανιτάρια, ραντίτσιο, μπάμιες, ντομάτες, πατάτες, ελιές, καρότα, κολοκύθα, κολοκυθάκια,  πράσα, ρόκα, σπανάκι.

Από δημητριακά: Ρυζάλευρο, σιτάλευρο, κριθάρι, νιφάδες σόγιας,  φαρίνα, φύτρο σιταριού.

Από φρούτα: Αχλάδια, βερίκοκα, καρπούζι, μανταρίνια, μήλα, νεκταρίνια, ροδάκινα, φράουλες.

Από ποτά: Ανθρακούχο νερό, κρασί, μπύρα, σόδα.

Από ξηρούς καρπούς: Αμύγδαλα, μακαντάμια, κουκουνάρι, φιστίκια Αιγίνης, Cassius .

Από έλαια: Λινέλαιο, μουρουνέλαιο

Από γαλακτοκομικά: Γάλα, γραβιέρα, επεξεργασμένα εισαγώμενα τυριά,  τυρί σόγιας.

Από κρεατικά: Συκώτι, φασιανός.

Από ψαρικά: Αθερίνα, γαρίδες, γλώσσα,  καλαμάρι, μύδια, ξιφίας, ρέγκα, σολομός,  στρείδια, χταπόδι.

 Τροφές  προς αποφυγή για την ομάδα αίματος ΑΒ

Από όσπρια: Ρεβίθια, φάβα, φασόλια μαύρα και μαυρομάτικα.
Από χορταρικά: Αβοκάντο, αγκινάρες, καλαμπόκι, πιπεριές.
Από δημητριακά: Καλαμποκάλευρο, cornflakes, φαγόπυρο.
Από φρούτα: Ινδική καρύδα, μπανάνες, μάνγκο, πορτοκάλια, ρόδι.
Από ποτά: Αναψυκτικά, αποσταγμένα οινοπνευματώδη, τσάι.

Από ξηρούς καρπούς: Ηλιόσποροι, σουσάμι, φουντούκια.

Από έλαια: Βαμβακέλαιο, ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο, σουσαμόλαδο.
Από γαλακτοκομικά: Βούτυρο, γάλα πλήρες, ροκφόρ,  Camembert .

Από κρεατικά: Βοδινό, κοτόπουλο, μοσχάρι, μπέικον, πάπια, χοιρινό.

Από ψαρικά: Αντζούγια, αστακό, καπνιστό σολομό, καραβίδες, λαβράκι.

Βέβαια πολλοί διαφωνούν με τα παραπάνω  το ίδιο έκανα κι εγω μέχρι που τα εφάρμοσα, όχι βέβαια κατά γράμμα αλλά στην πλειονότητα και έχω ωφεληθεί πάρα πολύ. Για αυτό και έγραψα αυτό το άρθρο. Αλλά και έχω πάρα πολλές μαρτυρίες που τα ακολουθούν και βοηθούνται. Εκείνο που έχει 100% εφαρμογή είναι η δυσανεξία που προκαλεί η  γλουτένη πρωτεΐνη του σιταριού και η καζεΐνη πρωτείνη του γάλακτος. Για αυτό όλοι όσοι έχετε δυσανεξίες, αλλεργίες και αυτοάνοσα να φροντίσετε να αποφύγετε τα γαλακτοκομικά και προΐοντα σίτου. 

 Βιβλιογραφία:

Blood Type B Food, Beverage and Supplement Lists” by Dr Peter Adamo

Eat Right 4 Your Type” by Dr Peter Adamo and Catherine Whitney 

Eat Right 4 Your Type Personalized Cookbook Type AB: 150+ Healthy Recipes for Your Blood Type Diet” by Dr Peter Adamo

Είμαι πάντα δίπλα σας για να απελευθερωθούμε από όλα τα προβλήματα μας, να πετάξουμε από υγεία και χαρά και να οδηγηθούμε στο φως.

Με άπειρη, εν Χριστώ αγάπη

Αλέξης Φωτόπουλος

Συγγραφέας – Εναλλακτικός θεραπευτής

Τηλέφωνα: 6977349766, 6909193329,

Στην Ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr., που είναι πλήρως ανακαινισμένη θα βρείτε τα πάντα για την υγεία και ευτυχία σας.

Βλέπετε όλοι το κανάλι μου στο YouTube: Αλέξιος Φωτόπουλος, θα σας αλλάξει τη ζωή.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
,

Δίδονται συνεχώς  σχεδόν δωρεάν σεμινάρια (αφήνει κάτι όποιος θέλει για το κόστος της αίθουσας) Ναυαρίνου 9 και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Τα σεμινάρια ανακοινωνόταν στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr να έρχεστε χωρίς να κλείνετε θέση.

Στο άρθρο μου: http://www.afotopoulos.gr/arthra/233-h-therapeia-tvn-pantvn-ta-aitia-olvn-astheneivn-kathvs-kai-tropos-pou-mporoume-na-autotherapeutoume-na-ehoume-telies-sheseis-kai-afthonia θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για τα προβλήματα που σας απασχολούν.

Αποποίηση: Βέβαια, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τα παραπάνω  γραφόμενα είναι μεν απόψεις μεγάλων καθηγητών πανεπιστημίου, ερευνητών, κινέζικη ιατρική που εφαρμόζεται με επιτυχία χιλιετηρίδες, είναι πρακτικές που εφάρμοσα και έγινα καλά από την σκλήρυνση κατά πλάκας, που έπασχα, και βοηθώ και έχω βοηθήσει πάρα πολλούς να απαλλαγούν από τα αρνητικά τους συναισθήματα και να αυτοθεραπευτούν. Όμως, οι απόψεις αυτές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους γιατρούς σας, που άλλωστε μόνο σε αυτούς η πολιτεία έχει δώσει επίσημα την άδεια να εξασκούν ιατρική. Άρα, ό,τι γράφεται σε αυτό το βιβλίο είναι μόνο για ενημέρωσή σας. Όταν έχετε προβλήματα υγείας, καλείστε να απευθύνεστε πρώτα στον γιατρό σας και παράπλευρα, αν επιθυμείτε, μπορείτε να απευθύνεστε σε πνευματικούς-ενεργειακούς ή εναλλακτικούς θεραπευτές, για να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τρόπο ζωής και να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα. Καλό είναι, επίσης, να συνεργάζεσθε με τον γιατρό σας, ώστε να αλλάζετε τον τρόπο ζωής σας, να γίνετε καλά  και να αποφεύγετε τα πολλά φάρμακα, τα οποία βλάπτουν μακροχρόνια την υγεία σας και καταστρέφουν τα ταμεία μας και την Εθνική οικονομία.

afotopoulos

afotopoulos

Leave a Reply

Σχετικά με το Κύριο Αλέξη Φωτόπουλο

Ο Αλέξης Φωτόπουλος γεννήθηκε στο Στενό Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. 

Περισσότερα

Προτεινόμενα

Ακολουθήστε μας