Πως αυτοθεραπεύτηκα από μακροχρόνιο διαβήτη τύπου ΙΙ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Πως αυτοθεραπεύτηκα από μακροχρόνιο διαβήτη τύπου ΙΙ 1Απαλλασσόμαστε από τον διαβήτη απελευθερώνοντας τον οργανισμό μας από την αντίσταση στην ινσουλίνη και την λεπτίνη.

Όλο το μυστικό με το σάκχαρο, το διαβήτη τύπου ΙΙ  δεν είναι η έλλειψη ινσουλίνης που σε αυτό επικεντρώνονται όλα τα φάρμακα, δηλαδή να εξαντλήσουν το παγκρεας να παράγει περισσότερη ινσουλίνη αλλά η αντίσταση στην ινσουλίνη και στην λεπτίνη.

Όλο το μυστικό στο διαβήτη τύπου II είναι τα αρνητικά συναισθήματα και η ισορροπία μεταξύ των ορμονών ινσουλίνης και λεπτίνης. Ο Διαβήτης τύπου II  λοιπόν δεν είναι μόνο αντίσταση στην ινσουλίνη, αλλά είναι κυρίως πρόβλημα αντίσταση στην λεπτίνη.

Πώς απελευθερώνουμε τον οργανισμό μας από την αντίσταση στην ινσουλίνη και στη λεπτίνη;

1)απαλλαγή από το στρες και τα αρνητικά συναισθήματα:

αυτό επιτυγχάνεται με:

 • ικανοποίηση της ψυχή με κοινωνία, εξομολογηση, αγάπη στον εχθρό

 • επαναπρογραμματισμό του υποσυνειδητού με τα cd που έχουν τα βιβλία μου.

 • Απενεργοποιηση των αρνητικών συναισθημάτων και ξεμπλοκαρισμα των ενεργειακών μεσημβρινών.

2) Διαλειμματική νηστεία (16 αποχή και 8 ωρες τρώμε) με την οποία εξισορροπούν οι δύο αποθηκευτικές ορμόνες λεπτίνη και ινσουλίνη. Τις 6 εως 8 ώρες να προτιμάμε 2 μόνο γεύματα χωρίς σνακ ενδιάμεσα.

3) Τρώμε ανεπεξέργαστες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες φρέσκα φρούτα, λαχανικά. Να προτιμούμε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και φορτίο.

4) Αποφεύγουμε ζωικά λιπαρά, γαλακτομικά, γλουτένη. Όλα τα αναψυκτικά, γλυκά με τεχνιτές γλυκαντικές ουσίες. Τηγανιτά.

5) Ενισχύουμε τον οργανισμό μας  δημιουργώντας το περιβάλλον για να αναπτυχθούν τα ωφέλιμα βακτήρια και ένζυμα στον οργανισμό μας με σωστή διατροφή. (τροφές με πρεβιοτικά, αποφυγή επεξεργασμένων τροφών ζωικών λιπαρών, τεχνιτών γλυκαντικών)

6)Καθημερινή σωματική άσκηση και τι καλύτερο από περπάτημα και το κολύμπι.

7) Αποτοξίνωση το οργανισμού μας και κυρίως του ύπατος

Η εμπειρία μου με τον διαβήτη τύπου ΙΙ  (Αλέξης Φωτόπουλος).

«Τα τελευταία χρόνια είχα υψήλο σάκχαρο 1.30 αλλα μέχρι εκεί. Ο οργανισμός μου τα κατάφερνε έως ότου νόσησα πριν 2 χρόνια  από κοβικ Δ και αναγκάστικα και πήρα κορτιζόνη και αντιβιώσεις, παρόλο ότι δεν παίρνω ποτέ φάρμακα. Με αποτέλεσμα ο οργανισμός μου και μάλιστα τα ωφέλιμα για τον οργανισμό μου βακτήρια να μειωθούν, ο οργανισμός μου να δυσλειτουργεί και το σάκχαρο να κυμαίνεται στα 1.50.

»Λύση δεν υπήρχε με ό,τι διατροφή και να έκανα κι οτι βοηθητικό κανέλα, πικρόξυλο, κι αλλα που έπαιρνα. Τα αδέλφια μου, που έχουν κι αυτά σάκχαρο διότι έχουμε βαριά κληρονομικότητα από τον πατέρα μας, μου πρότιναν να πάρω ένα νέας γενιάς φάρμακο. Παρόλο οτι γνωριζω καλά και υποστηρίζω ότι τα φάρμακα έχουν πάντα σοβαρές παρενέργειες και αντιμετωπίζουν το σύμπτωμα κι όχι το πρόβλημα, αναγκάστικα να το πάρω για 15 ημέρες, δίοτι όταν έχεις υψηλό σάκχαρο είναι πολύ χειρότερο από τις παρενέργειες των φαρμάκων.

»Παρατήρησα τον εαυτό να δυσλειτουργεί, να χάνω το σφρίγος και τη δύναμη που έχω να εργάζομαι και να κινουμε ασταματητα για 15 ώρες. Έμαθα όχι από τις οδηγίες αλλες πηγές ότι είχε παρενεργιες στα νεφρα (για αυτο μου έρχνε την πίεση) για αυτό που έριχνε την πίεση, δημιουργεί μεγαλοκαρδία και παγκρεατίτιδα. Αυτά όλα είναι στο ηλιακό πλέγμα που είναι η μπαταρία μας η πηγή της δύναμης μας. Κι αν η ισορροπία του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου διαταράσσετε μαζι κι η πηγή της δύναμης μας.

»Αποφάσισα να το σταματήσω. Όπως έκανα και με την ιντεφερόνη που μου εδωσαν για τη σκλήρυνση κατα πλάκας που την είχα στο ψυγείο για 6 μηνες. Το άνοιγα να το παρω για να μην μείνω παράλυτος αλλά μόλις διαβαζα τις παρενέργειες το άφηνα έως ότου το φάρμακο έλειξε και το πέταξα. Τα φάρμακα βοηθουν αλλά δημιουργούν παρενέργειες και οταν φθάσουμε 80 με 90 σερνόμαστε και θελουμε μια τσέπη φάρμακα για να κινηθούμε.

»Οι νέοι γιατροί σήμερα εφαρμόζουν το “Lifestyle Medicine”  όπου κάθε ημέρα κερδίζουμε την υγεία μας με τον τρόπο ζωής μας. Ο Dr Jason Fung στα βιβλία του “Perfect treatment for Diabetes & weight Loss” έσωσε χιλιάδες διαβητικούς. Πως με διαλειματική νηστεία 16-18 ώρες ασιτία και τις 6-8 ώρες  τρώμε μόνο δύο γεύματα. Άρχισα να εφαρμόζω αποχή από φαγητό μόνο νερό 16-18 και να τρώγω μόνο δύο γεύματα στις 6-8 ώρες με τελειταίο γεύμα όχι αργότερα από 8 το βράδυ.  Αυτό βοήθησε περισσότερο από όλα την πτώση του σακχάρου κι εξηγώ πιό κάτω στο άρθρο γιατί.

»Ξεκίνησα να κτίζω πάλι υγεία οργανισμό ενεργοποιόντας περιβάλλον για τα επωφελή για τον οργανισμό μου βακτήρια. Η υγεία μας εξαρτάται από τους εργάτες που έχουμε και αυτοί είναι τα  ένζυμα και τα καλά βακτήρια τα οποία τα είχα εξασθενίσει με τις αντιβιώσεις και την κορτιζόνη.

»Άρχισα να τρώγω τροφές που είναι πλούσιες πρεβιοτικά που είναι τροφές που τροφοδοτούν τα καλά βακτήρια, ενώ δημιουργούν αρνητικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των επιβλαβών για τον οργανισμό βακτηρίων. Όπως είναι σκόρδα, κρεμύδια, Πράσσα,  μήλα, σπαράγγια, ραδίκι, αγκινάρες, κριθαρένια παξιμάδια, βρώμη, κακάο, λιναρόσπορο, φύκια. 

»Εξασκούμε καθημερινά διότι η άσκηση μείωνει την αντίσταση στην ινσουλίνη και στη λεπτίνη. ‘Αρχισα να τρώγω τροφές με πολλές φυτικές ίνες διότι οι φυτικές  μείωνουν την άμεση απορρόφηση του σακχάρου και την άνοδο της ινσουλίνης. Η ινσουλίνη είναι αποθηκευτική ορμόνη.

»Φρόντιζω την ψυχή μου με το να λέγω κάθε ημέρα τους χαιρετισμούς της Παναγίας, διαβάζω ψαλμούς εκκλησιάζομαι, κοινωνώ τουλάχιστον κάθε Κυριακή και εξομολογούμαι συχνά. Όλα αυτά ηρεμούν την ψυχή μου μου διώχνουν κάθε sτress και φόβο που είναι η κυρίοτερη αιτία στην αντίσταση στην ινσουλίνη που είναι η κύρια αιτία στον διαβήτη τύπου ΙΙ. Βεβαία διώχνω τον φόβο επαναπρογραμματίζοντας το υποσυνειδητό μου ακούγοντας το βράδυ τα cd από τα βιβλία μου».

»Με όλα αυτά σάκχαρο έχει πέσει στο 1.15 και θα πέσει κι άλλο. Τι με έκανε να πάρω τέτοια δύναμη να κάνω όλα αυτά. Η θέληση μου να ζήσω πολλά χρόνια αλλά κυρίως καλά. Θέλω να πεθάνω όρθιος να έχω σφρίγος και να εργάζομαι μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής μου όπως το κάνει η μητέρα μου που είναι 91 και είναι ενεργή και έχει σφρίγος και δύναμη. Αυτό το επιτυγχάνεις όταν δεν παίρνεις μακροχρόναι φάρμακα.

»Ο οργανισμός είναι ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο με μεγάλη σοφία, αν του δώσεις φάρμακο για να παρακάμψει, να καταστρατηγήσει αυτή τη σοφία τότε ο οργανσιμός χάνει την ομαλή λειτουργία του και δυσλειτουργεί. Βέβαια αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον τροπο της ζωής μας θα πρέπει να πάρουμε φάρμακα γιατι διαφορετικά θα πεθάνουμε. Εγώ ακολούθησα το γιατρό μου και πήρα αντιβίωση και κορτιζόνη γιατι θα πέθαινα από τον κοβικ.

»Ένα παράδειγμα πως το φάρμακο καταστρατηγεί τη σοφία του οργανισμού μας: Αν έχουμε υψηλή χοληστερόλη μας δίνουν στατίνες. Γιατί έχουμε υψηλή χολιστερόλη;  Όταν θυμώνουμε σημαίνει ότι είμαστε ένα θηλαστικό που αντιμετωπίζει απειλή που για να ανταπεξέλθει θα πρέπει να εμπλακεί σε μάχη όπου θα κάνει πληγές και για να σταματήσει το αίμα ο εγκέφαλος δίνει εντολή στο συκώτι να παράγει χολιστερόλη, τριγλυκερίδια και λιποπρωτεΐνη Άλφα. Όταν παίρνουμε τις στατίνες λέμε στο σικώτι παρόλο ότι πήρες εντολή από τον εγκέφαλο αφού θύμωσα να παράγεις χοληστερίνη να μην την παράγεις με απότέλεσμα το συκώτι να δυσλειτουργεί και να ανέβουν οι τρανσαμινάσες.

»Lifestyle Medicine λοιπόν η υγεία μας είναι στα χέρια μας, αλλά θα χρειαστεί να κοπιάσουμε για να είμαστε μέχρι το τέλος της ζωής μας υγιείς και ευτυχισμένοι. Αν θέλουμε την εύκολη λύση τα φάρμακα μπορεί να ζήσουμε εως 90 αλλά θα σερνόμαστε και λυπόμαστε στον εαυτό μας,  είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Εγώ έπελεξα τον αγώνα και θα είμαι πάντα δίπλα σας για να πετάξετε από υγεία και χάρα. Το πέτυχα με την σκλήρυνση κατά πλάκας και το πετυχαίνω  και τώρα με τον διαβήτη. Είναι ένας συνεχής ατελείωτος αγώνας αλλά πιστέψτε με αξιζει τον κόπο. Είναι πανέρφο να νοιώθεις κάθε ημέρα τον “είναι” σου την ύπαρξη σου να πετά». (Αλέξης Φωτόπουλος συγγραφέας – ερευνητής)

 

Πως αυτοθεραπεύτηκα από μακροχρόνιο διαβήτη τύπου ΙΙ 2Διαλειμματική νηστεία

Τρεφόμενοι μόνιμα με την διαλειμματική νηστεία που σημαίνει καθε ημέρα τρώμε για 8 ώρες και 16 ώρες δεν τρώμε τίποτα, χάνουμε τα περιττά κιλά, απαλλασσόμαστε από τον διαβήτη τύπου ΙΙ και έχουμε υγεία και μακροζωία.

Όταν σταματήσουμε να χάνουμε κιλά πρέπει να προχωρήσουμε να τρώμε  7 ωρες και να μην τρωμε 17. Στη συνέχεια 6 ώρες τρώμε και 18 να μην τρώμε. Όσο μεγαλύτερο κενό αφήνουμε να μην τρώμε τόσο περισσότερο λίπος θα καίμε και τόσο μεγαλύτερη ευεξία θα έχουμε.

Αυτό επιτυγχάνεται διότι ο οργανισμός μας με το να μένει 16 ωρες χωρίς τροφή καταναλώνει την αποθήκη σακχάρου που υπάρχει στο συκώτι και αρχίζει να καίει λίπος.

Επίσης με τη διαλειμματική νηστεία ο οργανισμός μας αυτορυθμίζεται, περιορίζει τις φλεγμονές και ρυθμίζει και τις ορμόνες ινσουλίνη και λεπτίνη (δυο αποθηκευτικές ορμόνες) που μας δημιουργούν το πάχος και τον διαβήτη τύπου ΙΙ, καρδιακά προβλήματα, καρκίνο.

Προσωπικά εφαρμόζω tην διαλειμματική νηστεία έχω χάσει αρκετά κιλά και συνεχίζω, το σάκχαρο που είχα έπεσε στα φυσιολογικά επίπεδα, είμαι σε φόρμα. Βέβαια τρέφομαι πολύ υγιεινά:

με φρέσκα φρούτα, λαχανικάκαι ξηρούς καρπούς.

Κινόα είναι μόνο του τέλεια πηγή πρωτεινης

Φυλλώδη λαχανικά σπανάκι, μπρόκολο.

Απο ζωικά τρώγω ψάρια και ασπράδια απο αυγό.

Αντιοξειδωτικά φρούτα όπως ρόδια, Goji berry, όλων των ειδών τα βατόμουρα, μύρτιλα, αρώνια.

Όσπρια σε συνδιασμό με δημητριακά (όχι σιτάρι γιατί έχει γλουτένη).

Αποφεύγω επίσης γαλακτομικά γιατί έχουν λακτόζη και δημιουργούν φλεγμονές.

Οι ακατέργαστες τροφές εκτός από βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες που μας προσφέρουν, μας παρέχουν επίσης οξυγόνο, ένζυμα, φυτοθρεπτικά και φυσικά φυτοχημικά στοιχεία αλλά κυρίως βιοηλεκτρικά φορτία τα οποία  διαδραματίζουν θεμελιώδη ρόλο  στην υγεία των κυττάρων μας και δεν μπορούν να τα δώσουν οι επεξεργασμένες τροφές.

Πως λειτουργεί η διαλειμματική νηστεία:

Με την διαλλειματική νηστεία επιτυγχάνουμε την αυτοφαγία που είναι η διαδικασία που ο οργανισμός μας αποικοδομεί τις πρωτείνες από κυταρικές μεμβράνες, κυταρικά υπολλείματα, δηλαδή τα ανακυκλώνει.

Ο Γιοσινόρι Οσούμι κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής 2016 για τις ανακαλύψεις του στους μηχανισμούς της αυτοφαγίας. Μην ξεχναμε ότι η συσσωρευσει σκουπιδιών στο σώμα μας και τα όργανά μας είναι η κύρια αιτία στην γήρανση.  Η Αυτοφαγία είναι ο καθαρισμός από τα σκουπίδια που μαζεύονται στο σώμα μας που ειναι κυρίως υπολειματα από νεκρά κύτταρα.

Αυτό επιτυγχανετε με την εκκρίση γλυκαγόνης που ενεργοπιειτε με την νηστεία. Με την νηστεία πέφτει η ινσουλίνη και ανεβαίνει η γλυκαγόνη. Όταν τρωμε ανεβαίνει η ινσουλίνη  και πέφτει η γλυκαγόνη. Η γλυκαγόνη λοιπον πηγαίνει ενεργοποιεί τα λυσοσωματα τα οποία αποδομούν όλα τα νεκρα κύτταρα μεμβράνες νεκρών κυτταρών.

Συμπέρασμα: η αυτοφαγία προκαλείται από την στέρηση την διαλειμματική νηστεία, σταματά την διαδικασία της γήρανσης, απαλλάσσοντας το σώμα μας από νεκρά κυτταρικά σκουπίδια και αντικαθιστώντας τα με νέα.

Η Dr Ελένη Παπαγιαννίδου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος:  υποστηρίζει ότι η «συσσώρευση παλαιών άχρηστων πρωτεϊνών παρατηρούνται στη νόσο Αλτσχάιμερ και τον καρκίνο. Η νόσος του Alzheimer περιλαμβάνει τη συσσώρευση ελαττωματικών πρωτεϊνών – που «κολλάνε» κάποια συστήματα στον εγκέφαλο».

Με τη Διαλειμματική Νηστεία. Ο οργανισμός μας παίρνει το σάκχαρο στο συκώτι και τροφοδοτεί τον οργανσιμό μας το πολύ για 12 ώρες, αν ασκούμαστε το καταναλώνει άμεσα και ξεκινά να καίει λίπος εδώ είναι το μυστικό.

Οταν μένουμε νηστικοί και καίμε λίπος παράγεται μεγαλύτερη ποσότητα ενεργειας.

Με τον περιορισμό των θερμίδων διότι τρώμε μονο 8 ώρες, με τη διατροφή με ακατέργαστα λαχανικά,  φυτρωμένους σπόρους, ξηρούς καρπούς, φρούτα,  τις θετικές σκέψεις, τα συναισθήματα χαράς, αγάπης ενεργοποιούμε τα γονίδια τα οποία μας επιμηκύνουν τη ζωή και απενεργοποιούμε όλα τα γονίδια που μας προκαλούν διαβήτη, καρκίνο, φλεγμονές.   

Όταν αφήνουμε τον οργανισμό μας χωρίς τροφή βρίσκει την ευκαιρία να αυτοθεραπευτεί. Οι ορμόνες μας ρυθμίζονται

Ο Dr  Clive McKay καθηγητής του Cornell University ανακάλυψε ότι η ζωή των ποντικών μπορεί να διπλασιασθεί αν τους χορηγήσουμε τη μισή τροφή από ό,τι έτρωγαν συνήθως. Το αποτέλεσμα της μείωσης της τροφής δεν ήταν μόνο  ο διπλασιασμός της διάρκειας της ζωής, αλλά η βελτίωση της υγείας και της ζωντάνιας τους σε σχέση με τους άλλους ποντικούς που έτρωγαν κανονική μερίδα τροφής.

Τι επιτυγχχάνεται με τη διαλλειματική νηστεία:

 1. Απώλεια σωματικού βάρους

 2. Μείωση των τριγλυκεριδίων νηστείας, αύξηση της HDL και μείωση της ολικής χοληστερόλης

 3. Μείωση του σακχάρου και της ινσουλίνης νηστείας.

 4. Μείωση δεικτών φλεγμονής όπως της  (CRP).

 5. Μείωση της λεπτίνης, που είναι η ορμόνη που κανονικά αναστέλλει το αίσθημα της πείνας.

 6. Η διαλειμματικής νηστεία οδηγεί στη δημιουργία νέων νευρικών κυττάρων και έτσι βελτιώνεται η εγκεφαλική λειτουργία.

 7.  Ο Dr Δημήτρης Κουρέτας  μας λέγει ότι με τη διαλειμματική νηστεία επιτυγχάνουμε ρύθμιση των ορμονών μας, κυρίως της ινσουλίνης και της λεπτίνης.  Που έχω ήδη γράψει σε αρθρο για το διαβήτη και αναλθω στη συνέχεια.

 8. Ο Dr Δημήτρης Κουρέτας  μας λέγει ότι με τη διαλειμματική νηστεία στραγγελίζει τα καρκινικά κύτταρα.

Γιατί αδυνατούμε; και απαλλασσόμαστε από το διαβήτη τύπου ΙΙ με τη διαλειμματική νηστεία;

Γιατί με την διαλειμματική νηστεία δεν τρώμε για 16 συνεχόμενες ώρες. Το διάστημα αυτό χωρίς τροφή ο οργανσιμός αυτορυθμίζεται. Και ρυμθίζονται οι ορμόνες ινσουλίνη (αποθηκευτική ορμόνη) και η λεπτίνη. Παύουμε να έχουμε αντίσταση στην ινσουλίνη και την λεπτίνη που ειναι η κύρια αιτία για το πάχος και τον διαβήτη τύπου ΙΙ.

Όλο το μυστικό στο διαβήτη τύπου II είναι τα αρνητικά συναισθήματα και η ισορροπία μεταξύ των ορμονών ινσουλίνης και λεπτίνης. Ο Διαβήτης τύπου II  λοιπόν δεν είναι μόνο αντίσταση στην ινσουλίνη, αλλά είναι κυρίως πρόβλημα αντίσταση στην λεπτίνη.

Τα κύτταρα και τα όργανά μας για να επικοινωνούν χρησιμοποιούν τις ορμόνες. Οι ορμόνες είναι ουσίες που μεταφέρονται διαμέσου του αίματος και ρυθμίζουν την λειτουργία διαφόρων οργάνων και συστημάτων στο σώμα μας.  Οι δύο  ορμόνες που ρυθμίζουν την διαχείριση των αποθεμάτων ενέργειας στο ανθρώπινο σώμα είναι η ινσουλίνη και η λεπτίνη.

      Η λεπτίνη μαζί με την ινσουλίνη είναι οι βασικοί ρυθμίζουν το ενδοκρινολογικό μας σύστημα. Η λεπτίνη παράγεται από τον λιπώδη ιστό για αυτό πρέπει να γνωρίζεται ότι το λίπος μας είναι ο μεγαλύτερος  αδένας  στο σώμα  μας. Όσο πιο πολύ πάχος έχουμε, τόσο μεγαλύτερες ποσότητες λεπτίνης παράγουμε και τόσο πιο πολύ αντίσταση στη λεπτίνη έχουμε, δηλαδή ο εγκέφαλος μας δεν αντιδρά για να μας προκαλέσει το αίσθημα του κορεσμού για να σταματήσουμε να τρώμε. Διότι όταν έχουμε φυσιολογικό βάρος  η λεπτίνη στέλνει σήμα στον εγκέφαλο μας ότι φάγαμε αρκετή τροφή και έτσι σταματάμε να πεινάμε.

Απαλλαγή από αρνητικά συναισθήματα.

Η κυριότερη αιτία του διαβήτη σήμερα είναι τα αρνητικά συναισθήματα, καθώς ο ερπετοειδής εγκέφαλος ή αυτόνομο νευρικό σύστημα μπαίνει σε συναγερμό, αυξάνει την κορτιζόλη και στη συνέχεια την ινσουλίνη.

Όταν το άτομο είναι σε κατάσταση συνεχούς στρες, με την αύξηση της κορτιζόλης, προκαλείται συνεχώς έκκριση ινσουλίνης την οποία συνηθίζουν θα λέγαμε τα κύτταρα και δεν είναι πλέον αποτελεσματική, δεν λειτουργεί πλέον αποδοτικά στο να βάλει το ζάχαρο μέσα στα κύτταρα (που είναι η βασική της αποστολή)

Αυτή η αδυναμία των υποδοχέων των κυττάρων να ξεκλειδώσουν και να απορροφήσουν το σάκχαρο, τη γλυκόζη με τη βοήθεια της ινσουλίνης αποκαλείται αντίσταση στην ινσουλίνη και είναι η κύρια αιτία του διαβήτη τύπου Β. Οι αιτίες για τη δημιουργία διαβήτη τύπου Β είναι:

Ο διαβήτης δημιουργείται όταν η ινσουλίνη που παράγει ο οργανισμός δεν είναι αρκετή (πρόβλημα παραγωγής ινσουλίνης στο πάγκρεας) ή δεν είναι ικανή (αντίσταση στην ινσουλίνη) για να ξεκλειδώσει τους υποδοχείς των κυττάρων μας και να βάλει το σάκχαρο μέσα σε αυτά.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο το σάκχαρο συγκεντρώνεται στο αίμα και κλείνει, φράζει τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα τμήματα των οργάνων μας ή των μελών του σώματός μας να μην τρέφονται και να καταστρέφονται (μάτια, νεφρά, καρδιά).

Οι αιτίες για τη δημιουργία διαβήτη τύπου Β είναι:

  • Το στρες.

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 2Όταν έχουμε στρες ή κυριαρχούμαστε από αρνητικά συναισθήματα, με την έκκριση αδρεναλίνης και κορτιζόλης και άλλων στρεσογόνων ορμονών προκαλείται η έκκριση ινσουλίνης. Το δε χρόνιο στρες δημιουργεί αντίσταση της ινσουλίνης, δηλαδή περιορίζονται οι υποδοχείς ινσουλίνης στα κύτταρά μας, με αποτέλεσμα και το σάκχαρο να μην απορροφάται από τα κύτταρά μας και να κυκλοφορεί στο αίμα.

Όταν ο οργανισμός βλέπει ότι τα επίπεδα του σακχάρου είναι ανεβασμένα τότε αυξάνει ακόμη περισσότερο την ποσότητα της ινσουλίνης. Η αύξηση της ινσουλίνης δημιουργεί πάχος (η ινσουλίνη είναι αποθηκευτική ορμόνη), δημιουργεί χοληστερίνη, αλλά κυρίως διαβήτη τύπου Β, διότι από τη συνεχή έκκριση της ινσουλίνης το πάγκρεας εξαντλείται.

Επίσης, όταν διακατεχόμαστε από στρες, τα επινεφρίδια εκκρίνουν τις catecholamines, που είναι ορμόνες, οι οποίες διεγείρουν το συκώτι να αδειάσει το σάκχαρο που έχει αποθηκεύσει στο αίμα. Για τους λόγους αυτούς χρόνιο στρες δημιουργεί διαβήτη και αύξηση της πίεσης του αίματος.

  • Το κρέας και τα γαλακτοκομικά αυξάνουν την αντίσταση της ινσουλίνης.

Το «Medical Diabetes Care» έγραψε, τον Αύγουστο του 2006, για μια μελέτη με δυο γκρουπ όπου το ένα έτρωγε λαχανικά και χυμούς από λαχανικά καθώς και φύτρα, ενώ το άλλο έτρωγε πρωτεΐνες από κρέας και γαλακτοκομικά.

Το πρώτο γκρουπ μείωσε πολύ περισσότερο το σάκχαρο, αλλά και το βάρος του. Όπως δείχνουν και άλλες μελέτες στο Food Research της Βρετανίας, οι δίαιτες με κρέας και γαλακτοκομικά, που τρώνε οι περισσότεροι διαβητικοί στη χώρα μας, χειροτερεύουν την κατάσταση των διαβητικών και δημιουργούν καρκίνο και καρδιαγγειακά προβλήματα. Το κρέας και τα γαλακτομικά έχουν όξυνο PH το οποίο καταστρέφει τα όργανά μας και το πάγκρεας. 

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 3Γιατί συμβαίνει αυτό; Το γάλα περιέχει 100 αντιγόνα, για τα οποία ο οργανισμός μας δημιουργεί αντισώματα.

Το πρόβλημα είναι ότι τα αντισώματα του σώματός μας με τα αντιγόνα του γάλακτος αλληλεπιδρούν με τα beta κύτταρα του παγκρέατος και δημιουργούν φλεγμονή, η οποία μπλοκάρει ή καταστρέφει την παραγωγή της ινσουλίνης.

Οι Φιλανδοί, που καταναλώνουν τη μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος, έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό διαβήτη στον κόσμο.

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 4Ο Dr Gene Stiller, με έρευνες που έκανε, βρήκε ότι η κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης αυξάνει την αντίσταση της ινσουλίνης, ενώ ακατέργαστα λαχανικά, σπόροι, αμύγδαλα καρύδια μειώνουν, απαιτούν λιγότερη έκκριση ινσουλίνης.

Ο Neal Bernard, καθηγητής της ιατρικής στο George Washington University (American journal of Medicine 2005), υποστηρίζει ότι η διατροφή με λαχανικά αυξάνει την ευαισθησία της ινσουλίνης (μειώνει την αντίσταση της ινσουλίνης από τα κύτταρά μας), με αποτέλεσμα τη μείωση του σακχάρου, της χοληστερίνης στο αίμα αλλά και του βάρους του σώματός μας.

  • Η ινσουλίνη επίσης εκκρίνεται περισσότερο όταν τρώμε υδατάνθρακες, σε μεγαλύτερη αναλογία από τις πρωτεΐνες. Η κατανάλωση λοιπόν μεγάλων ποσοτήτων υδατανθράκων δημιουργεί άμεσα πάχος.

Όταν καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες, οι οποίες προέρχονται από υδατάνθρακες (ζυμαρικά, δημητριακά, ρύζι, γλυκά), απελευθερώνεται περισσότερη ινσουλίνη, η οποία μετατρέπει τις περιττές θερμίδες σε λίπος.

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 5Πρέπει λοιπόν να τρώμε σε κάθε γεύμα μικρές ποσότητες φαγητού σε αναλογία: 30% πρωτεΐνες, 40% υδατάνθρακες, 30% λιπαρά διότι, όπως υποστηρίζει ο καθηγητής του Χάρβαρντ David Lugwig, που επιμένει στην παραπάνω αναλογία υδατανθράκων και πρωτεΐνης, η πρωτεΐνη προκαλεί την έκκριση από το πάγκρεας της ορμόνης γλυκαγόνης.

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 6Η γλυκαγόνη έχει τη δυνατότητα να βοηθά το συκώτι να απελευθερώσει το σάκχαρο που έχει αποθηκεύσει και έτσι εξισορροπούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, πρώτον, εφόσον τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι ισορροπημένα, δεν χρειάζεται περαιτέρω έκκριση ινσουλίνης και κατά συνέπεια αποφυγή του πάχους αλλά και δεν εξαντλείται το πάγκρεας και, δεύτερον, με την ισορροπία του σακχάρου στο αίμα, παύει το αίσθημα πείνας.

Θα έχετε παρατηρήσει, όταν τρώμε μόνο υδατάνθρακες, έχουμε λιγούρα, επιθυμούμε να τρώμε συνεχώς, ενώ, αν τρώμε και πρωτεΐνες, αισθανόμαστε κορεσμό, το φαγητό τότε λέμε ότι μας «πιάνει», ότι μας «κρατάει».

Το μεγάλο πρόβλημα με την υπερβολική έκκριση ινσουλίνης είναι ότι εμποδίζει τα λιπώδη κύτταρά μας ν’ απελευθερώσουν το αποθηκευμένο λίπος, και κατ’ αυτόν τον τρόπο αν κάνουμε μια διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες, είναι αδύνατο ν’ αδυνατίσουμε (διότι εκκρίνεται μεγάλη ποσότητα ινσουλίνης, που αποθηκεύει σε λίπος, και κατά συνέπεια δεν επιτρέπει τον μεταβολισμό της τροφής μας).

  • Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 7H άσκηση και κυρίως το γρήγορο περπάτημα βοηθά επίσης στην αύξηση της ενέργειας της ινσουλίνης στο να μετατρέπει το σάκχαρο σε γλυκόζη, με αποτέλεσμα να μειώνεται το σάκχαρο στο αίμα.

  • Η κατανάλωση τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 8Η διατροφή με ακατέργαστα λαχανικά μας προμηθεύει με όλα τα αναγκαία ένζυμα και τη μεγαλύτερη ζημιά στον οργανισμό μας την κάνουν οι υδατάνθρακες, εκείνοι που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Τι κάνουν λοιπόν οι υδατάνθρακες, οι οποίοι έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη; Οι υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, είναι αυτοί που διασπώνται και απορροφώνται γρήγορα από το λεπτό έντερο, με αποτέλεσμα να ανεβάζουν γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να προκαλούν την άμεση έκκριση μεγαλυτέρων ποσοτήτων ινσουλίνης. Η περίσσια ποσότητα ινσουλίνης δημιουργεί πάχος και σακχαροδιαβήτη τύπου ΙΙ ύστερα από τα 50

Τι είναι και πώς προκαλείται ο σακχαροδιαβήτης τύπου ΙΙ ;

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 9Η συνεχής έκκριση περίσσιας ινσουλίνης, από τη λήψη υδατανθράκων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, και το συνεχές στρες, ο φόβος, τα αρνητικά συναισθήματα, δημιουργούν αντίσταση στην ινσουλίνη (η επίδραση της ινσουλίνης εξασθενεί) και εξαντλεί το πάγκρεας.

Τότε το πάγκρεας δεν μπορεί πλέον να παράγει τις ποσότητες ινσουλίνης, που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να μετατρέψει το σάκχαρο του αίματος σε γλυκόζη, έτσι ώστε ν’ απορροφηθεί από τα κύτταρα, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν στο αίμα περισσότερες ποσότητες σακχάρου από τις φυσιολογικές.

Το περισσότερο σάκχαρο στο αίμα, όπως γνωρίζετε, καταστρέφει τα αιμοφόρα αγγεία και στη συνέχεια τα όργανα ή τα μέλη του σώματος, διότι δεν μπορούν να τραφούν σωστά, εφόσον τα αιμοφόρα αγγεία έχουν καταστραφεί μερικώς ή ολικώς.

Υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι:

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 10 Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 11Τα ζυμαρικά, το λευκό ψωμί (87 γλυκαιμικό δείκτη), γενικά τα κατεργασμένα δημητριακά, το ρύζι (81-109 γλυκαιμικό δείκτη, ανάλογα το είδος), πατάτες βρασμένες (101 γλυκαιμικό δείκτη), πατάτες ψητές (85 γλυκαιμικό δείκτη), η μπανάνα, τα σύκα, τα ξερά δαμάσκηνα, η σταφίδα, η ζάχαρη.

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 12Προτιμάτε ανεπεξέργαστα δημητριακά, διότι το ανεπεξέργαστο ρύζι έχει γλυκαιμικό δείκτη μόνο 55 (ενώ το επεξεργασμένο 81-109) το ψωμί ολικής αλέσεως έχει 53 (ενώ το λευκό 87).

Όταν επεξεργαζόμαστε τις τροφές, διασπώνται τα αγγεία και η δομή τους, κι αυξάνεται άμεσα ο γλυκαιμικός δείκτης, κατά αυτό τον τρόπο απορροφώνται άμεσα από το αίμα και αυξάνουν το σάκχαρο.

Για παράδειγμα, αν φάμε φασόλια μαυρομάτικα στο φούρνο, έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και μας ανεβάζουν το σάκχαρο, αλλά και μας παχαίνουν. Λιγότερη ζημιά παθαίνουν αν τα φάμε μαγειρευτά, ενώ μειώνεται το σάκχαρο και παίρνουμε πλήθος από ένζυμα. Αν τα φάμε ως φύτρα, παίρνουμε θεραπευτικά φυτοχημικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και ευεργετικές για τον οργανισμό πρωτεΐνες.

Στον γλυκαιμικό δείκτη είναι και το μυστικό για να αδυνατίσουμε.

Τρώγοντας τροφές που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, αυτές απορροφώνται αμέσως από το αίμα και προκαλούν υπερβολική έκκριση ινσουλίνης που μετατρέπονται σε πάχος. Δηλαδή, η ινσουλίνη είναι κυρίαρχη αποθηκευτική ορμόνη. Το αντίθετο συμβαίνει αν τρώμε ακατέργαστες τροφές που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Η αντίσταση στην ινσουλίνη, που δημιουργείται από το χρόνιο στρες, συνοδεύεται και από υπέρταση.

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 13Όταν νιώθουμε θλίψη, θυμό κι όλα τα αρνητικά συναισθήματα που έχουν βάση τον φόβο, μπαίνει σε συναγερμό ο ερπετικός εγκέφαλος, που σημαίνει ότι ετοιμάζει τον οργανισμό για πάλη ή φυγή (fight or flight), με αποτέλεσμα τα επινεφρίδια να εκκρίνουν κορτιζόλη, η οποία προκαλεί την έκκριση ινσουλίνης.

Η χοληστερίνη αυξάνει την πίεση του αίματος, ο χτύπος της καρδιάς και η αναπνοή γίνονται πιο έντονα και απενεργοποιούνται το ανοσοποιητικό και πεπτικό σύστημα.

Όταν, λοιπόν, η ινσουλίνη δεν είναι πλέον αποτελεσματική (αφού εκκρίνεται συνεχώς λόγω του στρες, οι υποδοχείς των κύτταρων τη συνηθίζουν), εξαντλούμε και το πάγκρεας, καθώς από την συνεχή υπερβολική ζήτηση ινσουλίνης (διότι ο οργανισμός βλέπει ότι οι τιμές του σακχάρου στο αίμα είναι υψηλές και δίνει εντολή στο πάγκρεας να παράγει περισσότερο ινσουλίνη),

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 14τα beta κύτταρα του παγκρέατος παθαίνουν φλεγμονή. Έτσι, παράγουν λιγότερη ινσουλίνη, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ποσότητα σακχάρου στο αίμα και να καταστρέφει σιγά, σιγά τα αιμοφόρα αγγεία, τους ιστούς και τα όργανα του σώματος.

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 15Ο Dr Gabriel Cousens γράφει ότι μπορούμε επί 21 ημέρες να πίνουμε χυμούς από πράσινα λαχανικά, κι έτσι, εκτός ότι μειώνονται τα επίπεδα σακχάρεως στο αίμα, δίνουμε μήνυμα στα γονίδιά μας να σταματήσουν τη διαβητογέννηση.

Ο Dr Jeffrey Bland, ασχολούμενος με γενετική διατροφολογία, λέει ότι η έκκριση ινσουλίνης (συμβαίνει όταν υπάρχει αντίσταση στην ινσουλίνη, η ινσουλίνη δεν είναι δραστική) δίνει μηνύματα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης των γονιδίων μας.

Η υπερβολική έκκριση ινσουλίνης ενεργοποιεί τα γονίδια γήρανσης, τα διαβητογόνα γονίδια. Ο τύπος των υδατανθράκων που τρώμε, ενεργοποιεί τα γονίδια, τα οποία με τη σειρά τους δίνουν εντολή για την έκκριση ινσουλίνης και γλυκαγόνης, που είναι οι βασικές ορμόνες που ρυθμίζουν την υγεία και την ισορροπία του σώματος. Τα γονίδια είναι αυτά που δίνουν τα μηνύματα για το πόσο ευαίσθητη, πόσο αποδοτική θα είναι η ινσουλίνη να ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα.

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 16Είναι στο χέρι μας, λοιπόν, να κατευθύνουμε την έκφραση των γονιδίων μας εκεί που εμείς θέλουμε.

Φανταστείτε αυτούς που παίρνουν ινσουλίνη με ένεση, μπλοκάρουν εντελώς τον οργανισμό τους, του δίνουν μηνύματα γήρανσης, κάθε εξωτερική παρέμβαση στον οργανισμό δημιουργεί άπειρα προβλήματα που μικραίνουν τη ζωή.

Βέβαια, πολλές φορές, τα φάρμακα είναι αναγκαία, δηλαδή μια παρέμβαση, αφού εμείς δεν μπορούμε να ρυθμίσουμε τον οργανισμό, τον τρόπο ζωής και διατροφής μας.

Μια υγιής ροή ινσουλίνης όχι μόνο βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου του αίματος, αλλά ρυθμίζει και τις κυριότερες ορμόνες του σώματος, όπως την αυξητική ορμόνη, την κορτιζόλη, τη χοληστερίνη, τη νοραδρεναλίνη, τη σεροτονίνη, τη λεπτίνη.

Με τον τρόπο ζωής, με τη διατροφή, τη σωματική άσκηση, με τα συναισθήματα, με την αποφυγή του στρες, με την αποφυγή τοξινών -καπνός, αλκοόλ, καφές, βαρέα μέταλλα (όταν τρώμε οστρακοειδή, που φιλτράρουν το θαλασσινό νερό, έχουν 70.000 φορές περισσότερα βαρέα μέταλλα από ό,τι το νερό όπου ζουν)- διατηρείται σε φυσιολογικά επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα.

Όταν, λοιπόν, υπάρχει αντίσταση στην ινσουλίνη, σημαίνει ότι έχουμε ενεργοποιήσει τα γονίδια που μας δημιουργούν διαβήτη και πρέπει να αλλάξουμε άμεσα τον τρόπο ζωής, σκέψης, διατροφής και σωματικής άσκησης. Δίνει το μήνυμα στα γονίδια να σταματήσουν τη διαβητογέννηση και να ξεκινήσουν τη διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων του παγκρέατος, με αποτέλεσμα να θεραπευτούμε μακροχρόνια από τον διαβήτη.

Πώς γίνεται αυτό; Ο γενότυπος, δηλαδή τα γονίδια που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, είναι σαν τον σκληρό δίσκο ενός PC, o φαινότυπος όμως είναι ο τρόπος που εκφράζονται τα γονίδια, είναι το πρόγραμμα που δουλεύει τον υπολογιστή. Ο τρόπος που ζούμε αλλά και τι τρώμε «μιλούν» συνεχώς στα γονίδια. Άρα, το αν θα έχουμε διαβήτη ή όχι, θα εξαρτηθεί αν θα ενεργοποιήσουμε τα γονίδια που δημιουργούν διαβητογέννηση και αυτό εξαρτάται από τον τρόπο της ζωής (αν διακατεχόμαστε από φόβο και αρνητικά συναισθήματα) και από τη διατροφή μας.

Ο Dr Stephen Spindler, καθηγητής βιοχημείας στο πανεπιστήμιο της California – Riverside, το 2001, μείωσε την τροφή σε ποντίκια κατά 40% και αυτόματα μέσα σε ένα μήνα αύξησε κατά 400% την έκφραση των γονιδίων της αντιγήρανσης (ενεργοποιεί τα γονίδια που μας αποτρέπουν την γήρανση). Αύξησε επίσης τα αντιφλεγμονώδη γονίδια, τα αντιοξειδωτικά γονίδια, καθώς και τα αντιδιαβητογόνα γονίδια.

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 17Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 18Η νηστεία, η διατροφή με χυμούς λαχανικών, φύτρων, αναζωογονεί το σώμα μας.

Αν τρώμε επεξεργασμένα φαγητά, σκοτώνουμε όλα τα ένζυμα και τα θεραπευτικά φυτοχημικά στοιχεία που περιέχουν οι τροφές, όπως το resvelatrol το οποίο ενεργοποιεί τα αντιγηραντικά μας γονίδια.

Στο παρελθόν που δεν είχαν αποκωδικοποιήσει το DNA, αλλά και δεν γνώριζαν τη λειτουργία των γονιδίων, οι άνθρωποι είχαν το δικαίωμα να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν άρρωστοι.

Εμείς όχι, γιατί με διατροφή περιορισμένων θερμίδων αλλά με υψηλής ποιότητας διατροφή βιολογικών φρούτων και λαχανικών, φύτρα από σπόρους, καρύδια, αμύγδαλα, φασόλια μαυρομάτικα, φύκια, αλλά και ζώντας με αγάπη, θετικά συναισθήματα, μπορούμε να είμαστε υγιείς και να «πετάξουμε» στη ζωή μας. Αυτά δεν είναι αερολογίες, οι κακές μας σκέψεις και συνήθειες οφείλονται σε αρνητικές πεποιθήσεις και προγραμματισμούς που ξεκίνησαν από την παιδική ηλικία.

Όλα αυτά διορθώνονται με αλλαγή του τρόπου σκέψης, με μελέτη, με επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου (cd στο βιβλίο) και απενεργοποίηση των αρνητικών συναισθημάτων, με ξεμπλοκάρισμα των ενεργειακών μεσημβρινών και ενεργοποίηση των ενεργειακών κέντρων που πρέπει να γίνει με τη βοήθεια ενεργειακού θεραπευτή. Για να προσέχουμε τη διατροφή μας θα πρέπει να έχουμε σκοπό στη ζωή μας, να έχουμε φροντίσει να έχουμε επαφή με την Πηγή μας, να φροντίζουμε την ψυχή μας.

Βέβαια, όταν τρώμε φρέσκες ανεπεξέργαστες τροφές, περιορίζουμε τις θερμίδες κατά 50%, διότι όταν μαγειρεύουμε τις τροφές, με το λάδι και την επεξεργασία αυξάνονται οι θερμίδες, αυξάνεται ο γλυκαιμικός δείκτης και καταστρέφονται τα περισσότερα θρεπτικά στοιχεία. Οι επεξεργασμένες τροφές περιέχουν διάφορες χημικές ουσίες, τεχνικές γεύσεις, οι οποίες μπερδεύουν τη σοφία του οργανισμού, μας κάνουν να τρώμε περισσότερο και μας εθίζουν να τρώμε συνεχώς.

Όταν κάνουμε δίαιτες με επεξεργασμένες τροφές, το σώμα μας στερείται θρεπτικών στοιχείων και από τη στέρηση αυτή με την πρώτη ευκαιρία που βρούμε φαγητό, τρώμε μετά μανίας και παίρνουμε τα κιλά που χάσαμε.

Όταν, για παράδειγμα, τρώμε φύτρα, παίρνουμε εξαιρετικής ποιότητας πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες, ένζυμα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και θεραπευτικά φυτοχημικά.

Σε καμία περίπτωση δεν νιώθουμε στέρηση, γιατί απλά το σώμα «πετάει» επειδή έχει πάρει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται.Ο Dr Stephen Spindler διαπίστωσε ότι η μείωση βάρους από περιορισμό των θερμίδων μειώνει την αντίσταση της ινσουλίνης, δηλαδή αυξάνει την επίδραση, την ευαισθησία της ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να μειώνει την ινσουλίνη στο αίμα, να πηγαίνει περισσότερη γλυκόζη στους ιστούς.

Ο περιορισμός των θερμίδων απενεργοποιεί αμέσως τα διαβητογόνα γονίδια.

Ο περιορισμός των θερμίδων, επίσης, μειώνει την υπέρταση αλλά και την ταχυκαρδία. Ο Dr Stephen Spindler παρουσίασε τα αποτελέσματά του στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Αμερικής, καταλήγοντας ότι όποια και να είναι η ηλικία μας, ο περιορισμός των θερμίδων έχει άμεσο αποτέλεσμα στον περιορισμό των παραγόντων του γήρατος,

Τα αντιγηραντικά αποτελέσματα φαίνονται αμέσως όταν ξεκινήσουμε τη διατροφή περιορισμένων θερμίδων. Ο περιορισμός των θερμίδων σε ποντίκια για ένα μήνα αποτοξίνωσε το συκώτι τους. Ο περιορισμός των θερμίδων μείωσε γρήγορα το στρες αλλά και τις φλεγμονές ακόμη και στα πιο γέρικα ποντίκια.

Είδαμε για τις φλεγμονές η κυριότερη θεραπεία που προτείνουν οι ολιστικοί γιατροί, όπως ο Γιάννης ο Παπαγιαννόπουλος, είναι η ξηρασία, η πλήρης αποχή από νερό και φαγητό.

Θα πείτε πώς θα ευχαριστιόμαστε τη ζωή μας αν δεν ευχαριστιόμαστε το φαγητό; Αυτό είναι μια ψευδαίσθηση. Όταν νηστέψουμε, γινόμαστε πιο πνευματικοί, ερχόμαστε πιο κοντά στην πραγματική φύση μας και βρίσκουμε μεγαλύτερη ευχαρίστηση σε άλλες δραστηριότητες και στην επαφή με τους συνανθρώπους μας.

Με την αποφυγή των επεξεργασμένων τροφών, ο οργανισμός απαλλάσσεται από την παραπλάνηση όλων των πρόσθετων ουσιών και βρίσκει μεγαλύτερη ευδαιμονία όταν τρώει ανεπεξέργαστες τροφές, από τις οποίες παίρνει όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται αλλά και λιγότερες θερμίδες

Όταν τρώμε, πρέπει να είμαστε συνειδησιακά παρόντες, να έχουμε τη συνείδηση στο φαγητό μας και τότε το απολαμβάνουμε καλύτερα.

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 4Το κρέας δημιουργεί διαβήτη και η πρωτεΐνη που παίρνουμε δεν μας κάνει καλό από κάθε άποψη.

Η κατανάλωση κρέατος όχι μόνο δημιουργεί τις προϋποθέσεις να αποκτήσουμε πρόβλημα διαβήτη, αλλά επιβαρύνει δραματικά την εξέλιξη της νόσου.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Spiritual Nutrition» μας δείχνει ξεκάθαρα ότι η πρωτεΐνη του κρέατος αυξάνει την αντίσταση της ινσουλίνης, που είναι προϋπόθεση για τη δημιουργία διαβήτη και γενικά για το ξεκίνημα της διαδικασίας διαβήτη. Το μαγνήσιο, το χρώμιο και ο ψευδάργυρος βοηθούν στη μείωση της αντίστασης της ινσουλίνης.

Οι λόγοι που παθαίνουμε διαβήτη Τύπου ΙΙ είναι ότι, εκτός από το στρες, κάνουμε διατροφή υψηλή σε ζάχαρη, μαγειρεμένα, ψημένα ζωικά λίπη, διατροφή με περιορισμένες φυτικές ίνες, που συνδυάζονται με μια ζωή με υψηλό στρες και έλλειψη άσκησης. Το περπάτημα και η άσκηση μειώνουν την αντίσταση της ινσουλίνης.

Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα ή βοηθούν το πάγκρεας να παράγει ινσουλίνη:

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 20Η κανέλα Κευλάνης

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 21το αγγούρι, το οποίο περιέχει μια ορμόνη που χρειάζονται τα βήτα κύτταρα του παγκρέατος για να παράγουν ινσουλίνη, επίσης περιέχει το ένζυμο erepsin, το οποίο διασπά την υπερβολική πρωτεΐνη που υπάρχει στα νεφρά.

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 22Το σκόρδο και το κρεμμύδι

περιέχουν ουσίες, όπως S-allyl Cysteine Sulphoxide, που έχουν αντιδιαβητικές ιδιότητες, μειώνουν το σάκχαρο και τη χοληστερίνη στο αίμα.

Το ελαιόλαδο (εν-ψυχρώ),

το αμυγδαλέλαιο και το αβοκάντο βελτιώνουν την αντίσταση της ινσουλίνης στο αίμα.

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 23Σε μελέτη που έγινε στο Harvard to 2002 για τα καρύδια, αποκάλυψε ότι τα καρύδια μειώνουν τον κίνδυνο ξαφνικού θανάτου από καρδιά που είναι συνήθης σε διαβητικούς. Τα καρύδια και οι σπόροι είναι πλούσια σε στερόλες που μειώνουν τη χοληστερίνη και βελτιώνουν την καρδιά μας.

Μέταλλα και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στη μείωση του διαβήτη είναι το μαγνήσιο, το χρώμιο, ενώ το ποτάσιο και ο ψευδάργυρος βοηθούν στη μείωση της αντίστασης της ινσουλίνης.

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 24Ο ψευδάργυρος βοηθά στην αποφυγή καταστροφής των βήτα κυττάρων του παγκρέατος, καθώς και προλαμβάνει την αντίσταση της ινσουλίνης από τα κύτταρά μας.

Αντίσταση της ινσουλίνης σημαίνει ότι έχουν μειωθεί οι υποδοχείς των κυττάρων που δρα η ινσουλίνη, κατ’ αυτόν τον τρόπο ο οργανισμός αναγκάζεται να παράγει περισσότερη ινσουλίνη, γεγονός που εξαντλεί το πάγκρεας, αυξάνει το πάχος και τη χοληστερίνη στο αίμα

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 25Πώς μειώνεται η αντίσταση των κυττάρων μας στην ινσουλίνη

Με τη διατροφή φρέσκων βιολογικών λαχανικών, με το περπάτημα και την άσκηση.

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 26Τροφές που περιέχουν ψευδάργυρο είναι τα φύτρα από μπρόκολο, το λάχανο.

Τα πρωτεολικά ένζυμα (πρωτεάση) δημιουργούν λύση στις ινώδεις πλάκες που έχουν δημιουργηθεί στο πάγκρεας και εμποδίζουν την κυκλοφορία. O Dr William Wong χορήγησε πρωτεολικά ένζυμα για τρεις μήνες σε διαβητική γυναίκα, επί 50 χρόνια με Τύπου Ι, ηλικίας 86 ετών, που ήταν έτοιμη να χάσει το αριστερό πόδι της και είχε και προβλήματα όρασης. Ύστερα από τρεις μήνες η όρασή της βελτιώθηκε σημαντικά και το πόδι της επανήλθε σε πλήρη υγεία.   Τα ένζυμα είναι οι εργάτες που δημιουργούν το σώμα μας από τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες και τα λίπη.

Ο Dr Edward Howell, στο βιβλίο του «Food Enzymes for Health and Longevity», εξηγεί ότι σε μελέτη που έγινε στο Tuft School of Medicine ανακαλύφθηκε ότι η αύξηση του πάχους συσχετίζεται με ανεπάρκεια ενζύμων. Συγκεκριμένα, σε παχύσαρκα άτομα βρήκαν ανεπάρκεια σε λιπάση που είναι το ένζυμο που διασπά τα λίπη. Επίσης, σε διαβητικά άτομα βρέθηκε το ένζυμο αμυλάση που διασπά τους υδατάνθρακες να είναι 50% μικρότερο από το κανονικό. O Dr Bassler αναφέρει ότι ανεπάρκεια τις αμυλάσης βρέθηκε στο 86% των ασθενών που έχει συναντήσει.

O Dr Mark Hyneman υποστηρίζει ότι οι τροφές μιλούν στα γονίδιά μας και αυτά μιλούν (κατευθύνουν) στο σώμα μας.

Η έκκριση ινσουλίνης ενεργοποιεί το ένζυμο που προκαλεί τη δημιουργία κακής χοληστερίνης (LDL) από το συκώτι.

Η έκκριση περίσσιας ποσότητας ινσουλίνης προκαλεί επίσης τη δημιουργία κακών εικοσανοειδών, διότι τα ανεβασμένα επίπεδα ινσουλίνης ενεργοποιούν το ένζυμο Δέλτα-5 Δεσατουράση, που παράγει το αραχιδονικό οξύ, το όποιο αυξάνει την παραγωγή των προ-φλεγμονωδών εικοσανοειδών.

Πρέπει να αποφεύγουμε τα γλυκά, το ψωμί, τα δημητριακά και γενικά υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Πρέπει να μην ξεχνάμε ότι ο ανθρώπινος οργανισμός έφτασε στη σημερινή του μορφή πριν από 30.000 με 200.000 χρόνια.

Όμως, εξελίσσεται από θηλαστικό 150 εκατομμύρια χρόνια. Η ζάχαρη, το ψωμί, τα ζυμαρικά είναι ανακαλύψεις μερικών χιλιάδων ετών. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν έχει καταφέρει να μεταβολίζει τις παραπάνω τροφές (είναι βέβαια ένα 25% του πληθυσμού μας, που ο οργανισμός τους έχει εξελιχθεί και τα καταφέρνουν καλύτερα και τους βλέπετε τρώνε και δεν παχαίνουν).

Αν λαχταράτε να φάτε γλυκά, τότε φάτε φρούτα, και ξηρούς καρπούς, μπορεί να παχαίνουν, αλλά είναι υγιεινά και θα σας κόψουν την ανάγκη της ζάχαρης. Μην «τσιμπολογάτε» όλη την ώρα. Τρώτε πέντε γεύματα ανελλιπώς κάθε μέρα, τρία κύρια γεύματα και δύο μικρά ενδιάμεσα.

Από υδατάνθρακες τρώμε όσο το δυνατόν περισσότερα ακατέργαστα φρούτα και λαχανικά. Εάν είναι δυνατό, βιολογικά.

Οι εντατικές καλλιέργειες και τα φυτοφάρμακα έχουν στερήσει από τη γη τις ουσίες που χρειάζονται τα δένδρα και τα φυτά, έτσι ώστε τα φρούτα και τα λαχανικά να μην περιέχουν τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που έχουν τα βιολογικά προϊόντα.

Αποφεύγουμε τις κατεργασμένες τροφές. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η πηγή της ενέργειάς μας, της δύναμης που κυλά μέσα μας είναι ο ήλιος. Ας τρώμε λοιπόν τροφές που τις λούζει ο ήλιος, που τις γεμίζει ενέργεια και ας αποφύγουμε κατεργασμένους υδατάνθρακες που μόνο θερμίδες έχουν να μας δώσουν. Δηλαδή, αντικαθιστούμε το ψωμί, τα ζυμαρικά, το ρύζι, τα γλυκά, με φρούτα και λαχανικά, διότι έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες και μπορούμε να φάμε μεγαλύτερες ποσότητες και να μην πεινάμε.

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 27Η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης είναι τα θαλασσινά φύκια wakame που περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης,

φύκια Spirulina, φύτρα από φασόλια μαυρομάτικα, τα οποία περιέχουν περισσότερες και καλύτερες πρωτεΐνες από το κρέας, αμύγδαλα και καρύδια -αφού ενεργοποιήσουμε τα ένζυμά τους,βυθίζοντάς τα στο νερό-,

Γιατί παθαίνουμε διαβήτη τύπου II και πως αυτοθεραπεύομαστε. 28φύτρα από σπόρους, ηλιόσπορος, ροβίτσα, φακές, ρεβίθια, λιναρόσπορος, μπρόκολο, αλφάλφα, σουσάμι,

πρωτεΐνη από βιολογικό αρακά, μανιτάρια, ελιές, σπανάκι, μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελών, μαϊντανός.

Το γάλα και το γιαούρτι από γίδες που βόσκουν στα βουνά ή, αν τρώμε κρέας, ας φάμε κατσίκι που ζουν σχεδόν άγρια στα βουνά.

Υποστηρίζω το κατσίκι, γιατί συνήθως εκτρέφεται στα βουνά και όχι με ζωοτροφές, τρέφεται εντελώς βιολογικά και είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό μας.

Επίσης, ψάρια άγρια, κυρίως σολομό, σκουμπρί, σαρδέλα, κολιό, πέστροφα που περιέχουν Ωμέγα-3 και αυγά από κότες ελεύθερης βοσκής.

Τα δε κοτόπουλα που τρώμε οι περισσότεροι περιέχουν δεκαπέντε φορές περισσότερα παρασιτοκτόνα από όσο τα φρούτα και τα λαχανικά.

Καλά λίπη είναι το ελαιόλαδο, το οποίο περιέχει μια πολύ αποτελεσματική αντιοξειδωτική ουσία, την squalene, η οποία βοηθά κατά της καρδιοπάθειας, ελιές, αβοκάντο, ταχίνι (λάδι από σουσάμι), αμύγδαλα και άλλους ξηρούς καρπούς.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε το αίσθημα της πείνας, το οποίο είναι οδυνηρό και μας σπρώχνει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια κάθε φορά που θέλουμε ν’ αδυνατίσουμε. Το αίσθημα της πείνας δημιουργείται από την έλλειψη σακχάρου στον εγκέφαλο.

Τα επίπεδα σακχάρου τελειώνουν 4-5 ώρες μετά το φαγητό. Όταν τρώμε δύο γεύματα την ημέρα ή ένα μεγάλο το απόγευμα, όπως κάνουμε οι περισσότεροι στην Ελλάδα, ρίχνουμε απότομα μεγάλη ποσότητα στον οργανισμό μας, που αμέσως δημιουργείται πανικός-συναγερμός στον οργανισμό για έκκριση μεγάλης ποσότητας ινσουλίνης και κατά συνέπεια αποθήκευσης των επιπλέον θερμίδων.

Όταν λοιπόν κατανείμουμε τις θερμίδες που χρειαζόμαστε την ημέρα σε τρία κύρια γεύματα και σε δύο μικρά, τότε δεν απελευθερώνεται μεγάλη ποσότητα ινσουλίνης και δεν δίνεται εντολή στα κύτταρά μας ν’ αποθηκεύσουν σε λίπος την τροφή που τρώμε.

Σύμφωνα με τον Γερμανό γιατρό Dr Matthias Rath, o ρόλος της βιταμίνης C στον σακχαρώδη διαβήτη είναι σημαντικότατος. Τα κύτταρα περιέχουν πολυάριθμες κυτταρικές αντλίες, οι οποίες αναλαμβάνουν τη μεταφορά γλυκόζης και βιταμίνης C από το αίμα στο τοίχωμα των αγγείων. Στους υγιείς ανθρώπους, οι αντλίες αυτές μεταφέρουν ιδανικά ισορροπημένες ποσότητες μορίων βιταμίνης C και μορίων γλυκόζης.

Στα κύτταρα των αρτηριακών τοιχωμάτων (ενδοθηλιακά κύτταρα) τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα οδηγούν σε υπερφόρτωση των κυτταρικών αντλιών με μόρια γλυκόζης, με ταυτόχρονη εκτόπιση των μορίων βιταμίνης C. Ακολουθεί η συσσώρευση σακχάρων στο αρτηριακό τοίχωμα με ταυτόχρονη έλλειψη βιταμίνης C. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται η διαβητική αρτηριοσκλήρυνση με διαταραχές αιμάτωσης σε πολλά όργανα του σώματος. Η βιταμίνη C συνεισφέρει στην αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ του μεταβολισμού βιταμινών-σακχάρων και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην πρόληψη των διαβητικών καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Σύμφωνα με τον Dr Casey Adams, τα ενδόμυχα πιστεύω και συναισθήματά μας μεταφράζονται σε κυματομορφές που μεταδίδονται σαν εντολές προς όλα τα όργανά μας.

Συγκεκριμένα, οι εντολές αυτές σε ενεργειακή μορφή (κυματομορφή) μεταδίδονται από το τσάκρα της καρδιάς ή καρδιακό πλέγμα, το τρίτο μάτι που είναι το κέντρο ελέγχου του σώματός μας, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα (τσάκρας) και των 72.000 nadis (που είναι ενεργειακοί διάδρομοι) σε όλα τα όργανα και τα κύτταρα του σώματός μας.

Οι εντολές αυτές μεταφράζονται με την παραγωγή ορμονών, όπως είναι οι ενδορφίνες που μας κάνουν να «πετάξουμε» ή η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη που είναι χημικά που εκκρίνονται όταν αγχωνόμαστε και δηλητηριάζουν το σώμα μας, αν μείνει στάσιμο, διότι τα χημικά αυτά εκκρίνονται, όταν το σώμα μας, με το στρες, τίθεται σε συναγερμό και πρέπει να τρέξει ή να παλέψει.

Το ηλιακό πλέγμα συντονίζει το πεπτικό σύστημα, το πάγκρεας, με βασικότερη ορμόνη την ινσουλίνη για τον μεταβολισμό μας. Έτσι, λοιπόν, τα συναισθήματά μας επηρεάζουν άμεσα τη δημιουργία διαβήτη.

Συμπέρασμα: Η περίσσια ποσότητα ινσουλίνης από υπερβολική κατανάλωση υδατανθράκων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη δημιουργεί πάχος και σακχαροδιαβήτη τύπου ΙΙ μετά τα πενήντα.

Η συνεχής έκκριση περίσσιας ινσουλίνης, από τη λήψη υδατανθράκων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, εξαντλεί το πάγκρεας.

Όταν διακατεχόμαστε από στρες, η έκκριση αδρεναλίνης και κορτιζόλης και άλλων στρεσογόνων ορμονών προκαλούν την έκκριση ινσουλίνης, το δε χρόνιο στρες δημιουργεί αντίσταση της ινσουλίνης.

Όταν έχουμε στρες, τα επινεφρίδια εκκρίνουν τις catecholamines που είναι ορμόνες που διεγείρουν το συκώτι να αδειάσει το σάκχαρο που έχει αποθηκεύσει στο αίμα.

Η μείωση βάρους από περιορισμό των θερμίδων μειώνει την αντίσταση της ινσουλίνης, δηλαδή αυξάνει την επίδραση, την ευαισθησία της ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να μειώνει την ινσουλίνη στο αίμα και να πηγαίνει περισσότερη γλυκόζη στους ιστούς.

H διατροφή με λαχανικά αυξάνει την ευαισθησία της ινσουλίνης, με αποτέλεσμα τη μείωση του σακχάρου, της χοληστερίνης στο αίμα αλλά και του βάρους του σώματος.

Ο τύπος των υδατανθράκων που θα φάμε ενεργοποιεί τα γονίδιά μας, τα οποία με τη σειρά τους δίνουν εντολή για την έκκριση ινσουλίνης και γλυκαγόνης, που είναι οι βασικές ορμόνες που ρυθμίζουν την υγεία και την ισορροπία του σώματός μας.

Τα γονίδιά μας είναι αυτά που δίνουν τα μηνύματα για το πόσο ευαίσθητη, πόσο αποδοτική θα είναι η ινσουλίνη να ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα μας.

Όλο το θέμα είναι να αντιμετωπίσουμε είναι να απενεργοποιήσουμε τον φόβο που πολλές φορές  είναι υποσυνείδητος εδώ θα επικεντρωθούμε, διότι είναι η κύρια αιτία της δημιουργίας του διαβήτη τύπου ΙΙ.

Αν ξεμπλοκάρετε τον μεσημβρινό  της ουροδόχου κύστης και των νεφρών, σταματάμε την έκκριση της κορτιζόλης και κατά συνέπεια της ινσουλίνης, συνεχή εκκριση της οποίας είναι η κύρια αιτία της αντίστασης της ισουλίνης, όπου τα κύτταρα συνηθίζουν την ινσουλίνη και παύουν να ανοίγουν για να πάρουν τη γλυκόζη για να τραφούν.

Η απενεργοποιήση του υποσυνείδητου φόβου απόρριψης που είναι η Πηγή όλων των προβληματων μας που γίνεται   με το EFT, αλλά και τον επαναπρογραμματισμό του υποσυνειδήτου μας.

Το κυριότερο όμως  για να διώξουμε το φόβο που είναι το σκοτάδι,  είναι το φως,  η μύηση μας στην αγάπη, και η κορυφή των όλων είναι η σύνδεση μας με την Πηγή μας την Πηγή των πάντων που είναι ο Κύριος.

Συνδεόμαστε τον Κύριο συμμετέχοντας στα μυστήρια και τις τελετες της Ορθοδόξου εκκλησίας μας, η Ορθοδοξία δεν είναι απλό πράγμα, έχει τισ ρίζες της στο αρχαίο Ελληνικό πνεύμα το οποίο ήταν προάγγελος στην διδασκαλία του Κυρίου, είχε συνειδητοποιήσει την πραγματική μας φύση όπως μας την δίδαξε ο Κύριος.

Ο θυμός λοιπόν  μας δημιουργεί την απενεργοποίηση του μεταβολισμού μας έχει τη ρίζα του στον φόβο τον οποίο απενεργοποιούμε   με τη μέθοδο EFT (Τεχνικές      απελευθέρωσης των συναισθημάτων) και με άλλους μεθοδους που θα αναλύσουμε στη συνέχεια:

Με το EFT απάλλασσομαστε από την ψυχολογική αντιστροφή, γιατί υποσυνείδητα θέλουμε να είμαστε άρρωστοι και δυστυχισμένοι, κάνουμε λοιπόν  μαλάξεις στο σημείο ST 16  πάνω από το στήθος, λέγοντας παρ’ όλο ότι υποσυνείδητα νοιώθω φόβο απόρριψης και υποσυνείδητα ήθελα να είμαι άρρωστος και δυστυχισμένος για να έλκω την προσοχή των δικών μου που νομίζω ότι με απέρριψαν, από σήμερα επιλέγω ν’ αγαπώ, να εκτιμώ, να αποδέχομαι πλήρως τον εαυτό μου και να επικεντρώνω την συνείδησή μου στην αγάπη, στο φως, το Χριστό. Είμαι φως, είμαι μια ψυχή γεμάτη φως, γεμάτη αγάπη, ο φόβος απόρριψης που από παρανόηση του υποσυνειδήτου του υποσυνειδήτου μου, βίωσα μικρός, σκέπασε την ψυχή μου, την απομόνωσε από την Πηγή μου κι έτσι ξεκομμένος βίωνα μέχρι σήμερα, φόβο, θλίψη, θυμό, ανασφάλεια, ενοχές. Από σήμερα που συνειδητοποίησα ότι όλα τα προβλήματά μου οφείλονται στο φόβο απόρριψης που βίωσα από παρανόηση του υποσυνειδήτου μου βιώνω το φόβο απόρριψης για να απαλλαγώ.

Το EFT μας βοηθά να αλλάξουμε τα περιοριστκά μας πιστεύω και την ψυχολογική αντιστροφή να θέλουμε να είμαστε άρρωστοι και δυστυχισμένοι. Ο φόβος απόρριψης   που μας βάζει σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού, είναι υποσυνείδητός και προέρχεται από τα γεγονότα που έχουν καταγραφεί στην αμυγδαλή του εγκέφαλού μας (βλέπετε στο γράφημα του εγκεφάλου πιό πάνω) από την σύλληψη μας έως την ηλικία των 5 ετών (κατά την πλειονότητα όμως έως 3 ετών). Ο φόβος απόρριψης είναι η κύρια αιτία του φόβου μας αλλά και του θυμού που δημιουργείται από αυτό. Όταν είμαστε μικροί δεν έχουμε δημιουργήσει πνευματικό εγκέφαλο και λαμβάνουμε για πραγματικότητα ότι βλέπουμε, κατ’ αυτό τον τρόπο λαμβάνουμε για απόρριψη την διαμάχη, την αυστηρότητα, την κριτική, την απουσία των δικών μας. Τότε κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε κάποιες από αυτές τις συμπεριφορές (κριτική, απόρριψη, δυσκολίες στη ζωή) αμέσως φοβόμαστε και μπαίνουμε σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού. Τέλος κάνουμε 7-10 κτυπήματα σε όλα τα σημεία που δείχνουμε στο παρακάτω γράφημα (B2, GB1, ST2, GV 26, CV 24, K 27, SP 21)  τρείς έως πέντε γύρους επικεντρώνοντας την συνείδηση μας στο φόβο απόρριψης και στο θυμό ή σε οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα θέλουμε να απενεργοποιήσουμε.

04-SHMEIA-KSEK.ENERG.KENTR

Tο EFT είναι μόνο η αρχή χρειάζεται να κάνουμε πιό βαθύτερα βήματα όπως αυτά που αναλύουμε στη συνέχεια για να απαλλαγούμε από το φόβο και να βαδίσουμε στο φως, όπως:

 1. Ξεμπλοκάρισμα μεσημβρινών  της του φόβου (ουροδόχου κύστης και νεφρών) αλλά και των μεσημβρινών χολής      και ύπατος. Στο βιβλίο μου «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» περιέχοντα όλοι οι μεσημβρινοί και σαφείς οδηγίες πώς να τους απενεργοποιούμε. Όπως μας λέει η Ανδριάνα«Κύριε Φωτόπουλε, δουλεύω με τον εαυτό μου κάθε ημέρα,  βυθίζομαι στo βιβλίo σας ακούω το CDκάθε ημέρα κατά προτίμηση το βράδυ όταν ξυπνώ τη νύχτα. Τα Alphamaticsαλλά και η θεραπευτική σας φωνή με βοηθούν να χαλαρώσω και να κοιμηθώ βαθιά. Έχω να αντιμετωπίσω τις παρενέργειες από τις ακτινοβολίες. Τα βιβλία σας είναι μεγάλο δώρο για μένα. Δουλεύω όλα τα ενεργειακά σημεία στους μεσημβρινούς, της σπλήνας πάγκρεας, ύπατος, στομάχου, ουροδόχου κύστης, χολής. Χωρίς το βιβλίο σας δεν ξέρω πως θα τα είχα καταφέρει, ο Θεός σας έστειλε στη ζωή μου. Ο θεός να σας ευλογεί, με άπειρη αγάπη AdriannaVasiliadis».
 2. Ξεμπλοκάρισμα των  ενεργειακών κέντρων κυρίως του κέντρου του ηλιακού πλέγματος που      μπλοκάρεται από το θυμό. Αυτό μπορεί να γίνει από μένα ή από άλλο      ενεργειακό θεραπευτή που έχει χάρισμα να εκπέμπει φωτόνια, ενέργεια από τα      χέρια του. Μπλοκάρισμα στο ενεργειακό κέντρο του ηλιακού πλέγματός μας      δημιουργεί  απενεργοποίηση του μεταβολισμού μας.
 3. Επαναπρογραμματισμό του      υποσυνείδητου με τα cd που περιέχουν τα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα» και «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» αναπρογραμματίζετε το υποσυνείδητό σας, με αποτέλεσμα να σας αλλάζουν τον τρόπο που μεταφράζεται τα γεγονότα και κατ’ αυτό τον τρόπο      παύετε να μπαίνετε σε συναγερμό, να θυμώνετε, να μπλοκάρεται την ενέργεια στους      μεσημβρινούς σας και να αρρωσταίνετε το σώμα σας και τα όργανά σας. Όπως μας λέει
 4. Βλεποντας την άπειρη χωρίς όρους αγάπη στα μάτια μου βλέπετε τον καθρέφτη του εατού σας και τον αγάπάτε όπως η Δήμητρα Κοντάκου: «Η μύηση στην αγάπη μέσα από τα μάτια σου Αλέξη Φωτόπουλε, είναι από τα δυνατά που βίωσα κοντά σου στο σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη. Έλεγες : κοιτάξτε με στα μάτια. Τα κατάφερα, σε κοιτούσα στα μάτια και δάκρυα κυλούσαν συνεχώς, ασταμάτητα.. Πιστεύω όλα τα δάκρυα να είναι αύξηση της αγάπης μέσα μου. Νιώθω οι ενοχές, η θλίψη, το άγχος που έγιναν δάκρυα με την βοήθεια των ματιών σου, έχουν πλέον μικρύνει μέσα μου.. Έχω δρόμο ακόμα μέχρι ικανής απενεργοποίησης των αρνητικών μου υποσυνείδητα φερόμενων συναισθημάτων. Το έργο σου μαζί μας υπέροχο! Τα cd σου με τις θετικές υποβολές μου κράτησαν την ψυχή μου δυνατή στις δύσκολες ώρες που περνούσα δίπλα στα παιδιά μου που έπαθαν νεφρική ανεπάρκεια. Μου δίνεις ελπίδα πως θα θεραπευτούν και αυτά, εκεί που οι ιατροί μας έκοψαν τις ελπίδες. Σε ευχαριστώ και χαίρομαι που υπάρχεις!!!Είθε όλοι οι άνθρωποι να δεχτούν το φως σου!!! κοιτάξτε τον στα μάτια! άπειρα ευχαριστώ που σε γνώρισα από κοντά κύριε Φωτόπουλε!!».     Με τα φωτόνια που βγαίνουν από τα χέρια μου αισθανόσαστε την ενότητα την      αγάπη του Πατέρα και γεμίζετε αγάπη και αγαπάτε τον εαυτό τους. ή η «Μαριάννα Ματθαίου Κοκόνου (Λεμεσός):  Κύριε Φωτόπουλε, ήταν μεγάλη μου χαρά που σας γνώρισα φεύγοντας από τη προσωπική συνέδρια ένιωσα να πετάω! Ενώ ερχόμενη δε με κρατούσαν τα πόδια μου. Μακάρι να σας είχαμε πιο κοντά. Με το cd «Έτσι Γίνεται το Θαύμα» κατάφερα να κοιμάμαι καλύτερα μετά από μέρες και μπορώ να αντιμετωπίσω τη περιπέτεια υγείας μου πιο εύκολα και πιο θετικά! Σας ευχαριστώ πολύ ο θεός να σας δίνει δύναμη».
 5. Συμμετέχουμε στα μυστήρια και της τελετές της θρησκείας μας, μην ξεχνάτε ποτέ ότι είμαστε ψυχές και πρέπει να είμαστε συνδεδεμένοι με την Πηγή μας, το Θεό, τον Κύριο. Όταν      συγχωρούμε, μειώνουμε το εγώ μας, συμμετέχουμε στις τελετές και τα  μυστήρια της εκκλησίας μας, τότε ενωνόμαστε με την Πηγή μας και τότε  ο φόβος κι ο θυμός εξαφανίζεται.  Είμαι πάντα στη διάθεση σας και σας δίνω όλα τα εργαλεία για να απενεργοποιήσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα με κυρίαρχο το θυμό, σας βοηθώ να μυηθείτε στην αγάπη.

 

 

Μπορούμε να αυτοθεραπεύομαστε από βαριάς μορφής πυτιρίδας, κάνοντας ελαφρες μαλάξεις στις δεξια και αριστερα του πρώτου αυχένικου σπονδυλου 3ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΜΑΤΑ  από τα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», «Πηγή των Πάντων» και  «Ο Δρόμος προς τη Θέωση»

Είναι σημαντικό για όλους όμως να αποκτήσετε και τα τέσσερα βιβλία για να αλλάξετε την ζωή σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά όπως έκανα εγώ, για αυτό αν παραγγείλετε και τα τρία βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», «Πηγή των Πάντων» «Ο Δρόμος προς τη Θέωση»σας τα στέλνω με  μεγάλη έκπτωση  και χωρίς να σας χρεώνω έξοδα αποστολής. Αν θέλετε να παραγγείλετε δεν έχετε παρά να στείλετε μήνυμα την διεύθυνση και το κινητό σας ή να τηλεφωνήσετε στο 6977349766.

Και στα τέσσερα βιβλία υπάρχουν cd, που σας βοηθούν να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο σας, να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας. Επίσης στα βιβλία και στα σεμινάρια μου αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα και να αυτοθεραπευτείτε σε ενεργειακό επίπεδο και στη συνέχεια σε σωματικό επίπεδο από προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, στη μέση, στον αυχένα, στα γόνατα, στο ισχίο, στο στομάχι, στη χολή, αυτοάνοσα νοσήματα, συχνοουρίας, προβλήματα σπαστικής κολίτιδας ή δυσκοιλιότητας, ιγμορίτιδας, ροχαλητού, πρόβλημα καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδες, αϋπνία, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, διακοπή περιόδου, αρρυθμία, ταχυκαρδία, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, δύσπνοιες, αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα στη χολή, χοληστερίνη.(βέβαια για οποιαδήποτε θέμα υγείας έχετε θα απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας, ενώ παράλληλα σε πνευματικό, νοητικό και ενεργειακό επίπεδο θα απαλλάσσεστε από τις συνθήκες που σας οδήγησαν στην ασθένεια και θα αυτοθεραπεύστε).

Είμαι πάντα δίπλα σας για να απελευθερωθούμε από όλα τα προβλήματα μας, να πετάξουμε από υγεία και χαρά και να οδηγηθούμε στο φως.

Με άπειρη, εν Χριστώ αγάπη

Αλέξης Φωτόπουλος

Συγγραφέας – Ερευνητής.

Τηλέφωνα: 6977349766, 6909193329,

Στην Ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr., που είναι πλήρως ανακαινισμένη θα βρείτε τα πάντα για την υγεία και ευτυχία σας.

Βλέπετε όλοι το κανάλι μου στο YouTube: Αλέξιος Φωτόπουλος, θα σας αλλάξει τη ζωή.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
,

Δίδονται συνεχώς  σχεδόν δωρεάν σεμινάρια (αφήνει κάτι όποιος θέλει για το κόστος της αίθουσας) Τα σεμινάρια ανακοινωνόταν στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr.

Στο άρθρο μου: http://www.afotopoulos.gr/arthra/233-h-therapeia-tvn-pantvn-ta-aitia-olvn-astheneivn-kathvs-kai-tropos-pou-mporoume-na-autotherapeutoume-na-ehoume-telies-sheseis-kai-afthonia θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για τα προβλήματα που σας απασχολούν.

Για όποιο πρόβλημα υγείας έχετε να απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας.

Εφαρμόζοντας ότι λέει ο γιατρός σας μπορείτε παράλληλα να λαμβάνετε βοήθεια διαβάζοντας τα βιβλία μου θα βρίσκεται τρόπους να απαλλάσσεστε από τα αρνητικά σας συναισθήματα αλλά και να ξεμπλοκάρετε τους μεσημβρινούς σας που είναι ποτάμια που κυκλοφορεί η ενέργεια, οι οποίοι έχουν μπλοκαριστεί από τα αρνητικά συναισθήματα αυτά. Α-σθένεια σημαίνει α στερητικό του σθένους.

Σθένος είναι η δύναμη η ενέργεια. Α- ρώστεια σημαίνει ά στερικό του ρώστους που σημαίνει δύναμη- ενέργεια. Όταν σε ένα όργανο του στερούμε την ενέργεια τότε αυτό ασθενεί, αρρωσταίνει. Την ενέργεια την στερούμε με τα συνειδητά ή υποσυνείδητα αρνητικά μας συναισθήματα.

Τα βιβλία μου που μπορώ να σας τα στείλω με έκπτωση και έξοδα αποστολής δωρεάν. Επίσης μπορώ να σας εξηγήσω τα βιβλία μου από κοντά, αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου επικοινωνήστε μαζί μου στο 6977349766, Αλέξης Φωτόπουλος, συγγραφέας – ερευνητής.

Σημείωση: Όλα τα γραφήματα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μου, η στο facebook είναι από το βιβλίο μου Μια Ζώη γεμάτη Φως, είναι πνευματικά μου διακαιώματα, και απαγορεύεται η χρησιμοποιήση τους (για άρθρα η έκδοση εντύπων)  χωρίς την άδεια μου. Εννοείτε βέβαια ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε όλοι για να ξεμπλοκάρετε τους ενεργειακούς μεσημβρινούς σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά.

Αποποίηση: Βέβαια, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τα παραπάνω  γραφόμενα είναι μεν απόψεις μεγάλων καθηγητών πανεπιστημίου, ερευνητών, κινέζικη ιατρική που εφαρμόζεται με επιτυχία χιλιετηρίδες, είναι πρακτικές που εφάρμοσα και έγινα καλά από την σκλήρυνση κατά πλάκας, που έπασχα, και βοηθώ και έχω βοηθήσει πάρα πολλούς να απαλλαγούν από τα αρνητικά τους συναισθήματα και να αυτοθεραπευτούν. Όμως, οι απόψεις αυτές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους γιατρούς σας, που άλλωστε μόνο σε αυτούς η πολιτεία έχει δώσει επίσημα την άδεια να εξασκούν ιατρική. Άρα, ό,τι γράφεται σε αυτό το βιβλίο είναι μόνο για ενημέρωσή σας. Όταν έχετε προβλήματα υγείας, καλείστε να απευθύνεστε πρώτα στον γιατρό σας και παράπλευρα, αν επιθυμείτε, μπορείτε να απευθύνεστε σε πνευματικούς-ενεργειακούς ή εναλλακτικούς θεραπευτές, για να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τρόπο ζωής και να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα. Καλό είναι, επίσης, να συνεργάζεσθε με τον γιατρό σας, ώστε να αλλάζετε τον τρόπο ζωής σας, να γίνετε καλά  και να αποφεύγετε τα πολλά φάρμακα, τα οποία βλάπτουν μακροχρόνια την υγεία σας και καταστρέφουν τα ταμεία μας και την Εθνική οικονομία. 

 

afotopoulos

afotopoulos

Leave a Reply

Σχετικά με το Κύριο Αλέξη Φωτόπουλο

Ο Αλέξης Φωτόπουλος γεννήθηκε στο Στενό Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. 

Περισσότερα

Προτεινόμενα

Ακολουθήστε μας