Μπορούμε να ανέβουμε κι εμείς στον Ουρανό, να ενωθούμε με το Θεό, να κερδίσουμε τη Βασιλεία των Ουρανών, δείτε τον τρόπο.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
stairway-to-heaven-jim-warrenΜπορούμε να ανέβουμε κι εμείς στον Ουρανό, να ενωθούμε με το Θεό, να κερδίσουμε τη Βασιλεία των Ουρανών  όπως  μας είπε ο Κύριος. 

ο Άγιος Ιωάννης Κλίμακος μας δειχνει τη Σκάλα για τον Ουρανό.

«Μετάνοια σημαίνει ανανέωση του Βαπτίσματος και συμφωνία με το Θεό για μια νέα ζωή με έργα αρετής.  Όταν απουσιάζει η ταπείνωση, όλα τα κατορθώματα μας είναι άχρηστα. Αγάπη και ταπείνωση, ιερό ζεύγος. Η μια υψώνει και η άλλη συγκρατεί  όσους υψώθηκαν και δεν τους αφήνει  ποτέ να πέσουν. 

    »Μόλις εμφανιστεί η ταπείνωση, εξαφανίζεται η πικρία κι ο θυμός. Εκείνος που αγαπά τον Κύριο, έχει, προηγουμένως, αγαπήσει τον αδελφό του∙ το δεύτερο είναι η απόδειξη του πρώτου.  Η δύναμη της αγάπης είναι η ελπίδα,  διότι με αυτή περιμένουμε το μισθό της αγάπης.   

    »Ανάθεσε στον Κύριο την ασθένεια της φύσεως σου αναγνωρίζοντας, πλήρως, τη δική σου αδυναμία και, τότε, θα λάβεις το χάρισμα της σωφροσύνης χωρίς να το καταλάβεις. Όσοι  επιθυμούν  να μάθουν το θέλημα του Θεού οφείλουν, προηγουμένως, να θανατώσουν το δικό τους. Αυτός που δεν έχει πίστη  και, όμως, πράττει μερικά καλά μοιάζει με εκείνον που αντλεί νερό και το χύνει σε ένα τρυπημένο πιθάρι.

    »H κακία και το πάθος δεν υπάρχουν εκ φύσεως στον άνθρωπο, διότι ο Θεός δεν είναι δημιουργός παθών. Η πτώση στις ίδιες αμαρτίες προέρχεται από την έλλειψη μετάνοιας. Θανάτωσε την αμαρτία και θα απαλλαγείς από την οδύνη. Όπου συνέβη πτώση, εκεί κατασκήνωσε πρώτα η περηφάνεια.  Η υπερηφάνεια μπορεί να αναπληρώσει όλα τα άλλα πάθη, αφού είναι το πρωταρχικό κακό και έχει τόση βλαπτικότητα, αφού και από τους ουρανούς ρίχνει αγγέλους.

     »Για όσα αμαρτήματα σωματικά ή ψυχικά κατηγορήσαμε τον πλησίον θα περιπέσουμε σε αυτά.  Μην κατακρίνεις, ακόμη και αν το βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια, γιατί μπορεί και αυτά να εξαπατούνται. Το να κρίνει κανείς τον άλλο είναι σα να κατακρίνει τον εαυτό του και  να τιμωρείται από τη γλώσσα του. Τίποτα δεν εμποδίζει την παρουσία του Αγίου Πνεύματος,  του Θεού μέσα μας όσο ο θυμός. 

     »Το ψεύδος είναι η εξαφάνιση της αγάπης. Μην εμπιστευτείς στη ζωή σου το πήλινο σώμα σου και μην ξεθαρρευτείς μαζί του,  έως ότου συναντήσεις το Χριστό.   

    »Μητέρα της πορνείας η γαστριμαργία. Ας εξετάσουμε βαθιά και θα βρούμε τα περισσότερα  από τα φαγητά που φουσκώνουν και  ερεθίζουν τη σάρκα. Κυριάρχησε στην κοιλιά σου, πριν αυτή κυριαρχήσει πάνω σου».

Η ψυχή που αγαπά το Θεό βρίσκει την ανάπαυσή της μόνο στο Θεό.

Ο Άγιος Ισαάκ ο Σύρος μας δείχνει το δρόμο για να βρούμε την Πηγή των Πάντων, τον Κύριο.

    «Η σκέπη και η παρουσία του Θεού σκεπάζει όλους τους ανθρώπους, αλλά δε γίνεται φανερή σε όλους, παρά μόνο σε εκείνους που καθάρισαν τον εαυτό τους από την αμαρτία.

    »Όπως τα μάτια μας χρησιμεύουν  για τη θέα των φυσικών πραγμάτων, έτσι και η πίστη είναι τα  κρυφά μάτια της ψυχής. Δε θα καταλάβει το Θεό όποιος δεν έχει ταπείνωση.

    »Η ψυχή που αγαπά το Θεό βρίσκει μόνο την ανάπαυση της στο Θεό. Όποιος μεθύσει με την αγάπη του Θεού λησμονεί όλους τους πόνους και κάθε λύπη. Αγάπα το Θεό, για να μη σε αιχμαλωτίσει η αγάπη του κόσμου. Η αγάπη είναι ο καρπός της προσευχής.

    »Επίμενε με ησυχία και υπομονή την ανάγνωση των γραφών και θα γνωρίζεις το Θεό. Κανένα πράγμα δεν είναι τόσο ισχυρό, ώστε να αποβάλλει από την ψυχή του ανθρώπου τις  αμαρτίες, όσο η μελέτη της Αγίας Γραφής.  Οι εντολές του Θεού είναι τιμιότερες από όλες τις γραφές του κόσμου. Όποιος τις βρίσκει, βρίσκει το Θεό.

    »Ο περίπατος ωφελεί το σώμα, ενώ η νηστεία και την ψυχή και το σώμα. Η νηστεία είναι ο υπερασπιστής και φύλακας κάθε αρετής, μητέρα της προσευχής, της σωφροσύνης, διδάσκαλος της ησυχίας και οδηγός όλων των καλών έργων. Σε κοιλιά που πεινάει, ποτέ δεν έρχονται αισχροί λογισμοί. Όταν το σώμα εξασθενεί με τη νηστεία και την ταπείνωση της ταλαιπωρίας, η ψυχή δυναμώνει με την προσευχή.

     »Η μετάνοια είναι η υψηλότερη από όλες τις αρετές. Μετά τη Χάρη του Αγίου Βαπτίσματος, δόθηκε από το Θεό η Χάρη της μετάνοιας που είναι μια δεύτερη αναγέννηση. Γεννιέται στην καρδιά του ανθρώπου με την πίστη και την προσευχή. Αγάπησε το Θεό και ευχαρίστησέ τον, όχι για τα μελλοντικά αγαθά, αλλά για όσα λάβαμε.

     »Μη φοβάσαι το θάνατο, διότι ο Θεός ετοίμασε τα μέλλοντα αγαθά, για να σε κάνει ανώτερο από το θάνατο. Στη Βασιλεία των Ουρανών καθένας μας ζει ανάλογα με τη Χάρη  που έλαβε σε αυτή τη ζωή. Ευφραίνεται εσωτερικά μη βλέποντας τα μέτρα της χαράς που απολαμβάνουν οι άλλοι.

     »Δεν υποτάσσεται ο νους στο Θεό, εάν, προηγουμένως, δεν υποταχθεί το σώμα στο νου. Το να  γνωρίζει κάποιος τον εαυτό του είναι η τέλεια γνώση των πραγμάτων. Τίμησε τον πλησίον σου περισσότερο από την αξία του, επαίνεσέ τον για εκείνα που δεν έχει και, έτσι, θα θεραπεύσεις τα ελαττώματα σου».

    Είμαστε κατ’ εικόνα και κατ’ ομοίωση με τον Πατέρα μας, το κατ’ ομοίωση το χάσαμε αναπτύσσοντας το «εγώ» μας, ο Κύριο ήλθε να μας το  επαναφέρει.

    «Άνθρωπε, μάθε ότι είσαι η εικόνα και ομοίωση του Θεού και ότι έχεις ψυχή αθάνατη,  η οποία έχει προορισθεί  κατά χάρη να ζήσει αιώνια. Ο άνθρωπος ως λογικό ον έχει προορισμό να φθάσει να γίνει όμοιο με το Θεό, σύμφωνα με την εικόνα του οποίου  έχει πλαστεί. Ο άνθρωπος πήρε εξουσία από το Θεό να είναι μικρός θεός στη γη και αντίγραφο της εικόνας του Θεού. Τη γνώση αυτή την αφαίρεσε  η αμαρτία και η απομάκρυνση από το Θεό» (Άγιος Νεκτάριος).

       Ο Γέροντας Σωφρόνιος Ζαχάρωφ μάς λέει γιατί χάσαμε το κατ’ ομοίωση με τον Θεό και πως θα το ξαναβρούμε με τη βοήθεια του Κυρίου:

    «Δημιουργηθήκαμε από το Θεό εκ του μηδενός, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση μαζί Του.

Η  «εικόνα» του Θεού σε μας ζει ήδη από τη γέννησή μας. Τι σημαίνει όμως «καθ’ ομοίωση»; Το «καθ’ ομοίωση» είναι ο δικός μας στόχος. Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε από τον Θεό για να ζει ενωμένος μαζί Του. Πως ζει στον κόσμο η εκπληρωμένη εικόνα του Θεού; Πως αντιδρά αυτή η κατ’ εικόνα της Υπόστασης του σαρκωθέντος Υιού του Θεού υπόσταση; Που διαμένει ο νους του ανθρώπου αυτού ημέρα και νύχτα, ενώ κάνει ο,τιδήποτε;

    »Καθώς γινόμαστε όμοιοι με το Θεό μέχρι ταυτότητας, δεχόμαστε την αιώνια ζωή εν Αυτώ. Η αιώνια εν τω Θεώ ζωή είναι ο Ίδιος ο Θεός. Η ζωή του γίνεται ζωή μας.

Ο Κύριος όμως λέει «Θέλω εκεί που είμαι Εγώ, να είναι και ο διάκονός Μου».

    »Δημιουργηθήκαμε από το Θεό εκ του μηδενός, με τρόπο που είμαστε ουσιαστικά, η εικόνα του Απόλυτου και η ομοίωση Tου, και αν αυτή η Αποκάλυψη είναι σωστή, τότε η απουσία φροντίδας για τη σωτηρία, δείχνει τον θάνατο του συγκεκριμένου προσώπου. Είμαστε δημιουργημένοι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Αιωνίου Θεού, του Απόλυτου Είναι. Ο Θεός που μας δημιούργησε κατ’ εικόνα Του, με σκοπό την πλήρη εξομοίωση μαζί Του, θα μας δώσει την εξομοίωση  αυτή (εάν εμείς τηρήσουμε τις εντολές Του).

    »Με την πτώση του Αδάμ χάσαμε την αληθινή ιδέα της Βασιλείας της Αγάπης του Πατέρα.

Για να αναγεννήσουμε τη φύση μας, την ομοίωσή μας με τον Θεό, πρέπει να κυριαρχεί στη ζωή μας η αρχή της διακονίας. Η διακονία των άλλων έχει μια σωτηριώδη δύναμη.

    »Αν μετά την πτώση η φύση μας έχει τάσεις αντίθετες προς την αγάπη του Θεού Πατέρα και του Χριστού, πρέπει να αρνηθούμε το φυσικό μας θέλημα στην πτωτική του κατάσταση.

Αν παραμένουμε προσκολλημένοι στο ίδιον θέλημα και στις εμπαθείς επιθυμίες, τότε, το θέλημα μας ορθώνεται σαν ένα τείχος χάλκινο ανάμεσα σε εμάς και τον Θεό.

    »Ο Χριστός είπε: «καγώ εάν υψωθώ εκ της γης, πάντας ελκύσω προς εμαυτόν». Για μας  είναι καθαρό ότι ο Χριστός είναι αληθινά ο Υιός του Θεού. Ο προαιώνιος Υιός του Πατέρα, ο Οποίος ήλθε στον κόσμο να μας μιλήσει για τα ουράνια μυστήρια. Έτσι  εμείς ακόμη και όταν δεν καταλαβαίνουμε κάτι, ακολουθούμε τον Χριστό, χωρίς να Τον καταλαβαίνουμε. Πρέπει να έχουμε πάντοτε υπόψη μας ότι είμαστε πάντοτε ατελείς σε κάτι και ταιριάζει να ζητούμε συγχώρηση – πάντοτε να ζητάτε συγχώρηση για όλα. Σκοπός μας   είναι η απόκτηση της Θείας αιωνιότητας, την οποία θα πετύχουμε με ταπείνωση και την συνεχή μετάνοια.

   »Από τον Αδάμ κληρονομούμε τη συνέπεια της αμαρτίας του, τον θάνατο, έτσι και από τους νέους ανθρώπους, τους αναγεννημένους εν Χριστώ, κληρονομούμε την αιώνια ζωή. Κύριε δώσε στους δούλους σου το Πνεύμα σου το Άγιο, για να θάλπει τις ψυχές μας με την αγάπη σου και να  οδηγεί σε όλη την αλήθεια και σε κάθε αγαθό.

    »Να προσεύχεσθε στον Θεό να σας δώσει τη Χάρη να καταλαβαίνετε, να προσεύχεσθε στους Αγίους, να σας δοθεί η δυνατότητα να εννοήσετε το ουσιώδες από όλα όσα έγραψαν.

Ως συνέπεια της πτώσης, η ανθρώπινη φύση στις εκδηλώσεις της, να είναι αντίθετη προς αυτό που ο Ουράνιος Πατέρας μας, περιμένει από μας.

    »Για να γίνουμε σκεύη του Πνεύματος του Αγίου, να πετύχουμε το κατ’ ομοίωση με τον Πατέρα, οφείλουμε να απαρνηθούμε το ίδιον θέλημα. Το θέλημα μας είναι σαν ένα αδιαπέραστο χάλκινο τείχος, ανάμεσα σε εμάς και τον Θεό.

    »Η τελειότητα είναι η κατάσταση της τέλειας ομοίωσης με τον Χριστό. Η λογική μας, που φαινόταν τέλεια, δεν θα είναι στην πραγματικότητα παρά αντανάκλαση της αρρωστημένης θέλησής μας, όπου ο Θεός δεν θα είναι μαζί μας. Αν είμαστε με τον Χριστό, θα καταφέρουμε να νικήσουμε τα πάντα.

    »Η σοφία αυτού του κόσμου δεν μπορεί να σώσει τον κόσμο. Η θλίψη της ανθρωπότητας είναι χωρίς διέξοδο. Έτσι, μπορείτε και οφείλετε να βρείτε μέσα σας τη σοφία, το θάρρος να  μη συγκρούεσθε με τις ιδέες του κόσμου αυτού, αλλά να ακολουθείτε τον Χριστό.

    Η ένωση με το Χριστό μας δίνει το καθ’ ομοίωση με τον Πατέρα μας κάνει κατά Χάρη θεούς.

    Ο Άγιος Πορφύριος, ο θεόπνευστος αυτός Άγιος, ο οποίος μας διδάσκει  τον μοναδικό μας προορισμό στη γη.

   «Ο σκοπός μας, ο προορισμός είναι να γίνουμε θεοί κατά χάριν, να ομοιωθούμε με τον Θεό τον Τριαδικό, να γίνουμε «ένα» με Εκείνον και μεταξύ μας, ο απώτερος σκοπός μας είναι το «ίνα ώσι εν», είναι η αγάπη, είναι ο ενθουσιασμός, η λαχτάρα του θείου.  Όλα αυτά είναι μέσα μας, η απόκτηση τους είναι η απαίτηση της ψυχής μας.

   »Η κυριότερη, όμως,  προϋπόθεση, για να αντιληφθεί  και να διακρίνει ο άνθρωπος την Αλήθεια είναι η ταπείνωση. Ο εγωισμός σκοτίζει το νου του ανθρώπου, τον μπερδεύει, τον οδηγεί στην πλάνη. Είναι σπουδαίο να κατανοήσει ο άνθρωπος την Αλήθεια, αν μπορείς να καταλάβεις την Αλήθεια, τότε είσαι στον ήλιο, στο φως,  βλέπεις  όλα τα μεγαλεία, αλλιώς είσαι σε μια σπηλιά σκοτεινή.  Φως και σκοτάδι. Πιο είναι το πιο καλό; Να είσαι  πράος, ταπεινός, ήσυχος ή να είσαι  νευρικός, στενόχωρος, να διαπληκτίζεσαι με τους πάντες; Ασφαλώς το ανώτερο, η αγάπη».

    »Όσοι αρνούνται αυτήν την Αλήθεια είναι άρρωστοι ψυχικά. Είναι άρρωστα παιδιά, που, επειδή τους έλειψαν οι γονείς ή χώρισαν ή μάλωσαν έγιναν απροσάρμοστα. Μόνο με το φως του Χριστού γίνεται το ξεμπέρδεμα. Την πρώτη κίνηση την κάνει ο Χριστός, μετά εμείς οι άνθρωποι αποδεχόμαστε το φως με την αγαθή μας προαίρεση, που την εκφράζουμε με την αγάπη μας απέναντί  Του, με την προσευχή, με τη συμμετοχή στη ζωή της Εκκλησίας και τα Μυστήρια».

    »Πολλές φορές, ούτε ο κόπος ούτε οι μετάνοιες ούτε οι σταυροί προσελκύουν την Χάρη. Το σημαντικό είναι να φεύγεις από τον τύπο και να πηγαίνεις στην ουσία. Ό,τι γίνεται, να γίνεται από αγάπη.

    »Η αγάπη ελκύει την Χάρη του Θεού.  Όταν έλθει η Χάρη, έρχονται  τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος. «Ο δε καρπός του Πνεύματος εστίν αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία,  χρηστότης, αγαθοσύνη, πίστις, πραότης, εγκράτεια». Αυτά είναι που πρέπει να έχει μια υγιής ψυχή εν Χριστώ. Ο άνθρωπος με τον Χριστό γίνεται χαριτωμένος και ζει έτσι πάνω απ’ το κακό. Το κακό γι’ αυτόν δεν υπάρχει. Δηλαδή, εφόσον έχει το φως δεν μπορεί να έχει σκοτάδι. Ούτε μπορεί να τον καταβάλει το σκοτάδι, διότι έχει το φως».

    Εδώ είναι το μεγάλο μυστικό, το βλέπω κάθε μέρα, όταν αφαιρέσουμε τα αρνητικά συναισθήματα και ανοίξουν τα κέντρα σας και γεμίσετε φως, παύετε να φοβάστε, παύετε να θυμώνετε, αρχίζετε να αγαπάτε, ζείτε μέσα στο φως, στην αγάπη.

Συνεχίζουμε με τα λόγια του Αγίου Πορφυρίου:

    «Ένας είναι ο στόχος μας, η αγάπη στο Χριστό, η λαχτάρα, η ένωση με το Χριστό. Είναι ο επί γης Παράδεισος. Η αγάπη για το  Χριστό είναι η αγάπη για τον πλησίον, για όλους και για τους εχθρούς.    

    »Μέσω της αγάπης προς τον αδελφό μας θα κατορθώσουμε να αγαπήσουμε το Θεό. Η Θεία Χάρη έρχεται μέσω του αδελφού. Όταν βρεις το Χριστό, έχεις τα πάντα, δε θέλεις τίποτε άλλο.  Όπου υπάρχει η αγάπη του Χριστού, εξαφανίζεται η μοναξιά, είσαι ειρηνικός, χαρούμενος, γεμάτος,  ούτε  μελαγχολία, ούτε αρρώστια, ούτε άγχος, ζεις στα άστρα, στο άπειρο, στον ουρανό με τους αγγέλους, με τους αγίους, στη γη με τους ανθρώπους, με τα φυτά, με τα ζώα, με όλους, με όλα. Όταν έρθει ο Χριστός στην καρδιά, η ζωή  αλλάζει, τα πάθη εξαφανίζονται. Ο Χριστός είναι το παν.

    »Εδώ στη γη έχεις ένα εμπόδιο, γι’ αυτό χρειάζεται η πίστη. Αυτό το εμπόδιο είναι το σώμα, ενώ μετά το θάνατο η πίστη καταργείται και βλέπεις το Χριστό όπως βλέπεις τον ήλιο.  Όταν, όμως, δε ζεις με το Χριστό, ζεις μες στη μελαγχολία, στη θλίψη, στο άγχος, στη στενοχώρια, δε ζεις σωστά, παρουσιάζονται ανωμαλίες στον οργανισμό, επηρεάζεται το σώμα, οι ενδοκρινείς αδένες, το συκώτι, η χολή, το πάγκρεας, το στομάχι. Το μεγάλο φάρμακο είναι να επιδοθεί κανείς στη λατρεία του Χριστού και, τότε, όλα θεραπεύονται, όλα λειτουργούν κανονικά. Η αγάπη του Θεού όλα τα μεταβάλλει, τα μεταποιεί, τα αγιάζει, τα διορθώνει, τα αλλάζει, τα μεταστοιχειώνει».

Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης μάς λέει με το δικό του τρόπο πως θα ενωθούμε με το Θεό: «Δεν μπορεί να μας συμφιλιώσει καμία άλλη αρετή με το Θεό παρά μόνο η μετάνοια. Την απομάκρυνση από την αμαρτία θα μας τη δώσει η συνεχής επικοινωνία με το Θεό, η συχνή Εξομολόγηση και η συνεχής  μετάληψη των Θείων Μυστηρίων. Δοξολόγησε χίλιες φορές το Άγιο όνομα του Θεού, τήρησε τις άγιες εντολές Του,  ευχαρίστησε Τον από τα βάθη της καρδιάς σου. Η συνείδηση είναι ο φυσικός νόμος που έδωσε ο Θεός στις καρδιές των ανθρώπων, για να τους οδηγεί πάντοτε σα λυχνάρι σε όλα τα καλά ».  

     Ο Άγιος  Ιωάννης ο Χρυσόστομος μάς λέει  πως θα κερδίσουμε την Βασιλεία των Ουρανών:

    «Η πίστη είναι η αρχή της σωτηρίας μας. Κανένας δε βρίσκει τη σωτηρία του, αν δε βοηθήσει να τη βρουν οι άλλοι. Τα πάντα να τα κάνεις στο όνομα του Κυρίου και όλα θα σου πάνε καλά. Όπου τεθεί το όνομα αυτό όλα πάνε ευνοϊκά. 

    »Η μετάνοια είναι το παν και κάθε ημέρα να μετανοείς. Αν υποστείς φθορά από την  αμαρτία, φρόντιζε να ανακαινίζεις τον εαυτό σου με τη μετάνοια. Είναι κακό να αμαρτάνει κάποιος, αλλά το μεγαλύτερο είναι να αρνείται να μετανοήσει μετά τη διάπραξη της αμαρτίας. Η μετάνοια  γίνεται, όχι μόνο για να απομακρυνθούμε από τις προηγούμενες αμαρτίες,  αλλά, κυρίως, για να παρουσιάσουμε καλύτερα έργα. Με την Εξομολόγηση και τη μετάνοια απαλείφονται οι αμαρτίες.

    »Η νηστεία δυναμώνει την ψυχή, αλλά ανώτερο από κάθε νηστεία είναι να αποφεύγουμε κάθε κακία. Ο Θεός είναι Θεός της αγάπης και της ειρήνης, και με αυτά χαίρεται. Η σωφροσύνη και άπειρα αγαθά γεννιούνται από την αγάπη. Αυτός που δεν αγαπά τον πλησίον του και να μαρτυρήσει και όλη την περιουσία του να δώσει στους φτωχούς δε θα κατορθώσει τίποτα. Όποιον τον αγαπούν οι άνθρωποι, τον αγαπά και ο Θεός. Όποιον τον μισούν οι άνθρωποι τον μισεί και ο Θεός (εδω ο Άγιος εννοεί οτι ότι κάνουμε στους συνανθρωπους αυτό λαμβάνουμε από αυτούς, αν τους μισουμε θα μας μισούν κι αυτοί, αλλά και ο Θεός, διότι όπως μας είπε ο Κύριος στο πρόσωπο κάθε άνθρώπου ειναι Αυτός).

    »Η αρετή είναι  σύμφωνη με τη φύση, ενώ η κακία είναι παρά φύσει. Τίποτα δεν υπάρχει πιο δυνατό από την αρετή και τίποτα ευτελέστερο από την κακία»

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΜΑΤΑ  από το νέο μου βιβλίο «Η Πηγή των Πάντων».

     Είναι σημαντικό για όλους όμως να αποκτήσετε και τα τρία βιβλία για να αλλάξετε την ζωή σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά όπως έκανα εγώ, για αυτό αν παραγγείλετε και τα τρία βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και η «Πηγή των Πάντων» σας τα στέλνω με  μεγάλη έκπτωση  και χωρίς να σας χρεώνω έξοδα αποστολής. Αν θέλετε να παραγγείλετε δεν έχετε παρά να στείλετε μήνυμα την διεύθυνση και το κινητό σας ή να τηλεφωνήσετε στο 6977349766.

Και στα τρία βιβλία υπάρχουν cd, που σας βοηθούν να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο σας, να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας. Επίσης στα βιβλία και στα σεμινάρια μου αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα και να αυτοθεραπευτείτε σε ενεργειακό επίπεδο και στη συνέχεια σε σωματικό επίπεδο από προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, στη μέση, στον αυχένα, στα γόνατα, στο ισχίο, στο στομάχι, στη χολή, αυτοάνοσα νοσήματα, συχνοουρίας, προβλήματα σπαστικής κολίτιδας ή δυσκοιλιότητας, ιγμορίτιδας, ροχαλητού, πρόβλημα καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδες, αϋπνία, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, διακοπή περιόδου, αρρυθμία, ταχυκαρδία, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, δύσπνοιες, αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα στη χολή, χοληστερίνη.(βέβαια για οποιαδήποτε θέμα υγείας έχετε θα απευθύνεστε πρώτα στο γιατρό σας, ενώ παράλληλα σε πνευματικό, νοητικό και ενεργειακό επίπεδο θα απαλλάσσεστε από τις συνθήκες που σας οδήγησαν στην ασθένεια και θα αυτοθεραπεύστε).

Είμαι πάντα δίπλα σας για να απελευθερωθούμε από όλα τα προβλήματα μας, να πετάξουμε από υγεία και χαρά και να οδηγηθούμε στο φως.

Με άπειρη, χωρίς όρους αγάπη

Αλέξης Φωτόπουλος

Συγγραφέας – Spiritual Healer

Τηλέφωνα: 6977349766, 6909193329, Ιστοσελίδα: www.afotopoulos.gr, email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
,

Facebook: Alexios Fotopoulos, Αλέξιος Φωτόπουλος, Alexis Fotopoulos, Αλέξης Φωτόπουλος

Ομάδες Facebook: «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», «Μπορούμε όλοι να αυτοθεραπευτούμε και να οδηγηθούμε στο Φως», «Ζωή Γεμάτη Φως» και «Η Πηγή των Πάντων».

Σελίδες Facebook: «Αλέξης Φωτόπουλος», «Αυτοθεραπεία, Υγεία, Ευτυχισμένες σχέσεις, Αφθονία».

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 17:00 -21:00 Δωρεάν σεμινάρια (αφήνει κάτι όποιος θέλει για το κόστος της αίθουσας) Ναυαρίνου 9 και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας. Τα σεμινάρια ανακοινωνόταν στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr να έρχεστε χωρίς να κλείνετε θέση.

Στο άρθρο μου: http://www.afotopoulos.gr/arthra/233-h-therapeia-tvn-pantvn-ta-aitia-olvn-astheneivn-kathvs-kai-tropos-pou-mporoume-na-autotherapeutoume-na-ehoume-telies-sheseis-kai-afthonia θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για τα προβλήματα που σας απασχολούν.

 

 

 

stairway-to-heaven-jim-warren
afotopoulos

afotopoulos

Leave a Reply

Σχετικά με το Κύριο Αλέξη Φωτόπουλο

Ο Αλέξης Φωτόπουλος γεννήθηκε στο Στενό Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. 

Περισσότερα

Προτεινόμενα

Ακολουθήστε μας